• $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~ LIS [87.96.62.*]
    niewykluczam,że będę musiał przeprosić i o 2300 na jakiś czas trzeba będzie zapomnieć.jeszcze nie wszystko stracone,ale teraz to już modlitwa pozostaje.wybicie w dół na DOW i XETRA, a także według mnie WIG 20.przyznaję oddałem do zera MCI,GANTA i JWC.zamknąłem również kontrakty L na wig 20.ZAKSIĘGOWAŁEM STRATĘ,którą uwaga,już praktycznie całkowicie odrobiłem na parze dolar-złotówka.wzięte dużo pozycji ze średnią 313.17. oddanie po 315.67.ponowne L po 313.80-wczoraj.oddanie dzisiaj po 318.55.na koniec sesji odebranie ze średnią 317.90.zróbcie dokładną analizę dolara.polecam,będzie ciekawie.powiedział lis.zapraszam do dyskusji, na inwektywy nie odpowiadam.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~niagara [83.31.136.*]
    Gieldy spadaja i nie jest to tendencja na kilka sesji.Posiadanie akcji w tej chwili to nieporozumienie. U nas indeks trzymaja na sile miedzia, ale juz niedlugo. Lykaja to instytucje, wiadomo od kogo, to nie ich kasa. Zobaczcie, co dzieje sie juz w Argentynie i Kanadzie. Europa dzis zdecydowanie potwierdza nowy srednioterminowy trend w dol. TREND, a nie kilkudniowe spadki.
    Na parach walutowych nie znam sie i nie gram. Pozdrawiam.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~ku [77.236.0.*]
    Bardzo słusznie. Teraz tylko $.
    Szkoda że wszystko straciłem na giełdzie w zeszłym roku.
    Dziś już wiem jak zarabiać.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~REKSIO [77.253.5.*]
    A może lepiej franki w kantorze ? Jak myślisz LIsie
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~LIS [91.94.56.*]
    franki będą też bardzo dorre, ale najlepszy będzie dolar.według mnie zakończyliśmy korektę pierwszej fali hossy na parze dolar-złotówka.NASTĘPNA FALA-według mnie zaczęła się-POWINNA NAS WYNIEŚĆ ZDECYDOWANIE NAD 4,a może i dużo wyżej.ale na razie to nieistotne.koniec korekty nastąpił w punkcie.na tygodniowym wykresie liniowym zniosła korekta 0. 382.fala dotarła w punkcie do rosnącej średnie 45-na tygodniówce.do tego na wykresie dziennym i tygodniowym skrajne wychłodzenie na wskażnikach,np.stochastic.psychologicznie złe wiadomości na dolarze. NO I NAJWAŻNIEJSZE-PATRZCIE NA PARĘ EURO-DOLAR.PRZEBILI 1-3950,NASTĘPNE WSPARCIE OK.1.36.myślę,że skończyła się korekta pierwszej fali wzrostowej na dolarze-PŁASKA FALA3-3-5.ten ruch powinien przebić poziom 1.20 na dolarze.DOCELOWO NAWET-1.06-1.07-na parze dolar-euro.GŁÓWNY ARGUMENT-STOPY 0.25-OBNIŻAĆ JUŻ NIE BĘDĄ.POZOSTAJĄ TYLKO PODWYŻKI- A TO OZNACZA APRECJACJĘ DOLARA=DEFLACJA=RECESJA=LEPIEJ NIE PISAĆ I NIE MÓWIĆ.powiedział lis.pozdrawiam-TYLKO DOLAR-CHOĆ KOREKTY BĘDĄ.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~hukers [78.88.27.*]
    nie przepraszaj bo to nikomu nie zwroci pieniedzy kiedy cie czytal i kupowal te akcje o ktorych piszesz, idziecie w waluty , to moze was dobic, nie jestescie ani na poczatku ani na koncu silnego trendu a w srodku sie traci kase.
    teraz liczy sie tylko to po ile fundusze siedzacy na kasie skusza sie na akcje, odpowiedzcie sobie na to kluczowe pytanie, to wam pomoze.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~emaus [91.192.120.*]
    naprawde ktos podejmuje decyzje nie biorac za nia odpowiedzialnosci przed soba?tu czytasz i zgadzasz sie lub nie.tyle
    A nie jest dość niebezpieczny $ - przy takiej nadprodukcji tego papieru. Jednak frank jest stabilniejszą walutą i należy pamiętać też, że jeżeli dojdzie do znacznego osłabienia PLN ( załamania polskiej gosp. ) to franek będzie brany - bo zajadą kredytobiorców na amen . Oczywiście, że zarobek może być lepszy na $ ale czy nie bezpieczniej franka ładować ? Do przeczytania już dzisiaj wstawiane na forum http://www.waluty.com.pl/a53570-wariant_argentynski_wkrotce_w_polsce_________.html pozdrawiam
    bank centralny szwajcari wejdzie do gry gdy za franka trzeba bedzie placic wiecej niz 3 zł.
