• Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Przede wszystkim, dokument ma dotyczyć motywacji.
    Tutaj wpisz swoje imię i nazwisko
    twoje dotychczasowe stanowisko

Jeśli znasz imię i nazwisko
    pracodawcy, to je wpisz;
    Jeśli nie – dowiedz się chociaż,
    jak nazywa się dział,
    do którego piszesz

Wniosek o podwyżkę wynagrodzenia za pracę

W pierwszym akapicie wniosku napisz, w jakim celu piszesz. Podkreśl grubą czcionką.

W drugiej części wytłumacz adresatowi, dlaczego właśnie Ty masz otrzymać podwyżkę wynagrodzenia za pracę, którą wykonujesz, a nie ktoś inny.

Treść wniosku zależy oczywiście od wielu rzeczy, które trzeba wiedzieć. Potrzebne są konkrety! Użyj „słów kluczowych”. To działa.
    Pamiętaj: tylko jednym właściwym zdaniem czasami można zyskać dużo, lub wszystko stracić. Napisać tekst – to jedno. Napisać tekst skuteczny – tutaj jest problem, gdyż wszyscy dzisiaj mieli by wysokie pensje, łatwą pracę itd.
    Wiedz jednak też, by nie napisać jednego zdania o korzyściach dla pracodawcy wynikających z podwyższenia Ci wynagrodzenia, a o własnych korzyściach – kilka akapitów.
    Przekonaj pracodawcę, że on będzie miał z zatrudnienia Ciebie (do tego z podwyższoną pensją), co najmniej tyle samo korzyści, co Ty z wykonywanej pracy u niego. Układ musi opłacać się obu stronom. Zadbaj o równowagę.
    Nie zapomnij na koniec o podpisie.

Jeśli moja podpowiedź Cię nie zadowala i nie wiesz nadal, jak napisać taki wniosek o podwyżkę wynagrodzenia (ja wiem, że to trudne), opracuję to pismo za Ciebie w 3 dni.
    Pisz do mnie.
    Pozdrawiam.
    mirgag@2com.pl
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~STANGIFTS [89.75.88.*]
    Każdy kocha prezenty, a my poza tym, że też je kochamy to jeszcze potrafimy je robić!!! Sprawdź naszą ofertę!

http://stangifts.pl/
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~ANDRZEJK1965 [83.27.233.*]
    pracuję w służbie cywilnej w UM mam napisać wniosek o zmianę stanowiska pracy tzw. awans z podwyżką (mam to zrobić za swojego przełożonego).Nie wiem jak się do tego zabrać. Proszę o pomoc
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Andrzeju.

Wysyłam Ci moją książkę (e-booka) darmowo i zobacz, jak uzyskać awans, podwyżkę wynagrodzenia, czego nie wolno Ci wykonać, mówić, jak się zachowywać (komunikacja niewerbalna) i wiele więcej informacji.

(Książkę wysyłam za friko pocztą elektroniczną, więc jeśli ktoś ma potrzebę poszerzenia wiedzy na ten temat, proszę śmiało pisać na adres: mirgag@2com.pl i zamówić pozycję).

Książkę pisałem w oparciu o wieloletnie doświadczenie i doświadczenie innych specjalistów, którzy znają temat.

Jeśli nadal nie dasz sobie rady, po prostu zamów u mnie dokument, który za drobną opłatę Ci opracuję.

mirgag (CoM-TexT)
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~rds15 [83.8.163.*]
    mirgag (CoM-TexT) Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Andrzeju.
    >
    > Wysyłam Ci moją książkę (e-booka) darmowo i
    > zobacz, jak uzyskać awans, podwyżkę wynagrodzenia,
    > czego nie wolno Ci wykonać, mówić, jak się
    > zachowywać (komunikacja niewerbalna) i wiele
    > więcej informacji.
    >
    > (Książkę wysyłam za friko pocztą elektroniczną,
    > więc jeśli ktoś ma potrzebę poszerzenia wiedzy na
    > ten temat, proszę śmiało pisać na adres:
    > mirgag@2com.pl i zamówić pozycję).
    >
    > Książkę pisałem w oparciu o wieloletnie
    > doświadczenie i doświadczenie innych specjalistów,
    > którzy znają temat.
    >
    > Jeśli nadal nie dasz sobie rady, po prostu zamów u
    > mnie dokument, który za drobną opłatę Ci
    > opracuję.
    >
    > mirgag (CoM-TexT)
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~tommat [83.143.40.*]
    Witam
    Parcuję na stanowisku przedstawiciela handlowego od roku w obecnej firmie, jak mogę napisać wniosek do szefa o podwyżkę?
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.32.*]
    W uzasadnieniu podaj wszystkie pozytywne cechy/czynności, które wykonałeś dla pracodawcy pracując przez ten okres. Pamiętaj, że pracodawca tych informacji nie posiada więc mu je "przypomnij" aby wiedział, za co Ci podwyższa pensję.

