• A giełda ucieka... Autor: ~oil [109.62.46.*]
    Ile już inflacja "zjadła" z przyszłych zysków ?
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~darek [83.28.88.*]
    za dwa tygodnie szacunki,nadrobimy z zapasem
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~tor [31.61.182.*]
    TEn biegający z pistoletem za pasem /bez kabury/ tez sie popadł A wy sie pytacie kto oddaje ?
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~Leszczyk [91.207.126.*]
    Jak tam grajki kiszeniaki, pisałem grać to na enei. Tutaj się zbiera i trzyma do finału.
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~en22 [83.31.107.*]
    ok Darek - dobrze by podgonić rynek, czyli ile prognozujesz zysku netto i ebitda za IV kwartał ? Inne głosy odnośnie tych danych tez mile widziane. Zobaczymy jaka średnia naszych prognoz. . Ja chciałbym 500 mln zl netto i 1 mld zl ebitda za IV kwartal .
    Dnia 2025-01-31 o godz. 16:53 ~en22 napisał(a):
    > ok Darek - dobrze by podgonić rynek, czyli ile prognozujesz zysku netto i ebitda za IV kwartał ? Inne głosy odnośnie tych danych tez mile widziane. Zobaczymy jaka średnia naszych prognoz. . Ja chciałbym 500 mln zl netto i 1 mld zl ebitda za IV kwartal .

po III kw mamy 0,94 mld zysku i 2,8 mld ebitda,więc to co piszesz jest realne,chociaż w/g mnie 3,5 mld ebitda to super wynik,tylko nie o wyniki tutaj chodzi,ale dobre szacunki powinny znacznie utrudnić dalsze dręczenie kursu
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~Oko [5.173.186.*]
    ~en22 - tutaj wyniki finansowe bez dywidendy są w zasadzie bez znaczenia dla kursu. Wszystko zależy od Orlenu - czy cokolwiek będzie chciał zrobić z Energą. A patrząc po kursie Energii to albo rynek nic nie wie, żeby Orlen miałby coś zrobić (a rynek zawsze wie najlepiej bo rynek to też dobrze poinformowani co mają dostęp do informacji przed wszystkimi) albo nie wieży, że Orlen cokolwiek zrobi...
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~Oko [5.173.186.*]
    oczywiście "nie wierzy" :)
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~en22 [83.31.107.*]
    masz racje , ze dywidenda jest podstawą dla trwałego wzrostu kursu. Tylko tak, na razie to zarząd Energa nie jest skłonny do wypłacania dywidendy. Zarząd Orlenu natomiast nie daje żadnych sygnałów , żeby miał cos zamiar robic w sprawie akcjonariuszy mniejszościowych Energa. Dlatego tonący brzytwy się chwyta i czekam na dobre szacunki wyników za IV kwartał
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ptak1234 [89.64.102.*]
    Dnia 2025-01-31 o godz. 13:26 ~darek napisał(a):
    > za dwa tygodnie szacunki,nadrobimy z zapasem

królu złoty ,Ty coś wiesz ?
    wiem,że tylko desperat,mimo harców na kursie sprzedaje Energę wiedząc,że Orlen zlecił jej wycenę(bez znaczenia w jakim celu),że GG zleciła jej wycenę w wiarygodnej instytucji,czyli poddaje się przed metą
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    I co gorsze powoli nawet Orlen nam ucieka. Tak więc jakąkolwiek przyszła wymiana z każdym dniem może być gorsza.
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~Leszczyk [91.94.105.*]
    Jak orlen rośnie to po wymianie, która i tak będzie po wartości księgowej , to tak jakby i mój portfel rośnie. Finał już niedługo, najpierw wycena.
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Wk Orlenu chyba koło 120 zł, energa 30 zł czyli 120/30 =4 więc za 4 akcje Energi masz 1 akcje Orlenu podczas gdy sprzedając na gpw Energę i kupując orlen 54/13,5 też masz 4. Więc jak chcesz parytet 4:1 to nie czekaj tylko zrób to przez gpw!!!! A minimum jak Orlen był po46 zł to mogłeś wymienić 3 5 : 1. Co lepsze ? 4:1 czy 3,5:1 zastanów się ale wk nie może być jedynym kryterium wymiany
    wk nie może być jedynym kryterium wymiany
    -więc może policz tak,wk Orlenu 120,średnia 6-cio miesięczna 55 zł,średnia =87.5 zł
    -wycena/wk Energi po 24'=31 zł,notowania,bez znaczenia po wykreśleniu z indeksów
    -87,5/31=2,8
    Wtedy ewentualny parytet Orlen/Energa =1/2,8,ale,patrząc na parytet zaproponowany akcjonariszom Lotosu nijak nie rozumiem jakie parametry decydowały,że im wyszło 1/1,075,może Państwo to "rozgryziecie"?

