No więc tyle wpisów Alicji, Antynagon-a, NOWY-ego, grubego cygana, chudego cygana i kilku innych. Każdy bez wiary w spółkę, ale wiernie i aktywnie tutaj udzielający się, wieszczą zapaść kursu i wielką przecenę (nawet od poziomów 7,x), bo niby wszyscy (według nich) zwątpili w spółkę, bo niby nie warto, bo niby nie ma wyników, bo niby "nie ma nic". A tutaj znowu ten sam schemat, kilka tygodni sztucznej presji podażowej, sypanie na siłę, po -10% na jednej sesji, a potem nic... na dzień przed raportem nagle spokój, nagle sprzedających brak, a kurs wręcz sam z siebie delikatnie i powoli odbija. Nagle okazuje się, że zlecenia po 7,15 stoją spokojnie po stronie kupujących, a podaży brak po tej cenie. Ale jak to? Nie było żadnej nowej informacji. Dopiero co dzień wcześniej arkusz był pełen zleceń sprzedaży po 4000 akcji w cenie 7 zł jakby komuś się paliło, a jedno zlecenie zaraz uzupełniało kolejne, akcje były wypychane do 6,9 i niżej. I co nagle tak jak bez powodu zaczęła się wyprzedaż, tak bez powodu sprzedający odpuścił? Już nie chce uciekać z kapitałem?
I teraz, po raz kolejny widać jaka ściema tutaj jest odgrywana. Jak ta podaż jest sztuczna i niezwiązana z sytuacją spółki. Pojawia się bez powodu i bez powodu znika. Kampania czarnego PR na forum, i sypanie akcjami na szybkie zbicie kursu. Żadna dystrybucja, bo tę robi się dokładnie odwrotnie, tj. mocno podbija się kurs, żeby wyjść na górce. A tutaj kolejny raz zaczęli od irracjonalnego zbicia kursu. Nie wierzę w to, że Alicja tego nie wie, moim zdaniem kłamie i ma w tym interes.
Ale cóż, taki mamy klimat. Czy sypną na siłę znowu i dociągną kurs niżej niż 6,90? A może zmienią kierunek? Odpowiedź wydaje się prosta: gdy będzie szansa, że na niższym poziomie ludzie się wysypią, a oni zbiorą, sypanie będzie im się opłacało. Jak nie będzie podaży poza tą sztuczną, to będą musieli odpuścić. A jeżeli grają pożyczonymi akcjami, jak miało to miejsce we wrześniu, to przyjdzie czas rozliczenia tych akcji i jeżeli nie odkupią akcji przed terminem rozliczenia, bo "leszcza nie wypłoszyli" tj. ludzie nie pękną i nie wysypią się, to będą znowu kupować to co będzie w arkuszu i po cenie sprzedających i może znowu zobaczymy cuda typu: +19% na jednej sesji, bez żadnego info, bez powodu. (tak jak było 20 września).
Ciekawa jest też ta cisza na forum która zapanowała, nagle stali bywalcy ucichli, i znowu "przypadkowa zbieżność", brak czarnego PR i brak sypania. Czekam na kolejną akcję i kolejne ściemy na tym forum.
A raport za III kwartały 2024 już jest, polecam przeczytać dokładnie. Zarząd dobrze informuje o osiągnięciach, szansach i ryzykach. W skrócie: spółka ma zapewnione finansowanie projektów i liczy na kolejne granty, przy aktualnych kosztach kasy powinno wystarczyć na 8 kolejnych kwartałów (licząc o IV kwartału 2024).
Najbardziej to ty się tutaj produkujesz. A Twoje wpisy udowadniają jedynie to, że jest to spółka czysto spekulacja. Pojawiłeś się może ze 3 miesiące temu i zgrywasz znawcę. Niektórzy są tu od kilku lat i pamiętają większość wypowiedzi prezesa. Jak taki cwany jesteś to powiedz co z firmą, która miała rozeznawać się w rtnku na Tajwanie? Pamiętasz coś takiego? To tylko jeden z przykładów przekrętów tej spółki. Ale ty się ekscytujesz cyrtyfikacją TUV:). ISO też mają i nawet to wstawiali na socialmediach:). Takie mają sukcesy. ID jest praktycznie gotowym produktem, ale jakoś kupca brak.
