I nic dziwnego PZU Złota Jesień po cichu zwiększył zaangażowanie z 5,23% udziału /w ogólnej liczbie głosów/ na 8,63%. Nie zdziwyłbym się gdyby wchodziły i inne, bo Spółeczka jest nieźle trzymana od dołu i ma tylko jeden mozliwy kierunek
Raport bieżący 15/2009
Zarząd Spółki North Coast S.A. przekazuje poniżej wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5 % liczby głosów na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy w dniu 17 czerwca 2009 r.:
1.Silvano Fiocco - liczba głosów na ZWZA - 13.500.000, udział w głosach na ZWZA - 43,68 %, udział w ogólnej liczbie głosów - 32,14 %,
2.Giorgio Pezzolato - liczba głosów na ZWZA - 13.500.000, udział w głosach na ZWZA - 43,68 %, udział w ogólnej liczbie głosów - 32,14 %,
3.OFE PZU "Złota Jesień" - liczba głosów na ZWZA - 3.625.367, udział w głosach na ZWZA - 11,73 %, udział w ogólnej liczbie głosów - 8,63 %.
I o to właśne chodzi hehe, ja moje 3mam i czekam, aż fundusz ogłosi, że ma ponad, 10%, mleczarnia dostnie dofinansowanie lub zwyvzajnie kurs wróci na powyżej 2 zeta. Tu można naprawdę ciekawe rzeczy wkrótce zobaczyć.
Żeby skupić trzeba zniechęcić tych, którzy oczekują szybkiego zwrotu, można nawet obnizyć kurs o parę procent przy tak niskiej płynności, ale jest ryzyko, że nie uda się wtedy skupić i zamiast funduszu dokupi ktoś z nas hehe.
Patrzę na ten papier też pod innym kontem, nie tylko wchodznia dużych, ale i wyceny. Ma kapiatlizację na poziomie 40 m i ebitda powyżej 8 milionów, tzn. przy ograniczeniu nakładów inwestycyjnych można z biznesu wyssać 20% rocznie.
Tymczasem Zarząd jest ok, ma konkretne plany i szansę na utrzymanie poziomu EBITDA, powinna zatem być warta spokojnie 2 razy tyle nawet w fazie stagnacji. I sądzę, że duzi o tym doskonale wiedzą, bo ich doradcy kończyli dobre szkoły lub zajmowali się finansami.
Gdybym wiedział siedziałbym teraz na jakiej wyspie, ale tak powazniej, to są chętni do zakupu po 1,25 i chętni do sprzedaży, to dobrze wróży, wczoraj trochę papiera po tyle poszło im więcej pójdzie w ten sposób, tym łatwiej będzie później zrobić widły i to nie jedne, zatem dość pozytywnie na to patrzę.
Wyniki funduszy są na koniec kwartałów i jestem przekonany, że pod to jest teraz gra. Zatem pozostaje czekać.
Co jak co ale obrót jest między 80 tys a 670 tys sztuk na każdej sesji, więc myślę, że faktycznie to coś z systemem zleceń. Dziś patrząc na średnią jeszcze przynajmniej 30 000 będzie handlowane, więc możliwość sprzedaży tego papieru jest zawsze.
wlasnie widze zlecenia na 1 26 sprzedaz 1.27 kurs 1 24 swietnie :D i tak stoi przez gdzine wiec nie mow mi ile to mozna sprzedac bo chyba po pare sztuk
Już możesz sprzedać 13 koła po 1,26 ale jak nie chcesz, to się nie dziw, że chilę trzeba zaczekać. Inwestycje wymagają pewnej cierpliości, niecierpliwi powinni handlować Biotonem na ten przykład.
Zarząd Spółki North Coast S.A. informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał z Banku Pekao S.A. podpisane aneksy do umów dotyczących funkcjonowania kredytów obrotowych w rachunkach bieżących w spółce North Coast S.A i spółce od niej zależnej Latteria Tinis Sp. z o.o. Na podstawie aneksu, w Spółce North Coast S.A., przedłużony został termin spłaty kredytu w wysokości 13 mln. PLN do dnia 30 kwietnia 2010 r. W spółce Latteria Tinis Sp. z o.o. termin spłaty kredytu w wysokości 3 mln. zł został przedłużony do dnia 31 maja 2010 r.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest przekroczenie 10 % wartości kapitałów własnych emitenta.