https://www.orlen.pl/pl/relacje-inwestorskie/polaczenie-z-Grupa-LOTOS

• Re: A giełda ucieka... Autor: ~emeryt [5.184.88.*]
    Czy po wymianie / parytecie istnieje spółka LOTOS czy PGNIG ....dlatego nie będzie wymiany/parytetu bo spółka ENERGA ma istnieć i rozwijać się aby stać się PERŁĄ POMORZA wśród istniejących spółek i taka jest słuszna wola decydentów która ja popieram bo wariant ponadprzeciętnych zysków dalej w grze . Jako ciekawostka jak wynika z poniższego linku TFI Esaliens sprzedaje akcje Orlenu a kupuje akcje ENERGA SA

https://stooq.pl/h/?i=1509
    a zobacz za jakie spółki odpowiada p.Osuchowski
    https://www.orlen.pl/pl/o-firmie/o-spolce/organy-i-struktura-spolki/struktura-grupy-orlen
    -moim zdaniem funkcjowanie i rozwój Energi w grupie Orlen pod własnym logo jest jak najbardziej możliwe
  • A giełda ucieka... Autor: ~emeryt [5.184.73.*]
    Darku i inni parytet/wymiana akcji Energa na Orlen odpada bi wtedy przestaje istnieć spółka ENERGA SA ...Będą parytety/wymiany akcji związane z przenoszeniem aktywów mogą być ale pomiędzy spółkami zależnymi Energa i Orlenu czy powoływanie jednej czy kilku nowych spółek do których wrzucą niektóre całe spółki zależne lub część aktywów z tych spółek i w takiej nowej spółce Energa i Orlen będą mieć udziały .Mogą przeprowadzić inne podane w przykładach roszady ale to wszystko będzie w spółkach zależnych i da się to zrobić z Nami na pokładzie /choć mogą podjąć decyzje aby się Nas pozbyć ale nie wymianą akcji /ja jestem zadowolony i kibicuję aby dalej były notowania GPW ale rozumiem że niektórzy chcą wyjść z inwestycji dlatego zalecałem aby GG wystosowała zaproszenie do negocjacji tak aby znaleźć kompromis aby kto chce mógł wyj s c z inwestycji a pozostali z notowaniami czekaliby na ponadprzeciętne zyski .Skoro GG nie chce postąpić zgodnie z instrukcją którą opisywałem w kilku innych wpisach w innych wątkach to nie mój problem
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~Openerem [79.184.119.*]
    Emerycie przecież Orlen może sobie założyć tyle spółek ile będzie chciał więc I Energa może dalej funkcjonować jako spółka z grupy orlen po wykupieniu pozostałych akcji z rynku a uruchomienietych 2 gazowe już może spowodować wzrost ebitda za 26 rok o 100 % więc I nasze akcje powinny być więcej warte
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~emeryt [5.184.73.*]
    Energa dalej może funkcjonować w Grupie Orlen tylko wtedy gdy nie będzie wymiany akcji spółki Energa na Orlen bo przy wymianie znika ENERGA tak jak zniknął LOTOS czy PGNIG a zostały tylko ich spółki zależne więc żadnego parytetu nie będzie bo ENERGA ma istnieć dalej jako spółka ...wezwanie i inne warianty dalej w grze bo nawet jak Orlen będzie miał 100 % akcji to spółka ENERGA dalej istnieje
    Dnia 2025-02-01 o godz. 14:19 ~emeryt napisał(a):
    > Energa dalej może funkcjonować w Grupie Orlen tylko wtedy gdy nie będzie wymiany akcji spółki Energa na Orlen bo przy wymianie znika ENERGA tak jak zniknął LOTOS czy PGNIG a zostały tylko ich spółki zależne więc żadnego parytetu nie będzie bo ENERGA ma istnieć dalej jako spółka ...wezwanie i inne warianty dalej w grze bo nawet jak Orlen będzie miał 100 % akcji to spółka ENERGA dalej istnieje

