• Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~BystryCygan [89.64.103.*]
    Alicjo, brakuje Ci elementarnej wiedzy o procesie diagnostycznym raka piersi. Biopsja jest zawsze konieczna, a HER2 to tylko jeden z markerów, który należy zbadać.
    Uważam, że nic się nie zmieni, ponieważ nikt nie będzie wykonywał dodatkowego badania/osobnym urządzeniem, skoro pojawiają się nowe, dokładniejsze testy na HER2-low.
    Pozostanie ta sama ścieżka diagnostyczna z ulepszonym testem HER2. Z jednej biopsji można spokojnie wszystko zbadać. InProbe miało być dodatkowym badaniem uzupełniającym w przypadku niejasnego wyniku HER2.
    Lekarz prowadzący i tak musi czekać na wszystkie wyniki, żeby zaplanować leczenie, więc zostanie ta sama ścieżka.

Badania kliniczne prawdopodobnie nie rozpoczną się w marcu 2025 roku, co wynika z ostatniego raportu kwartalnego. Dodatkowo, nie wierzę w udaną ratunkową emisję akcji spółki notowanej na NC Alert (instytucje z przyczyn formalnych tego nie wezmą).

Na dzień dzisiejszy z punktu widzenia analizy technicznej i fundamentalnej, ta spółka jest już stracona.

