Do oferty Trumpa odniósł się także zastępca przewodniczącego Rady Bezpieczeństwa Rosji Dmitrij Miedwiediew. Jego zdaniem Europa będzie musiała "słono zapłacić" za wspieranie Kijowa. "Trump wyjaśnił, jak Kijów zapłaci USA - ukraińskimi metalami ziem rzadkich. A co z Europą? Zapłaci szalone pieniądze, aby zmontować upadłe państwo ukraińskie z gruzów. Europejczycy, podziękujcie za to swoim liderom: Ursuli, Macronowi, Scholzowi i innym żałosnym postaciom!" - napisał Miedwiediew w serwisie X. Przypomnijmy, że wkrótce miną trzy lata od pełnoskalowej inwazji Rosji na Ukrainę, która przez Moskwę niezmiennie określana jest po prostu konfliktem bądź "specjalną operacją wojskową". https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-rosjanie-reaguja-na-sugestie-trumpa-dla-waszyngtonu-byloby-l,nId,7905677#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Ukrainska aktywistka mieszkająca w Polsce zapowiada zamieszki https://www.youtube.com/watch?v=lLx1wVCpObw
MSZ Ukrainy potępia antyukraińskiego prowokatora Andrzeja Dude za to że nazywa ukraińskich żołnierzy "potencjalnymi bandytami i terrorystami z problemami psychicznymi" No Cóż za kłótnia w banderowskiej rodzinie ! jestem oburzony Bardziej niż Rosja zagrażają nam banderowcy. Jeżeli tu przyjdą po skończonej wojnie to całe swoje niepowodzenie skierują w nasza stronę i wojna na naszym terytorium pewna. Po drugie jest takie ich powiedzenie Pamiętaj Lasze co do Sanu nasze.
Zełenski powiedział, że nie wie, gdzie poszło 200 miliardów dolarów przeznaczonych na armię w czasie wojny Rumuński polityk Georgescu nazwał Zełenskiego półdyktatorem i oskarżył władze Ukrainy o kradzież zachodniej pomocy. Ten niezręczny moment, kiedy nawet Cyganie uważają cię za nieprzyzwoitego złodzieja
Macie swojego Trumpa kaluny. Szokująca deklaracja Donalda Trumpa !Trump podczas wspólnej konferencji z Netanjahu powiedział, że USA przejmą Strefę Gazy, prawdopodobnie z pomocą wojsk amerykańskich, a mieszkający tam Palestyńczycy powinni wyjechać..“Będziemy właścicielami Gazy i będziemy odpowiedzialni za demontaż wszystkich niebezpiecznych niewybuchów i innej broni na miejscu, wyrównanie terenu i pozbycie się zniszczonych budynków " - powiedział min. Trump.Opisał swoją wizję tego obszaru jako nową “Rivierę.”“To nie była decyzja podjęta lekko. Wszystkim, z którymi rozmawiałem, bardzo spodobał się pomysł, aby Stany Zjednoczone były właścicielami tego kawałka ziemi, rozwijały i tworzyły tysiące miejsc pracy. To będzie wspaniałe.”„Nie sądzę, że ludzie (Palestyńczycy) powinni wracać do Gazy. Słyszałem, że Gaza była dla nich bardzo pechowa. Żyją jakby byli w piekle. Gaza nie jest miejscem, w którym ludzie powinni mieszkać, a jedynym powodem, dla którego chcą wrócić – i mocno w to wierzę – jest to, że nie mają alternatywy”.Trump, były deweloper nieruchomości, oświadczył podczas konferencji prasowej, że analizował tę kwestię „dogłębnie, przez wiele miesięcy”.„Oni tam są, bo nie mają alternatywy. Co oni mają? To w tej chwili wielka sterta gruzu” – powiedział Trump tuż przed spotkaniem z Netanjahu w Gabinecie Owalnym.Później dodał, że Palestyńczycy mogą być wśród tych, którzy wrócą do Gazy, ale jasno dał do zrozumienia, że nie widzi tego terytorium jako ich stałego domu.Czyli Trump w imieniu Netanjahu funduje Palestyńczykom nową Nakabe chcąc, aby na stałe opuścili Gazę, aby Izrael mógł zamienić Gazę w kurort wypoczynkowy, w którym będą mogli zarobić miliardy szekli. Chodzi tylko o pieniądze, a nie o troskę o ludzkie życie!„Oświadczenia Trumpa są deklaracją wojny przeciwko narodowi palestyńskiemu i próbą odtworzenia nowej Nakby” oświadczył Ludowy Front Wyzwolenia Palestyny.
