• Brak popytu Autor: ~takaprawda [83.144.79.*]
    Parę akcji na K stoi na poziomie 0,283-0,28.
    Jak komuś puszczą nerwy to zanurkujemy
  • Re: Brak popytu Autor: ~Adam [37.30.10.*]
    Komu miały puścić zwieracze temu
    puściły już dawno. Dno jest dawno uklepane
    i teraz czekamy na sygnał...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.77.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Brak popytu Autor: ~Michał [77.222.255.*]
    A te tetryki ciągle to samo....
    Kiedy zmądrzejecie klauni....
  • Re: Brak popytu Autor: ~InżynierMaliniak [216.244.74.*]
    Dnia 2025-04-25 o godz. 23:43 ~Michał napisał(a):
    > A te tetryki ciągle to samo....
    > Kiedy zmądrzejecie klauni....

A ty fikcyjny inżynierze maliniak jaką widzisz zmianę w spółce kantconnekt żeby pisać inaczej ?
  • Re: Brak popytu Autor: ~Roz [83.29.231.*]
    Akurat prezes i osoby związane z Hub Tech które były zatrzymane (w sumie 3) to mają zarzuty za wyłudzanie dotacji z UE i budżetu państwa, a nie manipulacje kursem jak twierdziłeś. Prokurent po zatrzymaniach mówił, że zarzuty nie dotyczą spółek, a jednie tych osób fizycznych, gdzie tylko jedna w tamtej chwili była związana z grupą Hub-Tech czyli prezes.
    https://www.wiadomoscikosmetyczne.pl/producent-kosmetykow/zatrzymanie-prezes-hub-tech-nie-ma-wplywu-na-dzialalnosc-only-bio-i-stars-from-the-stars-2503389
    Nikt nie przyznał się do winy, a proces nawet jeszcze nie ruszył. Może się okazać za ileś lat, że coś było nie tak, a może, że to bujda. W ogóle mi się wydaje, że znaczna większość osób podejrzewanych teraz przez prokuraturę Bodnara za wyłudzanie dotacji okaże się niewinna i państwo im potem wypłaci odszkodowania. W dużej mierze ci sami prokuratorzy ścigali kibiców Legii za handel narkotykami i na końcu sądy nikogo nie skazały za to, ale Donek grał szeryfa jak to walczy z handlarzami narkotyków. Teraz gra szeryfa jak to walczy ze złodziejami. Dlaczego miałoby się to skończyć diametralnie inaczej, jak ścigają w dużej mierze ci sami śledczy, nawet nazwiska te same się przewijają tych prokuratorów.
  • Re: Brak popytu Autor: ~Jw [94.254.130.*]
    O ile dobrze pamiętam to do zatrzymań doszło w styczniu 2023, a postępowania lub śledztwo na pewno trwało już wcześniej, czyli w 2022a wtedy rządził, kto inny, ale po co mieszasz politykę w te kwestie, z którą zresztą nie ma to nic wspólnego. Mają poważne zarzutu, ale oczywiście mogą okazać się niewinni, tyle że całkowicie zapomnieli, że są na giełdzie i że ktoś im zaufał. Każda spółka w takiej sytuacji podjęła by jakieś kroki, aby przynajmniej spróbować naprawić wizerunek. Rozumiem, że mają zakaz kontaktowania się za sobą i nie mogą udzielać informacji o trwającym śledztwie, ale nic nie stało i nie stoi na przeszkodzie, żeby udzielać informacji na temat tego, co dzieje się w spółce i jakie są plany. Nie wiem, co się tu wydarzy, ale wiem, że obecny kurs jest wynikiem ich działań i skoro nic z tym nie robią to widać jest im, to na rękę. Smutna prawda jest taka, że mamy do czynienia z osobami, które nie mają dobrych intencji, a przynajmniej nic na to nie wskazuje.
    Prezesa zatrzymano 17 stycznia 2024 i 2 inne osoby też. Prokuratorzy działali na pewno wcześniej to jest logiczne, były informacje o tym, ale zatrzymanie nastąpiło de facto po zmianie władzy. Poza tym nie ja zacząłem wiązać spółkę politycznie. Jak ktoś tu siedzi dłużej to wie, że niejaki "Kisiel" często pisał, że ludzie z Hub-Tech są powiązani z Nowogrodzką.
  • Re: Brak popytu Autor: ~Jajko [94.172.92.*]
    Coś Ci sie pomieszało, sam Zegarski jest osobą z otoczenia Platformy.
  • Re: Brak popytu Autor: ~Roz [83.29.206.*]
    A ja nie wiem kto jest skąd, były tu osoby udzielające się na forum 1,5-2 lata temu, które twierdziły, że HUB ma powiązania z Nowogrodzka.
  • Re: Brak popytu Autor: ~Akcjonariusz [83.20.51.*]
    Do Roz.
    W drugiej części swojego wpisu posłużyłeś się celowym kłamstwem. Udowodnił to następny wpis Jw na forum Czym ty się różnisz od tych, którzy kierowali spółką i okłamywali nas ?
  • Re: Brak popytu Autor: ~Adam [37.30.10.*]
    Kolega Roz.nie potrzebie miesza w to politykę
    Aczkolwiek po jego narracji można się domyśleć
    za kim obstaje....
