• Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [83.30.160.*]
    że skierowałeś mój wzrok na spółkę IDMSA. Sprzedałem 70% POLNEJ i kupiłem w/w. Będzie na więcej POLNEJ, ale jeszcze nie teraz :)
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: ~germany12 [86.63.118.*]
    prosze bardzo ale nie zapomnij o Polna ona tez da zarobic ale co do IDM TO JA JESTEM DLUGODYSTANSOWIEC POTRZYMAM CONAJMNIEJ 2-3 LATA tez wam to radze kilka swietnych inf przed nami
    a co do sprzedazy to ja nic nie sprzedaje ani polna ani aplisens ckoc obroty tam mizerne ani IDM
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [83.30.246.*]
    Oj panie germany, bardzo pana lubie :)
    widzisz ten szał ????????
    jeszcze jest czas na wskoczenie do pociagu IDM
    Polna tez tak bedzie szalala
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [83.30.246.*]
    A kiedy spodziewasz sie tam realizacji zyskow ? Czy do wynikow bedziemy szli w gore wg ciebie ?
    kaktus ja nie patrze na realuzacje zyskow siedze i jedynue dokuouje musimy rosnac jeszcze sporo zeby odrobic wzrosty innych jak idm stał przy 1,30-1,50
    nie szukaj gorek i dołkow
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [83.30.225.*]
    Ciekawe gdzie dzisiaj zajedziemy ?
    zajedziemy bardzo wysoko kwestia czasu nie wymiekaj i nie stawiaj stoop losa
    Nie stawiam, choc cieplo bylo przedwczoraj :), ale nie wymieklem a dukupilem jeszcze 3 kola :). A batony dzisiaj po stonie K ladne lataja, przed chwila chyba ktos se 60 tys kupil od strzalu.
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: pablo7 [91.94.76.*]
    spokojnie czekamy pozdr ekipe
    my tu mowimy o IDM :)
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    Pewnie się nie ucieszycie, ale jestem z wami od 2 zł ;)
    xsawery ja jestem na idm od 1,07 przezyłem spadki na okolo 80 gr tam dokupiołem puzniej dokupiłem po 4,40 pozniej po 1,50 pozniej po 2,20 i tylko narazie tyle
    a ja od 1,91
    nie zagladaj za czesto na notowania jak tak robie bo mam firme i nie mam czasu za duzo zagladac a bedzies zarobiony wielokrotnosc tego co zainwestowałes
    Ja akurat w pracy mam kompa zawsze wlaczonego wiec sila rzeczy zagladam :)
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: ~pla [89.79.21.*]
    ta polna to straszna kupa, krowi placek
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: ~www [84.10.134.*]
    AMEN...
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    germany, nieźle trafiłeś ! :)
    w kwestii wejścia w tą spółkę, nie uważasz, że lepiej poczekać tydzień, dwa, żeby trochę schłodziły się wskaźniki ?
    bolo ja siedze tam od około z poł roku dlatego mi trudno przychodzi ,,naganianie,, sadze ze warto wejsc jesli myslisz srednio lub dłogo terminowo IDM da sporo zarobic zaduzo przeszłem na tym papierze za 2 tyg ma byc raport połroczny ktory ma byc najlepszy od kilku kwartałow widac ze skupuje to ktos wiekszy albo wieksi tam nieraz potrafi niezle bujac ale nie mozna sie poddac tak jak na Polna i oczywiscie ja nie stawiam stop losa
    pozdrawiam i zapraszam na zakupy
    odczekam parę dni, żeby taki MACD i parę innych wskaźników złapało trochę powietrza i mam nadzieję, że troszkę taniej niż dziś podskubię trochę tego papierka :)
    ok choc ja licze na wzrosty bo ostatnio troszke pobujało
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: coolturalny [91.94.86.*]
    Co do IDM.
    Generalnie jest szansa na lekką przecene, byc może do wsparcia na 2 zł. Wskazniki mocno rozgrzane i chciały by sie schłodzić. RSI może dać sygnał sprzedaży. Jest też opcja, aby zejść do średniej kroczącej - 45 sesyjnej.
    Ale to tylko czysta analiza. Nie znam dokładnie fundamentów i rokowań. Może być jak mówi Germany i dobre informacje mogą podkręcić kurs wyżej.

Jutro poświęce więcej czasu na tę spółeczkę, jest trochę grosza na zakupy :)
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: ~pijok [83.22.138.*]
    Uparłem się na Jutrzenkę . coolturalny , pooglądaj ją bo mi się podoba....a w konkurencji z germany jestem do tyłu...:)
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: coolturalny [91.94.86.*]
    Jutro zerknę na IDM i Jutrzenkę.... obiecuję :)
  • Jutrzenka Autor: coolturalny [91.94.164.*]
    Jutrzenka.

