• Łatwo zostać miliarderem Autor: ~hwds [37.225.35.*]
    Gdy się żeruje na pieniądzach biednych ludzi w tym emerytów i rencistów. Trzeba nie mieć wstydu honoru. Myślisz że jak udaje fizjologia to ludzie nie będą wiedzieli kim naprawdę jest
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~hwds [37.225.35.*]
    Sąd wzywa go trzykrotnie na posiedzenie w charakterze świadka a teraz już czwarty raz a ten będzie się zasłaniał zwolnieniu lekarskim.
    Człowiek powiedziałby prawde.
    Ale jak widać dorastanie do człowieczeństwa niektórym kiepsko wychodzi
    I żeby było jasne lekarz sądowy który przeprowadzi badanie świadka z automatu zostanie powołany na świadka celem udzielenia wyjaśnień czy świadek stawił się osobiście oraz udzielenia wszystkich wyjaśnień związanych z ewentualnym zwolnieniem od zeznawania.. a poza tym okoliczności będą sprawdzane różnego metodami także spokojnie
    Chciałeś sprawę wyjaśniać w sądzie i właśnie umożliwiamy i nie pal głupa
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~KEMOT [178.183.102.*]
    NIESTETY CYWILIZOWANYMI METODAMI......Z TEGO RODZAJU "LUDŹMI " NIE DOJDZIMY DO ŁADU

.... WIEDZIAŁEM O TYM OD DAWNA .... DLATEGO TAK BARDZO NAPIERAM NA SYSTEMATYCZNE DEMONSTRACJE

.....DEMONSTRACJE TEŻ NIE OD RAZU PRZYNIOSĄ REZULTATY

.... ALE ZMIENIA SIĘ JUŻ TERAZ SPOŁECZNY ODBIÓR TEGO OSOBNIKA

.... JUŻ TERAZ WSZYSCY WIEDZĄ ....Z KIM MAMY DO CZYNIENIA .... DEMONSTRACJE W CENTRUM WARSZAWY .... MAJĄ JEDNAK JAKIEŚ ZNACZENIE

... TRZEBA JE PRZEPROWADZAĆ KONSEKWENTNIE I DŁUGOFALOWO
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~hwds [31.61.170.*]
    Uwaga czekamy aż pudło zarezonuje mądrością imitacji geniusza
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~1234 [5.173.196.*]
    Tak naprawdę to on ucieka przed swoimi TOWARZYSZAMI w pełnym słowa znaczeniu a choroba jest początkiem zgonu i tak chce się wywinąć. Dobry plan powstaje latami on nie zasługuje na wspomnienie i obecne i przyszłe .
    Prawda go wyzwoli
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~Andi [91.94.10.*]
    Wydaje się, że tą prawdę to GA pozna dopiero po zakończeniu żywota.
    Po mieście chodzą wieście, że największą zaletą lidera sondaży są podwójne korzenie
    Podobnie jak GA.
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~Z_S-Ż [194.0.181.*]
    Dnia 2025-04-22 o godz. 11:53 ~hwds napisał(a):
    > I żeby było jasne lekarz sądowy który przeprowadzi badanie świadka z automatu zostanie powołany na świadka celem udzielenia wyjaśnień czy świadek stawił się osobiście oraz udzielenia wszystkich wyjaśnień związanych z ewentualnym zwolnieniem od zeznawania.. a poza tym okoliczności będą sprawdzane różnego metodami także spokojnie

Dokładnie Panie, zachowaj Pan spokój, przecież to nie pierwszy raz Pańska pycha kroczyła przed upadkiem i nie pierwszy raz Pan ze mną przegrywasz. Myślałem że po tylu latach zdążył już Pan przywyknąć, po co więc te żale na forum?
    Pana ocena jest nietrafna. Pan hwds nie grzeszy pychą tylko naiwnością. On zapomina że GA ma podwójne korzenie, jest miliarderem, a który sędzia czy lekarz w bantustanie oprze się brzęczącej monecie oraz powinowactwu pnia drzewa.
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~KEMOT [178.183.102.*]
    ANI SĄD OSTATECZNY.... ANI POLSKIE SĄDY .... ON... ONI ... NIE PO TO ŚLĄ SWOJE DZIECI NA PRAWO A W KONSEKWECJI TWORZĄ SPECJALNIE DZIURAWE PRAWO ... ABY KTOŚ SPOZA ICH KLANU ZGARNIAŁ PIENIĄDZE

