• Za chwilę zwiastun ATR2 Autor: ~Lars [195.136.100.*]
    I po po ATR2 będzie można ocenić prezesa i zespół . Ja jestem mega spokojny . Pozdrawiam
  • Re: Za chwilę zwiastun ATR2 Autor: ~Nookie [46.204.12.*]
    Jak na razie oceniam brak słowności w obszarze komunikacji z akcjonariuszami. Oceniam brak komunikacji z graczami i pogłębiający się kryzys zaufania do spółki przez graczy. To wszystko, to przepis na kryzys wizerunkowy, który ciężko będzie posprzątać, ponieważ technika na odpychanie ryzyka i brak reakcji na oczekiwanie do patchowania go wywołała. Polecam studia z zarządzania, aby dowiedzieć się jak działania Pana prezesa, o którego działania jesteś spokojny sa przedstawiane, jako przepis na klęskę.
  • Re: Za chwilę zwiastun ATR2 Autor: ~Lars [195.136.100.*]
    z ATRa 1 wyciągnęli już maxa szkoda czasu gra robiona na starym silniku .
    Mam nadzieję że wynagrodzą to graczom ATRa1 i dadzą dobrą zniżkę na atr2
  • Re: Za chwilę zwiastun ATR2 Autor: ~Free [78.8.181.*]
    No jednak wpadła nowa wspaniała umowa do pierwszego ATS. Nic tylko otwierać szampana w końcu tym razem już 100% idzie do wydawcy, w następnej umowie to może spółka będzie płaciła wydawcy za wyprodukowanie dodatków. No w końcu mają zwiększyć sprzedaż podstawki, wiec w sumie czemu wydawca ma płacić:)

Najśmieszniejsze jest to, że napisali o tym wzroście sprzedaży podstawki jako uzasadnieniu braku podziału zysków z DLC, tak jakby już nie oddawali 50% haraczu GMG z samej podstawki (o MG już nie wspomnę).

Serio nie wiem kto negocjuje tam umowy, ale wydaje mi się, że nawet osobie z ulicy poszłoby to lepiej.

Po co w ogóle robić DLC na takich warunkach? Nie lepiej już skupić się naprawdę na tym ATS2?
  • Re: Za chwilę zwiastun ATR2 Autor: ~Nookie [46.204.12.*]
    Rynek, gracze oczekują dodatkow. Chcą dalej grac i oczekują rozwijania gry.
  • Re: Za chwilę zwiastun ATR2 Autor: ~jb [185.242.252.*]
    Zawsze to pewny zysk. Szkoda tylko że nie podali kwot..nie oszukujemy się,. wielu nabywców na to nie będzie. Przynajmniej mają pewny pieniądz..przy udziele w zyskach wydawca mniej by im zaproponował.
    Zakładam że będą to chcieli jak najmniejszym kosztem zrobić a głowny trzon zespołu dalej będzie robił ats2
  • Re: Za chwilę zwiastun ATR2 Autor: ~Free [84.40.254.*]
    Ja wiem, że wisimy tutaj od dłuższego czasu i chciałoby się zobaczyć jakieś wzrosty, no ale jednak umówmy się, że kiepska umowa to kiepska umowa i patrzenie na nią przez różowe okulary nic tutaj nie zmienia. Spółka nie ma już noża na gardle, a dalej takie dziwne transakcje zawiera z zewnętrznymi podmiotami. Ja osobiście nie pamiętam żebym gdziekolwiek widział umowę że wydawca zabiera 100% z DLC i nie daje chociaż symbolicznego procentowego przychodu za nie.

Nawet w ESPI napisali, że te kwoty od wydawcy nie stanowią istotnej części funduszu gry, więc to będą pewnie jakieś drobne na waciki a zajmują im moce przerobowe.

A co do tego, że gracze chcą dodatków, to raczej powiedzmy że chcą naprawionej gry, a skoro nie udało się tego zrobić przez tyle czasu, to szanse na to są marne.

Na pewno te DLC nie zachęcą nikogo do kupna podstawki jak ktoś zobaczy oceny i poczyta o błędach, tylko pomyśli że to skok na kasę graczy. Najgorsze, że PR-owo po tyłku dostanie nie wydawca ale właśnie Road i to będzie się za nim ciągnęło potem przy ATS2.

Naprawdę z której strony bym nie spojrzał to ta umowa nie tylko nie jest korzystna dla spółki, a wręcz szkodliwa. Osobiście oceniam ją na duży minus, bo opóźnia prace nad ATS2, a umówmy się że pod to będzie toczyła się gra na kursie a nie pod te dziwne ruchy dotyczące ATS, które sprzedało się jak sprzedało i powinno zostać już historią (szczególnie przy takiej strukturze wpływów z tych dodatków)

Przecież MG płaci im za kolejne milestony w ATS2 według nowej umowy, więc tam jest zdecydowanie lepszy pieniądz. Kompletnie nie rozumiem tej decyzji zarządzających spółką. Mam tylko nadzieję, że te testy jakościowe MG to będą bardzo umowne i szybko wypuszczą to co maja wypuścić i to odejdzie w zapomnienie, bo znowu mam wrażenie że się zaczynają grzebać w kilku projektach jednocześnie, a to nie jest nigdy dobre dla jakości gier.

[x]
ROAD 0,00% 6,12 2025-10-02 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.