A czemu nie, jeśli konferencja będzie źle przyjęta to wróci. Nie zakładam i nie życzę tego, to moja opinia czemu nie przebiliśmy 2 pln. Rynek czeka na konferencję i tyle.
Bardzo wątpliwe, by spółka na swoje 10-lecie rzucała złymi informacjami. A jeśli coś pokażą odnośnie CS to będzie ssanie w górę. Korekta się należy, ale marzenia o 1pln za akcję, to już gruba przesada. Złotówka mogłaby być, gdyby spółka ogłosiła, że kończy z gamingiem i zaczyna produkować wkłady do świec nagrobnych lub sznurówki do butów. Także jeśli czekałeś na 80gr i nie kupiłeś za 1,20 to nie trafiłeś.
Powiedz nam wszystkim, jak w Twoim mniemaniu konferencja mogłaby być źle przyjęta? Tzn spółka, która ma określić plan strategii na lata 2025-2029 wg Ciebie powie, że co... że np kończą gaming? Albo że p...rzą i się nie będą rozwijać, choć mieli określić, że będą się rozwijać? Albo że nie będą prowadzić prac nad CS, chociaż już prowadzą?
Zupełnie nie mówię nic o kursie/cenie, tylko oświeć nas wszystkich, CO mieliby powiedzieć, żeby wycena akcji spadła??? Bo wg mnie cokolwiek by nie przedstawili, to będzie mniej lub bardziej optymistyczne! Że się będą rozwijać - to już wiemy. Ze z Microsoftem - też już wiemy. Że pracują nad CS też wiemy.
Więc - tak na chłopski rozum - nie bardzo rozumiem, czym mogliby sobie zaszkodzić, żeby odpłynęła połowa pieniędzy...
Chłopie kupowałem od 1.2 do 1.4 więc nie pyskuj do mnie a jeśli nie wyobrażasz sobie spadku po konferencji to krótko na giełdzie jesteś a na NC to wgl się nie znasz.
A co w tym dziwnego, że będzie korekta? Nie ma zdrowych wzrostów bez korekty, a takiej w sumie nie było od 1,20pln. Zatem nerwowy chłopcze nie odkryłeś Ameryki. Żyłka ci się strasznie napina, a to niezdrowe. Żebyś na zawał nie padł.
Po 1 - nie do Ciebie pisalem, chyba, ze uzywasz dwa nicki na zmiane?
Po 2 - nie pyskuje do nikogo, normalnie zapytalem, ale widze, ze masz problemy z emocjami najwyrazniej, bo nie dajesz sobie rady z prosta konfrontacja. Smutne.
Po 3 - jestem na NC wystarczajaco dlugo, zeby rozumiec spadki i wzrosty, wiec ten argument mozesz sobie wsadzic.
A po 4 - jesli myslisz, ze mi cokolwiek imponuje, ze kupiles akcje po 1,2-1,4zl, to musisz miec strasznie krotkiego, albo naprawde powazne problemy emocjonalne, skoro to dla Ciebie jest powod do dumy. Prostackie. Ale widac tak potrzebujesz sie dowartosciowac... smutny czlowiek.
Wrócimy do tego wątku po konferencji. Anavrin mi wytknął spóźnienie na 1.2 to odpowiadam a Ty ze swoją fantazją lepiej idź na truskawki bo ewidentnie NIE byłeś dość na NC skoro takim jesteś optymistą.
Nie chodzi o to, ze jestem optymista, tylko ja nie podniecam sie wzrostem lub spadkiem o 10groszy. Ja moge czekac i 5 lat, byle doszlo to tego poziomu, jaki mnie bedzie zadowalal. Nie siedze tu liczac groszy za akcje. Jesli nawet po konferencji spadni do 1.5zl to co? Dla mnie nic to nie znaczy. Licze na wzrosty za 1-2 lata. Nie teraz.
To co się chłopie tu produkujesz? Każdy przeciętny technik AT wie, że w końcu nastąpi korekta. Wystarczy spojrzeć na wykres. Zatem nie jesteś żadnym tu prorokiem. Sam idź na truskawki i nie zawracaj gitary swoimi wypocinami. Widać, że już opyliłeś swoje akcje i trzęsiesz portkami, żeby inni nie sprzedali wyżej. Możesz być na rynku dłużej od Buffeta, a nadal piszesz na tym forum, jak wszystkie inne trolle, zamiast pławić się w luksusie. Zatem tyle lat na rynku i nadal bida w portfelu i nędzne wypociny kolarza. Idź do lekarza, bo masz mózg przegrzany. Też twierdzę, że po konferencji spadnie, tylko najpierw będzie złoty krzyż, zatem za szybko sprzedałeś chłopie. Tyle w temacie. Przypomnę się po konfie.
Amatorzy jeden z drugim mam swój spory pakiet kupiony minimum do 2026 roku a pyskówki że podnieca mnie spadek/wzrost o 20 gr wsadz se gdzieś. AT na NC jest o kant kibla rozbić na spółkach bez płynności natomiast z maks ryzykiem. Nie mam pojęcia co tam na konfie rzucą ale pewne jest, że jeśli coś się ludziom nie spodoba to będzie wodospad.
To gratulacje, jak "spory pakiet" inwestujesz w spółkę z NC bez płynności.
Druga sprawa: skoro grasz minimum do 2026 roku, to po co piszesz o jakimś spadku po konferencji? To cię nie powinno obchodzić, skoro masz horyzont czasowy na rok do przodu.
Grubo się mylisz w zeznaniach. Zatem jesteś zwykłym kolarzem, który puścił już pakiecik i grasz na spadki, żeby odkupić. Spokojnie na korekcie odkupisz sobie. Na razie rynek gra pod dobre info na konferencji i to nie ty decydujesz, kiedy przyjdzie korekta, tylko ten, kto ruszył ten kurs po 8 miesiącach i zdecydował, że zaczyna się ruch do góry. Ty nie masz tu nic do powiedzenia, choćby było 100 konferencji pod rząd. Już się nie odzywaj, bo tylko się ośmieszasz.
Pacanie płynności nie ma teraz, po premierze (26?27?28?) będzie okno płynności. Dwa, piszę o tym w kontekście ściany na 2 pln i jako ogólna dyskusja. Masz przepalony mózg przez to forum więc każdy głos nie po myśli widzisz jako naganianie. Nie przeraża mnie to bo celuję w minimum 4 pln jeśli nie 8-10. Więc waruj i cicho już.
To zamilcz na przynajmniej rok, skoro interesuje cię wyższy poziom. Po kija tu piszesz? Nic już tu nie pisz, tylko czekaj na swoje poziomy. Co za człowiek...
Sam się zamknij i pomyśl po kija sam tu piszesz ewidentnie nie masz nic do roboty skoro się bzdur czepiasz. Na truskawki bo giełda nie dla ciebie ofermo.
Najpierw należy się zastanowić, po co to tu piszesz... Z racji tego, że zarobiłem grając pod GR i potem pod GR2, to dobrze to wiem. I myślę, że większość wie. Zatem tylko mnie utwierdziłeś w przekonaniu, że i tym razem zarobię, a już jestem na sporym plusie. Ale 2pln mnie docelowo nie interesuje. Produkujcie się dalej, pozdrawiam:)