Beniamin Netanjahu - Zabójca przeszło siedemnastu tysięcy palestyńskich dzieci i jego oddany podwykonawca Donald Trump. Za nimi stoi cała potęga deep state i wielkiej finansjery. Ogłupione narody biją brawo bestii , która swymi czarami mami pozorami pokoju. Krzyk i rozpacz niewinnych dzieci mordowanych w Gazie przez żydowskich zbrodniarzy uderza w mur obojętności tzw., - ,, cywilizowanych kreatur. " Głos Grzegorza Brauna w eurokołchozie dopominający się o chwilę ciszy i połączonej modlitwy. Dotyczący także holokaustu palestyńskich dzieci , a nie tylko holokaustu żydów - staje się głosem niechcianym. Staje się głosem nie na czasie i naruszającym talmudyczną narrację. Podobnie jak głos Sprawiedliwego Żyda Normana Finkelsteina jest zagłuszany i o zgrozo ! Staje się głosem ,, antysemickim. " Zachęcam wszystkich łaknących prawdy do przeczytania jego książki o znaczącym tytule - ,, Przedsiębiorstwo Holokaust. " Wszyscy ci , którzy zdecydowali się żyć bardziej duchem niż ciałem i nie są umarłymi za życia. Niech łączą się w jeden głos prawdy , który wybrzmi ostatecznie dla tych , którzy jeszcze nie odnaleźli własnej drogi. Wielkie zwiedzenie zbliża się nieubłaganie , a na jego czary najbardziej narażeni są ci , którzy już w czasie ,, zwida 19 " wykazali się nieprzeciętną ,, odwagą. " Teraz koalicja chanukowa ukazująca siebie w partyjnych obliczach PiS, PO, PSL, SLD+ Hołownia i jego zwolennicy , jest najbardziej niebezpiecznym wrogiem nas - Polaków. Umowa z 2 grudnia 2016 r. z banderowską ukrainą dotycząca bezpłatnego przekazywania sprzętu wojskowego, zniesienia wszystkich ceł i opłat, oraz udostępnienia wszystkich zasobów państwa jest akceptowalna przez całą chanukową hydrę. Wszyscy współzawodniczą w antypolskim krzyku. Dla ukrainy wszystko ! A co dla Polaków ? Może to, że teraz objawiający się ,, siewca pokoju " Donald Trump dogada się z Putinem , a do europejskich konstruktów powie musicie radzić sobie sami. No i oczywiście jak zawsze , szczególnie nasze podwórkowe konstrukty poradzą sobie wyśmienicie. Już w 1939 r. sobie poradzili , poradzą sobie i teraz. Tylko teraz jest czas przełomu jakiego jeszcze nie doświadczył świat i to całe świecznikowe degeneradztwo mocno się zawiedzie. Tym bardziej że świat staje się coraz mniejszy
Po raz drugi w ciągu miesiąca nowo utworzona ukraińska brygada, rozmieszczona w najgorętszym odcinku frontu, się rozpada. Po raz trzeci w ciągu niecałego roku prezydent Wołodymyr Zełenski zmienił dowódcę kluczowej formacji wojskowej odpowiedzialnej za obrona Pokrowska — miasta, o które toczą się bezlitosne walki. Rosjanie próbują dostać się do miasta w małych grupach i je otoczyć — i może im się to udać. A to otworzyłoby im drzwi do reszty Doniecka.
