• biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~kubuś [80.53.48.*]
    czy ktoś posiada biznes plan na rozpoczęcie działalności pod tytułem "kiosk ruchu" jeśli znajdzie się ktoś taki prosiłbym o przesłanie na mój adres.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~K [83.144.84.*]
    jak by ktos cos takiego posiadał to również prosze o podesłanie
    kefir1234@o2.pl
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~asia [217.172.236.*]
    mnie tez przydalby sie taki biznesplan, jesli ktos moze mi go przeslac to z gory dziekuje
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.234.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~blondyna [83.17.13.*]
    Z tym ruchem to macie racje,że się podpisuje na siebie wyrok.Moi znajomki mieli kiosk i umowe z ruchem i to był dramat.Narzucają swoje warunki na każdym kroku i to takie,że odechciewa się tego kiosku.Na szczęście zrezygnowali i są w kolporterze,z którym i klimat jest inny i warunki są bardzo dobre.Są naprawdę zadowoleni i polecam kolportera.Sama planuję w tym roku otworzyć kiosk i współpracować z kolporterem.Jakby ktoś miał biznesplan,to poprosiłabym o przesłanie na maila.Trochę się na tym znam ale zawsze dodatkowe informacje będą mile widziane.Z góry dziękuję.

• Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~ziooom [80.51.252.*]
    mi też by się przydał(a co!) i to jak najszybciej
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~ewa2665@wp.pl [10.254.5.*]
    ja tez poproszę o dobry plan ewa2665@wp.pl DZIęI
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~eden [83.23.188.*]
    296 godzin w miesiacu otwarty kiosk-z trudem 700 zlotych na czysto po oplaceniu dzierzawy,zus-u,pradu.rolek do kasy , benzyny.Poznan-Grunwald.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Bartek [217.67.201.*]
    Czesc
    jesli ktoś ma biznes plan to ja też poprosze.
    kontakt: bartekzurek@wp.pl
    pozdrawiam
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Radek [83.16.225.*]
    może czasem lepsze te 700 złotych w kiosku, gdzie się siedzi, czyta gazety i wkurza na firmę Ruch, niż zapierdziel po 10 godzin dziennie na lini produksyjnej deskę barlinecką.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Madzia [195.85.209.*]
    jak komuś udało sie już zdobyć ten biznesplan na kiosk-to byłabym wdzięczna!!!!Pilnie potrzebuję!!!Z góry dziękuję!
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~AR [83.28.236.*]
    Madziu ! Co to znaczy "ZDOBYĆ" ? Kilka postów wcześniej masz ofertę Edyty. Nie potrzeba więc "zdobywać" - wystarczy zlecić (no i zapłacić za usługę). Można też samemu nauczyć się takie coś robić i wówczas jest za darmo.
    Ale jeśli nie chcesz się nauczyć, nie chcesz zapłacić, a chcesz "zdobyć" - to na takie coś jest pewna nazwa. Wiesz może jaka ?
    Jeśli w podobny sposób będziesz chciała "zdobywać" towar do Twojego przyszłego kiosku - to świetlanej przyszłości nie wróżę.
  • jak podjąć współpracę z ruchem czyli jak założyć kiosk ruchu???? Autor: ~nikita [217.99.149.*]
    chciałabym założyć kiosk ruchu czy ktoś wie jak to zrobić????
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~ludzie w co sie pchacie!!!!!! [83.16.151.*]
    Prowadziłem taki kiosk na tzw. UAZ-ie, wole zapierdalac na tasmie po 16 godzin niz dalej prowadzic cos takiego. Kiosk ruchu to jest jak podpisac na siebie wyrok, oczywiscie ja nie mówie o dzierzawie tylko działalnosci na ich zasadach( ich prasa, towar poza prasowy -oni go dostarczaja). Jesli chodzi o wypłate to człowiek ma skromny procet od utargu czyli jakos srednio 6.5% z tego trzeba sobie odciągnac podatek VAT 22%,podatek dochodowy 19%, ZUS koło 750 zł i jakieś 250-300zł jest przejebane
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~ludzie w co sie pchacie!!!!!! [83.16.151.*]
    (i jakieś 250-300zł) chodzi tu o księgową, i oczywiscie trzeba ta wypłate podzielic na dwie osoby bo jedna nie da rady.
    Zapomniałbym godziny pracy,ja miałem nastepująco:
    pon-piąt 6-19
    sob 7-17 opuscisz 1-giodzine w tygodniu i zabieraja ci cała prowizje
    niedz 8-16