Skoro Alicja może sobie pozwolić na przepalenie tutaj pół miliona, to niech się bawi, może jakimś cudem to uratują. Jednak nie można tego zachowania nazywać poważnym inwestowaniem, nie wspominając już nawet o uśrednianiu ceny zakupu i angażowaniu dodatkowego kapitału.
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: alicja1992 [37.31.46.*]
    INPROBE nigdy nie miało być badaniem uzupełniającym. To elementarna wiedza na temat technologii. Nie wiem dlaczego chcesz robić ludziom wodę z mózgu ale mogę się domyślać. Niech każdy przypomni sobie jakie zalety inPROBE ma vs klasyczna metoda in vitro. To tak ponad inne dywagacja. To są fakty. Poczytaj co Sagan pisze na Twitterze na temat Roche i inPROBE. No bardziej jemu można wierzyć aniżeli Tobie
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~NOWY [46.112.96.*]
    Najlepij to bylo wierzyć Alicji o akumulacji powyzej 30 o ktorej tyle pisala
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~Inwestor [37.47.153.*]
    Niestety jak zakomunikują to co już wiadomo czyli że badania znowu się przesuną to kurs runie na złoty pięćdziesiąt. Zarówno Alicja jak i Cygan mieli rację ostrzegając nas przed delistingiem, ryzykiem opóźnień i tarciami wewnątrz spółki. Albo wóz albo przewóz. Ale raczej to gorsze.
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~Diagnosta [217.8.191.*]
    Inwestor, proszę Ciebie, to nie przedszkole. Sądzisz, że na te tanie chwyty kogoś nabierzesz, nawijasz o tym jak to żałujesz kilka razy. Grasz na spadki, to widać i myślisz że jesteś taki inteligentny, a każdy się śmieje. Rozwiń temat toksykologii. Jeśli rzeczywiście jesteś blisko spółki, w co wątpię to wiesz już co będzie w marcu
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~Inwestor [37.47.183.*]
    Na jakie Spadki gram? dobro spółki leży mi na sercu, mam tutaj 300k utopione, dla mnie to mała cześć kapitału, ale i tak szkoda stracić. Wracając do spółki bo to ona jest najważniejsza teraz, to jestem po rozmowie z osobami decyzyjnymi i jest konieczne wykonanie dodatkowych badań, nie mowie nic nowego bo o tym wspomina już raport, więc nie wiem po co zaklinasz rzeczywistość. Takie są fakty. Zarówno alicja jak i cygan mowili o tym, o tych wszystkich zagrożeniach, Alicja ostrzegała, że możliwy jest delisting, a cygan pisal że Spółka leci na 3 zł. Głowa do góry Diagnosta, odrobisz w Diagnostyce.
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~inwestorek [31.0.125.*]
    No tak , mam zainwestowane ale mało. Jestem milionerem to mi nie stanowi, nie zależy mi ale zależy. Spadnie na 1,5 i piszę o tym na forum zamiast sprzedać akcje bo jednak mi szkoda, a właściwie to nie szkoda, bo jednak spółka jest najważniejsza(?), rozmawiałem z Prezesem, rozmawiałem z osobami decyzyjnymi jak zakomunikują to spadnie i mi szkoda ale i nie szkoda.itp. To się da wyleczyć?
    Widzę duże rozgoryczenie. Ile już do tyłu młody inwestorku?
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: gold-cygan [89.64.103.*]
    Nie ma sensu z nimi tutaj dyskutować, oni są na gigantycznych stratach i zaklinają rzeczywistość.
    Zostało tylko im współczuć :)
    Niska jakość to niska cena :)
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: alicja1992 [37.31.44.*]
    Inwestor, no właśnie, o co chodzi z tymi dodatkowymi badaniami toksykologicznymi, tego nie znalazłam. Opowiedz proszę, skoro masz wiedzę od zarządu
    Alicja, przeczytaj raport.
    Tak, czytałam. Zacytuj fragment o badaniach toksykologicznych bo to ciekawe
    No jak czytałaś to wiesz. Ja najbardziej żałuję że cie nie polsuchalem przy 10 jak mówiłaś że będzie delisting i nie warto trzymać tych akcji. Mam nadzieję że nadrobimy na innych spolkach. I tęgo musimy się trzymać!
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: stachsgh [31.61.244.*]
    wpisy o sedesie nikogo nie interesują xD
    https://www.youtube.com/watch?v=khjImwsxFHQ
    Nikt nie otwiera tych linków
    Diagnosta, miałeś rację chyba, a możesz przybliżyć co to za niespodzianka w marcu ?
    Znana niespodzianka / kolejne opóźnienie badań klinicznych :)
    Czyli kurs 5 zł :)
    Skoro nie będzie instytucji do zakupu akcji teraz, to które to instytucje kupowały ostatnie emisje po 13 i 10zl.. Pamiętasz ?
    Ze statusem NC Alert żadna normalna instytucja nie weźmie. Już zapomniałaś jakie spółki trafiają do tego segmentu??
    Zadałam pytanie, które ostatnio wzięły. Odpowiedz
    Poszukaj sobie, zamiast biegać po bankierze :)
    Raportów nie czyta, webinarów nie ogląda, nie chce jej się szukać, a chciałaby zarabiać kokosy :)
    Taaaa.... taka właśnie Twoja wiedza. No zobaczymy, tymczasem zapraszam na to złoty pięćdziesiąt do sprzedaży, o grupo majętnych inwertorow z budżetem wielomilionowym :)))) Zobaczymy jak pójdzie. Pamiętaj, zawsze jest ktoś mocniejszy
    W emisji Po 10 zł na pewno brały udział Norges Bank i Aviva, reszta ukryta (1 min szukania).
    Gros to klienci indywidualni, których prezes i Sagan pozyskali, ale to Inwestor wie po ponoć rozmawia z Saganem i on mu wszystko mówi
    Obecnie spółka nie ma co liczyć na indywidualnych, bo są mocno zawiedzeni spółką.
    Prezes dobrze wiedział co go czeka, że wspomniał o delistingu :)
    Nikt nie odpowie na delistng, na delisting trzeba mieć kasę. Sam sobie przeczysz. Przy takim FF nie ma szans na delisting
    Odrób pracę domową i poczytaj o delistingu InPost z GPW :)
    Tam fundusz chciał i zdjął bo groziło bankructwo.

Haha, akurat Brzoske znam dobrze, super przykład. Pamiętam dobrze ten delisting i przeniesienie notowań a potem powrót króla. Szkoda, że obecnie tego tematu już jakoś nikt nie porusza przy jego obecnym zaangażowaniu
    Sprzedałeś akcje, ciesz się lub nie. Ja trzymam i wierzę zarządowi, że doprowadzi urządzenie do komercjalizacji. Tyle. Nie wypowiadam się więcej bo to nie ma sensu
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~Zibi [37.47.156.*]
    To się nie wypowiadaj. Bo już któryś raz to mowisz a ciągle zabierasz głos.
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    Piękny komunikat ze spółki na potwierdzenie mojej tezy :)
    Co zrobić, czyżby był to generalnie przewał ? Dziwne, czemu nie poczekali na następną transze z EBI. Coś mi tu nie pasuje. Ale może się mylę.
    Po prostu nie wyszło, to jest startup.
    Wszystko masz powiedziane w pierwszym poście.
    Zrealizowały się opisane zagrożenia.