I nie pisz czasami, że ktoś inny na tym samym stanowisku zarabia więcej.
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.32.*]
    Dodam:
    Co trzeba bezwzględnie wiedzieć prosząc o podwyżkę?
    - kiedy negocjować podwyżkę,
    - jak negocjować,
    - ile negocjować.
    WAŻNE:
    Argument (który przeważnie przedstawiają mi osoby potrzebujące pomocy), że "kolega/koleżanka zarabia więcej" o czym pisałem wyżej, to na ogół zły argument.

Ma rację bytu tylko w tych firmach, w których rzeczywiście dzieje się jawna niesprawiedliwość i promuje się tylko "swoich", ale z takich firm to trzeba uciekać, a nie wnioskować o podwyżkę wynagrodzenia.
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~Shafali [83.13.184.*]
    Witam.
    Jestem pracownikiem fizycznym w zakładzie budżetowym. Wykonuję wszystkie prace budowlane, remontowe, itp. Jednakże w stosunku do tej pracy którą wykonuję, nie zadawala mnie wynagrodzenie... proszę o kilka wskazówek - jak napisać podanie o podwyżkę?
    Shafali.

W polskim bezprawiu jest tak, że wszędzie dostaniesz za grosze szablony pism sądowych. Baby (nie Kobiety) często posługują się takimi szablonami do uzyskania alimentów, dlatego każdy alimenciarz, to pijak, nierób, gwałci żonę, czasami dziecko i… psa.

BEZprawnicy, to nieroby, którzy swoje nieróbstwo wynieśli jeszcze z czasów komuny – i tak im zostało.

W biznesie ten numer nie przejdzie. Każdy sam (lub z pomocą specjalisty, który danymi sprawami się zajmuje i jest praktykiem – a nie szkolnym teoretykiem) opracowuje swoje dokumenty biznesowo/pracownicze od biznes planu, do zmiany umowy o pracę jak i podwyżkę wynagrodzenia.

Biznes, to zasada win – win, co oznacza, że nie ma nic za darmo. Aby żyć, należy wymieniać się usługami.

Ty pracujesz jak mówisz na etacie pracownika fizycznego i nie pracujesz za darmo – mało, chcesz podwyżki.
    Czy uważasz, że ktoś opracuje Ci pismo za darmo? Ty chcesz mieć korzyści z podwyżki, a co dajesz w zamian?

Ja wiem, że nawet na uczelniach nie uczą tego, by dawać coś w zamian. Uczelnie przygotowują studentów do tego, by byli dobrymi wyrobnikami dla kliki rządowej i wszelkiej maści nieudaczników. Nie uczą studentów tego, jak dbać o własne interesy, ale jak dbać o niesprecyzowane w nazwie i zasadzie państwo.

Komuna nauczyła naszych rodziców, a Oni nas, że można brać za darmo. To nie prawda, bo jeśli państwo coś Ci daje „za darmo”, to musi to komuś ukraść (emerytowi, pracownikowi, przedsiębiorcy itd.)

Chcesz więc pismo o podwyżkę wynagrodzenia? Napiszę. Podaj swoją cenę, lub poproś o podanie ceny i napisz do mnie. W 3 dni Ci opracuję pismo, TY mi zapłacisz odpowiednią cenę, a sam będziesz się cieszyć miesiącami, czy latami z dodatkowych pieniędzy.

Czy to rozsądne?... Mało, nikt nie jest pokrzywdzony i nie ma do nikogo pretensji.
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~Kasia [62.141.212.*]
    Wiesz co nie znam Cie i szkoda, bo podoba mi sie Twój tok myślenia, miło czasami przeczytać cos mądrego. Własnie takich ludzi z takim sprawnym umysłem brakuje. Pozdrawiam serdecznie.
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~manika [83.29.119.*]
    Pracuję na stanowisku intendenta w szkole. Proszę o pomoc w zredagowaniu pisma o podwyższenie stanowiska na starszego intendenta.
    Maniko.
    Nie ma problemu, byś otrzymała to stanowisko i podwyżkę pensji z tym związaną.

Napisz do mnie. Podaj mi:

1. Imię i nazwisko,
    2. Zawód i stanowisko,
    3. Stanowisko, o które się ubiegasz,
    4. Nazwa Miejscowości w której pracujesz,
    5. Nazwę firmy - dokładnie,
    6. Tytuł i stanowisko, oraz imię i nazwisko Twojego pracodawcy,
    7. Twoje obecne zarobki.