Nie ma zadnego urlopu są tylko 2 dni w roku wolne 1-dzień swiat i nowy rok

Niech wam sie nie wydaje ze to jest przyjsc poczytac gazetke posiedzieć NIE NIE to nie jest tak, trzeba sie tak pilnowac bo jest tyle papierów ze masakra, a ten ruch tak kreci zeby tylko cie wyjebac w kosmos. Towar dostawałem raz w tygodniu i nie to co chciałem tylko to co im na magazynach nie schodziło.Gazetki ja miałem około 1000 tytułów na kiosku weż sie w tym połap?, ledwo co wyrabiałem.JAk przychodziłem do domu wieczorem to nie wiedziałem co z soba zrobic. Na koniec miesiąca przychodzi całe rozliczenie
    siedziałem nieraz do 1 w nocy zeby sien w tym połapac i nie raz chcieli mnie obciązyc jakas faktura .

LUDZIE NIE NIE NIE PODPISUJCIE NA SIEBIE WYROK
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Rafał1 [212.76.39.*]
    Bardzo cenne uwagi,ale jestem ciekaw jak to jest kiedy samemu sie wszystko załatwia i czy po podpisaniu umowy ruch,czy kolporter mają wyłączność na dostarcznie towaru?
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~maxine [81.219.225.*]
    Czy zagląda tu ktoś kto prowadzi sam kiosk bez współpracy z Ruchem lub kolporterem? Ile można zarobić?
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~sylweczka [83.26.202.*]
    WEŹCIE NIESTRASZCIE JA MAM NA OKU KIOSK I WŁAŚNIE ZAMIERZAM GO WYNAJĄĆ ALE PO WASZYCH OPINIACH ODECHCIEWA MI SIĘ.JEŚLI JEDNAK MIAŁBY KTOŚ TAKI BIZNESPLAN PROSZE O PRZYSŁANIE TAK DLA ORJENTACJI.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Justyna [83.19.32.*]
    Jeśli ktoś posiada jeszcze ten biznesplan to prosiłabym o przesłanie na mojego maila. Byłabym niezmiernie wdzięczna!!!

Z góry serdecznei dziękuje! bardzo tego potrzebuje a sama niestety nie potrafie wykonać :)

Pozdro!
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~magdusia [81.219.151.*]
    cześć cenne rady ale jestem ciekawa jak to jest kiedy samemu sie wszystko załatwia.da sie z tego zyć?jesli masz ten biznrsplan to bardzo cie prosze o przysłanie była bym bardzo wdzieczna dziekuje i pozdrawiam
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~webgriff [84.40.181.*]
    A jakie masz pojęcie o prowadzeniu firmy?
    Ja mam taki biznes plan. I mam zamiar go udostępnić w najbliższym czasie(3-5dni adres podam później).
    A dla wszystkich byłem wczoraj w UP i powiedziano mi, że handel w kiosku ruchu zalicza się do handlu obwoźnego i z racji togo nie należą się żadne dotacje. :(
    Więc taki biznes plan można zrobić dla siebie, a co jest ważne powinien on być dość dokładny aby nie splajtować za 2 miesiące.
    Ja trochę się nachodziłem i naszukałem w necie i rezultaty są takie, że:
    - Wiem gdzie, co i jak.
    - Wiem jakie są koszta rozpoczęcia
    - Oraz czego unikać.
    NIE ZGADZAM SIĘ Z OPINIĄ TEJ OSOBY: „ludzie w co sie pchacie!!!!!!!!” , choć ma On rację.
    Pamiętać trzeba o pojęciu tzw. ”CHACZYKI”! Czytać dokładnie umowy np. ‘RUCH’ pozwala przejrzeć taką umowę przed podjęciem jakichkolwiek działań.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Justyna [83.19.32.*]
    mnie to tylko na Przedsiębiorczośc potrzebne:):) i szukam wszędzie po necie jakiegoś biznesplanu:) no i trafiłam akurat na tą stronę i spytałam czy mógłby mi ktoś pomóc, tyle...

