• Matiz, dobierasz? Autor: ~Qwerty [31.0.92.*]
    Jw
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~jrj [37.31.140.*]
    Ogolnie uwazam ze jest dobry czas na dobieranie, skorekcone o 50% a wiecznie spadac nie bedzie
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Qwerty [31.0.73.*]
    Ktoś wciąż sypie...
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~fi [37.31.140.*]
    Ktos widac zbiera
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~wiatrak [146.70.164.*]
    najwieksi naganiacze ostatnich lat sa cicho...
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~fsf [193.138.137.*]
    Rzeźnia. Tu nie ma dna. Jakby to ktoś odbierał to obroty byłyby chociaż minimalnie wyższe. Ktoś ma towar do opchnięcia, nie wiem czy czas go goni czy co, a nie ma chętnych i to uwala cenę. Jakby minimalny kapitał się tu zaangażowal, to cena przestałaby leciec. Zarząd powinien zacząć kupować, jeśli jest przekonany do wartości spółki. Jeśli po tej cenie nie ma chętnych to chyba nie bez powodu. Gdyby się dobrze działo w spółce, to by tak nie leciało.
    I żeby mnie ktoś nie posądził o naganianie, nie sprzedalem ani jednej akcji brane po 6.5-7, strata ponad 50%. Po prostu już straciłem nadzieję na odzyskanie tej forsy.
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Dżordż [176.111.153.*]
    Zarząd to nie kupował nawet za 20 groszy...
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Adolf [89.151.16.*]
    Dobieram na maxa w mikołajki 128 zeta
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Pablo [94.254.152.*]
    Matiz już podejrzewam nie ma siły się bawić ale nadal jest zarobiony a spółka.. no cóż cała sytuacja ich po prostu przerosła. Zabawne jest to jak łatwo mogą swój biznes stracić
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~stefan [134.238.135.*]
    Matiz rekomedował sprzedawać jak najnizej wiec moze sypie bo ma tego duzo,
    Dziwnym trafem zniknął z forum i pewnie udziela się na Fb matiz vel desi.
    był tam ktoś jakie nastroje?
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Pablo [89.64.44.*]
    Matiz porzucił swoje stadko działając racjonalnie, zarząd, nie podołał- jakie mają być nastroje? To nie jest porada inwestycyjna ale przy takich obrotach ja bym nie ruszał, może koło 2 zł ktoś Panom prezesom rzuci wyzwanie...
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: _matiz_ [89.151.47.*]
    Szkoda mojego czasu na uczestniczenie w tym śmietniku ,więc przestałem się wypowiadać

Zarząd spieprzył wszystko co można spieprzyć i wziął za to gigantyczne pieniądze

Te nerdy nic totalnie nie rozumieją ,a to co się dzieje jest im pewnie i tak na rękę. Bo ktoś te akcje kupuje ,być może ich słupy ,pociotki

Akcja stara jak świat

A jeżeli nie to ktoś to i tak robi.

Od dawna pisałem ,że kurs dołuje 1/2 osoby i stale są dostawiane zlecenia. Jednocześnie gdy tylko wywoływałem popyt w górę to zlecenia na S znikały i kurs rósł
    Ale nie chce mi się w to bawić

Jeżeli ktoś chce oddać to niech oddaje coraz niżej ,po co mu ułatwiać sprawę

Kurs akcji od szczytu spadł o 60% ,a spółka jak nie miała tak nie ma zadłużenia. Nigdy w życiu nie widziałem RSI 24 na zdrowej spółce ,nie wiem czy nawet widziałem na nie zdrowej. Większość wskaźników pokazuje wyprzedanie ,a AT nakazuje kupno. Osiągneliśmy minimum z 250 sesji

Ostatni raz ten poziom akcji widzieliśmy w GRUDNIU 2022 roku ,tuż przed wybiciem na 4,5 zł ,a następnie 7,5 zł

Wolumen za 6 miesięcy to 1,3 mln akcji ze średnia 10 000 na sesję
    Wolumen za 3 miesiące to 755 mln akcji ze średnia 11 500 na sesję
    Wolumen za 1 miesiąc to 180 tys akcji ze średnia 8 200 na sesję

Mamy coraz mniejsze obroty i spadki na coraz mniejszej ilości akcji

Jednak w mojej ocenie nic tu się nie zmieni do 1 infa

A kiedy ono nastąpi ,nie wiadomo ,bo zarząd to dzieciaki oderwane od pługa
    Dodam jeszcze tyle ,że akumulacja stale rośnie mimo spadków

Niedługo osiągnie maksimum historyczne na tej spółce
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: techanal [109.196.127.*]
    Aaah, specjalność zakładu Bankier.pl - minusowanie trzeźwej, rzeczowej, merytorycznej odpowiedzi. A potem zdziwienie "Matiz, czemu nic nie piszesz" i nędzna pisanina "Matiz porzucił stadko"

Patrzcie, co się na spółce dzieje i wyciągajcie wnioski. Patrzcie na jakim wolumenie są spadki. Czytajcie forum, szczególnie wątki związane z WZA i odpowiedziami na pytania. Spółka, na tyle na ile dopuszczani jesteśmy do informacji, ma się zupełnie nieźle (a finansowo ma się świetnie). Zarzad natomiast w głębokim (i ciemnym) poważaniu ma mniejszościowych akcjonariuszy.