-chyba czegoś nie ogarniam.Dlaczego,wezwanie gotówkowe,Orlen osiąga 100% to Energa dalej istnieje,a parytet wymiany pozostałych akcji,Orlen osiąga 100% to Energa musi zniknąć jak Lotos czy Pgnig?Czy jest jakiś przepis który mówi,że skoro przejmowanie spółki rozpoczeto od wezwania gotówkowego,to pozostałe akcje można przejąć tylko za gotówkę?
  • A giełda ucieka... Autor: ~emeryt [5.184.73.*]
    Bo przy wezwaniu niema wymiany akcji a po przeprowadzeniu wymiany akcji w wyniku przejęcia wtedy spółka przejmowana traci swój byt prawny i ulega rozwiązaniu bez przeprowadzenia postępowania likwidacyjnego. tak mi tłumaczyli mądrzejsi chyba że jest jakiś wyjątek że można byłoby wymienić akcje drobnych akcjonariuszy na akcje Orlenu a akcje ENERGA które ma Orlen nie wymieniać wtedy istniałaby nadal Energa ,Na przykładzie LOTOS i PGNIG zostały one wykreślone z KRS i utraciły swój byt prawny przestały istnieć a istnieją nadal tylko ich spółki zależne .Wola polityczna jest taka że ENERGA ma dalej istnieć więc nie mam wiedzy żeby odpowiedzieć czy da się zrobić wymianę aby dalej istniała a niby mądrzejsi mówili że nie ...choć nie sprawdzałem tego czy ich odpowiedź jest prawidłowa ...nie jest to trudne pytanie więc GG powinna Wam wytłumaczyć

• Re: A giełda ucieka... Autor: ~darek [15.220.65.*]
    no nie wiem,nielogiczne dla mnie jest to co piszesz Orlen już teraz ma 91% akcji,czyli akcjonariat Orlenu(sp,fundusze,indywidualni)są ich właścicielami,parytet,to emisja np.dodatkowych 20 mln akcji na Orlenie po nominale 1,25 zł by przejąć pozostały ff Energi.Lotos i Pgnig to inna bajka bo tam wszystkie akcje tych spółek zostały zamienione na nowo wyemitowane akcje Orlenu.
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~emeryt [5.184.78.*]
    Uzupełniając rozpoczęty temat wczoraj mając nadmiar wolnego czasu starałem się wykorzystując internet zglebić temat .Ogólnie przejęcia / fuzje / polegają na przeniesieniu całego majątku jednej spółki na drugą z parytetem wymiany akcji ale ta spółka która jest przejmowana traci byt prawny jest wykreślona z KRS przestaje istnieć dlatego nie ma już spółki LOTOS czy PGNIG są tylko ich spółki zależne .Jeśli prawdziwe jest założenie że brak woli decydentów aby spółka ENERGA przestała istnieć to ten wariant odpada ale dalej w grze jest wezwanie i tutaj oprócz gotówki jako formy rozliczenia mogą zaproponować zamianę wszystkich pozostałych akcji spółki ENERGA na akcje ORLENu po ustalonym parytecie .Ogólnie bez różnicy czy w wezwaniu jako rozliczenie jest gotówka czy zamiana po parytecie to MY sami decydujemy czy ją zaakceptujemy ... znowu mogą straszyć wycofaniem z GPW ..który znowu mógłby być zaskarżony ...jeśli My sprzedamy odpowiednio dużo akcji to mogą zrobić przymusowy wykup ale tez można iść do sądu o dopłatę do ceny wykupu plus odsetki ...Pytanie czy będą chcieli iść tą drogą ..Myślę że jednak dalsze notowania GPW i integracja spółek zależnych z efektem synergii dla obu stron .