Widzieliscie jakie przedszkole dostaly dzieci powodzan? BARAKI. A inzynierowie i doktorzy? okazuje sie ze jest wybudowany wielki blok z komplesami rekreacyjnymi, stolokwa, kinem... LUDZIE... czy wy rozumiecie co tu sie dzieje? Trzeba wyjść z tej UNI w rzadzie mymy od lat Oprawcöw i ukraincöw , wrogöw Polski . to widac .POLEXIT!!!!!Precz z Trzaskowskim i Nawrockim Mieliśmy prężny przemysł zbrojeniowy, stocznie, huty, cukrownie, farmację, wynalazki i ZOSTAŁA NAM FIGA Z MAKIEM !! Własne produkty to ziemniak, marchew, pietruszka, burak, a reszta to ChRL Większość Społeczeństwa jest przeciw Tuskowi,to może społeczeństwo patriotyczne wniosło wotum przeciwko premierowi, który działa przeciwko Polsce?Mamy do tego prawo , bo to również nasz Kraj,naszą Ojczyzna,a nie prywatny folwark Tuska! Neo rząd 13 grudnia na śmietniku historii PolskiTUSK JAK JEGO KOLEGA Z UKRAINY NIE CHCE ODDAC WLADZY BO WIE ZE TRAFI DO WIEZIENIA To jak Ameryka che è pomagać Ukrainie bo ma z tego zyski , a my Europa mamy płacić dla Ameryki ? Żeby dzieci I żona Trumpa żyli w luxusach a my w Europie I nasze dzieci żyli w biedzie bez jedzenia ? Dlaczego ja mam płacić dla Trumpa ? Polacy myślą ,że sobie nie poradzimy finansowo bez UE , a trzeba wyjść z tego, za wszelką cenę . niech żyje wolność ! tożsamość narodowa ! Boże prowadź ! Bardzo chętnie pocierpię wielki ból wyjścia z UE. Tak bardzo pragnę POLEXITu. Trzy firmy upadły od początku roku u nas w regionie. Właśnie wczoraj przyszedł do syna jeden ze zwolnionych i płakał, bo ma duży kredyt na mieszkanie. Tusk ściemnia. Zydokomuna nie odpusci Polski .To za bogaty kraj. Trzeba sie podniesc , zjednoczyc i pogonic te szarancze. Tramp o Polsce będzie rozmawiał z PUTINEM W POLSCE? leży w strefie wrażliwej , buforowej między wschodem i zachodem. Dla Trampa Polska nic nie znaczy ... dla Rosji to bardzo ważny bufor bezpieczeństwa.
Państwo polskie od początku swego istnienia stykało się od wschodu z Rusią Kijowską. Było to trudne sąsiedztwo, z jednej strony naznaczone wojnami i najazdami, a z drugiej okresami pokojowej koegzystencji, a nawet sojuszniczej współpracy wzmacnianej małżeństwami dynastycznymi. Mariusz Samp w sposób popularny przedstawia relacje między polskimi Piastami a ruskimi Rurykowiczami na przestrzeni ponad dwustu lat: od 981 roku, gdy kniaź kijowski Włodzimierz Wielki wyprawił się na Grody Czerwieńskie, stanowiące wówczas część państwa Mieszka I, po najazdy Mongołów z lat 1239-1241, które spowodowały upadek Rusi Kijowskiej i spustoszyły ziemie piastowskie aż po Śląsk
Rosjanie przygotowują się do decydującego uderzenia w miejscowości Czasiw Jar, koncentrując siły - podał płk. Dmytro Zaporożec. Starcia uliczne, o kluczowe dla rosyjskiej ofensywy miasto, trwają od kwietnia. Jeśli upadnie, Rosjanie będą mogli podejść pod największe niezdobyte miasta obwodu donieckiego.