Cóż, moim zdaniem robi sie gorąco i nie wykluczone, że może pojawić sie jakaś wieksza korekta.
    Oczywiście walor znajduje sie w średnioterminowym, mocnym trendzie wzrostowym. Biorąc pod uwagę mądrości Pana Murphie'go nic nie powinno stać na przeszkodzie, aby ten trend kontynuować. Jednakże, wskaźniki aż sie gotują, od początku zwyżki osylują wokół górnego ograniczenia. Mowa tu o RSI. Zobaczymy jak będzie tym razem, gdyż kilkukrotnie generowany był sygnał sprzedaży, lecz po niewielkich korektach kursu cena dalej rosła co jest dużym plusem dla spółki. Cena przez całośc swojego ruchu znajduje sie ponad linia 45-cio sesyjnej średniej kroczącej i ma pewnien zapas (1 zł), aby sie do niej zbliżyć.
    .... ale krótkoterminowo przewagę osiągają niedźwiedzie co widać po wykresie. Formuje się przełamanie. Kurs zbliża sie do opóru na 4,27 zł. Obecnie dominuje podaż i może sie zdażyć zjazd kursu. Mocnym wsparciem jest po I. linia trendu wzrostowego ok 3,50 zł; po II. 3,20 - 3,25 (szczyty z maja, czerwca i lipca).
    Trudno mi ocenić miejsce w którym znajduje sie spółka, gdyż nie znam jej sytuacji bieżącej i fundamentów. Znawcy tematu lepiej ocenią na co spółeczkę stać i czy mozliwy jest jej dalszy wzrost.
    Przez weekend postaram się zajżeć głębiej, być może będzie to nasz następny konik, obok Polnej i IDM.

Pozdrawiam.

pijoczku jutrzeenke miałem po 1,50 zł ale sprzedałem po 2 zł i pluje sobie w brode to tez dobra społka
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: ~mazur [89.228.52.*]
    i mamy potrojne dno na tygodniowce,na liniowym .W listopadzie mielismy podwojne

a propos dzielenia się między nami własnymi spostrzeżeniami co do innych spółek, czy to do wejścia "na szybko", czy długoterminowo, to według mnie warto wejść teraz właśnie "na szybko" w Reinhold, który przebił ważne opory i najprawdopodobnie będzie trochę pompowany przez nabliższe dni i wyjść, jak tylko mocniej wzrośnie i wtedy wejść w IDM, pod warunkiem, że jeszcze nie odjedzie, tylko schłodzi trochę wskaźniki
    bolo zakupiłes idm czy nadal czekasz na schłodzenie??????
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: ~pijok [83.25.108.*]
    Germany , jakie jaja zauważyłem u siebie na rachunku że posiadam IDM od dnia 03,08,br
    lecz tylko 1000 sztuk. Całkiem o nich zapomniałem a zapłaciłem po 2,02 zł...:)
    mam też na podobną kwotę sygnity ,
    jeszcze z tydzień potrzymam. Ot tak dla sportu...
    o szkoda ze tylko 1000 szt no nie )))))))))))))))
    germany, na razie moje zainteresowanie koncentruje się na krótko bliżej Reinholdu, a gdy trochę wybije, wtedy ewentualnie przesiądę się na IDM - jak odjedzie mi jednak mocniej, trudno, nie potnę się:)
    uważam wciąż, że ten walor powinien się wyciszyć, bo jest krótkoterminowo "przegrzany"
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [83.30.216.*]
    Jaki plan na dzisiaj germany ? 3 zl peknie ?
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: slonce_karpat [83.4.172.*]
    ja bym jeszcze obstawił Alchemię na przyszłość i....TPSA...pomijam oczywiście ostatnie 2-3 sesje Dębicy na dobry zakup...:)

