Akurat prezes i osoby związane z Hub Tech które były zatrzymane (w sumie 3) to mają zarzuty za wyłudzanie dotacji z UE i budżetu państwa, a nie manipulacje kursem jak twierdziłeś. Prokurent po zatrzymaniach mówił, że zarzuty nie dotyczą spółek, a jednie tych osób fizycznych, gdzie tylko jedna w tamtej chwili była związana z grupą Hub-Tech czyli prezes. https://www.wiadomoscikosmetyczne.pl/producent-kosmetykow/zatrzymanie-prezes-hub-tech-nie-ma-wplywu-na-dzialalnosc-only-bio-i-stars-from-the-stars-2503389 Nikt nie przyznał się do winy, a proces nawet jeszcze nie ruszył. Może się okazać za ileś lat, że coś było nie tak, a może, że to bujda. W ogóle mi się wydaje, że znaczna większość osób podejrzewanych teraz przez prokuraturę Bodnara za wyłudzanie dotacji okaże się niewinna i państwo im potem wypłaci odszkodowania. W dużej mierze ci sami prokuratorzy ścigali kibiców Legii za handel narkotykami i na końcu sądy nikogo nie skazały za to, ale Donek grał szeryfa jak to walczy z handlarzami narkotyków. Teraz gra szeryfa jak to walczy ze złodziejami. Dlaczego miałoby się to skończyć diametralnie inaczej, jak ścigają w dużej mierze ci sami śledczy, nawet nazwiska te same się przewijają tych prokuratorów.
O ile dobrze pamiętam to do zatrzymań doszło w styczniu 2023, a postępowania lub śledztwo na pewno trwało już wcześniej, czyli w 2022a wtedy rządził, kto inny, ale po co mieszasz politykę w te kwestie, z którą zresztą nie ma to nic wspólnego. Mają poważne zarzutu, ale oczywiście mogą okazać się niewinni, tyle że całkowicie zapomnieli, że są na giełdzie i że ktoś im zaufał. Każda spółka w takiej sytuacji podjęła by jakieś kroki, aby przynajmniej spróbować naprawić wizerunek. Rozumiem, że mają zakaz kontaktowania się za sobą i nie mogą udzielać informacji o trwającym śledztwie, ale nic nie stało i nie stoi na przeszkodzie, żeby udzielać informacji na temat tego, co dzieje się w spółce i jakie są plany. Nie wiem, co się tu wydarzy, ale wiem, że obecny kurs jest wynikiem ich działań i skoro nic z tym nie robią to widać jest im, to na rękę. Smutna prawda jest taka, że mamy do czynienia z osobami, które nie mają dobrych intencji, a przynajmniej nic na to nie wskazuje.
Prezesa zatrzymano 17 stycznia 2024 i 2 inne osoby też. Prokuratorzy działali na pewno wcześniej to jest logiczne, były informacje o tym, ale zatrzymanie nastąpiło de facto po zmianie władzy. Poza tym nie ja zacząłem wiązać spółkę politycznie. Jak ktoś tu siedzi dłużej to wie, że niejaki "Kisiel" często pisał, że ludzie z Hub-Tech są powiązani z Nowogrodzką.
Do Roz. W drugiej części swojego wpisu posłużyłeś się celowym kłamstwem. Udowodnił to następny wpis Jw na forum Czym ty się różnisz od tych, którzy kierowali spółką i okłamywali nas ?
Kolega Roz.nie potrzebie miesza w to politykę Aczkolwiek po jego narracji można się domyśleć za kim obstaje.... Ale nie o to chodzi. Ja myślę że w końcu w tym roku na walnym dowiemy się co dalej... Trwa to już ponad 5 lat i czas na game over...
Ktos mi coś udowodnił, bo napisał, że jemu się wydaję, że zatrzymania były w 2023 czy 2022. Zatrzymanie prezesa Hub-Tech i dwóch osób które kiedyś były powiązane ze spółką nastąpilo 17 stycznia 2024. https://www.wiadomoscikosmetyczne.pl/producent-kosmetykow/prezes-firmy-hub-tech-produkujacej-znane-marki-kosmetyczne-trafil-do-aresztu-250329
Prokuratorzy działali wcześniej to chyba logiczne, ale nie ja tu pisałem miesiącami, że chodzi o manipulacje kursem czy, że Hub-Tech jest powiązany z Nowogrodzką. W przytoczonym przeze mnie artykule prokurent się wypowiada, że nawet nie chodzi o spółki z grupy Hub-Tech. Więc kto tu miesiącami kłamał i manipulował? Ja jedynie sobie pozwoliłem na dygresje patrząc jak działa obecnie prokuratura po zmianie władzy i prokuratorów. Dużo zatrzymań, ale sukcesów żadnych.
