• perełka carlosa Autor: ~mat [185.161.93.*]
    Bioceltix jak sami widzicie to jedna z najlepszych spółek GPW. A po całym newsflow w najbliższym roku a nawet miesiącu poleci jeszcze wyżej. Nie dajcie się zwieść jakimś sprzedawanie na ATH tylko trzymajcie ile sił 
    A no i pewnie większość z was zna to od Carlosa, zajrzyjcie do niego na rynkowyrebeliant albo wpiszcie sobie carlos roca w internet.
    Warto go wesprzeć w tym przedsięwzięciu, nawet jak nie z wdzięczności albo go nie znaliście to wartość którą przy tym wam dostarcza przekracza wielokrotnie tą zrzutke na utrzymanie serwisu . Właśnie odpalił nową wersje strony
  • Re: perełka Cygana Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    Bioceltix to jest moja perełka, zbierana od debiutu po kursie od 30 do 50 zł :)
    Teraz czekam na 200 zł :D
  • Re: perełka Cygana Autor: ~Leonidas [109.243.3.*]
    200 będzie na pewno do końca roku a jeżeli lek dobrze zostanie odebrany przez Rynek i zwiększą moce produkcyjne + złożą wniosek o rejestrację w USA to.....
  • Re: perełka Cygana Autor: ~mat [185.161.93.*]
    No to widzisz Carlos ma od 15 zł. Pewnie odgapiłeś
  • Re: perełka Cygana Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    15 zł, to kupił akcje po znajomości.
    Ja brałem po debiucie z rynku, po własnej analizie potencjału :P
  • Re: perełka Cygana Autor: alicja1992 [188.146.171.*]
    Ja dopiero po 38zl, potem w górę uśredniłam jak to zwykłam robić :))) Ale główny pakiet po 38zl
  • Re: perełka carlosa Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [188.146.28.*]
    Powiedz mi po jaką cholerę bawić się w jakieś oferowanie abonamentów po 1300zl jak się zarabia na giełdzie na akcjach,ponoć 6 mln w ciągu kilku lat wg tego bo on tam pisze.Wg mnie to trochę dziwna sprawa...no ale...ja się nie znam...
  • Re: perełka carlosa Autor: ~mat [185.161.93.*]
    Może za tym stać kilka potencjalnych czynników.
    Pierwsze rzecz że jak sam informował po prostu pisze książkę i połączył jedno z drugim. Jego blog jest jak książka i pewnie w takiej formie ostatecznie skończy, a utrzymanie takich serwisów tanie nie jest, mi też by się nie chciało jeszcze "dopłacać do interesu", żaden inwestor nie ma mentalności robienia czegoś za frajer, czy to głowne źródło, dodatkowe czy nawet coś realnie niekomercyjnego.
    Mając 100 patronów a raczej więcej nie ma jeśli wydaje na marketing(a raczej wydaje skoro robi zasięgi kilkadziesiąt k na x) i jeszcze drugą edycje strony internetowej właśnie zrobił to wychodzi co najwyżej na zero. Więc to nie wygląda na projekt komercyjny(choć nie ukrywam wolałbym żeby była ta pierwotna symboliczna kwota 888 ale wartość i tak jest większa niż ta powiększona kwota), po zaprzestaniu działalności na pewno jest to potencjalny przyjemny dodatkowy dochód, ale na ten moment wątpię by się zwracał, więc będę się trzymał swojej tezy. Zresztą mam pomysł jak mógłbyś to sprawdzić.
    Po drugie mając patronów możesz działać jak fundusz, czyli mieć do dyspozycji większy kapitał i negocjować lepsze ceny. Takie oferty można kierować do 150 osób więc w sam raz na model z patronami.
    Zamiast wchodzić 5% portfela czyli te 200-400 tysięcy złotych bo takimi kwotami wchodzi może wejść z większą liczbą inwestorów za 1-2mln i wynegocjować naprawdę dobrą kwotę dla wszystkich, sytuacja win-win.
    Może najmniej przekonujący bez kontekstu powód ale bogatym ludziom często się nudzi i lubią robić coś swojego, ale rozbuduję ten argument o kontekst właśnie. On 6 lat czy ile tam był za darmochę się zdzierał na longtermie i discordzie, regularnie ktoś tam na niego pluł, jakaś kwota wejściowa jest świetnym filtrem na takie osoby.