.....ONI BOJĄ SIE TYLKO KRYTERIUM ULICZNEGO ..... PANOWIE DEMONSTRACJE I JESZCZE RAZ TŁUMNE DEMONSTRACJE ..... TA PROSTA PRAWDA MUSI WRESZCIE DO WAS DOTRZEĆ .... CZĘSTE DEMONSTRACJE

W CENTRUM WARSZAWY ...
    Ja również przypominam walnę zgromadzenie po raz kolejny na którym był wybitny biznesmen i fizjolog nie jakiś jego zastępca nie jakiś jego pełnomocnik on sam powiedział do mnie swoimi własnymi ustami żebym poszedł w sprawie Midas do sądu to niech ma teraz trochę odwagi i do tego sądu przyjdzie i się wytłumaczy ze swoich działań bo ja w imieniu dziesiątek jak nie setek akcjonariuszy mam wiele pytań które chcę mu zadać więc niech nie pali głupa tylko stawi się i odpowie. Prawo jest równe dla wszystkich świadek ma się stawić a za miliardy to sobie może tam kupować jachty to nie moja sprawa nie zaglądam mu do kieszeni
    Bo jeżeli może chodzić po sądach w liechtensteinie i tam się wykłócać rzekomo z rodziną i jakoś nie doznajewzone "wzdrzącu" emocjonalnego to znaczy że jest zdolny do stanięcia w sądzie jako świadek
    Pan panie andzi zapomina o tym że to są tylko ludzie, a pan ich rysujesz jako jakiś półbogów. Ilu takich nawet już nie ma w pamięci ludzkiej
    Ja panie hwds realnie oceniam rzeczywistość. Niech Pan zobaczy co oni wyprawiają z wielkim polskim patriotą Grzegorzem Braunem.
    No właśnie co wyprawiają ja widzę że dzięki opatrzności Grzegorz Braun organizuje konwencję spotkania wypowiada się w różnych mediach funkcjonuje i kto wie może będzie naszym następnym prezydentem... Właśnie o tym mówię
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~FBI [31.61.253.*]
    Nie jesteś Zygmunt em Solorzem. Po co się zgrywasz?
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~jw [149.156.235.*]
    https://olesnicainfo.pl/wydarzenia/jagielskamengele-taki-napis-wywiesili-na-stadionie-kibice-legii-warszawa/272972/
    Władimir Putin, odnosząc się do rosyjskiego uderzenia na Sumy, stwierdził, że był to uzasadniony cel wojskowy i oskarżył ukraińskich wojskowych o popełnianie przestępstw w obwodzie kurskim.
    - Na przykład znany atak naszych sił zbrojnych na centrum kongresowe, prawdopodobnie Uniwersytetu Sumskiego. Czy to obiekt cywilny, czy nie? Cywilny. Odbyła się jednak ceremonia wręczenia nagród tym, którzy popełnili zbrodnie na terenie obwodu kurskiego, zarówno jednostkom Sił Zbrojnych Ukrainy, jak i nacjonalistom. A to właśnie tych ludzi uważamy za przestępców i oni powinni ponieść karę, na jaką zasługują - stwierdził rosyjski prezydent, cytowany przez kremlowską agencję informacyjną TASS.

https://wiadomosci.wp.pl/putin-o-ataku-na-sumy-tak-tlumaczy-zbrodnie-7148524806027776a

Putin oskarża Zachód o sponsorowanie wojny
    https://www.youtube.com/watch?v=7kUyimxlmVM

https://www.youtube.com/watch?v=svczfGE5U9A

https://www.youtube.com/watch?v=YLfR01GGs5Y
    Piękna piosenka cudowne wykonanie dealna ścieżka dźwiękowa i wokalistka poziom światowy Pani Natalii życzę sukcesów pozdrawiam z Polski
    https://www.youtube.com/watch?v=fff9HDXD8FU
    https://www.youtube.com/watch?v=tyWTrXokh0I

https://www.youtube.com/watch?v=odI95neZE_o

https://www.youtube.com/watch?v=FVT31FY-vyk

Wrona Orla nie pokona
    Dnia 2025-04-23 o godz. 06:46 ~Andi napisał(a):
    > ... a który sędzia czy lekarz w bantustanie oprze się brzęczącej monecie oraz powinowactwu pnia drzewa.

