• All in Autor: ~Góru [5.173.58.*]
    Witam ponownie!

Dawno mnie nie było, ale zgodnie z obietnicą nie udzielalem się! Wzywany do tablicy odpowiadam: akcje mam, nie oddałem. Stan posiadania zwiększony prawie 3 krotnie. Ze spraw bieżących: będzie płacz i zgrzytanie zębów osób bez akcji. Kończcie zakupy, bo niedługo powinien być mocny odjazd. Zmiana trendu wygląda że zrobiona przez akumulacyjne Wyckoffa. I na koniec komentarz do dzisiejszego espi: fundacja rodzinna u Prezesa niczym lock UP na akcjach.

Tyle. Odezwę się w sierpniu - statystycznie absolutnie najlepszym miesiącu dla notowań Medinice.

Pozdrawiam Góru
  • Re: All in Autor: ~GrubyCygan [89.64.101.*]
    Ciągle tu piszesz pod różnymi nickami, my cie dobrze znamy...
    Góru / Fritz / Fryt to ten sam mądrala...
    Góru / Fritz / Fryt to ten sam mądrala...
  • Re: All in Autor: ~Fryt [185.234.91.*]
    Góru / Fritz/Fryt/ Cygan
    "Uderz w stół, a nożyce się odezwą" :)
  • Re: All in Autor: ~Fryt [185.234.91.*]
    Jedź zbieraj złom bo za co akcję kupisz 2szt ci wystawię w poniedziałek
  • Re: All in Autor: ~MedTech [213.156.102.*]
    Co Ty nie nazbiera na 2 akcje, może uskłada na 1 akcję. Co uzbiera to połowę na Amarenę z biedry po 6,99 wyda. Pić coś trzeba jest upał.
  • Re: All in Autor: ~Góru [5.173.58.*]
    Pakować wory i nie słuchać Grubego. Swoją drogą GrubyCygan nagrania na forum Scope na Medinice. Amatorszczyzna
  • Re: All in Autor: ~Jarecki19790 [31.0.90.*]
    Dobrze Cię, Góru, znów przeczytać. Coraz mniej tu metytoryki, a więcej gadania o niczym, więc każdy głos rozsądku jest w cenie. Też jestem przekonany, że niedługo przełomowy czas na Medi.
  • Re: All in Autor: ~Góru [5.173.58.*]
    Cześć.

To troszeczkę merytoryki. Na mój stan wiedzy wiem o 3 ekipach które tu zbierały akcje. Zbierały bo już większość wydarly co chciały i co mogly, w tym 1 fundusz. Było masę przewalania i innych kombinacji, w tym aktywne automaty. Obecna cena to gwałt na rozumie, no ale Spółka wydatnie się do tego przyczyniła.

Nie liczcie na sprzedaż MM, ArtiClamp i EpBioptom w krótkim okresie. To będzie na kolejną fale wzrostowa. Tak sądzę. Gramy PP i CC.

Co do CC to Gruby na Scope źle pisze o 100mln euro w komercjalizacji. Referencyjny jest zakup podobnego urządzenia przez Medtronic w cenie 350mln dolarów. I sądzę że CC pójdzie w widelkach 250-350mln dolarów. Prezes byłby szalony gdyby zgodził się na mniej. Dlaczego? Oprócz tego że CC ma szybszy czas chłodzenia, osiąga niższe temperatury, jest stabilniejszy i paru innych gadżetów, jest urządzeniem do operacji endoskopowych - małe nacięcie zamiast rozwalania całej klaty żeby dostać się do serca. To jest prawdziwa rewolucja i przewaga CC. Może Medinice ma słabsza pozycje negocjacyjne niż inni ale ma też znacząco lepszy produkt. Jakby się to przełożyło na kurs? Wiem ale nie powiem. Będzie kosmicznie wysoko - i tyle!

O kasę też się nie martwcie. Prezes naliczylem ma 3, może 4 rozwiązania problemy braku kasy w Spolce! Spokojnie wystarczy żeby dojechać do mety!

Wytrwali zarobią krocie. Marudy będą brać za 3 mce! Powodzenia i wytrwałości. Naprawdę, oczekiwanie wynagrodzi cierpliwych 100krotnie! Pozdro
  • Re: All in Autor: ~Lukakutu [83.11.62.*]
    Towarzysz Górnik znów nadaje, trzymać się za portfele.
  • Re: All in Autor: ~Góru [37.225.88.*]
    Tak, zawsze ubieram ludzi na dołku. Wojtek, taka uwaga - osoba która prowadzi wasza grupę i podaje Wam analizy robi to z opóźnieniem. Może dlatego zostałeś na IGN gdy już wszyscy sobie poszli z twojej ekipy! Ja bym poprosił o zwrot opłaty za subskrypcje w tym konkretnym przypadku
  • Re: All in Autor: ~Alfa [172.225.188.*]
    Góru jeśli by faktycznie za tyle sprzedali CC jak piszesz z minimalnej granicy widełek to lekko licząc mamy 100 zł na szersa dywidendy, a gdzie jest obecny kurs?
    Dobrałem kilka kilo poniżej 8 zł ale skoro są takie perspektywy to chyba za mało.
    Od poniedziałku pozbywam się Bioceltix i będę podbierał.
    Przy sprzedaży za 300mln dolarów (środek wskazanych widelek, choć proszę nie brać tego za pewnik, to moje oczekiwania względem CC) masz 140zl brutto. Jak giełda wycenia i ile zwielokratnia kurs względem dywidendy, to mniej więcej wiadomo.