    No właśnie,już myślałem,że to nie longterm bis,wszedłem na bloga i widzę abonament 1300...też jestem podobny czas na rynku,też coś zarobiłem,może nie tyle ile autor bloga,ale mi by się nie chciało bawic w jakieś abonamenty przy zyskach jakie deklaruje autor.
    Podałem ci potencjalne powody jak to widzę. Podejrzewam że ten Blog się zamknie prędzej czy później. Autor się pewnie też z tobą zgadza. Longterm to na pewno nie jest, wartość którą oferuje jest ogromna, zresztą tak jak mówię możesz to łatwo sprawdzić czy projekt jest komercyjny albo czy jest jak longterm.
    Poproś autora o darmowy dostęp na tydzień czy coś podobnego jak będziesz miał czas poprzeglądać sobie analizy. Podejrzewam że ci da albo zaproponuje inne sensowne rozwiązanie. Albert by w życiu tego nie zrobił, co najwyżej zniżkę by zaproponował z 5000 zł na 666 zł. Jak ci się nie uda przyznam ci racje.

Szczerze? Raczej polegam sam na sobie i nikomu nie ufam...
    To też dobre podejście, skoro też nic mu nie jesteś winien to nie musisz czuć potrzeby mu pomagać utrzymać rentowności strony. Wiadomo.
    Z ciekawości skąd bioceltixa wyłapałeś?
  • Re: perełka carlosa Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    @mat, ile szef płaci za wpis reklamowy??
    Nic, nudziło mi się i uznałem że przyda mu się wsparcie a wam przypomnienie.
    Moim zarobkiem jest rynek.
    Ale nie narzekałbym.
    Jestem w Synektiku od 2018 a obserwowałem od 2 lat Bioceltix,Genomtec i Poltreg i padło na Bioceltix,teraz w styczniu z dywidendy i sprzedaży trochę Synektika wszedłem po 80 i 90 zł na long (3-4 lata)chce jeszcze dokupić jak nie odpali za mocno...
  • Re: perełka carlosa Autor: inwestor2023 [89.79.81.*]
    To się nazywa dywersyfikacja. Inwestorzy tak robią. Polecam ;)
  • Re: perełki carlosa Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    To ja wam zdradzę prawdziwy sekret. Carlos obecnie w portfelu trzyma kilka spółek, oprócz Bioceltix także spółkę Noctiluca!
  • Re: perełki carlosa Autor: ~vox [185.244.212.*]
    Noctiluca? będą testować kolejne lata te zwiazki i sypac akcjami na kazde kolejne mta
  • Re: perełki carlosa Autor: alicja1992 [188.146.171.*]
    A ja Wam powiem, że jak na te lata to słabo zarobił. Musiał mieć niezłe wtopy..Ze zwykłego Mercator można 6mln zrobić, a gdzie Biomed, Biomaxima, Bumech i inne
  • Re: perełki carlosa Autor: ~alicja1992 [146.70.68.*]
    Ja za sam Mercator kupiłam w Tulum apartament z dużą wanna w której teraz moczą węże prezesi różnych spółek (wujek Kuba, kuzyn Miron itd), a zdarza się ze bywaja u mnie także głowy Państw (Trump, Orban i in.), bywają u mnie także influencerzy internetowi (jojone i cygan itd.), o posiadłości pod Sosnowcem nawet nie wspominam, to kupiłam jak Innogene urósło z 9 na 100, kilkaset hektarów obsadzone bananowcami, pod ktorymi spacerują zyrafy, słonie i pingwiny.
  • Re: perełki carlosa Autor: gold-cygan [217.119.67.*]
    Alicja, wiem że Carlos zaliczył duże wtopy na Pure i SDS
    Sporo zarobił na SCP, BCX i NCL
  • Re: perełki carlosa Autor: ~alicja1992 [146.70.18.*]
    Jeśli już to nie byly istotne spółki.
    Być może na SDS jeszcze zarobi sporo
  • Re: perełki carlosa Autor: ~alicja1992 [146.70.18.*]
    No albo straci. Nic pewnego w sumie.
    A Zubrzyk ma Datawalk :)
[x]