po publikacji teoretycznie otwarta możliwość dla zarządu do kontynuowania zakupów - jako sygnał i wsparcie akcjonariuszy obejmujący ostatnią emisję po 10 PLN (żeby im w bilansie zamknięcie roku się zgadzało)
Technicznie w mojej opinii - pierwszy opór 8,9 po potwierdzeniu wybicia lini trendu ma 8,37 - następny 10,9 ale biorąc pod uwagę emisyjną i brak wsparcia komunikatami target w okolice 10 - wsparcie okolice 7 - 6,94 kluczowe do obrony - w przypadku przełamania wsparcie dolna linia trendu i w zależności od szybkości 5,9
bez publikacji kluczowych informacji - bardziej decydujący sentyment na rynku - w przypadku braku wsparcia ze strony zakupów zarządu możliwość ruchu w kierunku "podatkowego" czyszczenia portfeli i ustawienie się popytu przy dolnym wsparciu i zebraniu akcji.
Nie wiem czemu ludzie pokładają takie nadzieje w zarządzie odnośnie trzymania kursu spółki. Kurs jest wynikiem gry giełdowej, jeżeli uczestnicy nie chcą ryzykować swoich pieniędzy, a wykorzystują to inni, np. grający na spadki, to dlaczego zarząd ma ingerować w kurs giełdowy? Zarząd jest od kierowania spółką i osiągania rezultatów spółki.
Jedno to dać sygnał akcjonariuszom, że zarząd nie pozbywa się akcji, np. przez dokupienie małych pakietów, a inne to "bicie" się na parkiecie ze spekulantami. To drugie jest raczej dziwną i złą praktyką.
Nie ma zysku bez ryzyka. Jeżeli chcecie "wygonić" szorciarzy, to po pierwsze nie sypcie akcjami razem z nimi, a po drugie zbierajcie i parkujcie akcje. Oni sypią po to żeby zebrać i oddać akcje odkupione taniej niż sprzedali, taka jest istota gry na krótko i na GPW to dzieje się na bardzo wielu, prawie wszystkich spółkach, wszędzie tam gdzie szorciarze mogą zarobić. Jeżeli mali nie będą oddawać pod dyktando szorciarzy, jeżeli nie dadzą się wypłoszyć, to szorciarze ostatecznie sami będą zmuszeni wybić kurs do góry przy odkupie. Po prezentacje mechanizmu zapraszam do historii sesji GMT z dni 18-20 września 2024.
Jak ktoś wierzy w wyniki tej spółki i jej dokonania, to dla niego dzisiaj jest bardzo tanio. A jak ktoś nie wierzy, to cóż, może lepiej żeby inwestował w innym miejscu, bo jest łatwym celem dla spekulantów, którzy tutaj robią masę czarnego PR a przekaz wzmacniają dosypując akcji na niskim popycie. Jeszcze raz zapraszam, zobaczcie sobie przebieg sesji na wykresach historycznych co się stało między 18 a 20 września, jak spekulanci od mocnego sypania po 6,90 przeszli do równie mocnego odkupywania w dniu 20 września, aż po 8,20. A był to dzień "3 wiedźm", tj. dzień rozliczenia pozycji krótkich. Kupowali jak leci, wszystko co stało w arkuszu, aż odkupili potrzebne im około 50-60 tysięcy akcji.
Chłopie niby piszesz dużo i niby mądrze a pokręciło ci się 3 wiedzmy są od rozliczenia kontraktów terminowych, a nie gry na spadki, które nie są zależne od żadnych terminów i mogą choćby i nawet rok tak jechać.
Jednak wątpię, żeby tu była jakaś rozgrywka po prostu nikt nie chce kupować papieru i jeszcze ze 2 lata brak perspektyw na wzrosty z zagrożeniem emisji bo kasa PARP jest wypłacana transzami za postępy, a nie jak niektórzy myślą, że dostali ja pierwszego dnia po komunikacie i musi być podparta środkami własnymi spółki, które topnieją z miesiąca na miesiąc do tego comiesięczne i to spore wydatki na Clairfield Partners
Co do zarządu to ich kurs nie obchodzi, bo ich akcje są niesprzedawalne (gdyby ruszyli to spadamy na 2 zł). Miron i tak zarabia ok 40k miesięcznie więc dla niego taka sytuacja przedłużania badań jazdy na targi i promowania SIEBIE jest optymalna.
no pisałem, że SIGMUS PIMPUS bajdurzy ale on swoje haha mysli ze ktos uwierzy.. pewnie sami tam co wirtualnie testuja pudlo nie wierza.. poki pensja jest wyplacana puty beda wideo konferencje z szopy na miotly ;)
Alicjo. Przestań już bajdurzyć. Jaka komunikacja!? SPEKULACJA. Wystarczy dzień w dzień obserwować koszyk Bio- i Medtech. Pieniądze z góry trafiają na dół i odwrotnie. To jest ciągły młyn spekulacji. A ty wyjeżdżasz z komunikacją. Co mają komunikować!? Tu się czeka na ten ostatni komunikat. Wyśpij się.