To wystarczy. Jeśli czegoś nie chcesz podawać, to tego nie rób.

Nie podawaj żadnych kodów, haseł itp. Ja od Ciebie tego nie chcę, ale licz się z przestępcami, którzy mogą wykorzystać dane moje, lub Twoje. Kontakt potwierdzający odbędzie się za pomocą telefonu, GG, lub Skypem.

To wszystko.Trzy dni od zaksięgowania należności i masz...
    Jeszcze jedno: Książka (e-book) jest aktualizowana o nowe przepisy prawa jak i nowe zasady stosowane przez pracodawców.

Niektóre informacje, z których korzystaliśmy były darmowe, dzisiaj właściciele tych informacji chcą opłat (i słusznie, bo informacja, to władza i pieniądze za co należy płacić).

Uprzedzam, że po aktualizacji, e-book może być płaty (grosze, ale jednak chociaż koszty muszą się zwrócić + kilkuprocentowy zysk dla współpracowników też nie zaszkodzi)...

Trudno jest też odpisywać każdemu z Was/Zainteresowanych, dlaczego nie wysyłamy starej wersji książki. Mówiąc krótko: dbając o swój prestiź nie wprowadzamy w błąd nieaktualnymi danymi.
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~trusia [83.14.206.*]
    Mam problem z napisaniem wniosku o podwyżkę, dlatego bardzo proszę o informacje o przewodniku czy są tam jakieś przykłady wniosków i jaka jest odpłatność za udostępnienie. Proszę o odpowiedz
  • Re: Jak napisać wniosek o podwyżkę itp? Autor: ~niecierliwy8 [83.20.119.*]
    witam!
    Proszę o pomoc w napisaniu wniosku o podwyżkę. Jestem pracownikiem produkcji. Zajmuję się montażem sprzętu medycznego. Niezadawala mnie do końca wynagrodzenie. Jest to praca dokładna, precyzyjna dlatego uważam że powinienem więcej zarabiać.
    proszę o pomoc
  • Re: Jak napisać wniosek o podwyżkę itp? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.32.*]
    Nie posiadam "wzorów" wniosków o podwyżkę. Każde pismo musi być opracowane pod konkretną osobę/zawód/firmę.

Kontakt - jak w stopce.
  • Re: Jak napisać wniosek o podwyżkę itp? Autor: ~wulkan [89.228.72.*]
    Pracoje w zakłedzie odzierzowym ,od 4 miesięcy pełnię obowiazki kierownika ,bo on jest na zwolnieniu.Otrzymalam za tą prace 500 . zł brutto ,gdzie kierownik miał 3,900zł bru. wykonuje to samo co on, pomagają mi kolezanki razem pracojace. jak się podzielę z nimi wynagrodzeniem to mamy po 50 zł netto.
    chce napisac wniosek o podwyżkę dla nas wszystkich
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~paulo [213.158.196.*]
    czy pracodawca ma obowiązek odpowiedzieć pisemnie na wiosek o awans i podwyżkę, jeśli tak to jaki akt prawny?
    Zasadą jest, że na pismo odpowiada się pismem. Ale nie koniecznie. Jak wiem z wieloletniego doświadczenia, pracodawca odpowiada pismem wówczas, jeśli zwalnia Cię z pracy (wypowiedzenie umowy) i zatrudnia tańszego pracownika.

Moja przestroga dla Szanownych Koleżanek i Kolegów: jeśli nie potraficie pisać podania o awans, nie róbcie tego. Opracowanie takiego pisma wymaga wiedzy i doświadczenia.

Trzeba też wiedzieć, jak się zachować wobec pracodawcy. Kiedyś Moja Koleżanka (Klientka) której pisałem pismo "wybrała" się na rozmowę wymalowana jak Apacz wstępujący na ścieżkę wojenną i do tego w mini.

Albo: Klient, który nie otrzymał 8 lat podwyżki pracując w zawodzie ślusarza idzie do pracodawcy w (pożyczonym chyba, bo nie było Go na to stać) garniturze szytym przez znaną i drogą firmę.

Inaczej: należy wiedzieć co pisać, jak to sformułować, wiedzieć co "lubi" Twój pracodawca/pracodawcy, a czego pisać lub czynić w żaden sposób nie wolno.

To podobnie jest tak, jakbyście pisali pozew do sądu nie znając się na zasadach pisania takiego dokumentu bez równoczesnej znajomości prawa.
    Owszem, ludzie piszą sami takie pisma, ale później narzekają na sądy, że "źle osądzają daną sprawę". A wina leży tylko po stronie wnioskodawcy/powoda.