Co do dalszych działań to aby pomóc rozwiązać kompromisowo spór zalecam

zaprosić do negocjacji Orlen/ czy inne strony zainteresowane też to do ustalenia/ ....Zaproszenie wysłać do Orlenu oraz upublicznić w mediach / wystarczy Parkiet i Rzeczpospolita / jeden wydawca to taniej / oraz obowiązkowo wykupić a nie jest to drogie depesze w PAP i w IBSnews ...aby opinia publiczna wiedziała ...przykład macie w poniższym linku

https://stooq.pl/n/?f=1658349

a w związku z poniższą wypowiedzią na czas negocjacji tydzień czy miesiąc wniosek aby zawiesić notowania odblokować po komunikacie o wynikach lub ich braku w poszukiwaniu kompromisowego rozwiązania sporu

W najbliższym czasie mamy poznać dalsze plany Orlenu dotyczące spółki zależnej Energa.Orlen już w 2020 r. chciał wycofać ją z giełdy. Akcjonariusze mniejszościowi walczą o uzyskanie odpowiednio wysokiej wyceny posiadanych przez nich akcji. Zarząd mówi, że jest z nimi w kontakcie, ale nie podaje na razie szczegółów swoich planów.
    – Nic nie uzgadniamy z akcjonariuszami mniejszościowymi, bo prawo nam na to nie pozwala. Informujemy ich od czasu do czasu o tym, co robimy – mówił Ireneusz Fąfara, prezes Orlenu, na piątkowym spotkaniu z dziennikarzami.
    Podkreślał też, że akcjonariusze mniejszościowi Energi nie stanowią jednolitej grupy.

https://www.pb.pl/najpilniejsze-zadania-dla-zarzadu-orlenu-1233652

niezręcznie będzie im odmówić mając na uwadze wierność wartościom, takim jak rzetelność, odpowiedzialność, wiarygodność oraz uczciwość .ład korporacyjny - takie priorytety na kolejną dekadę nakreślił prezes zarządu Orlen podczas prezentacji nowej strategii

a przecież było już Spotkanie z prezesem Orlenu Ireneuszem Fąfarą i GG – gdzie prezes Orlenu zadeklarował także gotowość do podjęcia szczegółowych rozmów,...więc należy te wszystkie okoliczności wykorzystać i zaprosić do negocjacji ...Nic o Nas bez Nas ,,,nie wiem dlaczego GG tego nie robi
    https://przeciwnaduzyciom.pl/spotkanie-z-prezesem-orlenu-ireneuszem-fafara-konkretow-brak-ale-sa-deklaracje/
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~Pepe [37.31.10.*]
    Tylko że przy lotosie uczy pgnig to akcjonariuszami był skarb państwa i pozostali a ty mamy orlen i pozostali. Czyli.wymieniana było 100% akcji a w naszym przypadku tylko 9% może podlegać wymianie
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    Dnia 2025-02-01 o godz. 18:03 ~emeryt napisał(a):

~emeryt skup się i przesiadaj z tylnego siedzenia na fotel obok kierowcy !

Ja LechWalesa jestem za a nawet przeciw !
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~emeryt [31.60.156.*]
    Lechu chyba tobie nie muszę przypominać o rozmowach w Magdalence czy Okrągły Stół wszędzie były negocjacje grupy robocze więc nic nowego nie wymyśliłem

niezręcznie będzie im odmówić mając na uwadze wierność wartościom, takim jak rzetelność, odpowiedzialność, wiarygodność oraz uczciwość .ład korporacyjny - takie priorytety na kolejną dekadę nakreślił prezes zarządu Orlen podczas prezentacji nowej strategii

a wcześniej Nowy prezes Orlenu Złożył deklarację że przywróci Orlenowi status "perły polskiego rynku kapitałowego". Jednocześnie państwowy gigant ma stać się "wzorem w stosowaniu ładu korporacyjnego".

a przecież było już Spotkanie z prezesem Orlenu Ireneuszem Fąfarą i GG – gdzie prezes Orlenu zadeklarował także gotowość do podjęcia szczegółowych rozmów,...więc należy te wszystkie okoliczności wykorzystać i zaprosić do negocjacji ...Nic o Nas bez Nas ,,,nie wiem dlaczego GG tego nie robi
    https://przeciwnaduzyciom.pl/spotkanie-z-prezesem-orlenu-ireneuszem-fafara-konkretow-brak-ale-sa-deklaracje/