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-rosja-zbiera-potezne-sily-ukraincy-wprost-decydujace-uderzen,nId,7909391#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
35-tysięczne miasto zdobyte. Rosjanie wygrywają największą bitwę miejską ostatnich miesięcy Rosjanie oficjalnie poinformowali, że przejęli kontrolę nad kolejnym miastem w Donbasie. Walki o Toreck (określanym przez Rosjan jako Dzierżyńsk) trwały blisko 5 miesięcy. To była największa bitwa miejska w ostatnich miesiącach. Zdobycie tego miasta otwiera wojskom rosyjskim "bramę" do północnej części Donbasu. https://forsal.pl/swiat/bezpieczenstwo/artykuly/9734502,35-tysieczne-miasto-zdobyte-rosjanie-wygrywaja-najwieksza-bitwe-miejs.html
.Za Onet. Polski Majdan. Ciąg dalszy prowokacji, ukraińskiej V Kolumny. Liderka ukraińskiego Euro-Majdanu Panczenko zaostrza retorykę banderowską po niedawnych grożbach, skierowanych przeciwko Polakom . I po ochronie jej poczynań, przez struktury państwa w tym Ministra Sprawiedliwości Adama Bodnara. Dzisiaj w wywiadzie nie tylko ingeruje w obecną kampanię wyborczą i nazywa kandydatów na Prezydenta prowokatorami. Ale zarzuca im "doprowadzanie do przemocy wobec Ukraińców. I otwieranie "puszki Pandory". W jakim celu ?. Jak powiedziała" takie działania doprowadzają do nienawiści i wojny domowej". To jeszcze nie wszystko. Oświadczyła, zgodnie z narracją banderowską, że jest to spisek wymierzony w Ukraińców przez rosyjskie służby./skąd my to znamy/. Tak. Nikt się nie przesłyszał. Dzisiaj, ukraińska aktywistka z polskim paszportem oświadczyła , że podpalanie i rozlew krwi na polskich ulicach wywołają polscy kandydaci na Prezydenta i rosyjskie służby. I to własnie spowodowało reakcję Panczenko parę dni temu. /grożby/ W każdym razie. Minister i Prokurator Adam Bodnar, powinien się dobrowolnie podać do dymisji. Za Onet Lider Euro-majdanu Panczenko: " przy takiej liczbie Ukraińców w Polsce "kandydaci na prezydenta zaczynają nastawiać jednych przeciwko drugim. Jak się rozpędzą, to mogą doprowadzić do napięcia tego stopnia, że nie będą już w stanie go opanować. Będzie kwitła przemoc, ksenofobia. Ludzie zaczną się bić i znienawidzą siebie nawzajem. To bardzo straszne. Populiści łatwo mogą otworzyć puszkę Pandory, bo w ich wypowiedziach jest dużo emocji i mało faktów. Ale zamknąć tę puszkę będzie bardzo ciężko. Na razie to dotyczy Ukraińców, a jutro może uderzyć w imigrantów innej narodowości - stwierdziła
Trump rozmawiał z Putinem. "Zespoły rozpoczną negocjacje"
Donald Trump rozmawiał w środę z Władimirem Putinem. O szczegółach amerykański przywódca poinformował w mediach społecznościowych. Wśród tematów znalazły się m.in. wojna w Ukrainie. "Nasze zespoły rozpoczną negocjacje" - napisał Trump i dodał, że w sprawie rozmowy z Putinem skontaktuje się z Wołodymyrem Zełenskim.
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-trump-rozmawial-z-putinem-zespoly-rozpoczna-negocjacje,nId,7911026#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Dnia 2025-02-05 o godz. 09:11 ~Madoff napisał(a): > Teatrzyk dla gawiedzi... > > A może nas to nie interesuje po prostu dawaj nasze pieniądze!
Mnie również nie interesują Wasze problemy i Wasze pieniądze. Dla formalności. Ja nigdy od Was żadnych pieniędzy nie brałem, więc nie wiem o czym Pan do mnie mówi? Nigdy nikogo nie zachęcałem aby na siłę tutaj siedział, ani nigdy nikogo nie namawiałem aby kupował akcje. Sam też nigdy nikomu swoich akcji nie sprzedałem, więc nie do mnie pretensje że macie akcje a nie macie pieniędzy. Bo ja również nie mam Waszych pieniędzy, bo nie ode mnie żeście kupili.
Szanowni Moderatorzy, Chciałbym zgłosić możliwe fałszerstwo podpisu użytkownika na forum. Użytkownik, który wcześniej podpisywał się jako Zygmunt Solorz-Żak ([194.0.181.]), teraz zmienił swój podpis na Z_S-Ż ([194.0.181.]). Uważam, że taka zmiana może wprowadzać innych użytkowników w błąd i stanowić potencjalne naruszenie zasad forum. Proszę o zweryfikowanie tej sytuacji i podjęcie odpowiednich kroków, aby zapewnić integralność forum. Dziękuję za uwagę.