Fajne zdanie w rozszerzeniu do raportu: zakładamy, że pieniądze z PARP i z emisji POWINNY(!) wystarczyć do momentu przeprowadzenia procesu m&a. Może idą na rekord długości takiego procesu? A tak to znowu lanie wody. Oczywiście to nie znaczy, że oni tam nie pracują i czegoś nie wynajdują. Wynajdują, opracowują, ale nikt tego nie chce kupić.
Ale Ci najlepiej poinformowani mają wciąż tyle samo akcji, lub poszerzają portfel akcji. Przecież zamiast kupować za 10 zł mogli sprzedać za 12 zł i kupić za 7 zł a może i za 5 zł jak by wyszło że sprzedali. Tylko że jak są rozmowy M&A to jednak trzba pokazać "nabywcy" że się samemu też wierzy w projekt. Także zakładam, że są takie rozmowy i zarząd widzi możliwość komercjalizacji, bo w innym przypadku mogli by to rozgrywać zupełnie inaczej. Fundy też zazwyczaj zanim wejdą to robią dobre rozpoznanie, a puki co są i też czekają. Jestem tu ponad dwa lata główny pakiet trzymam, mniejszym gram, teraz jak dla mnie z kilku przyczyn jest dobry czas na uzupełnienie portfela..
to co wy chcieliście, że będzie dobrze? Najpierw musi spaść do 2 złotych za akcje żeby zrobił się prawdziwy ruch dlatego większość z nas czeka na taką promocję!
Czekaj na te mityczne 2, 4, czy 5 zł, nikt ci nie broni czekać. Rzecz w tym, że na tę chwilę, biorąc pod uwagę także ostatnie sygnały ze spółki, nie ma żadnych przesłanek przemawiających za aktualną przeceną, nie wspominając już o dalszym kursie w dół.
Myślę, że fundusze, a może i sam zarząd przestaną tolerować tę zabawę ze zbijaniem kursu, gdy zbyt mocno im tutaj napsujecie. Aktualnie nie ma tematu emisji, więc fundusze (np. Leonarto) nie będą miał interesu w tym, żeby zbijać kurs pod emisje w której chciałby objąć jak najniżej. A z drugiej strony fundusz będzie musiał raportować spadek wartości aktywów, jak ten kurs będzie dalej dołowany, więc zobaczymy czy będzie się tak biernie przyglądał tej gierce na cenach akcji.
Choć z drugiej strony ja też czekam na ten dużo niższy kurs, jak się pojawi taka okazja o jakiej piszecie, to aż szkoda byłoby nie skorzystać. Zastanawiam się tylko, kto będzie tym leszczem sypiącym na takich poziomach?
Leszcze to chyba po info " o wycenie na setki melonow i tej oczekiwanej transakci " ktore to puscili po dluuuugim dolowanou kursu kupowali po ok 15 na podbitce :) Ciekawe kto po tym "info" tak sypał po ok 15 bo chyba nie ulica:) ,a później emisja po cenie x razy mniejszej jedna po drugiej :):):) tyle w temacie "wiary" :):):)
Sami się przyczyniacie do spadku ceny sprzedając powyżej np. 8 i odkupując poniżej. Dla paru groszy. Niska płynność służy spekulacji. Siedzieć na D. i czekać, a nie liczyć na parę zł zysku. Tutaj tj. na GPW spekulacja jest na całego. Gdyż to bazarek giełdowy.