Już wcześniej setki razy pisałem aby stworzyć Porozumienie Akcjonariuszy aby połączyć tych co podpisali umowy które dalej byłyby ważne z tymi akcjonariuszami którzy z różnych przyczyn prowizji nie chcą płacić ...nawet tobie podobno Pan Jan powiedział że przeciwnik boi się liczby osób i to prawda ale mimo tego GG milcząc nie popierała z nieznanych powodów zjednoczenia większej liczby osób w Porozumieniu Akcjonariuszy ... jak nie chcieli to zalecałem aby choć rozmnożyli liczbę członków ,aby każdy członek wprowadził do grupy choć 1 osobę z innym nazwiskiem i już byłoby 2 czy 3 tysiące członków .

a teraz mówią
    Ireneusz Fąfara, prezes Orlenu, na spotkaniu z dziennikarzami.
    Podkreślał też, że akcjonariusze mniejszościowi Energi nie stanowią jednolitej grupy.

Przy kursie 6 czy 7 zł ile się napisałem aby po ujawnieniu się mojej osoby dali mi listy członków abym przekonał ich do solidarnych wspólnych zakupów akcji ENERGA ....ponad 100 % by mieli też brak odzewu ...nie chcieli mi udostępnić listy mogli kogoś wytypować aby spróbował zorganizować solidarne zakupy ...Już o @ niby wysłanym do mnie którego nie dostałem nie wspomnę ...Jak sobie pościelecie tak się wyśpicie
    dobre rady są dobre gdy za nimi idą czyny,inaczej to bicie piany,najlepszym potwierdzeniem wiary w pondadprzeciętne zyski z inwestycji w Energę jest ilość posiadanych akcji,wielu tutaj podwoiło lub potroiło swoje zaangażowanie,więc bez urazy "emeryt"skoro uważasz,że GG czegoś nie robi,robi to żle,zmobilizuj innych i zrób to tak,jak uważasz,że będzie ok,,to proste,oczywiste i świadczy o faktycznej wierze w ponadprzeciętne zyski z inwestycji w Energę
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~Oko [5.173.176.*]
    ~emeryt - tak na logikę biorąc to to co Ty tutaj dzień w dzień (z przerwami na urlop) robisz jest nielogiczne. Z jednej strony wierzysz bowiem święcie w ponadprzeciętne zyski ale w dłuższym horyzoncie czasowym - iluśletnim (nie wiadomo kto z nas tutaj dożyje tego pięknego horyzontu) a z drugiej strony dzień w dzień piszesz o tych ponadprzeciętnych zyskach i wrzucasz masę pozytywnych tylko informacji dla spółki no i wiele pisałeś o tym, żeby GG ale wszyscy inni też regularnie kupowali akcje celem wzrostu ich kursu. I to jest właśnie nielogiczne, bo skoro wierzysz tak bardzo, że kiedyś będzie tu 1000% zysku albo więcej to powinno Ci zależeć, żeby niski kurs utrzymywał się jak najdłużej, po to żebyś mógł po cichutku, po malutku latami za całą wolną swoją kasę kupować akcje - jak najwięcej, jak najtaniej, po to żeby mieć jak największy zysk za ileś tam lat. A jak Ty ciągle tak dobrze piszesz o spółce i obiecujesz te zyski to te akcje przez to już wzrosły o ponad 100% od dołka i już tak tanio kolejnych tysięcy czy milionów nie kupisz co kilka lat temu. Działasz na swoją szkodę. Chyba, że nie kupujesz już więcej ale to wtedy coś nie zgadza z tym co piszesz bo wg Ciebie powinny zdrożeć jeszcze co najmniej 500%...
