Szanowni, jako niepoprawny sekciarz z mózgiem zaczadzonym doktryną nieocenionej wartości Energi co jakiś czas narażony jestem na potężny stress. Moja wiara w nadzwyczajne zyski z inwestycji w akcje Energi jest niepodważalna. Brakuje mi jednak jakieś polityczno - biznesowej podbudowy. W kolejnych latach i miesiącach wierzyłem ,że zmiana ekipy wójta ,pozytywny wyrok w sprawie delistingu, nowe rady nadzorcze i prezesi i,Energi Orlenu, prezentowane strategie i wyniki- wszystko to uczyni mnie zasobnym inwestorem. Wszystko to niestety upadło. Ostatnio, wspaniała wypowiedż emeryta podbudowała mocno moją wiarę. Nie czekam kiedy Fąfarę i Staszaka przestanie boleć brzuch, a przyjmuję strategię za- prezentowaną przez emeryta / wzrost wartości akcji Energa ,średnio 5 PLN rocznie.. Na potwierdzenie tej strategii daje sobie rok i życzę obecnemu kierownictwu powodzenia. Na razie zostaliśmy z tyłu / Enea / ale jak pisał Fredro...z tyłu z przodu nic nie znaczy, dobry rycerz wszędzie straszny... Pozdrawiam.
Pełna zgoda Arskiozan Przypomnę tylko Tobie jak wazny jest podtekst ideologiczny-nie załuj wielebnemu Pastorowi wina zwłaszcza poleciłbym gruzinskie cuda przyrody
Szanowny, tor, Twoja niezachwiana wiara w skuteczność modłów Plebana, a szczególnie sugestia zwiększenia porannych dawek do spożycia, uczyniła Cię, w oczach Wielebnego ,niekwestionowanym guru giełdowym. Pod hasłem .. jeśli taki człowiek jak tor ,inwestuje w Energę, to my też zwiększymy swoje zaangażowanie. Wielebny przekonuje swoją trzódkę do głębszej wiary w jego talenty giełdowe i w najbliższym czasie dokona zakupów akcji Energi. Jestem zapakowany po kokardę, ale kibicuje Wielebnemu. Pozdrawiam.
mając na uwadze długoterminowy horyzont inwestycyjny Resweratrol – to prawdziwy eliksir młodości
O długowieczności Francuzów krążą już legendy. Oni sami twierdzą, że długie życie zawdzięczają przede wszystkim spożywaniu czerwonego wina, jednak to nie ze względu na alkohol mogą cieszyć się brakiem problemów z układem sercowo-naczyniowym. Resweratrol to związek, który występuje w winogronach, a w procesie fermentacji nie zostaje wytrącony, dzięki czemu czerwone wino może okazać się prawdziwym eliksirem młodości. Resweratrol wpływa na organizm poprzez swoje właściwości przeciwutleniające, działanie kardioprotekcyjne oraz pozytywny wpływ na metabolizm glukozy, co czyni go interesującym składnikiem w profilaktyce chorób sercowo-naczyniowych oraz cukrzycy Resweratrol najbardziej pozytywny wpływ ma przede wszystkim na układ sercowo-naczyniowy. Działanie resweratrolu obejmuje korzystny wpływ na układ krwionośny, w tym hamowanie agregacji płytek krwi, co zapobiega tworzeniu się niebezpiecznych zakrzepów. Zmniejsza również wchłanianie złego cholesterolu (LDL), co ma bezpośredni wpływ na zmniejszenie ryzyka wystąpienia miażdżycy i innych chorób układu krążenia, m.in. zawału i choroby wieńcowej. Udowodniono również, że związek ten obniża ciśnienie krwi już po godzinie od spożycia preparatu.