Ale jakieś dowody Pan na to stwierdzenie ma?
    Pewnie takie same jak i Pan hwds na tej swojej sprawie sądowej odnośnie Midas, czyli żadne. Teraz płacze na forum jak to przegrywa , bo nic przed sądem nie udowodnił.

• Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~hwds [31.61.166.*]
    Kto tu płacze imitacjo wybitnego biznesmena. Powiedzmy sobie szczerze sprawa mi teraz będzie dla was pierwszą lekcją a sprawa elektrim będzie waszą ostatnią lekcja. Przez te wszystkie lata nachapaliście się kasy więc póki życia będziecie jak pączki w maśle ale my swoje pieniądze odzyskamy z odsetkami
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~HWDhwds [46.112.112.*]
    Quno odzyskasz nie pieniądze. Piszesz od lat jak to GA się boi tylko że kompletnie tego nie widać. Solorz spokojny a ty straciłeś oprócz pieniędzy także rozum. Prosisz grozisz... miliarderowi ze służb na forum... to się samo komentuje hehe. Powodzenia
    Dnia 2025-04-23 o godz. 23:12 ~hwds napisał(a):
    > Kto tu płacze imitacjo wybitnego biznesmena. Powiedzmy sobie szczerze sprawa mi teraz będzie dla was pierwszą lekcją a sprawa elektrim będzie waszą ostatnią lekcja. Przez te wszystkie lata nachapaliście się kasy więc póki życia będziecie jak pączki w maśle ale my swoje pieniądze odzyskamy z odsetkami

Pan płaczesz od kilku dni, jak to nie chcę przyjść na Pańską sprawę zeznawać. Tylko zastanówmy się przez chwilę logicznie, tak na dobrą sprawę po co Panu moje zeznania?
    Od dobrego pół roku się Pan przechwalasz jak to powołał Pan biegłych, którzy to rzekomo wystawili miażdżące dla mnie opinie, oraz jak to powołał Pan świadków, którzy to mnie i samych siebie tylko pogrążyli. W takim układzie po co Panu jeszcze moje zeznania?
    przecież podobno Pan już wygrał, to kończ Pan i niech sąd wydaje wyrok żeby Pan i reszta byłych akcjonariuszy Midas mogli wreszcie cieszyć się tymi miliardami z odszkodowania. Pytania oczywiście retoryczne, bo wszyscy dobrze wiemy ile te Pańskie "dowody" są warte, jak i te zeznania powołanych świadków.
    Grosza złamanego Pan nie zobaczysz, a na ugodę czy jakiekolwiek propozycje układowe nie masz Pan co liczyć.
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~hwds [31.61.165.*]
    Powiem tak bardzo się wysilacie żeby nas zniechęcić ale każdy was wpis wskazuje na to że idziemy we właściwą stronę i podejmujemy właściwe działania także zbierajcie już kasę na odszkodowanie. Na odszkodowaniu się nie skończy bo jeszcze jest odpowiedzialność karna i będziemy szli do końca dla osób które działały na szkodę spółki chyba że wróci wam rozum i rozliczycie się uczciwie. Inaczej będziecie zbierali owoce swojej szkodliwej działalności
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~hwds [31.61.165.*]
    A przy okazji składam wam gratulacje w kontekście składania do sądu dowodu które już mogą wskazywać na manipulację a na pewno na oszustwo. Wszystko to wyciśniemy do ostatniej kropli jeśli facet zeznaje w sądzie i mówi że nie mają dokumentów i że mogą je przygotować.. i mówi to w roku 2025 po czym składa dokument z roku 2023 to jest po prostu nienajmądrzejszym człowiekiem i to już samo w sobie może wyczerpywać znamiona przestępstwa gratulacje jak macie takich ludzi to już dawno przegraliście zresztą tak czy siak przegraliście
    Za ruska minęliśmy wszystko !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=pVrfSTDzjBo

https://www.youtube.com/watch?v=c5T9aHe8uv4

• Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~witek [78.133.160.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=gkp68CI61mU

