• Nowy adres Autor: ~LOL [94.172.28.*]
    Firma przeniosła się z budynku biurowego do starej kamienicy xD

@Free jak to oceniasz?
  • Re: Nowy adres Autor: ~Ajaks [5.184.253.*]
    Właśnie nie chciało mi się tego pisać - jak sprawdziłem w google maps po odczytaniu info.
    Teraz maja siedzibę w mieszkaniu na parterze?
  • Re: Nowy adres Autor: ~piotr [193.242.142.*]
    Dnia 2024-10-04 o godz. 12:56 ~Ajaks napisał(a):
    > Właśnie nie chciało mi się tego pisać - jak sprawdziłem w google maps po odczytaniu info.
    > > Teraz maja siedzibę w mieszkaniu na parterze?

Oni tam w ogóle nie mają biura , to jest wirtuale biuro. Fima Biuro 29

Nasze wirtualne biuro w Szczecinie to nie tylko prestiżowy adres w samym centrum miasta, ale również realne udogodnienie dla firm. Z nami nie musisz płacić ogromnych kwot za wynajem biura oraz wynagrodzenie personelu, w zamian za obsługę twojego biura. Damy Ci adres dla twojej firmy, odbierzemy twoją pocztę i ugościmy w wygodnej salce konferencyjnej.

Zapewniamy adres do rejestracji twojej firmy, adres korespondencyjny, obsłużymy przychodzącą do twojej firmy pocztę i zaoferujemy Ci bezpłatny dostęp do sal konferencyjnych w 11 miastach w Polsce i Czechach

Wirtualne Biuro Szczecin - Cennik ;500 zł netto za rok . Płatność z góry ;-)

• Re: Nowy adres Autor: ~Ajaks [89.64.116.*]
    No tak. Jest takie biuro we Wroclawiu co pod jednym adresem jest ze sto firm.
    Kolega z rok temu szukał tam jednej firmy i skończył z takim info.
    To znaczy, że mamy optymalizację
  • Re: Nowy adres Autor: ~LOL [94.172.28.*]
    Zastanowcie sie co oni tutaj optymalizuja od 1,5 roku ;)
    Jak to co. Wchodziłem po 100, później darmowe akcje i zjazd.
    Dokupiłem, żeby sensownie załapać się na skup.
    Dla mnie ciekawy eksperyment.
  • Re: Nowy adres Autor: ~Free [78.8.7.*]
    A co tutaj oceniać? Dla mnie na plus, bo niższe koszty. Robią regularnie skupy i ładują w to cały zysk, więc nie narzekam.

Kurs jak w zegarku najpierw skacze pod skup a potem na cały rok spada i trzyma się w okolicach 14 zł w oczekiwaniu na kolejny skup.

LOL - ja mam raczej pytanie jak oceniasz raporty, bo przecież straszyłeś że nic już tutaj nie zostanie po tym jak zrobili licencje. Pamiętam te Twoje apokaliptyczne wpisy, że spółka się zawija, a wychodzi na to, że mają teraz stabilne 800 tys. zysku co kwartał, w przeciwieństwie do zeszłych lat gdzie zysk był bardzo niestabilny. Jak na spółkę z kapitalizacją 25 mln i robiącą rok do roku skup akcji, to świetny wynik.

Zresztą sam fakt, że od kilku lat tutaj nadajesz a niby to spółka według Ciebie nie ma przyszłości, pokazuje że dobrze zdajesz sobie sprawę z tego, że jest świetna do rozgrywania. Tylko trzeba na niej umieć grać:)
  • Re: Nowy adres Autor: ~od1993 [78.131.198.*]
    jest tylko jeden problemik przychody wczesniej 10 mln kwartalnie w 24 4 mln kwartalnie wiec poprzedni skup moze byc ostatnim
  • Re: Nowy adres Autor: ~LOL [94.172.28.*]
    W skrocie jak oceniam.

Po 1. 2 raporty to za malo.

Po 2. Gdyby sie nawet utrzymalo 800k to daje 3,2m. To srednio przy wczesniejszych wynikach.

Po 3. Gdyby powyzsze z pkt 2. sie utrzymalo to znaczy, ze wyprowadzili 3 mln zysku rocznie razem ze spolka zalezna Gamivo, i wyszloby, ze sprzedali ja po C/Z = 1... Co wiecej sprzedali sobie. W dokumentach na Cyprze i Malcie pokazywala sie ta osoba zwiazana z Tar Heel czy jak to sie tam pisze.
  • Re: Nowy adres Autor: ~Free [87.105.8.*]
    Aha tylko jaka była wcześniej kapitalizacja, a jaka teraz? Ano właśnie.. Sam wspominałeś że kurs zleciał ze 100 zł, niech będzie że z 50 zł po rozwodnieniu akcji. I tak prosta matematyka pokazuje, że nawet jak zysk był w okolicach 6 mln, to przy obecnym na poziomie 3,2 mln (bez żadnych spektakularnych premier gier mogących podbić wyniki) wychodzi mi że kurs powinien być w okolicach 25 zł, a nie 14 zl.

