Darku i inni parytet/wymiana akcji Energa na Orlen odpada bi wtedy przestaje istnieć spółka ENERGA SA ...Będą parytety/wymiany akcji związane z przenoszeniem aktywów mogą być ale pomiędzy spółkami zależnymi Energa i Orlenu czy powoływanie jednej czy kilku nowych spółek do których wrzucą niektóre całe spółki zależne lub część aktywów z tych spółek i w takiej nowej spółce Energa i Orlen będą mieć udziały .Mogą przeprowadzić inne podane w przykładach roszady ale to wszystko będzie w spółkach zależnych i da się to zrobić z Nami na pokładzie /choć mogą podjąć decyzje aby się Nas pozbyć ale nie wymianą akcji /ja jestem zadowolony i kibicuję aby dalej były notowania GPW ale rozumiem że niektórzy chcą wyjść z inwestycji dlatego zalecałem aby GG wystosowała zaproszenie do negocjacji tak aby znaleźć kompromis aby kto chce mógł wyj s c z inwestycji a pozostali z notowaniami czekaliby na ponadprzeciętne zyski .Skoro GG nie chce postąpić zgodnie z instrukcją którą opisywałem w kilku innych wpisach w innych wątkach to nie mój problem