Powitać po urlopie! :)
Widzę, że prognozy niektórych pesymistów zwały poniżej 10 zł, a nawet dokładnie w okolice 5 zł się nie sprawdziły...
Szybkie spojrzenie na wykresy i widać, jak kurs ładnie się wybronił na wsparciu trendu wzrostowego, rozpoczętego na początku stycznia tego roku; niedługo "zejdzie się" z opadającą linią oporu i wtedy rozstrzygnięcie - miejmy nadzieję, że pozytywne, które da siłę do podejścia ceny Polnej jednym ruchem pod 19-20 zł;
ot właśnie o to chodzi - jest jedna linia długoterminowego spadkowego trendu, którą Polna przebiła wraz z zazielenieniem się na wiosnę:)
a ja jeszcze pociągnąłem drugą linię, dalej, idącą podobnie z góry, ale dalej opierającą się o szczyt z maja - i tu właśnie w ciągu 2, 3 tygodni zejdą się razem z rosnącą od początku roku i .... chyba, że wcześniej ...
Średinoterminowo Polna znajduje się w trendzie wzrostowym i pieknie sunie po lini zwyżki (ale o tym już pisał Bolo), natomiast krótkoterminowo znajdujemy sie w konsolidacji rozpoczętej z końcem maja. Ważnym elementem jest fakt, iż popyt rośnie na zwyżkach kursu, co świadczy o pozytywnym nastawieniu inwestorów. Obecnie znajdujemy się pod (dość silnym) oporem na 12,60 - 13,00 zł. Oczywiście wybicie ponad niego oznacza duży i gwałtowny wzrost kursu biorąc pod uwagę długośc owej konsolidacji. W bieżącej sytuacji bardziej możliwy jest wariant pozytywny. Przydało by się jedynie troszkę więcej popytu.
Tak sobie napisałem dla zabicia czasu, bo przecież każdy dobry inwestor to widzi ;)
jakiś tam ociupinkę większy popyt się pojawia, bo w pół godziny dzisiaj większy obrót - przy lekko zwyżkującym kursie - niż przez cały dzień na sennych sesjach
to już mamy od dłuższego czasu... zwłaszcza dało nam to w kość przed wezwaniem, a w trakcie wezwania nie puściło na kupnie dużych pekaców...
ale mam wrażenie, że ktoś też pilnuje, żeby za mocno nie spadł... czyżby ten, który potrafił porządnie zassiewać momentami?
Co Wy w wojsku byliście tak długo...?
Tu nie ma komu pracować . Tylko Jethro prowadzi pyskówki...:)
Ma talent do wku......nia ludzi , mam nadzieję że sam się tym bawi...:)
Polna nadal mi się podoba i nie mam jeszcze zamiaru jej odpuszczać . Trochę sobie hulam po jutrzence i komputroniku. . moim zdaniem jeszcze dadzą trochę zarobić , szczególnie ten drugi...
Pozdrawiam i życzę zielonych poniedziałków.
W sumie całkiem ładnie zassało dzisiaj, teraz chyba na chwilę odpuści (miejmy nadzieję, że skoryguje najwyżej do linii wsparcia trendu wzrostowego), no i czekamy na mocniejsze branie, do końca sesji z prawej :) bez wygaszania...
skąd panika? koryguje się zgodnie z przewidywaniami, a do ewentualnej linii wsparcia trendu wzrostowego jest miejsce do około 11,8-11,9 zł; jak spadnie znacznie poniżej, to wtedy zaczniemy się zastanawiać, co to może oznaczać dla najbliższej przyszłości kursu, na razie plan wybicia w najmniejszym stopniu nie jest zagrożony
Witam wszystkich po urlopie . Byłem bez komputerka i ostre leniuchowanie na słoneczku. Polna stoi tam gdzie ją zostawiłem :-) i jakoś mnie to nie zdziwiło.
Niezła konsolidacja i robi sie dobra baza.
Pozdrówka i zdrówka