https://www.youtube.com/watch?v=kgR5hFcIcCg

https://www.youtube.com/watch?v=qmmdzdsn-FU
    Jest wojna na Ukrainie w Kijowie był przepych i ludzie żyli jak by w innym państwie. Jak by ta wojna ich nie dotyczyła więc co to za zdziwienie że i kijów bomby dopadły. W Polsce obecnie przebywa 5 milionów ukraińców w tym 3 miliony jest zarejestrowane Pociski trafiły w budynki, gdzie mieściły się stanowiska dowodzenia i miejsca, gdzie przebywali zagraniczni najemnicy/ doradcy wojskowi. A że niestety, że są to ośrodki miejskie to tak się kończy. ZRÓB MATERIAŁ JAK SETKI AUTOKARÓW Z UKRAIŃCAMI PRZYJEŻDŻA DO POLSKI CO MIESIĄC ŻEBY WYŁUDZA PIENIĄDZE Z ZASIŁKÓW! 0ZL CODZIENNIE DLA UKRAINCA X 1 MILION=40 MILIONÓW ZL DZIENNIE ODDAJECIE DLA UKRAIŃCÓW. DODAJ DARMOWE NFZ, 800+..RAZEM PONAD 100 MILIONÓW DZIENNIE!! DO DZISIAJ ODDANO UKRAINCOM PONAD 170 MILIARDOW ZL!!
    Polska emerytura dla obywateli Indii po 1 miesiącu pracy. To nie żart!
    https://www.youtube.com/watch?v=3O-3P3tNZcs

Rzecznik praw obywatelskich wszystkich zrówna zgodnie z Konstytucją, że wszyscy są równi wobec prawa i Polacy po 1 miesiącu też będą mieli prawo do emerytury. Kiedy inicjatywa ustawodawcza?Wniosek, nie warto pracowa i placic w Polsce na ZUS bo twoje skladki dostana Ukr. Hind. i inni. Pomijam juz fakt ze tych pieniedzy nie ma bo biezace skladki sa wydawane na beziacych emerytow. ale przyszle skladki dosytana Hind. Ukr. i inni.
    Dnia 2025-04-24 o godz. 10:34 ~hwds napisał(a):
    > Powiem tak bardzo się wysilacie żeby nas zniechęcić ale każdy was wpis wskazuje na to że idziemy we właściwą stronę i podejmujemy właściwe działania także zbierajcie już kasę na odszkodowanie. Na odszkodowaniu się nie skończy bo jeszcze jest odpowiedzialność karna i będziemy szli do końca dla osób które działały na szkodę spółki...

Pięknie Pan unika odpowiedzi na pytanie. Dlaczego Pan nie napisze prawdy? Że Pańscy biegli i ich opinie dla sądu okazały się niewiarygodne? - i to tak łagodnie mówiąc. Oraz że powołani przez Pana świadkowie niczego do Pańskiej sprawy nie wnieśli, ani tym bardziej nie potwierdzili Pańskich spiskowych rewelacji przed sądem?
    Dlatego tak desperacko Pan nalegasz na moje zeznania przed sądem? Sprawa się posypała i wyszło że moje zeznanie jest Pana ostatnią nadzieją? Jak na ironię wyszło więc że jest Pan ode mnie zależny i od mojej łaski bądź niełaski, tylko że wprost Pan o tym nie napisze.

...chyba że wróci wam rozum i rozliczycie się uczciwie. Inaczej będziecie zbierali owoce swojej szkodliwej działalności

Już Panu napisałem: nie będzie żadnych propozycji układowych oraz ugód, przestań Pan o nie żebrać, bo grosza złamanego Pan nie zobaczysz.
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~123 [46.112.104.*]
    A inni? Bo hwdsowi też bym nie dał
    inni?
    a inni mieli szanse (i to nie jedną) wyjść z twarzą z inwestycji w niezwykle szczodrych zaproszeniach w których oferowałem 200% więcej niż cena za jaką mogli sprzedać w ostatnim dniu notowań.
    Niestety, zamiast używać własnych rozumów woleli wtedy słuchać takich hwdsów czy innych ludzi jego pokroju. Teraz to mogą sobie iść do tych ludzi, czy do hwdsa, aby coś od nich dostać.
    Przyjdźcie później się pochwalić ile Wam dali.
  • Re: Łatwo zostać miliarderem Autor: ~ele [46.205.197.*]
    Naprawdę szkoda, że zamiast merytorycznie przedyskutować kwestie, które dotyczą przyszłości Elektrimu oraz bezpieczeństwa naszych oszczędności, niektórzy decydują się na prowokacyjne i osobiste ataki. Inwestycje, w które wierzyliśmy, opierały się nie tylko na obietnicach spektakularnych zysków, ale przede wszystkim na nadziei na uczciwe i transparentne zarządzanie spółką. Dla wielu drobnych akcjonariuszy, którzy przez lata powierzali swoje ciężko zarobione środki, kluczowe jest nie tyle to, ile ktoś miał szansę „wyjść z twarzą”, lecz to, czy w zarządzaniu Elektrimem znajdzie się miejsce na rzetelność i odpowiedzialność.