    Ale nie o to chodzi. Ja myślę że w końcu w tym roku
    na walnym dowiemy się co dalej...
    Trwa to już ponad 5 lat i czas na game over...
  • Re: Brak popytu Autor: ~Akcjonariusz [83.20.51.*]
    Roz nie miesza przez przypadek. On świadomie kłamie
    Ktos mi coś udowodnił, bo napisał, że jemu się wydaję, że zatrzymania były w 2023 czy 2022. Zatrzymanie prezesa Hub-Tech i dwóch osób które kiedyś były powiązane ze spółką nastąpilo 17 stycznia 2024. https://www.wiadomoscikosmetyczne.pl/producent-kosmetykow/prezes-firmy-hub-tech-produkujacej-znane-marki-kosmetyczne-trafil-do-aresztu-250329

Prokuratorzy działali wcześniej to chyba logiczne, ale nie ja tu pisałem miesiącami, że chodzi o manipulacje kursem czy, że Hub-Tech jest powiązany z Nowogrodzką. W przytoczonym przeze mnie artykule prokurent się wypowiada, że nawet nie chodzi o spółki z grupy Hub-Tech. Więc kto tu miesiącami kłamał i manipulował? Ja jedynie sobie pozwoliłem na dygresje patrząc jak działa obecnie prokuratura po zmianie władzy i prokuratorów. Dużo zatrzymań, ale sukcesów żadnych.
    Masz rację zatrzymaniem nastąpiło w styczniu 2024, ale to i tak niczego nie zmienia, bo postępowanie było prowadzone o wiele wcześniej. Ja się pomyliłem, jeśli chodzi o rok aresztowania tyle, że to i tak wskazuje jasno, że śledztwo było prowadzone za innego rządu. Mnie zaś chodzi o to, że nie ma co mieszać w to polityki, bo może to stworzyć jakieś mylę wrażenie, że ktoś próbował np. wykorzystać swoją pozycję lub znajomość, żeby przejąć spółkę. Tu już jest wystarczająco dużo teorii spiskowych, które do niczego nie prowadzą.
    A skąd wiesz, że śledztwo się zaczęło o wiele wcześniej? Skąd masz takie informacje? Dasz jakiś link? Bo jeszcze niedawno sugerowałeś, że ja nie piszę prawdy, bo "jak dobrze pamiętasz" zatrzymania były w styczniu 2023, a śledztwo trwa od 2022. A ja jak dobrze pamiętam to w 2022 nie było informacji nigdzie, że ludzie obecnie czy kiedyś powiązani z Hub-Tech są podejrzani o wyłudzanie dotacji. Były informacje z KNF, ostatnia na przełomie 22 i 23, że składa do organów ścigania zawiadomienie o możliwości manipulowania kursem akcji Hub-Tech. Dlatego jak poszła wiadomość na początku 2024 o zatrzymaniu prezesa i jeszcze tych 2 osób niektórzy nieświadomie, a niektórzy świadomie połączyli to z komunikatami KNF z 2022. Więc równie dobrze ta sprawa w prokuraturze mogła się zacząć nie tak dawno.
    Człowieku już odpisałem i nic nie sugerowałem tylko napisałem jasno, żebyś nie mieszał w to poilityki i skoro aresztowania były w 2024i, to w styczniu to oczywistym jest, że śledztwo trwało wcześniej. Tyle nawet ty powinieneś wiedzieć, ale widzę, że twoim zdaniem przejęli władzę w grudniu 2023 i ruszyli na Hubtech. Może jeszcze manipulacja kursem to ich robota, bo przecież oni teraz rządzą, a biedny zarząd jest niczemu niewinny. Masz jakieś problemy ze zrozumieniem, że zarząd tej spółki zamiast zarabiać pieniądze dla akcjonariuszy zarabia dla siebie, i to może nie do końca legalnie. Bronisz czegoś, czego się obronić nie da, a działania doprowadziły do obecnej sytuacji na kursie. Może, skoro masz taką wiedzę to napisz, gdzie kasa z przejęcia od siebie spółki IB, jakie plany na przyszłość, kiedy nowa strategia, po co emisja, której miało nie być, kiedyś koniec tych postępowań? To są ważne sprawy z perspektywy akcjonariuszy, a nie, kto rządzi. A tak na marginesie, to nie wiem, po co wracacie do starych tematów. Czepiacie się maliny, ale robicie dokładnie to samo.
  • Re: Brak popytu Autor: ~Roz [83.29.206.*]
    Jak nie sugerowałeś, jak sugerowałeś, bo pisałeś, że jak dobrze pamiętasz to zatrzymania były w 23, a śledztwo się zaczęło w 22. I nie potrafisz teraz wskazać skąd miałeś takie info. A z tego co mi się wydaje to śledztwo w prokuraturze to powinno trwać góra 3 miesiące. Inna sprawa, że sobie wydłużają, podając różne ważne powody. Reasumując śledztwo w sprawie dotacji mogło trwać miesiąc, a mogło rok. Nie ma nigdzie takiej informacji. A skorelowałem to z działaniami nowej władzy, bo nowa władza prześwietla dotacje, nawet dotacje na czyste powietrze były prześwietlane.
  • Re: Brak popytu Autor: ~Tłuk [5.173.66.*]
    Był nurek
[x]
HUBTECH 1,49% 0,27 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.