    Dolar musi sie umocnic zeby potem spasc w przepasc, beda karmic dalej graczy amatorow
    hukers - a czy ten oto LIS zmusza kogoś do $ , czy liczenie na 2300 ? Przyznał się przynajmniej , że troche go poniosło z 2300 i tyle ;)
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~Kasia [87.105.112.*]
    a getin? też miał być odpał-na tygodniowych źle to wygląda

mógłbyś Lisie kilka słów o tej spółeczce, pisałeś kiedyś że $ można dobrać poniżej 3PLN? czy to już nierealne?
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~kkk [77.254.136.*]
    lis to oszust moim zdaniem cos tam gra ale mniejsza iloscia niz pisze a co do kontraktow ma ale nie trzyma dlugo
    ponioslo? krzyczal na tym forum ze beda wzrosty na 2300 , ile razy napisal, "to ja lis wam to mowie".
    niech sie nastepnym razem zastanowi, jak chcecie kazdy dolek i gorke wylapac to lapcie, ale zabiora wam wszystko, usa zrobilo wielka kupe i nie ma katalizatora ktory to odwroci, to co teraz to konsola i jest tylko jedna wlasciwa strategia , bierzesz L na niskich poziomach, jak podskoczy to puszczasz, nie pakujesz s wogole chyba ze rynek zrobi cos glupiego (na ten czas to 2200-2400).
    byli inwestorzy co mieli miliony i bylo im malo i nie grali od spodu po krachu i od gory na szczycie hossy i stracili wszystko bo sie chcieli nazrec. Puszczaja Rogersa w telewizji, gosc mial longi na surowcach wziete w 98 i mu wszystko zabrali bo nie zamknal i do tej pory trzyma a maja go za dobrego inwestora.
    Teraz tylko od spodu, spodu, spodu, wtedy mozna spokojnie spac.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~kkk [77.254.136.*]
    hukers gdzie ten spod twoim zdaniem
    przyznaję,pomyliłem się-choć jest jeszcze cień nadzieji na te 2300- po raz pierwszy od szczytów hossy.w tej chwili mam 10 L na parze dolar-euro.docelowo ok.30-40. i zaczynam kupować prawdziwe dolary.oddałem 70000$ ze średnią ok.3.70. I TO SĄ FAKTY.zejście dolara poniżej 3-oczywiście wszystko jest możliwe,ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.ja każde zejście-o ile takie będzie- w okolice 3,10 będę kupował w kantorach dolary. a kontraktami będę grał- oczywiście do momentu wybicia,KTÓRE MOŻE NASTĄPIĆ NAWET DZISIAJ.powiedział lis.jeszcze raz podkreślam,ja nikogo nie zmuszam i nie zmuszałem do kupna,czy sprzedaży.piszę to co robię i to co myślę.jeżeli ktoś mówi,że jestem oszustem,to w każdej chwili możemy zweryfikować to co piszę, JA SWOICH SUKCESÓW NIE WSTYDZĘ SIĘ,PODATKI I TO NIE MAŁE PŁACĘ.NIE MAM NIC DO UKRYCIA.pozdrawiam.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~abcabc [78.8.159.*]
    Siemano lisie

a moze warto wrocic do wersji ze zrobilismy duze 4 w calym impulsie bessy
    teraz 5 w dol i dopiero duze B ?
    daleko do hossy, oj daleko
    ponizej 1650
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~Kasia [87.105.112.*]
    Lisie, pisz dalej kto będzie chciał to skorzysta z twoich rad. dużo z tego się sprawdziło z ostatniego roku o czym pisałeś.
    Pamiętam twój wpis z marca o dynamicznym ABC na indeksach i wydaje się że teraz jest właśnie B i przed nami C do twoich 2300, dziękuję.
    oj wielce prawdopodobne przyjacielu abcabc,że tak to będzie-ale to oznacza recesję w stanach, A WTEDY KRÓL BĘDZIE JEDEN.myślę,że rynek z 4-6 miesięcznym wyprzedzeniem zacznie dyskontować PODWYŻKI STÓP PROCENTOWYCH W USA- A TO OZNACZA ,że król będzie tylko jeden.
    podwyzka stop oznacza zapasc gospodarcza gospodarki ktora nie rusza z miejsca , wzrost deficytu budzetowego i wieksze raty odesetek dlugu zagranicznego, to oznacza ze usa bedzie trup, waluta tez bedzie trup
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: levinas [*]
    nie ma za co przepraszać...najgorsze co może spotkać inwestora to przywiązanie do własnej nieomylności...niu sztuka upaść, sztuka to się podnieść...
