Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,25 zł , zmiana od tamtej pory: 5,26%

Re: Nowy adres

Aha tylko jaka była wcześniej kapitalizacja, a jaka teraz? Ano właśnie.. Sam wspominałeś że kurs zleciał ze 100 zł, niech będzie że z 50 zł po rozwodnieniu akcji. I tak prosta matematyka pokazuje, że nawet jak zysk był w okolicach 6 mln, to przy obecnym na poziomie 3,2 mln (bez żadnych spektakularnych premier gier mogących podbić wyniki) wychodzi mi że kurs powinien być w okolicach 25 zł, a nie 14 zl.

Ja z samych skupów mam ok. 4-4,5 zł na akcji. Nawet jakby następny skup był dwa razy mniejszy od poprzedniego to i tak na czysto wyjdzie jakieś 1,5 zł od akcji. Na pewno lepiej wychodzi niż na lokacie trzymanie kasy tutaj:)

No a do tego dochodzi jeszcze potencjalny wzrost kursu pod skup. W zeszłym roku poszło z 14 zł na 24 zł. W tym niech nawet nie przekroczy tych 20 zł to i tak wychodzi mi jakieś 30-40% od akcji.

od1993 - w to, że skończą ze skupami nie wierzę. A czemu? Bo widać że zrobili sobie tutaj maszynkę do wyprowadzania pieniędzy z giełdy. Jak ktoś potrafi ogarnąć ten mechanizm, to zarabia z nimi i siedzi cicho czekając na regularne wypłaty. No chyba, że ktoś woli aktywniej straszyć innych akcjonariuszy jak LOL, żeby zebrać więcej akcji, no to wtedy trochę roboty ma z pisaniem postów na forum.

To mój ostatni post w najbliższym czasie na forum, bo na wielu moich innych spółkach dzieją się ciekawsze rzeczy. Napisałem tylko po to żeby dać znać staremu znajomemu LOL-owi że dalej siedzę tutaj, bo pomimo swojego defetyzmu na spółce od kilku lat widzę że on tez nie odpuszcza łatwego zarobku.

P.S.
Teraz skoro nie wynajmują już biura, to chyba można założyć, ze zysk będzie trochę wyższy?;)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.