Nasza walka nie jest jedynie o liczenie procentowych różnic czy szukanie osobistych zwycięstw – chodzi o to, by każdy, kto kiedyś zaufał tej firmie, miał zagwarantowane prawo do godziwej wyceny swoich akcji i jasnych zasad funkcjonowania spółki. Każda oferta, która została przedstawiona w przeszłości, budzi wiele pytań co do jej rzetelności oraz intencji za nią stojących. Jeśli naprawdę zależy na interesie mniejszościowych akcjonariuszy, nie wystarczy dekoracyjna retoryka, ale konieczne są konkretne i przejrzyste działania.

Zachęcam do wspólnej, merytorycznej debaty, opartej na faktach – tylko w ten sposób możemy wypracować rozwiązania, które zabezpieczą przyszłość Elektrimu i ochronią interesy wszystkich akcjonariuszy. W końcu zmiana nie nastąpi dzięki prowokacjom i osobistym atakom, lecz dzięki dialogowi i konstruktywnym działaniom.
    Dnia 2025-04-27 o godz. 00:13 ~ele napisał(a):
    > Naprawdę szkoda, że zamiast merytorycznie przedyskutować kwestie, które dotyczą przyszłości Elektrimu oraz bezpieczeństwa naszych oszczędności, niektórzy decydują się na prowokacyjne i osobiste ataki.
    I kto to mówi? przedstawiciel grupy, która nieustannie mnie atakuje i fałszywie oskarża o jakąś rzekomą kradzież, oszustwa i malwersacje - naprawdę daruj Pan sobie te wywody o prowokacjach i osobistych atakach, bo kto tutaj kogo ataktuje widać praktycznie w każdym wpisie na tym forum.

Inwestycje, w które wierzyliśmy, opierały się nie tylko na obietnicach spektakularnych zysków, ale przede wszystkim na nadziei na uczciwe i transparentne zarządzanie spółką. Dla wielu drobnych akcjonariuszy, którzy przez lata powierzali swoje ciężko zarobione środki, kluczowe jest nie tyle to, ile ktoś miał szansę „wyjść z twarzą”, lecz to, czy w zarządzaniu Elektrimem znajdzie się miejsce na rzetelność i odpowiedzialność.
    Już nie raz tutaj mówiłem, w tym kraju jest wolność wyznania, a mnie nie interesuje kto w co wierzy i kto na co liczył. W co Państwo wierzyliście, nadal wierzycie, na co liczycie i kto tam Wam coś obiecał to w zasadzie Wasz problem, nie mój. Macie prawo sobie tam wierzyć, czy bardziej uroić: że Elektrim to był jakiś bank, Wy kupując akcje to w zasadzie wpłaciliście je na lokatę, bo ktoś Wam kiedyś obiecał spektakularne zyski, a ja stając się akcjonariuszem większościowym stałem się właścicielem tego banku i przejąłem na siebie wszystkie jego zobowiązania. Państwo macie teraz ochotę rozwiązać lokatę i wypłacić pieniądze z zyskiem który Wam kiedyś ktoś obiecał, a ja jako właściciel mam obowiązek Wam to życzenie spełnić. Tak jak pisałem, macie prawo wierzyć w te swoje urojenia że to tak ma działać, ale to tylko i wyłącznie Wasz problem, nie mój. Ja wiem że GPW działa zupełnie inaczej.