i trochę o "słabeuszach" :
    http://www.pb.pl/2/a/2009/08/21/Przespali_odbicie_ale_moga_sie_obudzic2
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: ~pijok [79.191.223.*]
    Germany ...
    Jak się ma Info do kursu IDM...?
    I dlaczego Polna tak nie chula..?
    Kiedy będzie deszcz...?
    I po co jest ...Jakubas...?
    I w ogóle ., jak leci..?
    pijok
    jakie info?
    polna pochula z idm tez sie długo bujałem
    deszczu nie lubie a wiec nie wiem
    a jakubas to jest prz.............
    Reinhold potwierdził niedawno wynikami, że jednak się poprawia w spółce, dlatego przypominam tym, którzy zwrócili uwagę na tą spółkę, a jeszcze nie zdążyli skubnąć papiera, że warto się zainteresować choć częścią kaski, bo tam też szykuje się spodziewany, przyzwoity wzrost
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [83.30.211.*]
    A ja dzisiaj odkupiłem ponownie IDM po 2,42 - papieru jest trochę więcej niż miałem, zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzisiaj na IDM chyba maksymalne odleszczenie się zrobiło :)
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [91.94.140.*]
    I jak germany, trzymasz jeszcze IDM ? Jakie przeczucia co do jutrzejszej sesji ?
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: germany12 [86.63.118.*]
    pewnie ze trzymam zyskow nie realizowałem nie ale jak pisdaem nie sprzedaje za taka cene tak jak i polna trzymam do ceny godziwe 2-3 lata moge nawet trzymac
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [91.94.140.*]
    A przeczucia co do jutra ?
    Obawiam się, że zaczyna się jakaś głębsza korekta w USA. Dzisiaj dobre wyniki makro a lecą na łeb na szyje.
    Wyniki IDM też nie były super, ale to pewnie efekt nie zamknięcia pozycji, z którym rozliczą się w 3 kw. Tak czy siak, może być jutro nie ciekawie.
    Ps. A jaka cena ciebie interesuje na IDM powiedzmy za 2-3 lata ?
    20 -25 zł tyle mnie interseuje tylko sie nie smiejcie ))))))))))) a na polna 50-75 zł
    to Twoja strategia i nikt nie ma prawa się germany z Ciebie śmiać:)
    poza tym, jak chcesz faktycznie przetrzymać IDM 2, 3 lata, i jak wtedy dojdzie powiedzmy do 15 na maksa, to sobie zdecydujesz, czy już wtedy opchniesz, czy nie i nie będziesz więźniem swojego dzisiejszego założenia co do oczekiwanej ceny 20-25 zł:)
    nie ukrywam, że bardziej realne wydaje mi się 50-75 zł na Polnej i to nieco wcześniej:) - oby spełniły się obydwa Twoje scenariusze, żebyś zarobił porządnie na całym portfelu:)
    kaktus, obserwuję IDM ponad 2 tygodnie i w tamtym tygodniu przestał mi się podobać, niestety AT po dzisiejszym dniu wygląda paskudnie - długa czarna świeca na pokaźnym obrocie z luką - to nie wieszczy nic dobrego - trzeba było wejść dzisiaj z samego rana z powrotem w Polną, jak Ci polecałem...
    jeśli grasz krótko, radziłbym Ci jutro pozbyć się IDM i wyczekać znacznie lepszej ceny do odkupienia - chyba, że wolisz podejść długeterminowo jak germany, nie bawić się w to i spokojnie poczekać na wysoką cenę - w ostatecznym rozrachunku też swoje zarobisz:)
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [91.94.216.*]
    A co sadzisz teraz o IDM-ie ? Od szczytu z 2,9 spadlo juz do 2,2. Kupilem 2 dni temu po 2,41 ale sprzedalem z mala strata po 2,36 wczoraj z rana. PO poludniu odkupilem troche po 2,2. Moze warto juz zaczac skupowac jezele pojdzie w dol ? Powiedzmy co 7-10 gr w dol kilka tys sztuk ?. Nie sadze aby spadlo wiecej niz do 1,80. A ty jak na to patrzysz ?
    Kaktus, mam nadzieję, że traktujesz moje wypowiedzi jako jedno ze stanowisk - Ty wypracuj swoje własne zdanie, na własną odpowiedzialność:)
    Ponad 2 tygodnie temu, gdy germany wskazał mi tą spółkę, uznałem ją tylko za przegrzaną, natomiast w tamtym tygodniu, jak już troszku lepiej zapoznałem się z tematem, przestała mi się podobać ogólna sytuacja na IDM: chodzi mi o to, że całe zachowanie Zarządu uznałem jako mające na celu tylko podbicie chwilowo mocno ceny... itd. Nie oznacza to, że IDM nie osiągnie w jakimś momencie dużo wyższych wycen, ale wtedy wyczułem jakiś delikatny smrodek na spółce...
    Przedwczoraj wyrysowała się wymowna długa, czarna świeca z luką, na dodatek na bardzo dużym obrocie.Po wczorajszym dniu AT wygląda tak, jakby to miało się w końcu rypnąć nawet w okolice 1,5-1,6 zł... Nie musi to stać się za jednym razem, odbicia chwilowe na IDM wykorzystałbym na pozbycie się na razie papiera - i moja skromna rada - nie spiesz się na razie z ponownym wejściem w IDM, niech się wyklaruje sytuacja.
    Ja jestem zdania ze idm to jedna z najlepszych społek na idm a wiec siedze na ,, dupie ,, i nie szukam gorek ani dołkow oni inwestuja z perespektywa kilku letnia a wiec jak sie nie podobał komus raport z tego połrocza to jego problem mi on pasuje i tyle a na at nie patrze jak bym miał patrzec na at to polna juz dawno bym musiał sprzedac
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.