Od1993 roku - tyle lat jesteś na giełdzie a raportów finansowych nie nauczyłeś się czytać do tej pory? Aż postanowiłem skomentować Twój post, bo niesamowite ile nieprawdziwych informacji tam się znalazło i dziwnych interpretacji nowej sytuacji:
- po pierwsze ujemna EBITDA pojawiła się tylko w czwartym kwartale 2023, w dodatku to było przed przejściem na licencję. Wahania względem EBITDA (raz jest spadek 70% raz 5% względem poprzednich kwartałów), wynikają z tego że poprzedni model był narażony na wahania koniunkturalne - raz był duży zysk, innym razem mniejszy albo nawet strata. Teraz masz bardziej stabilną strukturę przychodów. Jak sobie porównasz raport z I i IIQ tego roku to zobaczysz, ze nie ma aż takich wahań; Btw względem IVQ 2023 miałeś wzrost EBIDTA rzędu 320% w IQ 2024, tak więc jak już podajesz dane to rzetelniej a nie sobie wybierasz co ci wygodne;)
- po drugie mają regularne zyski w dwóch ostatnich kwartałach w łącznej wysokości ok 1,7 mln, a ty coś wypisujesz o tym że nie ma gotówki w kasie, w dodatku są przepływy finansowe czyli to nie jest "zysk papierowy" tylko pieniądze gotowe do wypłacenia w ramach skupu;
- po trzecie spadek przychodów wynika z przejścia na model licencji. Było to już wałkowane tutaj ze 100 razy jakie wady i zalety ma takie podejście, więc już nie będę się tutaj powtarzał,
- po czwarte jak ktoś lubi wierzyć w bajki, to teoretycznie mogą jeszcze komuś sprezentować licencję, ale osobiście myślę że to już było takie pisanie pod publiczkę, żeby nie było że zrobili sobie ze spółki maszynkę do wypłacania pieniędzy w skupie:) W każdym razie teoretycznie jest szansa na to, że zyski znacznie wzrosną przy podpisaniu nowej umowy, no ale zostańmy przy tych 800 tys. kwartalnie, które są na chwile obecną.
Reasumując kasa jest a jeżeli podtrzymają trend to będzie około 3,2 mln pod koniec roku. Nie wiem skąd ci wyszło, ze nie maja zysków, skoro raporty wskazują na co innego. Może podzielisz się swoją tajemną wiedzą, bo autentycznie jestem ciekaw skąd u Ciebie takie dziwne wnioski, skoro masz napisane wprost ile pieniędzy wpłynęło do kasy przez ostatnie pół roku.