> Zachęcam do wspólnej, merytorycznej debaty, opartej na faktach
    Debata na faktach ma sens tylko wtedy, jak strony akceptują te fakty, nie zależnie od tego czy im się te fakty podobają, czy nie. Debata w której jedna strona przyjmuje tylko te fakty które są zgodne z ich oczekiwaniami, a inne odrzuca bez żadnej postawy , nie ma żadnego sensu. Dlatego zachęcam już po raz wtóry do zapoznania się na niepodważalnymi faktami: https://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=B8JJPD 
    Dopiero jak przestaniecie ze swojej wiadomości wypierać istnienie tego dokumentu, jego zapisów, oraz przede wszystkim tego, jakie ja mam w gruncie rzeczy wobec Was obowiązki, być może otworzy się pole do jakiejś dyskusji.
  • Szanowny Panie, Autor: ~ele [46.205.197.*]

Zwracam uwagę, że w cytowanym fragmencie interpelacji (dostępnym m.in. . na stronie Sejmu) wyraźnie stwierdza się, iż:
    „Urząd Komisji Nadzoru Finansowego nie dysponuje wiedzą o przyczynach zmiany decyzji Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych S.A. [...] Odpowiedź na pytania dotyczące tej problematyki pozostaje we właściwości Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA.”
    To oznacza, że KNF, mimo posiadania części informacji, nie jest uprawniony ani wyposażony w środki, które pozwalałyby wyjaśnić okoliczności decyzji GPW dotyczących zmiany zapisu z „zobowiązuje się do powrotu” na „upoważnia do powrotu”.
    W świetle tego, gdy kwestia wykluczenia akcji Elektrim z obrotu, a także warunki tej operacji, budzi uzasadnione pytania i kontrowersje, a odpowiedzialność za namawianie się do udostępniania informacji leży po stronie GPW, problem ten powinien zostać podjęty przez instytucje odpowiedzialne za prowadzenie postępowań dotyczących ewentualnych naruszeń prawa.
    Moim zdaniem, skoro istnieją poważne wątpliwości dotyczące transparentności podejmowanych decyzji oraz ewentualnego naruszenia zasad rynkowych, właściwym rozwiązaniem byłoby, aby temat ten został objęty postępowaniem przez prokuraturę. Tylko rzetelna analiza akt – w tym szczegółowe zbadanie decyzji GPW oraz sposobu, w jaki była ona wcześniej komunikowana drobnym akcjonariuszom – pozwoliłaby na wyciągnięcie konsekwentnych wniosków. Taka interwencja pozwoliłaby również na weryfikację, czy procedury stosowane przy wykluczaniu akcji były zgodne z obowiązującymi regulacjami i czy nie doszło do naruszeń, które mogłyby mieć negatywny wpływ na interesy mniejszościowych inwestorów.
    Zdaniem wielu akcjonariuszy, jawność i transparentność są tutaj kluczowe, a dalsze odkładanie odpowiedzialności tylko pogłębia wątpliwości co do uczciwości całej operacji. Dlatego apeluję, by temat został rzetelnie zbadaný przez organy ścigania – czyli przez prokuraturę – co umożliwiłoby podjęcie niezbędnych działań naprawczych, jeśli faktycznie okaże się, że doszło do nieprawidłowości.
    Faktem jest, że osoba odpowiedzialna za decyzję o zmianie zapisu z „zobowiązuje się do powrotu” na „upoważnia do powrotu” w ramach procedur GPW, później została zatrudniona w Radzie Nadzorczej Zespołu Elektrowni PAK. Z dostępnych informacji wynika, że jest to ten sam podmiot, który, pełniąc funkcję prezesa GPW (lub będąc związanym z kierownictwem giełdy), został później włączony do struktury nadzorczej ZE PAK.
    Taka sytuacja rodzi dodatkowe pytania dotyczące potencjalnego konfliktu interesów oraz transparentności procesów decyzyjnych. Warto, aby te kwestie zostały szczegółowo przeanalizowane przez odpowiednie organy – w szczególności przez prokuraturę, która miałaby możność dokładnego zbadania, czy doszło do naruszenia zasad uczciwego zarządzania czy też konfliktów interesów.
    Przywołanie faktu zatrudnienia w Radzie Nadzorczej ZE PAK stanowi istotny argument, który podkreśla, że decyzje podejmowane w ramach GPW mogą mieć konsekwencje wykraczające poza standardowe procedury giełdowe, wymagając pełnej jawności i odpowiedzialności wobec wszystkich zainteresowanych stron.
    Z poważaniem
  • Re: Szanowny Panie, Autor: ~ele [46.205.197.*]
    oczywiście mówię tutaj o prokuraturze europejskiej
  • Re: Szanowny Panie, Autor: ~Z_S-Ż [194.0.181.*]
    Szanowny Panie,
    Piękny wywód, tylko co to mnie obchodzi?
    Jak mają Państwo wątpliwości co do słuszności decyzji GPW to możecie sobie to z nimi wyjaśnić, albo założyć sprawę cywilną przeciwko GPW i domagać się od sądu unieważnienia tej decyzji.
    Może Pan również wydrukować sobie ten tekst co Pan napisał i wysłać do prokuratury europejskiej.
  • Szanowny Panie, Autor: ~ele [46.205.197.*]