no żeby ten ostatni to nie był,że gaszą światło i zamykają projekt, ale hola hola.. może odpalą coś nowego, co my teraz mamy na topie, proponuję w razie co rozpocząć wizję stworzenia analizatora wpływu mózgu na AI... to teraz takie modne hehehe
To sobie helpi porównaj jak zarząd komunikuje się min z inwestorami na innych spółkach, a jak komunikuje się Miron. Jedna wielka tajemnica jak w SCPFL, no tam się dobrze skończyło, jak tu będzie, nie wiem
Po co? Mam, co chce wiedzieć - ostatni Webinar. Tylko trzeba chcieć. "Piękna" komunikacja jest zawsze podejrzana. Teraz liczy się tylko gwóźdź programu i nic innego. Podobno historia się powtarza )
Porównaj sobie komunikację Bioceltix z Genomtec. Webinar niczego nowego nie wniósł. Już nawet trudno na spekulacyjne akcje. Wszyscy są stratni a Leonarto nie ma nikogo kto by zechciał podbijać kurs. Jaka akumulacja jak codziennie open masz po kilka K po prawej po 7.00zl. To jest akumulacja ? Takie zlecenia zawsze powodowały na innych spółkach, np SDS duże spadki więc tutaj jeszcze tąpnie może i na 5zl. A przecież już było i to w czasach większej wiary w Genomtec
"Kupą mości panowie" mówi stare przysłowie, bo w kupie siła. Czyż to nie wasze motto teraz? Oczywiście, że oni rozliczali pożyczone akcje w dniu zamknięcia kontraktów, i niby mogli jechać dalej, ale odkupywali panicznie tj. musieli rozliczyć te akcje w dniu zamknięcia kontraktów. Ja twierdzę, że taki mieli termin rozliczenia, co wynika z ich zachowania. Brali wtedy prawie PKC i to jest w historii notowań, wiec opowiadaj dalej swoje bajki, że to nie jest gra na krótko, a te "cuda" to czysty przypadek, same przypadki, od kilku miesięcy.
Wciskanie kitu, że tutaj ulica sypie jest po prostu kłamstwem. A to, że tacy jak kukuła, alicja i Antynagon ciągle robią czarny PR i wciskają kit, że nie ma produktu, albo że jeszcze dwa lata jak we wpisie powyżej twierdzi niejaki Trolejbus (niby skąd ta data?) itd. Pociskacie kit grubo żeby wystraszyć ulicę i wywołać panikę. Tak działają szorciarze na GPW a wy tutaj udajecie nieświadomych, biedactwa nie wiedzą w co się tutaj gra.
Zresztą, w historii tego forum są wpisy niejakiego grubego cygana i chudego cygana, którzy wprost i bez ogródek pisali, że grają na krótko, i że do tej zabawy zapraszają innych i to się spinało z sypanymi pakietami na giełdzie. I była tam Alicja, i byli inni, nawet się nie kryli z zamiarami. Chcieli przekonać ulicę, żeby poszła z nimi, a nie przeciwko nim. Tylko, że przytrafił im się 18 i 19 września, chyba przeliczyli się i zostali wyzbierani po 6,90 a ulica do nich nie dołączyła. Potem był 20 września. I na jednej sesji z 6,90 sami poszli na 8,20... brali wszystko co było w arkuszu. I oczywiście twoim zdaniem, to też był przypadek i wcale nie było to odkupywanie wywalonych akcji. Zarzucacie mi pisanie bzdur, a sami takie bajki tutaj opowiadacie, zwłaszcza, że to co ja napisałem można zweryfikować w historii notowań.
1. Po 4 latach zamiast po 11 można spokojnie kupić po 7, a akcji w h wincyj niż na poczatku i chętnych jakoś nie widac :) 2. Gdybys byl pewien tego swego nagonu to bys sie cieszyl z okazji i sam kupowal i kupowal a nie zachecal innych dziesiatkami postow :)To nie są bajki, a teorie spiskowe mozna sobie dobierac wg uznania jak komu pasuje :) :)
Jak zebrałem akcje grubo po 6,90 we wrześniu i dobrałem na tej promocji już trochę po 6,90 i po 7 (kilka tysięcy), to na tej półce ja jestem już dobrze zaopatrzony. Mi ta cena średniej już nie poprawi, a rezerwę trzymam jakbyście się tutaj mocniej rozpędzali w dół, żeby łapać tam, gdzie mi dobrze średnią poprawi.
Nie interesuje mnie co i za ile masz bo to Twe szczescie lub nieszczescie :) i tak jak pisałem:) Teorie spiskowe o zanizaniu, czy pompowaniu sobie dobieraj skoro Ci to poprawia nastrój :) I tyle w temacie :) :)
Miron nie przelicytował o ie są chętni na kupno może w pakiecie. Widać że brak determinacji po obu stronach czy działa to na korzyść spółki zobaczymy. Mironowi w sumie też się nie spieszy jeszcze.
no ile kurs bedzie jak coś wyjdzie ile kuku pokaże papier? skad ja mam to wiedziec xD ja nie wiem czy w ogóle jakiś ich produkt istnieje poza papierem xd