Ja chcę tylko przypomnieć o co idzie gra. Patrzy się na urządzenia referencyjne. Np dla ArtiClampa referencyjna jest transakcja JJ, gdzie sprzedaż poszła za 400mln dolarów plus kolejne (??) płatności za kamienie milowe.

I to jest jak najbardziej realne do osiągnięcia. Czy będzie - nie wiem. Wiem że urządzenia działają. Osobiście mam znajomą która była operowana CC i odzyskała zdrowie. Dlatego m.in. tu jestem. To nie są też rurki AWM ani super testy od IGN dystrybuowane przez sprzedawcę akumulatorów.

Zapytacie wtedy dlaczego kurs jest tak nisko skoro są takie perspektywy? Na każdej spółce na giełdzie, od Wawy po Wall Street, przez 99,99% czasu Spółki pozostają niedowartosciowane lub przewartosciowane, czesto skrajnie. Taka uroda giełdy. A u Nas, na Medinice, komuś wybitnie zależy żeby zgniesc max kurs. I to też jest naturalne, bo akcji ciężko kupić. Pamiętacie jak przed wrześniowy spadkami było po 11-12tys akcji na sprzedaży na całym arkuszu? To sobie przypomnijcie i połączcie kropki. O przewalanych sztucznych transakcjach bo 20-80tys akcji na raz nawet nie będę wspominał, bo stary akcjonariat wie o czym mówię.
    Celem jeszcze wyjaśnienia - tak, jak zwykle próbuje ubierać na dołku! Trzymać portfele, a najlepiej oddawać akcje, bo wróciłem na forum bankierka!

A teraz do rzeczy - przede wszystkim chłodna głowa. Moje widełki 250-350mln dolarów wynikają z ceny referencyjnej adekwatnego urządzenia kupionego niedawno przez Medtronica. Nawet świeższa jest transakcja J&J, które kupiło analogiczne urządzenie jak ArtiClamp (tu mamy do podziału 50% zysków) za 400mln dolarów w ramach PIERWSZEJ PŁATNOŚCI + będą kolejne płatności za kamienie milowe (nie wiadomo jak duże). Przyjmując że CC poszłoby w połowie przeze mnie przyjętych widełek to mamy ok. 140zł brutto dywidendy. Kurs to odzwierciedli z nawiązką.

Oczywiście trzeba urządzenie sprzedać. Czy tak będzie? Nie wiem. Niemniej urządzenie jest, działa, sam mam znajomą która była operowana CC i wróciła do pełni zdrowia. Kontakty i kwalifikacje ku temu żeby to sprzedać Spółka też ma.

Nie są to też rurki z AWM czy superszybkie testy IGN, które dystrybuować ma sprzedawca akumulatorów we Francji. Tu sprawa jest duuuużo poważniejsza. Do tego współczynnik ceny (kapitalizacji) do ryzyka jest niesamowicie atrakcyjny, że o aktualnej rekomendacji nie wspomnę.

