• Mieszko o poranku Autor: ~blackhawk7 [82.139.45.*]
    Załóżmy taki scenariusz,Jutrzenka przejmuje Mieszka.Jak to wpłynie na kurs.
    W wypadku gigantów jak Nestle sprawa jasna oglądalibyśmy poziomy kilkadziesiąt procent wyższe,ale Jutrzenka chociaż ostatnimi czasy bardzo sie rozwineła to jednak oczko niżej.
    Co myślicie
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~obserwator_rynku [192.168.14.*]
    Jakby nie patrzeć cena mieszka jest atrakcyjna. Liczyłem dzisiaj na lekką korektę w ciągu dnia ale się przeliczyłem. Spróbuję jutro, pojutrze i/albo za jakiś czas. Wszystko zależy od całości rynku. Wielu czekało na korektę rynku już w lipcu i się przeliczyli. Teraz gdyby była większa panika to mieszko poszedłby w dół lub utrzyma się na niskich obrotach (brak chętnych do sprzedaży). Ale w ciągu miesiąca na pewno kurs \mieszka będzie zdecydowanie lepszy od WIG20, dlatego pozbyłem się już KGHM-u i wszedłem w inne spółeczki w tym w mieszko. Jak się uda kupić na spadkach to sądzę, że będzie można sporo zarobić. Mam sporo gotówki więc szukam spółek z potencjałem.
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~obserwator_rynku [83.23.216.*]
    Zobaczycie co się będzie działo w przyszłym tygodniu na mieszku:) +- jeden tydzień :)
    Dla mnie jest to margines w koszyku ale każdy wzrost jest na wagę złota - ja nie gram wyłącznie w czasie sesji, duża część to średnioterminowe inwestycje, więc znów tanio dokupiłem :). Jestem o tym przekonany
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~blackhawk7 [82.139.45.*]
    Ho,ho ale nam Mieszko zaszalał dzisiaj.
    Miałeś nosa Obserwatorze.Pozdrawiam
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~zenon [83.3.128.*]
    za dwa tygodnie papier sie bedzie bujal powyzej 3.
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~obserwator_rynku [83.23.229.*]
    Jest to możliwe jednak martwić mogą obroty a w zasadzie mała płynność. Te 2,20 to widać, że bardzo "wyduszone" na mikroobrotach. Zobaczymy, papier może zachowywać się nerwowo, jedno małe zleconko może podnieć bądź obniżyć kurs o parę %. Z tego powodu zmniejszyłem dzisiaj nieznacznie udział w tej spółce, która wg. mnie i tak ma potencjał. Zresztą mamy niepewne czasy więc poza TPSA i Mostostalemzab zmniejszyłem dzisiaj udziały we wszystkich swoich spółkach.
    obroty nigdy nie zachwycaly, no coz MSO jest w cieniu JTZ.
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~mieszko [79.186.141.*]
    ..obroty małe, ale cały czas powoli do przodu, systematycznie poprawiajace się wyniki zostały zauważone i należycie wynagrodzone przez inwestorów wzrostem notowań. To dopiero początek, bo poziom 3,50 jest jak najbardziej w zasięgu Mieszka. Co bardzo wazne kurs spółki nie oderwał sie od zdroworozsądkowego poziomu, tak jak to jest w przypadku wielu już spółek, a co za tym idzie bardzo spokojnie powinien znieśc korekte, która bedzie zdrowa dla rynku.Lada chwila bardzo dobre wyniki, a i 4 kwartał coraz bliżej (żniwa dla producentów słodyczy)Moim zdaniem mozna tez liczyc na dywidende w przyszłym roku, wiec kolejna zacheta dla inwestujacych perspektywicznie.
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~been [83.22.17.*]
    ciesze sie razem z wami bo dokupiłem gdy MSO zszedł ponizej 2 zl ale zwracam uwage na to co sie dzieje cukrem i bardzo mi sie to niepodoba.
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~Dan [87.207.98.*]
    Teraz czas inwestowac w Astarte, a producenci slodyczy moga miec problem i to powazny ?
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~obserwator_rynku [192.168.14.*]
    Ja znowu zmniejszyłem udział. Jest niestety duże ryzyko związane z płynnością. Po analizie transakcji nasuwa się jeden wniosek: obroty zrobione zostały sztucznie, niestety. Duże zlecenia kupna i sprzedaży następowały jednocześnie. Sprzedaż 10000 akcji przez jednego inwestora mógł obniżyć kurs o kilka procent. Dlatego przez dwa dni zmniejszyłem pozycje bo ryzyko spadku jest dla mnie w chwili obecnej zbyt duże. Dla kursu dobrze, że ktoś inicjuje i w zasadzie generuje poprawne wskaźniki i sygnału AT, bo to może przyciągnąć nowych inwestorów. Ale na chwilę obecną nie widzę możliwości wpakowania poważnej kasy.
    Pomimo tego uważam, że Mieszko ma potencjał i patrząc na cały rynek wydaje się, że można tu zarobić.
    akcje koncernow paliwowych rosna ze wzrostem cen ropy, analogicznie jest na rynku cukru.
  • Re: Mieszko o poranku Autor: ~nonie [83.22.17.*]
    masz na to twarde dowody? Bo ja nie jestem tego pewien. Paliwo to artykuł pierwszej potrzeby. Nie zatankujesz nie jedziesz i mozna pakować w marże. Bez cukierków da się żyć
    jest popyt, wiec cukier rosnie. Ja bym sie z tego cieszyl.
[x]
MIESZKO 0,00% 3,95 2014-11-25 17:00:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.