Radzę sprzedać i przełknąć stratę albo przestać babrać się w tym bankierowym bagienku, które jakieś "zatroskane" krety nam tu urządziły, na minimum kilka(naście) tygodni. Pzdr.
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Cam [178.42.45.*]
    To nie do konca tak jak piszesz. Kreował sie na wszechwiedzacego na tej spolce, zdania odrebne traktowal jak atak, mimo ze forumowicze pokazywali Mu zagrozenia. I teraz sie dziwisz ze jadą po Nim jak mają okazje. Pokazywal zlecenia ile to nie kupil i kreowal dolek cenowy, ze nizej nie zleci. Praktycznie rozkladal zarzad po kątach na WZA. "Z zarzadem mozna sie dogadać".I co??? I zycie okazalo sie brutalne. Ktos Jego i rowniez innych robi jak chce. Ciezko tylko to ogarnac bo spolka ma naprawde zdrowe finanse...jeszcze, a patrzac na rynek, inne spolki wygladaja przy niej jak wydmuszki nie tworzac nic. Pewnie kiedys sie dowiemy o co tu chodzi ale kto to wytrzyma.
    Nie kreowałem się na wszechwiedzącego ale wiedziałem znacznie więcej niż 99% osób tutaj z informacji uzyskanych od zarządu spółki w ten czy inny sposób o czym tutaj pisałem

Na podstawie ich informacji oceniałem faktyczną sytuację w spółce. Informacje od takich osób jak przede wszystkim benek dalej nie biorę pod uwagę ,bo gościu nie ma pojęcia o niczym co widać po jego pytaniach i samym podejściu do firmy. Niby zlecenie 45k akcji na 65 zł jest jego ,więc ma w firmie aktualnie ok 120k ,a w szczytach 250k zł ,jednak żal mu było wydać 100/500 zł na dotarcie na WZA. Więc jak można traktować taką osobę poważnie. Owszem miał rację z premiami dla zarządu i to tyle w tym temacie

Co do reszty jak np wiatrak to gościu pisze jak mu wiatrak zawieje. Ma akcje to jest dobrze ,nie ma to jest źle. Taki syndrom braku możliwości odstawienia ,bo zarobił tu dużo kasy i dalej żyje tym co się dzieje z nostalgii do firmy

I tak ,dogadywałem się z zarządem czego efektem jest np. polityka dywidendowa ,więc jak miałem to inaczej opisywać skoro jednak znajdowaliśmy wspólny język?

Miałem po nich jechać ,bo jestem jakimś dzbanem? Pokazywali czynami ,że można od nich dotrzeć to pisałem prawdę na ich temat. Tak jak teraz piszę prawdę po tym co odpierdzielają.

Nigdy nikogo nie rozkładałem po kątach ,ja się dogaduje z ludzmi argumentując swoje podejście i albo ktoś to zrozumie albo nie. Nie pokazuje palcem jak kto ma żyć i co robić

Co do tego co napisał tech. Tak to właśnie wygląda

Ile osób to wytrzyma? Oby jak najmniej :)

Bez odbioru
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~posiadacz [5.173.248.*]
    A czego Wy w tym momencie oczekujecie od zarządu?
    Matiz pełen szacun za starania, jesteś naszym rzecznikiem. Tylko po prostu póki co nie sprawdził się Twoj optymistyczny scenariusz i teraz frustracje na Twoje konto. Po prostu Matiz miał pełna wiarę w to co mówił. Mam nadzieję, że jeszcze coś z tego będzie, a Ty Matiz nie zrażaj się. Pozdro.
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Anka [89.151.16.*]
    Cały czas dobieram i już powyżej 6% jestem
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: _wiatrak_ [83.30.196.*]
    Ma akcje to jest dobrze ,nie ma to jest źle.

Poprawnie : ma akcje jak jest źle, nie ma jak jest dobrze.
    Kupuję gdy jest źle, sprzedaję gdy jest dobrze.
    Czasem czekam kilka lat na wydobrzenie.
    Czasem tracę 90% gdy nie wydobrzeje.
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Miszcz [89.151.16.*]
    Cały czas dobieram
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: _wiatrak_ [83.30.196.*]
    Ja również podskubuję.
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Pablo [5.173.69.*]
    techanal nędzna pisanina? Z całym szacunkiem chyba nie ogarnąłes kontekstu.. o stadku pisałem dlatego, że Matiz w pewnym sensie robił za mentora dla większości tutaj. Szanuję jego wysiłki ale uważam, że to nie jest wartościowe forum inwestycyjne dlatego nie warto piszących traktować jak inwestorow. Kondycja spółki jest zdrowa, sam jestem już tutaj zarobiony i nic nie ryzykuje ale wg mnie Zarząd zamiast wykorzystać nadarzającą się okazję koncertowo sprawę głównie w sferze komunikacji spartolili.. posiadanych akcji nie sprzedam ale też nie kupię bo przy tej płynności można się bawić cena do pierwszego sensownego komunikatu ze strony spolki
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~Io [178.252.20.*]
    Where is dno?
  • Re: Matiz, dobierasz? Autor: ~udo [37.31.140.*]
    Chyba czas sie powoli ladowac w papier
[x]
SUNTECH -7,04% 1,85 2026-05-15 12:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.