190 mln$ wycena. To prawie 800 mln zł. To by dawało jakieś 60 zł na akcję, a kurs buja się między 7 i 8 zł:). Tu już nikt nie wierzy, ale główni alcjonariusz nie mogą sprzedawać, bo musieliby to za raportować, a takie coś zdołowało by kurs maksymalnie. Tu jeśli dojdzie do transakcji, to za maks 60 mln$ co dałoby 20 zł na akcję. Dla prezesa i pozostałych to i tak fajny zysk. Dla kupujących po 12-15 i po tylu latach, to już nie jest kolorowe. A jeśli weźmiemy pod uwagę, że transakcja tak się przedłuża, co znaczy, że kupujący jest średnio zainteresowany, to wychodzi, że ryzyko w odniesieniu do potencjalnych zysków jest ogromne.
Tak licząc to jeszcze pare emisji I przy ewentualnej transakcji to Ci co kupili na początku to po wielu latach bydą na zero albo na stracie :) a co bydzie jak transakcji nie bydzie ??? :)
Ładna mi akumulacja, ech ręce opadają. Albo nie wiecie jak świecowo wygląda akumulacja albo oszukujecie innych. Tu jest pełna i kontrolowana dystrybucja cały czas
Tak, Alicjo, pewnie masz racje, i dlatego sprzedający zaczął od zbicia kursu (?) o kilkanaście procent, wypychał na siłę aby jak najszybciej zbić kurs, żeby tę dystrybucję robić na możliwie niskim poziomie (?), najlepiej na poziomie 7 i poniżej. Bo nie mógł jej robić wyżej (?), tj. powyżej 8. I to się twoim zdaniem nazywa dystrybucja...
Zresztą taka sama "dystrybucja" była robiona przed 20 września, kurs był zbijany na siłę, akcje wypychane na lewo żeby jak najmocniej zbić kurs, a potem były ustawiane zlecenia blokujące odbicie kursu. Wtedy też pisałaś że jest dystrybucja. A 20 września był odkup tej "dystrybucji", z dnia na dzień jak nie było popytu na poziomie 7 i poniżej, to nagle ktoś kupował prawie PKC, aż do 8,20 i jechał tak aż zebrał ponad 50 tysięcy akcji, więc tyle na temat sprawdzalności twoich wpisów. To była ewidentnie "gra na krótko" i to pożyczonymi akcjami, które sprzedający musiał rozliczyć w dniu 20 września. Nic innego nie pasuje do tego schematu, no chyba że ktoś wierzy w smoki i wróżki, to może uwierzy także w twoje bajki o "dystrybucji".
Zresztą tutaj mam dużą wątpliwość co do twoich intencji, moim zdaniem celowo wprowadzasz innych w błąd. Wystarczy poszukać twoje wpisy na tym forum z kilku ostatnich miesięcy i oczywistym staje się w co tutaj grasz i z kim trzymasz.
To co wtedy widziałeś to tankowanie akcji celem ponownego zbijania. Tu się tankuje akcje i zbija do niskiego poziomu. Finalnie może rzeczywiście być i 10zl spekulacyjnie ale wg mnie to nie z poziomu 7zl. Jak widziałeś we wrześniu najpierw była dystrybucja i ten plan się powiela. Tu na razie tylko na kółkach można zarobić
Ale bajki sadzisz. Ja nie wiem, czy ty sam/sama nie widzisz że taki kit to może przeszedłby z 5-ciolatkami w przedszkolu, ale nie z ludźmi którzy są od lat na giełdzie? Jakie tankowanie? Na jednej sesji, żeby samemu wybić kurs i przepłacać za akcje 10-20%, gdy mógłby "tankować" na spokojnie i zbierać na tych poziomach gdzie skończył sypać?
Nic się kupy nie trzyma w twoich uzasadnieniach. Poza jednym: wciskasz kit. Tam gdzie ktoś wali akcjami na maksymalne zbicie kursu, ty twierdzisz, że robi dystrybucję. A tam gdzie jest gwałtowny i wymuszony (bez dwóch zdań) odkup papieru, ty twierdzisz że to "tankowanie"
Po pierwsze dystrybucję robi się na górce i zarabia się na niej, a po drugie tankowanie robi się na dołku, na spokojnie a nie robi się raptownego wybicia na jednej sesji. Nie wierzę, że jesteś tak nieogranięty/ta i tego nie wiesz, powtórzę: MOIM ZDANIEM CELOWO WPROWADZASZ INNYCH W BŁĄD.