pozdro!
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~KASIULA99 [193.34.44.*]
    Justyna Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > mnie to tylko na Przedsiębiorczośc potrzebne:):) i
    > szukam wszędzie po necie jakiegoś biznesplanu:) no
    > i trafiłam akurat na tą stronę i spytałam czy
    > mógłby mi ktoś pomóc, tyle...
    >
    > pozdro!
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~xx [83.7.20.*]
    Czyżbyś chciała, żeby ktoś za Ciebie lekcję odrobił ? To może rozwiązanie bardziej radykalne : Porzuć szkołę. Nie męcz siebie i swoich nauczycieli.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~eden [85.221.153.*]
    Ludzie po co Wam biznes plan na kiosk ruchu.Plan jest bardzo prosty.Jeśli macie troche kasy to bierzecie kiosk na umowe dzierżawy wpłacacie kaucje 2000,3000zł kupujecie towar w najdroższych hurtowniach należących do ruchu(PRZYMUS)i handlujecie.Po 2 misiącach kupujecie kase fiskalną i handlujecie dalej.Ponieważ na umowe dzierżawy Ruch daje najmniej dochodowe kioski to nie zarobicie więcej jak 500,700zł.Musicie mieć w ciąglej sprzedarzy 150 gatunków papierosów i to też takich co nie schodzą.Za to dostaniecie około 250zł na kwartał pod warunkiem ,że kontrole będą pozytywne,bo jak nie to mogą Was wyrzucić z kiosku.Z czasem nie bedziecie mieli pieniędzy na życie,towar,opłacenie zaległych rachunków za prąd,prase,dzierżawe,księgową.Do tego dochodzą klopoty z opłaceniem ZUS-u.
    Jeżeli ktoś ma możliwość nie placić 720zł na ZUS,to może to ma jeszcze jakiś sens.Musicie jednak zapomnieć o urlopach, chorobowym ,ale jak nie będą naciskać, to może niedziele i święta będą Wasze(na umowie agencji sprzedarzy nie).Muszę też wspomnieć o włamaniach do kiosku które są dosyć częste,a PZU-u szybkie nie jest w wypłacaniu odszkodowania.Generalnie to odradzam,ale jak wiadomo każdy musi się poparzyć osobiście.I jeśli ktoś uważa ,że za 600zł warto mieć do czynienia z RUCH-em,ZUS-em i urzędem skarbowym(pomyłka księgowej może Was wiele kosztować),TO ŻYCZE POWODZENIA.
    Ja siedze w kiosku ,bo jestem już stary i nigdzie mnie już nie przyjmą do pracy na dodatek długi za prasę.

• Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Webgriff [84.40.181.*]
    "eden" ten biznes plan jest potrzebny do:
    1). szkoły - dla niektórych
    2). na dotacje np.: z UP lub Funduszu.
    jeśli chodzi o mnie to ja planuje wejść w ten biznes, rozważam wszelkie za i przeciw. Osobiście słyszałem o możliwości współpracy na zasadzie ich kiosk mój towar. ale nie jest to potwierdzone.
    mam możliwość wejść w dzierżawe tak jak Ty, ale z tym, że obroty tam są 45'000zł a na rękę 1'000 do 1'500. nie wiem tylko czy to będzie dobre rozwiązanie.(Jeśli to ma być moje na zasadzie tylko dostawy prasy to mogę zarabiać na początek nawet 700zł, bo wiem że będę mógł sterować cenami na art. pozaprasowe. A to pozwala zwiększyć obroty.)
    Mam do Pana proźbę o rozwinięcie tego tematu i podzielenie się doświadczeniem w tej dziedzinie handlu. Najlepiej na łamach nowego forum http://biznes.ir.pl/viewforum.php?f=1&sid=314c518c57c61b2ded9c417776739e5f
    Z góry dziękuję.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~eden [85.221.153.*]
    Nie wierze,że Ruch odda Panu kiosk o obrotach 45000zl,bo takie kioski uważane są za wysokoobrotowe i przeznaczone na umowe agenji sprzedarzy.
    A już marzeniem jest,że nie będzie Pan kupował w ich drogiej hurtowni.Oczywiście towar będzie Pana.Po ilości sprzedanej prasy będą Panu wyznaczać za jaką sume musi Pan co miesiąc kupować towaru w ich hurtowni.Przeważnie jest to tak dużo,że nie wiele zostanie panu pieniędzy na zakupy w innych hurtowniach.Istnieje też granica popytu,a kiosk z gumy nie jest.
    Jeśli taki kiosk istnieje to niech Ruch Panu udowodni,że poprzedni dzierżawca sprzedawał prase za około 20000,25000zł i ,czy czasem połowa obrotu kiosku,to nie są bilety (3,4% zysku).Strategia jest taka,żeby klienta złapać na miesiąc,2 miesiące,a póżniej następnego klienta i tak się interes kręci,ale dla Ruchu.Zawsze mogą Panu powiedzieć,że nie ma Pan żyłki do handlu.
    Załóżmy jednak,że jest Pan zdeterminowany i weżmie w dzierżawe taki kiosk jak mój(obrót 19000zł).Jest Pan zdolniejszy,ma więcej pieniędzy i zwiększa obroty do 30000zł.I wtedy w nagrodę od Ruchu dostaje Pan propozycje przejścia na umowe sprzedarzy,albo do widzenia.
    Pozdrawiam Pana i życze powodzenia.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~fionia [83.11.45.*]
    bardzo prosze o pomoc potrzebuje pilnie tego biznes planu i jezeli ktos ma i moze to przeslijcie na mego maila bede wdzieczna z gory dzieki
  • Chcę kupic kiosk Autor: ~piotr83 [62.179.64.*]
    Witam chcę kupic kiosk a jestem zielony w tej branży na co mam zwrócić uwage jak jest z dostawami towaru i ile się wyciąga na takim kiosku. Powierzchnia kiosku wynosi około 15m² czym się zająć żeby przynosił dochody
    kontakt:piotr8355@interia.pl
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~andzelika [81.15.190.*]
    chcialabym biznes plan i informacje od czego zaczac otwierajac kiosk ruchu
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Krzysiek [83.21.30.*]
    Powiem tyle...najlepiej mieć własny kiosk i własny grunt. Ja po kilku latach wywalczyłem dwa kioski dwa tereny pod nie na własność(zaczynająć wszystko było ruchu) Teraz Ruch jest TYLKO dostawcą, którego zawsze mogę zmienić a co za tym idzie podnieśli mi prowizję do 25% nie mam już dzierżawy za kiosk i teren(no może trochę,jakieś 100zł do Gminy) i powiem Wam,że całkiem fajnie to wychodzi. wszystko polega na tym aby 1.włożyć kasę i ją mnożyć 2.(jak ja) wpiepszyć się w firmę i ją wydoić.
    Pozatym niepolecam tej pracy - masa godzin i obowiązków, brak wolnego.
    Polecam - można robić pieniądze i nie mieć szefa.
    pozdrawiam.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~michel87 [89.78.101.*]
    A jak wygląda współpraca z KOLPORTEREM? Może ktoś coś wie, bo mam zamiar kupić od nich kiosk, ale wiążąc się dwuletnią umową na dostawę prasy. Podobno jest 20% marży na prasie. Reszta towaru moja i wcale nie zmuszają do kupowania towaru w ich hurtowniach. Dodatkowo dają 400zł/m-c za umieszczenie reklam na kiosku. Co o tym sądzicie?
    Pozdrawiam
  • d Autor: ~kobisiak [85.193.247.*]
    Gdzie wy te kurde kioski prowadzicie na pustyni??????????????????????????? czy w jichs menelskich dzielnicach policz sobie jeden z drugim min w marnym miejscu to 300-400zł dziennie na czysto po odliczeniu zakupu towaru daje jakieś 8500zł na CZYSTO po odjęciu zusu 800zł dzierżawy 250zł prądu 70zł i innych pierduł zostaje jakieś 5000-4000zł ja mam na czysto dziennie średnio bo wiadomo jak jest 600-700 zł mój dochód to od 1200 do 1400 dziennie ja nie wiem jak to robicie że zarabiacie po 700zł macie talent ludzie
  • Re: d Autor: ~majka [83.17.159.*]
    skąd się człowieku o wielkim talencie do chandlu tu wziąłeś? w moim mieście jest kilka kiosków ruchu. byłam ajentem wstrętnej firmy RUCH cztery lata, nie poznałam ani jednej osoby w naszym okręgu wznoszącej podobne do twoich chórały. zrezygnowałam kiedy mój "zysk" po odliczeniach wynosił 700 zł za 13 godzin pracy,wszystkie soboty i jedną niedzielę w miesiącu. Też myślałam że to przyjemna robota, dużo czytania, ploteczki i opalanko. Bzdura! starałam się , wiadomo każdy chce żyć, ale przy ich metodach... myślałam teraz o założeniu prywatnego kiosku ale napewno nie podpiszę umowy z RUCHem!
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~majka [83.17.159.*]
    przepraszam za błędy, to pośpiech. robiłam obroty na 25000-28000, oni zarabiali, moje zyski wyglądały ładnie tylko na papierku.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~irlmario [78.88.241.*]
    witam własnie zastanawiam sie nad otwearciem czegos takiego cz ktos z was znalazl jakies stronki w necie ruchu na temat wynajmu kiosku od nich podajcie jakies linki ja szukam do 2 dni i nic poza forum nie znalazlem nic i jak ktos ma biznes plan to i ja poprosze

