• Dwa lata od IPO w czasie pokoleniowej hossy ;) Autor: ~Gdynianin2004 [15.220.65.*]
    Jak z bicza strzeliły dwa lata od IPO i z 23 zrobiło się 2,3 po ostatnich dużych wzrostach nie wiedzieć skąd i dlaczego.
    A autor tego "sukcesu" nadal na YT radzi, analizuje i opowiada jakby zupełnie ta wtopa się na zdarzyła! Nic! Sztuczny uśmiech i byle nagonić kolejnych nieświadomych dawców kapitału za "szkolenia", konferencje, abonamenty, itd.
    A może to przypadek? Zły zbieg okoliczności? Zrządzenie losu któremu trudno było zapobiec?
    Jako odpowiedź na takie wątpliwości powinno wystarczyć to co poniżej - pierwsza czyli Top szóstka z jego rankingu która była dla mnie dostępna jako subskrybenta latem 2020 roku:
    1.PLW wówczas 491 dziś 278 strata 43%
    2. TEN 535/84 strata 84%
    3. CDR 393/159 strata 60%
    4. CRJ 972/375 strata 61%
    5. 11B 521/273 strata 48
    6. MOV 84/19 strata 77%
    Wszystko liczone bez ewentualnych dywidend pod koniec ubiegłego tygodnia.
    W tym czasie ten wyśmiewany i traktowany z politowaniem Wig wzrósł z 50670 do dzisiejszych 82803 czyli 63%!
    A to wszystko jego faworycie. Top-6 czyli najlepsze spółki które rzekomo kosmiczne stopy zwrotu przynosiły jak można było zobaczyć na bajkowych wykresach! I to na spółkach na których się znał i specjalizował czyli działających na rynku gier. Oj tam oj tam!

• Re: Dwa lata od IPO w czasie pokoleniowej hossy Autor: ~Martin78 [84.17.51.*]
    Haha, to trzeba być niepoważnym żeby inwestować w spółkę zarządzaną przez YouTubowego influencera. Toż to tak jakby zainwestować w drużynę piłkarską złożoną z komentatorów sportowych :)

***Proszę nie usuwać tego komentarza, bo już dwa razy usuniety a przecież forum służy do wymiany opinii. Dlaczego usuwać taki post? Rozumiem że niewygodny i ktoś zgłasza ale pan moderator nie powinien usuwać bo przecież wulgaryzmów brak i bez hejtu, pełna kultura.
  • Re: Martin78 Autor: ~Gdynianin2004 [15.220.65.*]
    W celu wyjaśnienia:
    1. Nie miałem nigdy ani jednej akcji LTM. Krótka i bardzo niesympatyczna ale pouczająca przygoda z byciem subskrybentem - tak dałem się nabrać temu farmazoniarzowi na te jego bajdurzenia że jakoby potrafi lepiej a właściwie nawet genialnie typować akcje - uchroniła mnie przed tym kosztownym błędem. Natychmiast zakumałem że nic poza nadętymi i oderwanymi od rzeczywistości gadkami nie potrafi.
    2. Analiza wsteczna zawsze skuteczna - to odnośnie drużyny złożonej z komentatorów sportowych ;)
  • Re: Dwa lata od IPO w czasie pokoleniowej hossy ;) Autor: ~Gdynianin2004 [15.220.65.*]
    Na YT można zobaczyć "Ludzie, którzy ukradli świat".
    Oszust podobny do tej mendy tylko większego i międzynarodowego kalibru żali się że poszedł siedzieć. Na 8 lat! I jakie to ciężkie doświadczenie. I że stracił wszystko - kasę, dom, rodzinę, pozycję. Wszystko. Oprócz sadła o dziwo jak widać.
    Ta 'nasza' lokalna menda też powinna co najmniej tyle dostać! Naprawdę tymi oszustwami zasługuje na co najmniej tyle!