Ja z samych skupów mam ok. 4-4,5 zł na akcji. Nawet jakby następny skup był dwa razy mniejszy od poprzedniego to i tak na czysto wyjdzie jakieś 1,5 zł od akcji. Na pewno lepiej wychodzi niż na lokacie trzymanie kasy tutaj:)

No a do tego dochodzi jeszcze potencjalny wzrost kursu pod skup. W zeszłym roku poszło z 14 zł na 24 zł. W tym niech nawet nie przekroczy tych 20 zł to i tak wychodzi mi jakieś 30-40% od akcji.

od1993 - w to, że skończą ze skupami nie wierzę. A czemu? Bo widać że zrobili sobie tutaj maszynkę do wyprowadzania pieniędzy z giełdy. Jak ktoś potrafi ogarnąć ten mechanizm, to zarabia z nimi i siedzi cicho czekając na regularne wypłaty. No chyba, że ktoś woli aktywniej straszyć innych akcjonariuszy jak LOL, żeby zebrać więcej akcji, no to wtedy trochę roboty ma z pisaniem postów na forum.

To mój ostatni post w najbliższym czasie na forum, bo na wielu moich innych spółkach dzieją się ciekawsze rzeczy. Napisałem tylko po to żeby dać znać staremu znajomemu LOL-owi że dalej siedzę tutaj, bo pomimo swojego defetyzmu na spółce od kilku lat widzę że on tez nie odpuszcza łatwego zarobku.

P.S.
    Teraz skoro nie wynajmują już biura, to chyba można założyć, ze zysk będzie trochę wyższy?;)
    ja free mam watpliwosci czy w tym roku bedzie zysk netto na ten twoj skup a ty mi o jakis twoich zalozeniach co do wyprowadzania maszynowego pieniedzy nie ma zysku nie ma skupu a kurs nie rosnie tylko leci w przepasc a przychody na poziomie 40 proc zeszlorocznych nie napawa optymizmem szczegolnie ze koszty za 2 ostatnie kwartaly ubieglego roku byly ponad 10 mln a ebidta ujemna
  • Re: Nowy adres Autor: ~Free [78.10.137.*]
    Od1993 roku - tyle lat jesteś na giełdzie a raportów finansowych nie nauczyłeś się czytać do tej pory? Aż postanowiłem skomentować Twój post, bo niesamowite ile nieprawdziwych informacji tam się znalazło i dziwnych interpretacji nowej sytuacji:

- po pierwsze ujemna EBITDA pojawiła się tylko w czwartym kwartale 2023, w dodatku to było przed przejściem na licencję. Wahania względem EBITDA (raz jest spadek 70% raz 5% względem poprzednich kwartałów), wynikają z tego że poprzedni model był narażony na wahania koniunkturalne - raz był duży zysk, innym razem mniejszy albo nawet strata. Teraz masz bardziej stabilną strukturę przychodów. Jak sobie porównasz raport z I i IIQ tego roku to zobaczysz, ze nie ma aż takich wahań; Btw względem IVQ 2023 miałeś wzrost EBIDTA rzędu 320% w IQ 2024, tak więc jak już podajesz dane to rzetelniej a nie sobie wybierasz co ci wygodne;)
    - po drugie mają regularne zyski w dwóch ostatnich kwartałach w łącznej wysokości ok 1,7 mln, a ty coś wypisujesz o tym że nie ma gotówki w kasie, w dodatku są przepływy finansowe czyli to nie jest "zysk papierowy" tylko pieniądze gotowe do wypłacenia w ramach skupu;
    - po trzecie spadek przychodów wynika z przejścia na model licencji. Było to już wałkowane tutaj ze 100 razy jakie wady i zalety ma takie podejście, więc już nie będę się tutaj powtarzał,
    - po czwarte jak ktoś lubi wierzyć w bajki, to teoretycznie mogą jeszcze komuś sprezentować licencję, ale osobiście myślę że to już było takie pisanie pod publiczkę, żeby nie było że zrobili sobie ze spółki maszynkę do wypłacania pieniędzy w skupie:) W każdym razie teoretycznie jest szansa na to, że zyski znacznie wzrosną przy podpisaniu nowej umowy, no ale zostańmy przy tych 800 tys. kwartalnie, które są na chwile obecną.

Reasumując kasa jest a jeżeli podtrzymają trend to będzie około 3,2 mln pod koniec roku. Nie wiem skąd ci wyszło, ze nie maja zysków, skoro raporty wskazują na co innego. Może podzielisz się swoją tajemną wiedzą, bo autentycznie jestem ciekaw skąd u Ciebie takie dziwne wnioski, skoro masz napisane wprost ile pieniędzy wpłynęło do kasy przez ostatnie pół roku.

popatrz na koszty 3 i 4 kwartal 23 i zestaw z obecnymi obnizonymi przychodami i stad mam obawy czy bedzie zysk netto w tym roku i zastanow sie dodatkowo skad sie wzial zysk netto przy duzej stracie ebitda
  • Re: Nowy adres Autor: ~Free [62.87.242.*]
    Ale tak zupełnie serio naucz się czytać raporty, bo przecież widać, że zmiana modelu doprowadziła też do zmiany kosztów, a ty jakoś dziwnie pomijasz nowy poziom kosztów i odnosisz się do tego z 2023 roku.

Spadek przychodów wiązał się także ze spadkiem kosztów. W rezultacie masz teraz stabilny zysk. Przyśpieszyli raport, więc już za kilka dni zobaczymy czy IIIQ też dał zarobić spółce.

• Re: Nowy adres Autor: ~Free [78.8.106.*]
    No i wyszło, że mamy stabilne zyski - tym razem 964 tys. (lepiej niż w kwartale z 2023 roku w starym modelu)

Dodatkowo weszli teraz w segment gier mobilnych, no i prezes potwierdził, że akcje z poprzedniego skupu idą też do umorzenia.
  • Re: Nowy adres Autor: ~skh [176.107.113.*]
    tu sie nalezy min 30 zl
    nie spieszy sie, beda kolejne skupy
[x]
GAMIVO 0,31% 16,35 2026-03-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.