jestem wdzieczny za wszwlką pomoc bo nie bardzo wiem jak zacząc ten biznes i nie wiem co wybrac czy ruch czy kolporter czy samemu wszystko zrobic
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Webgriff.
    Całkowicie się zgadzam.

Po to piszesz biznes plan, aby przewidzieć wszystkie sytuacje - również te negatywne.
    Ponadto, umowa jest tylko umową. Nie musisz godzić się na warunki z góry narzucone przez drugą stronę.

Jeszcze jedno do proszących o jakieś pismo. Jak to więc wygląda wrzeczywistości?

Papier, atrament drukarki i inne materiały użyte do „produkcji/opracowania” jakiegoś dokumentu, który otrzymujesz mogą nie być warte pieniędzy, które trzeba zapłacić.

Ale jeśli wskazane w dokumencie pomysły, zastosowana wiedza przyniosą Tobie setki, czy tysiące złotych korzyści, to nikt nie został oszukany.

Daję Ci wielką wartość użytkową za niewielką gotówkę, która mi się należy, którą od Ciebie zażądam.

Dziwią mnie prośby typu: "Potrzebuję biznes plan. Przyślij na adres XXX. Z góry dziękuję". "Potrzebuję wniosek o podwyżkę wynagrodzenia - wyślij" itd.

Pomagam ludziom, ale na "taką prośbę" nie odpowiadam.

Nie dość, że ktoś jest leniem i nie chce mu się zwrócić z prośbą o opracowanie biznes planu, czy innego pisma, to z góry dziękuje. Za co? Za to, czego nie otrzyma?

A kto za darmo będzie opracowywać tygodniami, czasami miesiącami (tak tak) biznes plan, finansować koszty pozyskania aktualnych danych, przejazdów, utrzymania itd?

Kto zapłaci za szkolenia, rachunki itd?

Jeśli komuś rzeczywiście zależy na załatwieniu swojej sprawy, to pyta się o cenę danego pisma... Ukłon do rzeczowego AR.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~adam stankiewicz [83.26.210.*]
    ja chciałam otworzyć kiosk ruch ale już mam obawy po przeczytaniu tych waszych narzekań teraz mam o czym myśleć
    Adamie.

Jeśli chcesz założyć własny biznes w postaci kiosku, to nie patrz na nikogo, nikogo też nie słuchaj, tylko działaj.

To Ty będziesz działać, a nie "dyskutanci".

Życzę powodzenia.

mirgag
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~sawana [80.54.108.*]
    Przed moim niepełnosprawnym mężem zamajaczyło widmo bezrobocia. Może kiosk to byłby pomysł na dotarcie do emerytury. Nie chcemy żyć z renty i łaski podatników. Bardzo proszę o biznesplan kiosku aby zorientować się, czy to może wchodzić w grę.
    Sawana.

Niepełnosprawni mają ułatwione możliwości skorzystania z dotacji (do tego większej, bo 40 tys zł).

Co do biznes planu, to chyba nie sądzisz, że ktoś opracuje Ci biznes plan za darmo. Musisz go kupić.

Czy pracując, pozwoliłabyś, by pracodawca nie płacił Ci wynagrodzenia za Twoją pracę? Podobnie jest z Twoją (męża) potrzebą.