• Casper $0.00789 Autor: ~CasperLaq [85.255.234.*]
    ładnie pojechali Wapniaka na Casprze, piecze go zad i to ostro. farmazeusz21 coś o tym wie zapewne bo go odpowiednio grillował.
    czy Wapiński spi już pod mostem ?
    pod którym ?
  • Re: Dwa lata od IPO w czasie pokoleniowej hossy ;) Autor: ~Spanien [88.134.28.*]
    We wczorajszym livie Rokitto mówił o leszczach inwestujących w Stanach Zjednoczonych, nic nie wspomniał o leszczach których nagonił na IPO w LTG XD XD XD. Tak na marginesie, ktoś wie ile ten cygan ma jeszcze subskrybentów ??? Bo to co on wygaduje wywołuje już chyba tylko śmiech na sali.....
  • Re: Dwa lata od IPO w czasie pokoleniowej hossy ;) Autor: ~Gdynianin2004 [15.220.65.*]
    Zacisnąłem zęby i obejrzałem fragmenty tej jego transmisji sprzed kilku dni gdzie pokazuje wyniki swoich typowań nazywanych Top-15. Dla mnie osobiście to jest niewiarygodne jak tak można w żywe oczy bezczelnie łgać! To co on tam podaje nie ma ABSOLUTNIE NIC wspólnego z rzeczywistością! Byłem subskrybentem - krótko bo krótko ale pięć edycji tych jego portfeli miałem okazję doświadczyć - i wciąż mam w arkuszu co w poszczególnych kwartałach było jego wyborami! I poprzednio napisałem o choćby tej jego czołówce na której się szczególnie dobrze znał jak twierdził. I jaka to wtopa niemiłosierna! I tak kwartał po kwartale! ŻADEN z jego portfeli nie dał zarobić! Żaden w żadnym kwartale! O wynikach zbliżonych do Wigu nie wspominając. Zwłaszcza że te jego alternatywy dla spółek gamingowych jeszcze gorzej mu wychodziły! Amika jako ten polski Samsung awansowana na pierwsze miejsce z ceną 174 zł gdy dziś ledwie 56! Czy Pure po 90 gdy dziś po odbiciu się od dna na poziomie 5 zł cena waha się wokół 20! Czy DataWalk którą typował "pod przejęcie" jak się wyrażał z ceną 186 zł a dziś 40! I tak spółka po spółce i kwartał po kwartale wtopy takie że ból głowy i...na koniec wychodzą naprawdę kosmiczne stopy zwrotu które pokazuje i o których mówi że ich nie trzeba reklamować!
    Może jestem naiwny ale naprawdę nie myślałem że można być tak bezczelnym! Tak kłamać i oszukiwać zaprzeczając faktom których doświadczyli realnie ci którzy się z nim zetknęli!
  • Re: Dwa lata od IPO w czasie pokoleniowej hossy Autor: ~Detektyw [84.17.51.*]
    Wiadomo o co chodzi z tymi wszystkimi influencerami. Reklamy sponsoring i front running gdzie kupuje się papier a następnie typuje w mediach społecznościowych. W cywilizowanych państwach to nielegalne ale w Polsce to przechodzi. Wiedzy to longterm nie posiada. Te jego wypowiedzi to takie wróżenie z wykresów linii kroczących i wstawki typu 'sell in May'. Elita subskrybentów zapisała się na akcje po 23zł. Ciekaw jestem czy kupili mu chociaż za to jakaś dobrą whisky. Gdynianin przyznaj się ile tego wyrwałeś po 23zł. Wygląda na sporą stratę i w dodatku strata czasu. Będzie dekada narzekania na forum Banker...
  • Re: Detektyw Autor: ~Gdynianin2004 [15.220.65.*]
    Pisałem już niedawno że mimo tego iż można odnieść wrażenie że byłem/jestem posiadaczem tego papieru to tak nie było i nie jest. Bycie subskrybentem jakieś cztery czy pięć lat temu - krótko bo wywalił mnie szybko za próby ujawnienia jego szwindli które natychmiast zauważyłem gdy dostałem się do "środka" - uchroniły mnie przed pomyłką uczestnictwa w jego IPO która wielu kosztowała 90% straty póki co.
    To co mnie tak naprawdę rusza i bardzo irytuje mówiąc łagodnie to bezczelność tego oszusta! No naprawdę jest niewyobrażalna. Przynajmniej jak dla mnie!
  • kierunek 1.99 Autor: ~wąski [148.252.146.*]
    dlatego wąski jedzie ze szmaciarzem do spodu.
  • Re: Dwa lata od IPO w czasie pokoleniowej hossy Autor: ~Czytelnik [31.0.90.*]
    Brałem udział w Konferencjach Alberta. Rozmawiałem z Szejkiem i Wapniakiem Oglądałem jego laivy. Byłem na debiucie LT na giełdzie. Nigdy nie byłem subskrybentem. Wolałem samodzielnie analizować i podejmować decyzje inwestycyjne.
    Współczuję, nie wiem komu bardziej Longtermowi, czy Tobie.
    Albert popełnił błąd pakując się w coś co go przerosło. Z drugiej strony zawsze słyszałem formułę, że to co mówi nie jest rekomendacją inwestycyjną.
    Dlatego zastanawiam się ile czasu trzeba, aby zrozumieć, że lepiej samemu podejmować decyzje inwestycyjne, a nie przepłacać i tracić 2X (na subskrypcji i powielaniu inwestycji).
    Oglądam wiele blogów o tematyce inwestycyjnej i ekonomicznej. I wiem, że wszelkie informacje w nich zawarte należy spokojnie analizować i przesiewać. Jak się na czymś nie znam to nawet Zaorski mnie nie namówi na podejmowanie zbędnego ryzyka.
[x]
LTGAMES 0,00% 8,38 2025-11-07 09:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.