  • A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~emeryt [5.184.94.*]
    Widzicie ja Was edukuje bo to że wzywającym udaje się przejmować spółki po cenach nieodzwierciedlających ich rzeczywistej wartości to Wasza wina bo ulegacie presji i tylko postraszą Was wycofaniem spółki z GPW sprzedajecie akcje .Robi się odwrotnie akcje wtedy się kupuje .Dodatkowo gdzie Ty Oki i inni byliście jak trzeba było dać sprzeciw na NWZA w głosowaniu o wycofanie z GPW ,może gdybyście lepiej się zorganizowali wygralibyście głosowanie gdyby nawet nie to im więcej osób daje sprzeciw tym lepiej a ale większość ma to ....nic nie stoi na przeszkodzie aby powodami było 1000 osób w pozwie zwykłym czy robiąc pozew grupowy ...Były już takie ruchy oporu gdzie ponad 100 osób było powodami ...Dlatego was edukuje ....Osobiście wykonuje zawód inwestor giełdowy ...moja praca polega na kupowaniu akcji niedowartościowanych z perspektywami na ponadprzeciętne zyski w horyzoncie długoterminowym ...Praktycznie codziennie dokonuję transakcji na kontraktach na WIG 20 szukając z rożnym skutkiem zysków w horyzoncie jedno czy kilka dniowym .Będąc przy komputerze mam wiele czasu na posty edukacyjne choć widać nie padają na podatny grunt bo nie wierzycie w ponadprzeciętne zyski i akcje sprzedajecie .Wasz wybór .Nie wiem czy to widać po moich wpisach iż teraz nie namawiam do zakupów tylko bardziej staram się Wam uświadomić aby akcji nie sprzedawać ...wcześniej bardziej moje wpisy namawiały do zakupów i Ci którzy uwierzyli mają ponad 100 % zysku .Sam co wielokrotnie pisałem akcji nie kupuje bo mam wystarczający pakiet na kilku IKE i wynika to z przestrzegania zasady dywersyfikacji .Wierze w ponadprzeciętne zyski minimum 1000 % od 6 do 60 zł i najlepiej aby to trwało mniej niż 10 lat ,już 3 lata mam te akcje i czekam cierpliwie a tak jak obliczył pepe aby co roku od dziś akcje rosły po dwadzieścia parę procent i za 7 lat wychodzi kurs 60 zł który daje 1000 % zysku od 6 zł ...Czy to realne a niezbadane są wyroki niebios i może być szybciej albo niestety nie będzie takich kursów ,,wróżbitą nie jestem ale wierzę w ponadprzeciętne zyski .Wracając do Autor: ~Oko [5.173.28.*]2025-01-28 08:33 napisał Mam takiego kolegę w pracy
    więc fajną masz pracę że masz czas pisać na forum ...To czy ja i inne osoby to naganiacze czy tzw. WUJEK DOBRA RADA oceni przyszłość ...Dodatkowo Oko jak sam wielokrotnie pisałeś masz wiele akcji w portfelu to dlaczego na innych wątkach nie walczysz z osobami które również naganiają ...Ja swoją wizję ponadprzeciętnych zysków podpieram merytorycznymi argumentami a czy wizja rozwoju spółki ENERGA JAKO PERŁY POMORZA SIĘ sprawdzi i jakie będzie to miało przełożenie na kurs zobaczymy w przyszłości
  • Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    Ja LechWalesa musze wszystkiego uczyć.

~emeryt nie mów Ja i WY tylko mów MY i jedziemy z koksem !

• Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~Ambroży [37.248.172.*]
    o’take’go Lecha nam chodziło!
  • Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~Oko [5.173.176.*]
    ~emeryt - na żadnych innych forach spółek, które posiadam nie ma takiej sekty i wiary w 1000% zysku jak tutaj. Jeszcze na CPS na forum sporo się dzieje ale tam dla odmiany są też "trolle spadkowe", które niestworzone rzeczy wypisują o jakichś latrynach, klockach etc. Nie zachęcam nawet do lektury bo nie warto. A na innych moich spółkach są dużo bardziej wyważone, realistyczne głosy, opinie jak tutaj. A tobie pouczanie tylko dobrze tu wychodzi i takie subtelne, podprogowe namawianie. Jak ma być 1000% zysku to co cię to obchodzi i martwi, że teraz ktoś sprzedaje albo będzie sprzedawał przy kursie 20 zł czy 30 zł. Ty będziesz miał swoje 60 zł. Tylko cierpliwie czekaj.
  • Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~Leszczyk [91.207.126.*]
    A ja czekam sobie na 6 zeta.
  • A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~emeryt [5.184.94.*]
    Wracając do Autor: ~Oko [5.173.28.*]2025-01-28 08:33 napisał Mam takiego kolegę w pracy
    więc fajną masz pracę że masz czas pisać na forum
    Mi nie chodzi o moje zyski ....mi chodzi i Wasze zyski szczególnie osób które są jeszcze na tyle młode że kilka lat mogą poczekać na ponadprzeciętne zyski ...oczywiście wróżbitą nie jestem ale tak jak nawet ty pisałeś jeśli przejrzymy kursy spółek od covidu wiele dało ponadprzeciętne zyski ....Czy ENERGA dołączy do grona spółek które dały ponadprzeciętne zyski ja wierzę że tak dlatego zastanówcie się trzy razy zanim sprzedacie ...aby później nie było ile zysków Wam uciekło ....gdyby nawet moja wizja się nie sprawdziła to nawet Ty do tej pory akcji ENERGA a kurs był 15 zł nie sprzedałeś więc czekasz też cierpliwie na wyższe kursy / skoro masz akcje z IPO to można zakładać że na kurs wyższy niż 17 zł a gdyby uwzględnić inflacje to też może nawet ty wierzysz w kurs na GPW 30 zł .Przy okazji dla wszystkich samych udanych inwestycji i pamiętajmy o dywersyfikacji portfela
  • Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~Oko [5.173.176.*]
    Tak, fajną mam pracę. W dużej mierze sam ją sobie organizuję - ile czasu i kiedy przeznaczę na jej wykonanie. Ważne, żeby była zrobiona dobrze i w terminie. I mam też czas na oderwanie się od niej, na zajęcie głowy czym innym, na reset. Jakiś czas temu odpisywałem ci na innym wątku jakie spółki i dlaczego dały zarobić te 500-1000% czy więcej w ostatnich latach. Energa nie spełnia żadnego warunku jakie spełniały tamte spółki - często więcej niż jeden.
  • Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~darek [83.28.88.*]
    ....Osobiście wykonuje zawód inwestor giełdowy ...(...).Sam co wielokrotnie pisałem akcji nie kupuje bo mam wystarczający pakiet na kilku IKE (....)
    -czyli publicznie piszesz,że jako jedna osoba nieformalnie zarządzasz kontami IKE kilku osób-ciekawe
    Na słupy. Ciekawe czy to legalne...
  • Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~emeryt [5.184.94.*]
    O mnie się nie martw, o mnie się nie martw
    Ja sobie radę dam

Pisałem o tym wielokrotnie w ramach przekonywania do inwestycji przez IKE /jeśli spełnimy warunki nie zapłacimy podatku / a w dowolnym momencie możemy np cześć czy całość wypłacić /jednak wybieramy IKE maklerskie takie gdzie sami macie możliwość dokonywania transakcji

Wracając do Autor: ~Oko [5.173.28.*]2025-01-28 08:33 napisał Mam takiego kolegę w pracy
    więc fajną masz pracę że masz czas pisać na forum ...uważaj żeby pracodawca nie odkrył twojej twórczości na forum ...chyba że twoja praca na tym polega .

Ja na dziś swój limit wpisów wyczerpałem więc kończę i pozdrawiam do jutra.
  • Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~Pepe [37.31.10.*]
    I kolejna sesja w stylu orlen +2% a mu -2%
  • Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~darek [83.28.88.*]
    oj tam,pepciu,średnia Orlenu nadal spada więc,wszystko jest na kursie i ścieżce,nie ubolewaj tak;-)
  • Re: A giełda ucieka...więc bedziemy ginić bo tutaj mamy maraton Autor: ~Pepe [37.31.10.*]
    Jak średnia ??? Zastanów się nim coś napiszesz. ŚREDNIA może być 2 sesyjna, 5 sesyjna , 10 sesyjna 60 sesyjna, 120 sesyjna itd. Pod koniec grudnia pkn/eng 3,5 teraz już jest 4,09 !!!!
    Dnia 2025-02-04 o godz. 17:31 ~Pepe napisał(a):
    > Jak średnia ??? Zastanów się nim coś napiszesz. ŚREDNIA może być 2 sesyjna, 5 sesyjna , 10 sesyjna 60 sesyjna, 120 sesyjna itd. Pod koniec grudnia pkn/eng 3,5 teraz już jest 4,09 !!!!