Resweratrol to substancja, którą niektóre rośliny syntetyzują w odpowiedzi na infekcje grzybicze lub pod wpływem czynnika stresogennego, na przykład niedoboru wody, promieniowania UV czy uszkodzenia tkanek. Więcej resweratrolu pojawia się także u roślin uprawianych w klimacie ciepłym. Substancja ta powstaje również w procesie fermentacji skórek winogron, dlatego jej doskonałym źródłem jest wino, zwłaszcza czerwone, gdyż to ono ma dłuży kontakt ze skórkami w procesie fermentacji niż wino białe. Średnia zawartość resweratrolu w winie czerwonym wynosi około 1,9 mg na litr. Za najbogatsze pod względem tego składnika uchodzą z kolei takie gatunki, jak Pinot Noir, St.Laurent, Merlot oraz Blaufränkisch. Dzieci i osoby, które nie piją alkoholu zamiast wina mogą dostarczyć swojemu organizmowi resweratrolu pod postacią świeżych owoców winogron oraz soku. Resweratrol zaliczamy do polifenoli, podkreślając jego pochodzenie roślinne i zdrowotne korzyści, oraz wpływ na układ sercowo-naczyniowy i metabolizm glukozy.Dodatkowo, resweratrol chroni komórki przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki, co może zapobiegać uszkadzaniu komórek i spowalniać proces starzenia.
Szanowny, emeryt, ...Mistrzu..cóżem Ci uczynił.. Twój wykład na temat błogosławionego składnika czerwonego wina zdetronizował mnie i zepchął do poziomu szeregowych członków trzódki Wielebnego. Pozdrawiam
Wlasnie wezme z prawej 120 akcji energii /smiesznie tanie/ a ewentualny zysk przeznacze na wspomorzenie dobrych czynow Wielebnego Inwestujac taką kasę musimy byc zabezpieczeni z kazdej strony tak jak ta kobieta ktora w swiatyni lepi swieczke i Bogu i Diabłu bo po smierci nikt nie wie gdzie sie znajdzie
Arskiozan-wybacz ale przypomnę Ci o ' łzach chrystusa' dla wielebnego Plebana bo modlić sie trzeba / tak na wszelki wypadek/ Obserwując politykę lepiej zeby sprawa Energii rozwiązana została szybciej niż dłuzej Wyobrazmy ze wybory w Niemczech wygrywa prorosyjska prawica/ adf/ i sie zacznie granie na starych nutach historii -putin stawia negatywnie sprawe ' podarowania' Polsce ziem zachodnich a adf przyklasnie tym pomysłom Jesli padnie Ukraina to sie zacznie ze lepiej bedzie miec w kieszeni kasę niz akcje Energii Ale to chyba czarny sen -no nie wiem? Dzisiaj na Enerrgii zapewne dalej bedzie nawis sprzedazy / stary układ?/ Dobrze zeby tak jak poprzednio ktos odbierał znowu te akcje
To jest właśnie irytujące że wiele spółek rośnie a tu nas ciągle ktoś roluje a wynik nadal nie jest pweny - podejście zarówno władz orlenu jak i samej energi w kwesti uregulowania fuzji Energi z Orlenem jest irytujące
Jak widac testy trwaja i raczej troche im to zajmie. Nie liczmy ze szybko czy, jak najszybciej to bedzie w przeciagu roku. Nie ma co robic zludzen tym co chca wejsc, a jeszcze nie maja, bo takie zrywy i chwilowe podbitki to tylko frustracje u nowych spowoduja. Ja na szczescie do emerytury jeszcze mam daleko, wiec zaczynajac od emisji moge dalej systematycznie zwiekszac swoj pakiet (dziekuje za obnizke ceny, w obecnym miesiacu srednia sie podniosla do ponad 8pln), a jestem pewien ze za lat 20 na pewno bede zarobiony. Tak wiec polecam powoli kupowac i w zaleznosci od ceny posiadanych akcji usredniac w gore lub w dol.
Energetyki rosną / złoty węgiel/ Energa pada pod ogromnym nawisem -dobrze ze bez paniki Złe nastroje drobnych wskazują ze blizko do konca spadkow ale dotyczy to płynnych aktywow a nie w pelni kontrolowanych tranzkacji Zdesperowany 120 po 13,26 -kupno
Dnia 2025-02-19 o godz. 11:07 ~tor napisał(a): > Pare razy juz tak zbijali cene/ 2-3 razy/ a potem wyciagali raptem do gory - moze w ten sposob korygują cenę kolejnego pakietu tranzakcji ?