Pozdrawiam. Jeśli zajdzie potrzeba, to mnie znajdziesz i napiszesz do mnie razem z mężem.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~studio-artis [83.15.116.*]
    biznesplan nakiosk ruchu
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Fion [80.55.169.*]
    Hej też pytałam w urzędzie pracy nawet w 2. w jednym mi powiedzieli że nawet w przypadku własnej dzialalności i prowadzenia wszystkiego samemu to jest forma samozatrudnienia. a w drugim wstępnie usłyszałam że nie widzą problemu. więc urząd a urząd.
    A tak poza tym czemu takie opinie o kioskach ruch. Moja siostra prowadzi kiosk od kilkunastu lat i to nie jest takie straszne. Ruch nie narzuca wszystkiego towar zamawia z różnych źródeł i sama narzuca marże w przypadku innych towarów.
  • biznes plam Autor: ~kamil1989 [83.11.195.*]
    MAM SPRAWE CZY KTOS MOGL BY MI WYSLAC GOTOWY BIZNES PLAN MOZE BYC JAKI KOLWIEK MIAL BYM WIELKA PROSBE
  • Re: biznes plam Autor: ~kamil1923 [83.11.195.*]
    mam prosbe czy ktos mogl by mi wyslac gotowy biznes plan moze dotyczyc jakiej kolwiek dzialalnosci potrezbny mi na dzisiaj jak ktos mogl by mi wyslac to muj e-mail armata1989@wp.pl
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~Martakrak [81.219.244.*]
    Czy ktoś mógłby mi wysłać biznes plan na kiosk?? z góry dziękuję martakrak@wp.pl
  • remament w ruchu Autor: ~og_rek [213.158.196.*]
    Witam
    Bardzo prosze o kontakt, mam olbrzymi niedobor na remamencie w ruchu tez jestem ajetem, musze walczyc o swoje, prowadzilam kiosk skrupulatnie i TO JEST NIEMOZLIWE ze mam takie manko, czy znalazles cos w czym mogli nas oszukac - BLAGAM ODPISZ
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~straznik7 [83.14.226.*]
    Ludzie nie dajcie się nabrać na bajki o dobrej współpracy z firmą RUCH.Jest to firma bardzo nieuczciwa i przy współpracy z nią można się tylko nabawić długów.Przez jakiś czas współpracowałem z tą firmą jako ajent i jakoś nigdy nie miałem dużych pieniędzy dla siebie z prowizji.Wszystko jednak jakoś się kręciło i myślałem że będzie lepiej do momentu drugiego renamentu.Pierwszy renament jest po około miesiącu i musi on wyjść pozytywnie aby nie zniechęcić ajenta do współpracy.Natomiast drugi renament jest po około roku i tu wychodzi cały przekręt RUCHU.Możecie państwo pilnować super interesu a i tak w ogólnym rozrachunku będziecie po tym renamencie około 20 tysięcy do tyłu, czyli jest to kwota do zapłaty dla RUCHU.Ja nie jestem jedyną oszukaną w ten sposób osobą lecz tylko pewnie nieliczni piszą o tym oficjalnie na necie.Na ten temat można się bardzo dużo rozpisywać lecz nie ma sensu.Dam wam tylko jedną radę JAK NIE CHCECIE WPAŚĆ W DŁUGI TO NIE PODEJMUJCIE ŻADNEJ WSPÓŁPRACY Z TĄ FIRMĄ.Ci którzy piszą że jest wszystko dobrze i fajnie zaręczam że kłamią.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    Do Strażnik7

To że jesteś rozczarowany współpracą z RUCHem nie znaczy, że inny nie zarobi współpracując z tą firmą.

Osobiście nigdy z tą firmą nie miałem do czynienia, ale pisząc im taką antyreklamę stawiasz się w dwuznacznej sytuacji, bo albo Ty robiłeć coś nie tak, albo firma pozwie Cię do Sądu o oszczerstwo.

W długi nigdy nie wpadniesz jeśli będziesz właściwie NADZOROWAĆ WYNIK FINANSOWY. Ot i cały problem czyli nie we wspłpracownikach, ale w nas samych.
  • Re: biznesplan na kiosk ruchu Autor: ~straznik7 [80.51.98.*]
    mirgag dzięki za zrozumienie i za dobre pełne wzmocnienia słowa.Wiem dobrze że będzie z nimi ciężko wygrać ale jestem dobrych myśli.Mam nadzieję że prawo okaże się tym razem sprawiedliwe i dzięki mnie nikt nie będzie już przez tą firmę poszkodowany.Pozdrawiam-odezwę się po rozprawie aby podzielić się tym jak do tego podchodzi sąd.