Doceniam Pańską opinię, choć muszę zaznaczyć, że dla wielu akcjonariuszy kwestie dotyczące decyzji GPW mają realne konsekwencje. Zamiast bagatelizować obawy i wątpliwości, jakie pojawiają się w wyniku działań związanych z wykluczeniem akcji Elektrimu z obrotu, warto podkreślić, że te zagadnienia dotyczą fundamentalnych zasad transparentności i uczciwości na rynku.
    Nie traktuję tej sytuacji jako abstrakcyjnej kwestii, którą można rozwiązać jedynie poprzez „wyjaśnienie sobie” z GPW czy poprzez działanie na drodze cywilnej. Faktem jest, że decyzje podejmowane przez GPW wpływają na setki inwestorów, którzy przez lata powierzali swoje oszczędności i oczekiwali, że zasady funkcjonowania spółki będą zgodne z obowiązującymi standardami rynkowymi.
    Odnoszę się m.in. . do dokumentów, takich jak interpelacja opublikowana w Sejmie, która jednoznacznie wskazuje na braki w transparentności decyzji dotyczących zmiany zapisów (tj. ze „zobowiązuje się do powrotu” na „upoważnia do powrotu”). Taki stan rzeczy budzi uzasadnione wątpliwości co do tego, czy wszelkie procedury były przestrzegane w sposób rzetelny. W związku z tym uważam, że zamiast pozostawiać tę sprawę w gestii samych instytucji rynkowych, konieczne byłoby podjęcie właściwych działań przez organy ścigania – czyli, zgodnie z Pańską sugestią, interwencja prokuratury.
    Nasza debata nie dotyczy jedynie kwestii formalnych czy wyłącznie interpretacji mechanizmów rynkowych. Chodzi o ochronę interesów wszystkich akcjonariuszy, którzy oczekują, że decyzje wpływające na wartość ich inwestycji będą podejmowane w sposób przejrzysty i zgodny z prawem. Dlatego postuluję, aby sprawa faktycznie znalazła odzwierciedlenie w rzetelnym postępowaniu wyjaśniającym – niezależnie od tego, czy chodzi o procedury cywilne, czy o działania prokuratury europejskiej. Tylko pełna transparentność i konsekwencje prawne dadzą szansę na naprawę istniejących nieprawidłowości.
    Z poważaniem,
  • Re: Szanowny Panie, Autor: ~Z_S-Ż [194.0.181.*]
    W dalszym ciągu nie rozumiem po co mi Pan to pisze?
    Jeśli ma Pan problem z decyzją jaką podjął zarząd GPW to właściwą instytucją aby to wyjaśnić jest samo GPW. Ja z tą decyzją nie mam problemu i Panu w tej kwestii nie pomogę.
    "Dlatego postuluję, aby sprawa faktycznie znalazła odzwierciedlenie w rzetelnym postępowaniu wyjaśniającym"
    wątpię aby członkowie zarządu GPW, czy Prokuratura Europejska monitorowała polskie fora dyskusyjne nt. spółek akcyjnych i na podstawie jakiś anonimowych wpisów tam zawartych wszczynała sobie śledztwa z urzędu. Tak jak radziłem komentarz wyżej, proszę to co Pan napisał sobie wydrukować i wysłać do Prokuratury Europejskiej, iść z tym do GPW i zażądać wyjaśnień, lub założyć sprawę w sądzie i wykazać przed sądem że decyzja GPW jest dla Pana krzywdząca, budzi uzasadnione wątpliwości i jest mało transparentna
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.