Każdy robi jak uważa. Ja, choćby mi się krew wszystkimi otworami miała lać, zamierzam dojechać do końca! Pozdrawiam
    *Przepraszam za zdublowanie części treści w dwóch postach. Wczoraj dodawałem post-odpowiedź i nie widziałem żeby wrzuciło. Coś się psuje bankierek. Wiadomo jednak o co chodzi! Miłego dnia wszystkim
  • Re: All in Autor: ~Dziadzia [83.23.166.*]
    A na ile prawdopodobny oceniasz scenariusz, że po sprzedaży jednego, drugiego czy trzeciego urządzenia cała firma zostanie przejęta?
  • Re: All in Autor: ~GrubyCygan [89.64.102.*]
    A po co komu przejmować spółkę bez projektów z tak słabym zarządem? :)
    Tu się liczy tylko projekt CC i nic więcej
    Za sprzedaż takiego PP dostaną tylko kilka baniek...
  • Re: All in Autor: ~Góru [5.173.83.*]
    Na tym etapie rozwoju Spółki na 5-10%!
  • Re: All in Autor: ~MedTech [213.156.102.*]
    GrubyCygan/GrubyMarian/Ptaszniq – to też ten sam „cwaniaczek” co go z discorda wywalili, a tu już nikt czytać nie chce.
  • Re: All in Autor: ~Stachu [31.0.82.*]
    To się jutro nie otworzy!!!
  • Re: All in Autor: ~Mednext [37.248.253.*]
    To nie look up to polityka podatkowa, szykują się na wielkie żniwa.
  • Re: All in Autor: ~xxx [81.15.130.*]
    To ani o lock up chodzi, bo można go było po prostu zrobić, ani tym bardziej wielkie żniwa. Czas wam pokaże. Ale dla akcjonariatu to nie jest dobra wiadomość niestety.
  • Re: All in Autor: ~Medtronic [5.173.16.*]
    Możesz wyjaśnić dlaczego?
    Kolega mysli że z racji że tam jest mniejszy podatek przy sprzedaży akcji to Prezes zaraz będzie sypal akcjami w rynek. Fundacja rodzinna ma też inne, ważniejsze nawet zalety. Ja traktuje to jako swoisty lock UP na akcjach, a formalnie informacja bez większego znaczenia. Czekamy na konkrety ze Spolki
  • Re: All in Autor: ~xxx [81.15.130.*]
    Jaki to lock up prezesa, skoro już akcje nie są jego? Najpierw fundacji, potem..... Zaraportował, że się ich pozbył. To 1,5 mln akcji. Wartość rynkowa 12 mln pln. Liczba o której prezes zaraportował że się ich pozbył ale ich Nie sprzedał. Jednakże już ich niema. Ma inny podmiot. Jakby podał, że sprzedał 1,5 mln akcji to kurs byłby już około 5 pln albo pod 4. A tak, to nawet wzrósł chwilowo, nie wiedzieć czemu. Chyba Efektem naganiania. Teraz pewnie kwestia czasu aż będzie program motywacyjny. .... i papier za freeee
    Dla prezesa fundacja jest spoko. Nawet bardzo. Dla akcjonariatu mniejszościowego, zalety niema ani jednej. A wady dopiero wyjdą. Mam nadzieję Góru, że nie będziesz musiał mojego wpisu przypominać w przyszłości, ale czas pokaże.
  • Re: All in Autor: ~Góru [77.87.7.*]
    Espi jasno tłumaczy - darowizna do podmiotu blisko związanego. Poczytaj o Fundacji rodzinnej. Ciekawy mechanizm. Co do naganiania - to nie mam ani takiej siły przebicia ani nie robie tego po innych forach. Bardziej naganiam aby wytrwać na akcjach Medinice. Co do kursu dzisiaj to jakieś straszne napięcie na kursie - coś się wydarzy zaraz, albo w jedną, albo w drugą stronę. Patrze tylko technicznie i stawiam na górę aż pod 10,50-10,80. Potem się zobaczy
  • Re: All in Autor: ~Mlody1990 [85.255.233.*]
    Najpierw 9.50 jest do pokonania . Według nnie to właśnie następny przystanek
    A jeszcze wcześniej 8,50. Narazie sporo oporów. Będzie szło ciezko
  • Re: All in Autor: ~Alfa [172.226.62.*]
    xxx mierne masz pojęcie o nowym produkcie jakim jest fundacja. Kilku moich znajomych posiada już ten twór i wszystkie walory przenieśli na Fundacje, zerowy podatek od dywidendy a podatek od sprzedaży instrumentów 15% nie 19%.
    Edukacja się kłania a później się udzielaj.
    Prezes doskonale wie co robi. Sprawdź kto jest właścicielem fundacji a mrok stanie się jasnością, hahahaha.
    Raczej nikogo nie zniechęcisz takimi wpisami.
  • Re: All in Autor: ~Qwer [89.171.87.*]
    Nie misie.
    To idzie pod sprzedaz calej firmy ze wszystkimi projektami.
    Jakby mialo byc pod dywidende, to sie nie oplaca. A gadanie o lockupie, znaczy, ze nie wie, co sie mowi.

On sie szykuje na sprzedaz calej firmy
  • Re: All in Autor: ~remik [31.179.101.*]
    Na pure też była bieda a patrzcie jak teraz kursik ładnie tam rośnie . Ludzie którzy za grusze tam oddali to ich chyba teraz szlag trafia .
  • Re: All in Autor: ~Qwer [95.160.103.*]
    Ja nie mam nic przeciw sprzedazy za górę pieniędzy
  • Re: All in Autor: ~Gold4Fun [89.171.112.*]
    Uśmiałem się. Czyli nie potrafi sprzedać projektu od dwóch lat, wszyscy się boją o komercjalizację, a ty wychodzisz z teorią, że uda mu się całości pozbyć? Chyba to jednak Ty nie do końca wiesz co piszesz...
  • Re: All in Autor: ~Qwer [95.160.103.*]
    W pakiecie taniej…
[x]
MEDINICE 0,35% 11,48 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.