"Uważam, że..." ale ma Pan jakieś na to dowody? a przepraszam, zapomniałem że przecież wdepnąłem do sekty, która na potwierdzenie swoich tez i twierdzeń nie potrzebuje żadnych dowodów. Tutaj wystarczy jedynie coś sobie uważać. A co do "wprowadzania innych w błąd", to przecież domena organizacji której jest Pan członkiem. To przecież te Wasze Porozumienie wprowadza innych w błąd, chociażby 3 - 4 lata temu, zniechęcając do odpowiadania na zaproszenia, bo przecież "Solorz się bardzo boi", "Solorzowi się bardzo śpieszy" i jak tam te Wasze sprawy sądowe które to mnie miały powalić? a przez które to niby mi się tak śpieszyło i których to się tak bałem że ze strachu robiłem zaproszenia?
Szanowny Panie. Dopóki Pan nie wykupi akcji Elektrimu od akcjonariuszy mniejszościowych po godziwej cenie dopóty jak mówi ludowe porzekadło będziemy wrzodem na Pana tyłku.
z PAE. No proszę się pochwalić i wymienić jedną sprawę wygraną. Ostatnią dotyczącą grupy spółek również PAE wygrało. Więc Elektrim nie należy do grupy spółek ze spółką dominującą Stasalco. Jeśli chodzi o zaproszenie to proszę nie pisać bzdur. Stanowisko swoje PAE wyraziło co do ceny w zaproszeniu która nie była uczciwa, natomiast nikogo PAE nie wstrzymywało. Kto miał ochotę odpowiedział na zaproszenie. Pan Solorz wie dobrze co powinien zrobić aby wyrównać stratę akcjonariuszy mniejszościowych którzy czekają na wyjście z inwestycji kilkanaście już lat. A nic Pan jakoś nie pisze o ostatnim zaproszeniu po 19.90 zł z 2022r. A Lubonet Światłowód miał 260 mln złotych na skup akcji. To na czyje zlecenie ten podmiot zrobił zaproszenie może nam powiesz uczciwy człowieku. Tylko wezwanie po cenie godziwej nie żadne zaproszenie.
Wojsko z policją i narodem powinni przejąć władzę i rozliczyć rząd. Pozamykać granicę i chronić rodaków i naszą ojczyznę Polskę.
Chciałbym Was zachęcić do uczestnictwa w wydarzeniu we Wrocławiu. Będzie to pikieta przed Konsulatem Ukrainy na Placu Nankiera 7 i przemarszu ulicami Wrocławia aż do rynku ( Piaskowa, Św. Katarzyny, Wita Stwosza i do Rynku pod Pręgierz - o ile nam pozwolą ) Będzie to inna forma protestu niż dotychczas. To będzie MILCZĄCY SPRZECIW przeciwko pobytowi na polskiej ziemi przedstawicieli nazistowskiej organizacji paramilitarnej i wojskowej AZOV !!! Tyle w skrócie. Wydarzenie odbędzie się w niedzielę 23.02.2025 w godzinach od 13.00 do 16.00.
Chciałbym Was zachęcić do uczestnictwa w wydarzeniu we Wrocławiu. Będzie to pikieta przed Konsulatem Ukrainy na Placu Nankiera 7 i przemarszu ulicami Wrocławia aż do rynku ( Piaskowa, Św. Katarzyny, Wita Stwosza i do Rynku pod Pręgierz - o ile nam pozwolą ) Będzie to inna forma protestu niż dotychczas. To będzie MILCZĄCY SPRZECIW przeciwko pobytowi na polskiej ziemi przedstawicieli organizacji paramilitarnej i wojskowej AZOV !!! Tyle w skrócie. Wydarzenie odbędzie się w niedzielę 23.02.2025 w godzinach od 13.00 do 16.00.
Chciałbym Was zachęcić do uczestnictwa w wydarzeniu we Wrocławiu. Będzie to pikieta przed Konsulatem Ukrainy na Placu Nankiera 7 Wydarzenie odbędzie się w niedzielę 23.02.2025 w godzinach od 13.00 do 16.00.