    Ja już prawdę mówiąc się pogubiłem. Dlatego 1/3 akcje ( stabilne i mające przyszłość ), 1/3 gotówa pln , i właśnie mam zamiar załadować franka 1/3 . I niech sie dzieje co chce ;) Bo to co sie teraz wyprawia to nawet BOLEK I LOLEK by nie dał rady ;)
    hukers i inni przyjaciele mam jedno retoryczne pytanie.CO WAM PRZYPOMINA TA ATMOSFERA WOKÓL DOLARA? dla ułatwienia powiem,że było to nie tak dawni i wydawało się,że złotówka pójdzie do nieba-myślę o jej umocnieniu. drugie pytanie-CZY MYŚLISZ,ŻE MOŻNI TEGO ŚWIATA POZWOLĄ Z TEJ WALUTY ZROBIĆ TRUP, MAJĄC JEJ BARDZO DUŻO-bo ja nie sądzę. moją stopy 0.25 i GDY ZROZUMIEJĄ,ŻE RECESJA JEST NIEUNIKNIONA-POŚWIĘCĄ GOSPODARKĘ I UMOCNIĄ DOLARA.póżniej za KRÓLEWSKIEGO kupią dużo tanich akcji, nieruchomości i surowcow. I AGAIN ROZPOCZNIEMY NOWY CYKL PRZYJACIELU. DOLAR BYŁ,JEST I BĘDZIE, a ty na pewno tego nie zmienisz.powiedział wasz lis.pozdrawiam.
    Dnia 2009-07-08 o godz. 21:52 ~LIS napisał(a):
    > hukers i inni przyjaciele mam jedno retoryczne pytanie.CO
    > WAM PRZYPOMINA TA ATMOSFERA WOKÓL DOLARA? dla ułatwienia
    > powiem,że było to nie tak dawni i wydawało się,że złotówka
    > pójdzie do nieba-myślę o jej umocnieniu. drugie pytanie-CZY
    > MYŚLISZ,ŻE MOŻNI TEGO ŚWIATA POZWOLĄ Z TEJ WALUTY ZROBIĆ
    > TRUP, MAJĄC JEJ BARDZO DUŻO-bo ja nie sądzę. moją stopy
    > 0.25 i GDY ZROZUMIEJĄ,ŻE RECESJA JEST
    > NIEUNIKNIONA-POŚWIĘCĄ GOSPODARKĘ I UMOCNIĄ DOLARA.póżniej
    > za KRÓLEWSKIEGO kupią dużo tanich akcji, nieruchomości i
    > surowcow. I AGAIN ROZPOCZNIEMY NOWY CYKL PRZYJACIELU.
    > DOLAR BYŁ,JEST I BĘDZIE, a ty na pewno tego nie
    > zmienisz.powiedział wasz lis.pozdrawiam

z dolarem jeszcze długo trzeba się będzie liczyć...jego "siła" wynika z poczynań Fedu....oni skupują obligacje z rynku a inwestorzy wcześniej je nabywali po to by im właśnie sprzedać....do tego potrzebne im były dolary oczywiście więc je nabwali powodując aprecjację $....ten czynnik obecnie nie ma wpływu bo Fed kupuje...umocnienie może spowodować zapowiedź skupu kolejnej transzy długu z rynku ale na to nie stać USA obecnie...długoterminowo $ będzie tracił moim zdaniem ponieważ USA są bardzo zadłużone i będą muiseli płacić więcej za dług...ich wiarygodność spada..stopy % pozostaną bardzo nisko przez kilka lat i to trochę wbrew logice...
    osobiście nie grałbym teraz przeciwko złotemu...potencjał wzrostu rynków wschodzących jest olbrzymi...do tego y złoty się umacniał wystarczy zrównoważony budżet co jest moim zdaniem do osiągnięcia...rynki wyprzedzają poprawę i jeśli ktoś ma pieniądze i chce je zainwestować to złoty jest świetną inwestycją w perspektywie kilku lat...może być tak że nastąpi dekorelacja notowań par walutowych powiązanych ze złotym w stosunku do rynku akcji...
