Padło bardzo istotne stwierdzenie: CC Jedyne urządzenie na świecie dla komorowych zaburzeń serca. WOW! Jak tylko rynek to dostrzeże będzie młyn na akcjach....
Jeżeli rzeczywiście CC jest tak dobre ...
jak to przedstawia prof. Suwalski to chyba cena 100 mln $ to jedynie pozycja wyjściowa i wstep do negocjacji ... albo moze w ogole kwota zyczeniowa ?
I wynika z tego, że to nie kwestia "czy" tylko "kiedy" za "ile" ?
A to przecież "tylko" samo CC ... Prace trwaja jeszcze przy PP, MM i AC, a do tego kolejne projekty czekają w "poczekalni" ... aż wypali pierwsza komercjalizacja.
Na tym etapie i po tych informacjach już chyba nie da się "nie dowiezc" komercjalizacji CC ...
Będzie dobrze.
Ja Zyznowskiego jeszcze pamiętam jak Mercator spadał z 20zl na 7zl i jak mówiło się że zbiera po rodzinie 2mln zl na skup swoich akcji po te 7zl z giełdy.... Ponoć jest to prawda że nie miał nawet dwóch banieczek by skupić akcje. Wszystko szło na budowę fabryki w Tajlandii i pamiętam jego wywiad dla Forbes jak mówił że martwi go spadek kursu akcji. Co było potem wszyscy wiemy. Chciałabym by tutaj było podobnie
Alicja, próbuję Cię rozgryźć. Wcześniej Twoje posty wyglądały dosyć profesjonalnie, ale ten o 20 mln całkowicie nie. Po pierwsze, marzenie jak dzieciak z bankiera i dzielenie skóry na niedźwiedziu, po drugie, powinnaś od dawna wiedzieć że kurs 200 zł wchodzi w grę przy komercjalizacji za kwotę podobną do transakcji porównawczych.
A teraz sugerujesz że masz 100k akcji, czyli niemal 1 mln zł po obecnym kursie, w Medinice. Nie klei mi się to wszystko kupy.
Niecierpliwy, co dokładnie Ci się nie klei? 200zl za akcję, czy posiadanie przeze mnie ilości akcji które sugerujesz. Nie, aż tyle nie mam ale około połowę z tego
Co dokładnie... Liczba akcji. Ale w zasadzie nic mi do tego, po prostu zaskoczył mnie ten ostatni post z Twojej strony.
A sugerowałaś Ty, nie ja, ja tylko przeliczyłem to co napisałaś.
Tak czy inaczej, życzę nam sukcesów, może niepotrzebnie Cię zaczepiłem :) pozdrawiam
@Alicja , 200 zł za szersa któż to wie wszystko jest możliwe, ja obstawiam bardziej realny poziom 70-90 zł za akcję, kapitalizacja wtedy ok ~ 500mln więc patrząc na niektóre wydmuszki na GPW nie drogo. Dywidenda po komercjalizacji solidna, myślę że ok 3x wyższa niż obecny kurs 9.5.
Warto też zwrócić uwagę na MiniMax który jako jedyna tego typu dioda ma mapowanie 3D oraz nie zapominajmy o pozostałych projektach.
Trzymam kciuki za cały zespół i owocne doprowadzenie do komercjalizacji kolejnych projektów.
spoko... to może najpierw przekroczmy 10... później, po cichu, przekroczmy 20... następnie, skończmy klinikę CC... przekroczmy 30... uzyskajmy certyfikaty dla CC... przekroczmy 40... podejdźmy do jakiejś komercjalizacji (obojętne czego) przekroczmy, no może, z 70...
Uwielbiam takie prognozy. Nie ma nic lepszego na zachętę dla chciwych i naiwnych ludzi. Dobrze, że nie nałożyłeś na to linii czasu, dzięki temu każdy może sobie do tego dopisać własne oczekiwania. A może w rok, a może w 5 lat, a może już za pół roku...
ale nałożyłem na to oś kamieni milowych (faktów)... bałbym się nakładać oś czasu... to tylko fachowcy mogą zrobić... ;-) teraz wszystko w sferze plotek, więc może nie dziwić fakt powolnych wzrostów... 10 już prawie, prawie widać....
oooo...jeszcze jeden mały kamyk....dalej nie wiemy, jako rynek, czy w spółce jest kasa (na przyszły rok), bądź z zaliczki, bądź jako wkład za emisje... więc dalej możemy sobie plotkować...
jedno, co fajne, wracają chociaż jakieś, w miarę przyzwoite, obroty... i przebieg sesji jakiś "normalny"... zakładałem, że będzie zgon obrotów... a tu mnie zaskakują mile....
max... to, przecież, normalne, szczególnie teraz... chciałbyś mieć pusty arkusz w jakąkolwiek stronę ?... to byłoby nienormalne... jak nastąpią fakty, to zobaczymy wtedy co będzie...