Masz rację zatrzymaniem nastąpiło w styczniu 2024, ale to i tak niczego nie zmienia, bo postępowanie było prowadzone o wiele wcześniej. Ja się pomyliłem, jeśli chodzi o rok aresztowania tyle, że to i tak wskazuje jasno, że śledztwo było prowadzone za innego rządu. Mnie zaś chodzi o to, że nie ma co mieszać w to polityki, bo może to stworzyć jakieś mylę wrażenie, że ktoś próbował np. wykorzystać swoją pozycję lub znajomość, żeby przejąć spółkę. Tu już jest wystarczająco dużo teorii spiskowych, które do niczego nie prowadzą.
A skąd wiesz, że śledztwo się zaczęło o wiele wcześniej? Skąd masz takie informacje? Dasz jakiś link? Bo jeszcze niedawno sugerowałeś, że ja nie piszę prawdy, bo "jak dobrze pamiętasz" zatrzymania były w styczniu 2023, a śledztwo trwa od 2022. A ja jak dobrze pamiętam to w 2022 nie było informacji nigdzie, że ludzie obecnie czy kiedyś powiązani z Hub-Tech są podejrzani o wyłudzanie dotacji. Były informacje z KNF, ostatnia na przełomie 22 i 23, że składa do organów ścigania zawiadomienie o możliwości manipulowania kursem akcji Hub-Tech. Dlatego jak poszła wiadomość na początku 2024 o zatrzymaniu prezesa i jeszcze tych 2 osób niektórzy nieświadomie, a niektórzy świadomie połączyli to z komunikatami KNF z 2022. Więc równie dobrze ta sprawa w prokuraturze mogła się zacząć nie tak dawno.
Człowieku już odpisałem i nic nie sugerowałem tylko napisałem jasno, żebyś nie mieszał w to poilityki i skoro aresztowania były w 2024i, to w styczniu to oczywistym jest, że śledztwo trwało wcześniej. Tyle nawet ty powinieneś wiedzieć, ale widzę, że twoim zdaniem przejęli władzę w grudniu 2023 i ruszyli na Hubtech. Może jeszcze manipulacja kursem to ich robota, bo przecież oni teraz rządzą, a biedny zarząd jest niczemu niewinny. Masz jakieś problemy ze zrozumieniem, że zarząd tej spółki zamiast zarabiać pieniądze dla akcjonariuszy zarabia dla siebie, i to może nie do końca legalnie. Bronisz czegoś, czego się obronić nie da, a działania doprowadziły do obecnej sytuacji na kursie. Może, skoro masz taką wiedzę to napisz, gdzie kasa z przejęcia od siebie spółki IB, jakie plany na przyszłość, kiedy nowa strategia, po co emisja, której miało nie być, kiedyś koniec tych postępowań? To są ważne sprawy z perspektywy akcjonariuszy, a nie, kto rządzi. A tak na marginesie, to nie wiem, po co wracacie do starych tematów. Czepiacie się maliny, ale robicie dokładnie to samo.
Jak nie sugerowałeś, jak sugerowałeś, bo pisałeś, że jak dobrze pamiętasz to zatrzymania były w 23, a śledztwo się zaczęło w 22. I nie potrafisz teraz wskazać skąd miałeś takie info. A z tego co mi się wydaje to śledztwo w prokuraturze to powinno trwać góra 3 miesiące. Inna sprawa, że sobie wydłużają, podając różne ważne powody. Reasumując śledztwo w sprawie dotacji mogło trwać miesiąc, a mogło rok. Nie ma nigdzie takiej informacji. A skorelowałem to z działaniami nowej władzy, bo nowa władza prześwietla dotacje, nawet dotacje na czyste powietrze były prześwietlane.