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~kujwa [77.236.0.*]
    Z pewnością należy liczyć się ze wzmocnieniem dolara do końca roku, a to dlatego że wyniki finansowe spółek amerykańskich oraz europejskich będą złe i giełdy zanotują minima w okresie grudzień-luty. Potem z wiosna odżyją nadzieje i nastąpi odwrót od dolara a powrót na rynek akcji.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~guru [83.10.193.*]
    lisku napisz mi coś o mostosytalu zabrze.chyba nie myślisz,że będzie spadał.
    lisku czekam na twoją odpowiedż.mam nadzieję,że jesteś mądrzejszy od głupiej karoliny.napiszszybko o zabrzu.
    lisie dlaczego milczysz i nie odpowiadasz guru.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~LIS [79.162.60.*]
    jest ciekawie,jest cień nadzieji na moje 2300.dolara-kontrakty oddałem na stracie.za nisko zszedł na międzybankowym.powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~Kasia [78.9.2.*]
    a getin lisku-opisz krótko plis
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~abcabc [78.8.1.*]
    ciekawie stoja wig-banki, w plaskiej od 2 miesiecy
    wybiły się dzisiaj dołem...spora przecena je chyba czeka....

widać wyraźnie dekorelację na walutach...DJIA w dół razem z dolarem...my jutro w dół a złoty niekoniecznie...

• Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~arci [91.94.156.*]
    a propos wątku jaka waluta będzie królem to Chińczycy właśnie zaczęli "zabawy" ze swoim juanem, myślę, że nie zaczęli testować na ile mogą sobie pozwolić. Ciekawe, że zbiegło się to akurat w czasie z próbami rakiet w Korei pln
    miało być:".. myślę, że zaczęli testować "
    całkowite uwolnienie Juana mogłoby teraz spowodować jego znaczne umocninie...nikomu teraz nie zależy na mocnej walucie...Chinom powinno zależeć na mocnym dolarze, raz ze względu na ogromne rezerwy walutowe w $ a dwa, że ich gospodarka jest zorientowana na eksport...próbują dywersyfikować rozliczenia walutowe, ale obecnie to jest strzał do własnej bramki...najpierw trzeba wzmocnić rynek wewnętrzny i zmienić strukturę PKB na korzyść wewnętrznej konsumpcji a potem myśleć o detronizacji $...no i oczywiście zminić strukturę rezerw walutowych....
    wszystko się zgadza ale jest druga strona medalu;
    -są głosy, że dolar powinien zniknąć w mroku historii (nawet na tym forum :))) a o komunistycznym rządzie chińskim nie wspominając)
    -czy może być lepszy moment niż kryzys i to w samym sercu finansowym obcnego świata

przecież nie musi się to odbywać drogą rewolucji ale polityką drobnych kroków, Chińczycy mają na to swoje okreslenie: "minogi" /zwierzątka, które przetrwał tysiące lat i ma swoją charakterystyczną metodę ukrywania się a następnie przywierania i owijania wokół ofiary i wysączania z niej krwi, bardzo powoli/
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~baca [78.8.117.*]
    oj mój lisie.... czemu to robisz?. 2300 bŁĄD, opTIMUS BLĄD, pkoBP, BŁAD, TERAZ DOLAR - TEŻ BŁĄD BO ZŁOTy się wzmacnia... Dlaczego to robisz nam, wszyskim leszczom????
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~LIS [87.96.104.*]
    czy 2300 to błąd i pko bp-błąd to się jeszcze okaże.dopóki nie zejdziemy na kontrakcie poniżej 1727 i na indeksie poniżej 1741 to jest cień nadzieji.NA DOLARZE PRZYJACIELU UZBRÓJ SIĘ W CIERPLIWOŚC I ZOBACZYSZ CO SIĘ STANIE powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~LIS [91.94.139.*]
    sam jestem ciekaw czy będę przepraszał.ALE POWIEM TAK-NIEDŻWIEDZIU MAM OCHOTĘ POGRUCHOTAĆ CI KOŚCI I JUŻ DŁUŻEJ NIE BĘDĘ CZEKAŁ.TERAZ POZNASZ CO ZNACZY SPRYT LISA.2300 TO MÓJ CEL.najmniej 2300.powiedział lis.wasz lis.pozdrawiam i bić miśka.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~leszcz [78.8.105.*]
    dzięki Lisie za słowa otuchy
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~abcabc [78.8.159.*]
    mozna rozpisac ten spadek jako impuls, ale latwiej jako ABC
    robi sie ciekawie
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~LIS [79.162.8.*]
    POWIEM JAK HETMAN CZRNIECKI-tegom chciał. A TERAZ HUSARIA i niedżwiedziu-ŁEB CI URWĘ-nie ma litości,jeńców nie bierzemy.powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: $-NOWY MÓJ PRZYJACIEL Autor: ~detektyw Colombo [78.8.104.*]
    LISIE masz ten sam IP co szanowny pan Paweł Juś!?
[x]
MOJ 0,00% 1,42 2025-10-01 16:41:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.