Zacząłbym od stworzenia rejestru akcjonariuszy, bo dokumenty papierowe tracą ważność chyba w marcu 2026 (pięć lat od wprowadzenia zmian w KSH, które zaczęły obowiązywać w marcu 2021). Osiemnaście miesięcy to nie jest tak dużo. Zwłaszcza,jak trzeba będzie pozyskiwać informacje z biur maklerskich i KDPW. Nie mówiąc już o dokumentacji samego Hawe, dotyczącej emisji akcji.
Zawsze byłem za stworzeniem rejestru akcjonariuszy.
Ale teraz gdy sytuacja się zmieniła uważam że nie należy się śpieszyć i taki rejestr powinien powstać jak najpóźniej. Akcjonariusze którzy byli na walnym chyba nie muszą już pozyskiwać dodatkowych dokumentów aby udowodnić że są akcjonariuszami.
Tak. Rejest akcjonariuszy jest ważny ponieważ każdy tu z nas ma zaświadczenie z domu maklerskiego i jest ok. tylko chodzi o to że jak będzie rejest to będzie wiadomo w czyjych rękach jest reszta akcji.
Mam pytanie bo nie wiem czy ta sprawa była poruszona(odpowiedzi jeśli będą proszę aby były zrozumiałym językiem i możliwie bez uszczypliwości) : Jeżeli poprzedni prezes jest odwołany a nowy powołany to może teraz będą wydawane odcinki zbiorowe akcji możliwe do sprzedaży poza giełdą?
Tam trzeba wszystkich odsunąć - zostali sami zaufani i posłuszni.
A to są konsekwencje. ROZSĄDEK
Po wpisie do KRS - ,,namaszczony,, został nowy prezes i nie ma nikogo.
Bo to odpowiedzialność - a ,,zgnite jajo,, podrzucić mogą
POWODZENIA ♤