A twój cel tutaj nawet lekko zdradzasz, grasz na kółeczka, więc grasz na spadki razem z "szorciarzami" do czasu aż kupisz na dołku, wtedy zmieniasz flagę i niby grasz na wzrosty, a potem znowu z "szorciarzami". Więc to nie jest tak że ty zmieniasz poglądy, ale celowo manipulujesz aby "ugrać swoje", uciekając się nawet do wprowadzania w błąd.
Aktualnie zgaduję, że jesteś zainteresowany/a odkupem jak najniżej, stąd twoje wpisy pod grę na spadki.
Mamy inne pojęcia dystrybucji i tankowania. Ten mechanizm widziałam już na SDS, Medinice, PURE. Tu jest tak samo. Teraz na Genomtec tylko na kółkach gram i przyznaję to oficjalnie. Jak będzie 5zl to może kupię pod wybicie na 10zl jakimś cudem i tyle. W dywidendę nie wierzę już, raczej w sprzedaż firmy ale czy na tym się zarobi , ja wątpię. Kurs może być pilnowany jak to na wezwaniach
I dziękuję za ten twój wpis, jest dokładnie tak jak myślałem i jak sugerowałem, jesteś tutaj dla spekulacji i w żaden sposób nie powinno się wierzyć w twoje wpisy, bo cała spekulacja bazuje na wprowadzaniu innchy w błąd.
Jak sama napisałaś, nie wierzysz w pozytywne wyniki tej spółki i transakcji, czyli twój zarobek musi być kosztem innych uczestników rynku. To, że to wprost przyznajesz nie czyni cię sprzymierzeńcem akcjonariuszy, nie zmienia faktu, że jesteś tutaj graczem przeciwko akcjonariuszom i że chcesz zarabiać ich kosztem.
Natomiast ja po prostu biorę udział w tej grze po stronie akcjonariuszy, którym też jestem. Wy macie manipulacje i dezinformacje, w tym fałszywe sygnały typu sztuczna podaż, a moimi narzędziami jest budowanie świadomości wśród akcjonariuszy, recenzowanie waszych manipulacji i wytykanie tych punktów, gdzie wprost kłamiecie w celu osiągnięcia własnych korzyści kosztem innych. No i oczywiście zbieram akcje, bo ja widzę w tej spółce potencjał i widzę duże prawdopodobieństwo sukcesu. Nie liczę na cudze pieniądze, wydarte innym poprzez sianie dezinformacji, czy próbę wywołania paniki. Nie gram też na sztuczne podbijanie kursu, zajmuję pozycje i cierpliwie czekam.
Ani dystrybucja, bo widac totalny brak popytu, ani akumulacja bo i pod i po co :) Patrz obroty :)zwykły opad czyli czasem ktoś kupi bo myśli że dołek ,a jak brak odbicia to za chwilę sprzeda tnąc mała jeszcze strate, lub przy krotkim odbiciu realizując maly zysk :) potwierdzeniem bydą małe i spadające obroty :) ale to tylko moje skromne zdanie :) a każdy niech myśli samodzielnie :) :)
Tutaj wystarczy jeden BUY za 100 tys zł i zaraz będzie mocno na zielono. To co się dzieje na tej spółce to jest piknik i zabawa, dopóki nie przyjdzie konkretne info przybliżające do M&A, wtedy wjedzie prawdziwy cash i nie wyjdziecie z górnych wideł przez kilka dni. Pytanie kiedy to nastąpi.
CHAOS to twoje pisanie. Nie da się czytać. Jak zawsze. Odsyłam. Portfel załóż. Patrz PURE poprzedni tydzień (-6,46%) i dziś jak rozpoczyna? RUSZ GŁOWĄ. Możesz?