łącz kropki,pepe,łącz,satysfakcja gwarantowana,gdy wyciągniesz trafne wnioski
    Ty już łączysz kropki od wygranych wyborów a to już prawie 1,5 roku i jak byliśmy daleko tak jesteśmy.
    Albo tak jak podejrzewam że główne osoby z GG coś juz nieoficjalnie wiedzą co gdzie, kiedy i za ile i jak się sprawa roziąże ale nic nam nie mówią bo nie mogą i cisza jak makiem zasiał a nam karzą "łączyć kropki"
    taki jakiś poddenerwowany jesteś z "kolegami"-niepotrzebnie
  • Re: A giełda ucieka... Autor: ~ptak1234 [89.64.102.*]
    Dnia 2025-02-02 o godz. 22:12 ~emeryt napisał(a):
    > Lechu chyba tobie nie muszę przypominać o rozmowach w Magdalence czy Okrągły Stół wszędzie były negocjacje grupy robocze więc nic nowego nie wymyśliłem
    >
    > niezręcznie będzie im odmówić mając na uwadze wierność wartościom, takim jak rzetelność, odpowiedzialność, wiarygodność oraz uczciwość .ład korporacyjny - takie priorytety na kolejną dekadę nakreślił prezes zarządu Orlen podczas prezentacji nowej strategii
    >
    > a wcześniej Nowy prezes Orlenu Złożył deklarację że przywróci Orlenowi status "perły polskiego rynku kapitałowego". Jednocześnie państwowy gigant ma stać się "wzorem w stosowaniu ładu korporacyjnego".
    >
    > a przecież było już Spotkanie z prezesem Orlenu Ireneuszem Fąfarą i GG – gdzie prezes Orlenu zadeklarował także gotowość do podjęcia szczegółowych rozmów,...więc należy te wszystkie okoliczności wykorzystać i zaprosić do negocjacji ...Nic o Nas bez Nas ,,,nie wiem dlaczego GG tego nie robi
    > https://przeciwnaduzyciom.pl/spotkanie-z-prezesem-orlenu-ireneuszem-fafara-konkretow-brak-ale-sa-deklaracje/
    >
    > Już wcześniej setki razy pisałem aby stworzyć Porozumienie Akcjonariuszy aby połączyć tych co podpisali umowy które dalej byłyby ważne z tymi akcjonariuszami którzy z różnych przyczyn prowizji nie chcą płacić ...nawet tobie podobno Pan Jan powiedział że przeciwnik boi się liczby osób i to prawda ale mimo tego GG milcząc nie popierała z nieznanych powodów zjednoczenia większej liczby osób w Porozumieniu Akcjonariuszy ... jak nie chcieli to zalecałem aby choć rozmnożyli liczbę członków ,aby każdy członek wprowadził do grupy choć 1 osobę z innym nazwiskiem i już byłoby 2 czy 3 tysiące członków .
    >
    > a teraz mówią
    > Ireneusz Fąfara, prezes Orlenu, na spotkaniu z dziennikarzami.
    > Podkreślał też, że akcjonariusze mniejszościowi Energi nie stanowią jednolitej grupy.
    >
    > Przy kursie 6 czy 7 zł ile się napisałem aby po ujawnieniu się mojej osoby dali mi listy członków abym przekonał ich do solidarnych wspólnych zakupów akcji ENERGA ....ponad 100 % by mieli też brak odzewu ...nie chcieli mi udostępnić listy mogli kogoś wytypować aby spróbował zorganizować solidarne zakupy ...Już o @ niby wysłanym do mnie którego nie dostałem nie wspomnę ...Jak sobie pościelecie tak się wyśpicie

Może warto pisać takie pisma do Pana Jana cyt przeciwnik boi się liczby osób
[x]
ENERGA -0,41% 14,56 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.