Sprzedają jednodniowi inwestorzy. Tacy to skaczą ze spółki na spółkę i tylko mieszają, dzięki czemu mamy to, co mamy, czyli wodospad. Pytanie tylko, w którym miejscu się opamiętają i przestaną wywalać ze stratą. Tak ze stratą, bo ci, co liczyli na zysk rzędu kilku procent już dawno wyskoczyli i się cieszą, że ubrali pozostałych.
A dzieki temu powinny wrocic stabilne wzrosty na spolce, a nie wariackie skoki po 20-klilka procent. Mnie w kazdym razie te spadki nie przerazaja, kupione po 4.72-4.75 i sobie posiedze troche.
Po prostu realizacja zysków - jak sie kupiło 10 dni temu za niecale 4 zeta to sie nalezy dobry wypoczynek na Majorce a i tak spadnie do jakis 4,20 - dyskonto :)
A moze spojrzec na to tak:
operacyjne:
2007 - 16.7 mln straty
2008 - 10.9 mln straty
2009Q1 - 0.24 mln straty - co wobec raportu polrocznego mowiacego o zysku 0.23 mln daje zysk 0.47 za 2009Q2.
netto:
2008 - 10.5 mln straty
2009Q1 - 3.3 mln straty - co wobec raportu polrocznego mowiacego o stracie 1.6 mln daje 1.7 mln zysku za 2009Q2 czyli wynik lepszy nawet niz za caly rok 2007 i 2008 (zysk 2006 byl na poziomie 3.5 mln).
Do powyzszego biorac pod uwage jeszcze nie zrealziowane kontrakty, to nie wiem jak Wy ale ja te informacje o wynikach polrocznych odczytuje zupelnie inaczej.
Przy takich samych parametrach finansowych firma kilka lat temu kosztowała ponad 60zł (nie mówiąc o cenie rekordowej 180zł), wówczas sytuacja się dodatkowo pogarszała.
Teraz systematycznie wychodzi na prostą, poprawia wyniki finansowe, zdobywa kontrakty.
Po dokładnej analizie spółki kupiłem 2000szt i zamierzam je sprzedać po realizacji kontaktów dopiero przed EURO2012.
I tutaj masz rację.Nie straci się na tej spółce.Nawet osoby które kupowały powyżej 8 zeta.To tylko kwestia czasu.Sprężyna się za bardzo naciągła więc tym samym musiała kurs cofnąć.Obecna cena jest naprawdę atrakcyjna.
nie poklepujcie się po plecach ubraliście się po 8 żł i wyżęj i kwiczycie wyniki naprawdę marne w weekendowym wydaniu parkeity prezes ma nadzeję na zamknięcie wyników na plus przy 8 żł kapitalaizacja prawie 100 mln a prezes ma nadzieję na plus a kto papmięta wywiady z prezesem rok temu tak leszcze dawno intersuję sieEnergopolem w tamtym roku to samo pier...ł i ugotowali sie na opcjach miało nie być nierentownych kontraktów a teraz podpobno końćząte nierentowne żarty prezes sobierobi z nas akcjonariuszy tak naprawdę poszłą w dodatku pakietóka po 4,5 zł!!!!! tak tak nie po 8 7 czy nawet 6 no ale skoro C/WK jest 4,5 to wszystko powyzej to jest przepłącanei za walor