Pierwszy post nie wnosi niczego, Sagan opisał dokładnie czym się różni Roche od inPROBE. Ja tu widzę albo wcześniej reżyserowany przekręt, a na to jest prokurator albo jakieś zagrania prezesa celem objęcia akcji od leszczy. Jeszcze w dniu inwestora wszystko było ok, prócz puszczenia farby o umowie partneringowej, pozostaniu na NC i ewentualnym wyjściu z giełdy. Coś tu śmierdzi. Przecież do grudnia wszystko szło idealnie. Co, sfałszowane raporty ? Dla mnie możliwy scenariusz, odleszczenie, podpisanie umowy i stąd byłaby kasa i ... próba delistingu. Przeniesienie spółki do USA. Tam w raporcie jest mowa o dual listingu. Zaufałam prezesowi i to chyba błąd. Cóż. Akcji nie sprzedam i czekam na rozwój sytuacji w następnych miesiącach czy latach
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~jojne [31.61.254.*]
    Pocieszające jest to,że mają przyczółek w USA...
    Czy mógłbym coś Alicji podpowiedzieć?!
    Ja bym to raczej zostawił do końca, to zbyt duży pakiet i strata.

Gdzie popełniłaś największy błąd?
    Ta pozycja była zbyt duża jak na tak niepewny startup.
    Niepotrzebnie uśredniałaś.
    Bagatelizowałaś wszystkie ostrzeżenia, mówiąc: „Mam czas i poczekam”.
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~tomek [31.0.125.*]
    Muszę z pokorą przyznać, ze cygan miał tym razem rację. Wyjście z tej inwestycji w najbliższym czasie będzie niemożliwe. Już w ostatnim czasie arkusz zleceń kupna był pusty- jutro powyżej 1 pln pewnie nic nie będzie. Ciekawe sesje przed nami
    Cygan miał rację ale albo ma infa albo to przeczucie lub fuks. Tu nic nie wskazywało. Pierwszy sygnał to ten NC Alert i brak powrotu, gdzie Nocti wrocila, raz dwa. Hmmm... może rzeczywiście to będzie jak z INPOST
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~jojne [31.61.254.*]
    Skąd Cygan miał infa?To proste-Cyganka mu wywróżyła.
    Coś mi się wydaje że szykuje się jakiś poważny inwestor i stąd te wstrzymania badań. Czy tak jest Cygannie ?
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~Inwestor [37.47.154.*]
    Obecność zniekształceń poznawczych w myśleniu skutkuje postrzeganiem rzeczywistości w sposób stronniczy, zafałszowany i często negatywny. Można powiedzieć, że przekonują one umysł osoby, iż to co widzi jest prawdziwe, podczas gdy w istocie takie nie jest.
    Czekam na pkc, i zloty pięćdziesiąt obiecuję, że po złoty pięćdziesiąt kupię 50tys akcji jak masz. Stać mnie
  • Re: Ostatni mój wpis o SDS Autor: ~alicja1992 [155.94.251.*]
    Kupuj, kupuj, ktoś musi kupować:) mówiłaś że po 30 była dobra cena, później że po 10 to jest dobrze, po 6 to też dobra. To samo bedziesz mówiła jak będzie po grosze. Nie masz wyjścia. Musisz mówić wszem i wobec że jest super.
    Dla mnie to był bardzo pewny start up. Ile spółek otrzymuje EBI ? Ile spółek jest zapraszanych na topowe workshopy. Prędzej bym obstawiała Genomtec czy ICE. Tutaj wg raportów każdy kamień milowy był realizowany. Oczywiście że zostawię, życie pisze różne scenariusze. Ja tu węszę podstęp prezesa. Coś tutaj będzie się dziać. Ostrzeżenie to ja już przeżywałam na Scope, gdzie to pisano że pudełka nie ma i generalnie zespół się rozpada a Garstecki to żyje z grantów. Był spadek ze 150 na 80 i wielki finał. Więc ostrzeżenia forum bankiera mnie nie interesują.
[x]
SDSOPTIC -1,26% 6,26 2025-11-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.