Arskiozan-u nas tu -16 mrozu wiec zalecałbym przejscie przez wielebnego Plebana na grzane wino Widzisz papiez łyknął zimnego i siadły mu płuca A ktos musi za nas sie modlic bo tu wszyscy lecą na kasę
Szanowny , tor, Ty i emeryt uparliście się wyeliminować mnie z posady giełdowego doradcy Wielebnego. .Jeden wyniósł pod niebiosa zalety czerwonego wina ,a Ty doradzasz jak go spożywać. Ta sytuacja bardzo osłabia moją pozycję a Wielebnego utwierdza w przekonaniu, że na giełdzie ma wiele do powiedzenia. Mimo wszystko ,niedługo przystąpimy do poważnych zakupów. Część środków na te zakupy już w drodze. Wczoraj zakupiliśmy 12k. Pozdrawiam
Po Twoim wpisie i innych tzw.drobnych wygląda ze ciągle mamy kase na zakupy i to czesto sporą Mamy zatem i miecz / kasa/ i krzyz / Wielebny/ a w takim tandemie mozemy tylko zwyciezac "Zwyciezcy rodzą sie po to zeby Zwyciezać"
Szanowny, tor, Wielebny z niecierpliwością czeka zawsze na Twój wpis. Zaproponował by Ciebie i emeryta / w charakterze gości honorowych / zaprosić na rejs po Mazurach. Arskiozan jako kapitan krypy. Szczegóły zaproszenia zostaną przedstawione po znaczącym wzroście kursu. Jeśli by się to stało do czerwca , to rozszerzę zaproszenie na całą sektę. Spółdzielnia Plebana się rozrasta. Planujemy kupić w pierwszym etapie 50k. Jakiś gość nam przeszkadza bo szybko ucieka na wyższe poziomy. Nie pomagamy w zbijaniu kursu. Wielebny marzy ,że taktyka tora i jego możliwości dały by lepsze wyniki, ale to nutka przyszłości. Pozdrawiam.
Jako ze jestem w okresie przedemerytalnym i nasz słowianski Bóg -Weles zabiera coraz wiecej znajomych- chlali wodę to dodam do pieknych Mazur 2 moje fajne miejsca na ewentualne spotkanie Pierwsze to germanska rzeka ' bougen' ktorą przebyli słowianie przemanowali na proste Bug Szczegolnie to miejsce zainteresuje wielebnego bo wode do gorącej bani pobieram z głebokosci ktora odpowiada czasom przyjecia nowej wiary -nawet latem ma temp. 6 stopni Drugie miejsce to Narew i piekny skansen gdzie Netflix krecił film ''Nic na siłę' Co by nie mowic wina poleje sie duzo bo juz teraz jest ok-nawet Pepe powinien przyjechac
Szanowny , tor, fantastyczne miejsca. Wielebny sugeruje jachty / mamy 16 miejsc/. Sekta się zmieści. Nawet jeśli nikt z sekty nie ma stopnia żeglarskiego to nie szkodzi. Wszak obecność Wielebnego gwarantuje zwiększoną opiekę opatrzności. Pomysł z Zaglami jest super Wyobrażacie sobie nasze rozmowy: emeryt,tor,darek,IP,en22,openerem,Oko,Pepe, widelec- dostaje list żelazny i ochronę ,Lech Wałęsa. i inni. Opozycja jest zaproszona celem podniesienia kolorytu spotkania. Proszę o informację ,czy któryś z forumowiczów ma uprawnienia żeglarskie .Ewntualne miejse spotkania to: Sztynort, Wilkasy, Kamienna Góra, Czas spotkania : weekend z przedłużeniem do 7 dni./ termin czarteru / Chętnie wysłucham zdania na temat terminu spotkania. Z upoważnienia Wielebnego zajmę się organizacją / maj / Pozdrawiam.
Piekne miejsce kiedys sprzedawalem tam co roku pomidory- 'badylarstwo' Dobrze by było zeby ktos tam nie degustował wina bo mozna skonczyc tak jak biskupi wielu wyznan na pokładzie znanego samolotu