Podanie o awans, to kilka godzin lub dni "pracy informacyjnej" dla każdego z Was, a tylko około dwie/trzy godziny pisania/układania wiedzy o Tobie, pracodawcy, firmie w treść.

Nikt Ci nie wykona tego za darmo (jak Ty sam nie chcesz pracować za darmo, czy za psią pensję).

Ale też jest druga strona sprawy o której należy wspomnieć: Jeśli nie będziecie dbać o swoje wynagrodzenie czekając "aż Was pracodawca zauważy", to ostrzegam, że najprawdopodobniej nie doczekacie się tego dnia i będziecie ciężko pracować za najniższą z możliwych stawek.

Warto więc zainwestować w swoją przyszłość (właśnie, nie jest to strata pieniędzy), ale inwestycja)...
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~kama802 [79.188.42.*]
    WITAM!
    Pracuje w Poczcie Polskiej od 5 lat na stanowisku asystenta od marca roku do grudnia 2008roku po urodzeniu dziecka przebywalam na urlopie wychowawczym,W ciągu tego czasu wszyscy pracownicy dostali podwyżke i to bylo w sierpniu 2008 roku.Ja bedac na urlopie wychowawczym nie dostalam,ani zadnej informacji.Od stycznia 2009 pracuje na w/w stanowisku.Po powrocie do pracy zapytalam kadrowej co z podwyzka dla mnie otrzymalam odpowiedz ze powinnam sie zwrocic do dyrektora z wnioskiem/prosba przedstawiajac swoja sytuacje. Bardzo prosze o pomoc w zredagowaniu takiego pisemka.
    Przegladając fora znalazlam podobna sytuacje i bylo napisane ze podwyzka mi sie nalezy gdyz otrzymali ja wszyscy pracownicy Poczty Polskiej (a nie wybrane dzialy)problem w tym czy w zwiazku z tym nie powinnam dostac wyrownania od sierpnia.
    Prosze o pomoc lub jakies konkretne wskazowki bardzo mi na tym zalezy.Pozdrawiam kama
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    Szanowna Kamo802.

Wiem, że jesteś rozżalona sytuacją, ale we wniosku o awans nie pisz tego, iż inni otrzymali podwyżkę, a Ty nie. Byłby to bardzo zły pomysł.

To, że byłaś na urlopie wychowawczym i pominięto Ciebie w podziale zysków firmy również nie ma znaczenia.

Nie pisz też, że w związku z potomkiem masz większe potrzeby finansowe. Pracodawcy rówież i to nie interesuje.

To, że ktoś coś napisał na forum nie jest wiedzą, którą należy brać pod uwagę. Czasami wypowiadają się osoby, które nie mają pojęcia o tym czym piszą.

No właśnie. Więc co pisać?

Opisz siebie z dobrej strony i pokaż swoim tekstem we wniosku, że warto dać Ci podwyżkę. Wynagrodzenia nie możesz żądać. Musisz je wynegocjować. Rozmowa/pisanie we wniosku o pracy i podwyżce nie należy do najłatwiejszych. Wymaga ona niemalże politycznej dyplomacji i trzeba być do niej właściwie przygotowanym.

Ważne: Pracownik starający się o wyższe wynagrodzenie, czy ewentualnie przedłużenie umowy o pracę musi umieć właściwie uzasadnić swoje roszczenia, ponieważ możesz otrzymać podwyżkę, ale też pracodawca może znaleść sobie tańszego pracownika. Czyż nie prawda?...

Bądź ostrożna. Życzę Ci powodzenia.
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~feel [83.15.49.*]
    Ty człowieku znawco przeczytaj ze zrozumieniem o co pyta Kama, bo chyba nie do końca zrozumiałeś, tylko za każdym razem piszesz te same buble.
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~racka [83.13.12.*]
    witam. od ośmiu miesięcy pracuję w urzędzie miasta na stanowisku młodszego referenta. mój zakres obowiązków znacznie przekracza to czym rzeczywiście zajmuje się w pracy. już raz rozmawaiałam z szefem na temat podwyżki. było to bo okresie próbnym. usłyszałam wtedy, że mam za małe doświadczenie. chciałabym w związku z tym napisać do szefa wniosek o podwyżkę, ale nigdy nie pisałam takiego dokumentu. proszę o pomoc lub wskazówki.
    dzięki
  • Re: Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp? Autor: ~mar28 [83.21.118.*]
    Chciałabym się dowiedzieć czy pracodawca ma jakiś określony czas na odpowiedź na wniosek pracownika o podwyżkę. Napisałam taki wniosek, ale czekam już 2 tygodnie na odpowiedz i nic.