• Rekin ile masz teraz set tysięcy złotych zysku? Autor: ~Mike [212.102.60.*]
    Chyba ten zakup przy 7,39 i 6,30 zł to nie był najlepszy pomysł.
    Trzeba było posłuchać tych leszczy stojących na peronie. Przy 8,30 zł pisali o srogiej korekcie.
    Nie chciałeś słuchać. Gdzie tu jakaś logika w inwestycji?
    W lutym 2024 sprzedałbyś np 100 000 sztuk akcji a we wrześniu za te same pieniądze kupiłbyś 150 000 sztuk.
    Pomyśl na przyszłość. Posłuchaj bardziej doświadczonych inwestorów.
  • Re: Rekin ile masz teraz set tysięcy złotych zysku? Autor: ~Rafał [185.55.64.*]
    Rekin jest teraz zajęty liczeniem ferrari w garazu i poklepywaniem sie po plecach w grupie wisikców na fejsbuku, szkoda twojego czasu, nie ma sensu im tego tłumaczyć ( rekinowi rychardowi, onto, aaa) wszyscy mi odpisują że są zadowoleni bo można taniej dobrać , nie biorą wogóle pod uwagę że teraz musża odrobić 50% do ostatnich szczytów w lutym
  • ekin ile masz teraz set tysięcy złotych zysku? Autor: ~Rafał [185.55.64.*]
    Rekin jest teraz zajęty liczeniem ferrari w garazu i poklepywaniem sie po plecach w grupie wisikców na fejsbuku, szkoda twojego czasu, nie ma sensu im tego tłumaczyć ( rekinowi rychardowi, onto, aaa) wszyscy mi odpisują że są zadowoleni bo można taniej dobrać , nie biorą wogóle pod uwagę że teraz musża odrobić 50% do ostatnich szczytów w lutym
  • Re: Rekin liczy ferrari Autor: ~Rafał [185.55.64.*]
  • Re: Rekin liczy ferrari Autor: ~aaa [37.30.26.*]
    Rafałku, ale ja jestem na plusie, nie muszę niczego odrabiać bo niczego nie straciłem. A nie straciłem bo po prostu nic nie sprzedałem. Jakbym sprzedawał po 8 to bym do kwietnia kolejnego roku musiał sprzedawać, bo bym miał ponad 200k podatku do zapłacenia, a nie wiem czy sytuacja wtedy będzie taka, że akcje będę chciał sprzedawać (np. nie chciałbym by być zmuszony do sprzedaży przy kursie jaki jest np. teraz) - wolę nie ryzykować i spać spokojnie.

A tak sobie dalej czekam, póki spółka ma perspektywy, a widzę takowe na conajmniej na kolejny rok po GPW - a potem się zobaczy co dalej.

Dla przypomnienia, gdy wchodziłem w 2022 to przed scaleniem sytuacja była podobna, że kurs sobie bez istotnego powodu spadał, a potem rósł, a scalenie raczej jest pozytywnym zdarzeniem dla spółki o dobrej kondycji finansowej (i w długim terminie w zasadzie był).

Teraz z pozytywnych rzeczy będzie skup akcji własnych i przejście na główny parkiet. Z tego co pisali na grupie na fb po walnym - zarząd na razie nie planuje w najbliższym czasie rozpoczęcia skupu, więc będzie się pewnie kisiło jakiś czas.
    hahaha a nie mówiłem Mike wszyscy zadowoleni że spadło 40% , ale to dobrze że nie sprzedali po 8zł bo musieli by zaplacić większy podatek, same miszcze na tym forum, widać ja jestem przegryw , sprzedałem powyżej 8zł, zapłace olbrzymi podatek hahahahahahah
  • Re: Rekin liczy ferrari Autor: ~Klekot [185.198.0.*]
    No tak jesteś przegrywa bo myśląc długo terminowo lepiej poczekać
    aaa całe szczęście że po raporcie w lutym nie było 13zł bo dopiero byś się załamał jak byś musiał od tego podatek zapłacić haahhahahahhaha
  • Re: Rekin liczy ferrari Autor: ~iksde [185.198.0.*]
    Totalnie nie myślisz dlaczego napisał o podatku xD
    Rafałku, wiem że dla Ciebie większe pieniądze są abstrakcją bo dwa dni temu mówiłeś o jakichś ogromnych sprzedażach gdy było kilka transakcji po 8k akcji ;)

https://i.imgur.com/IrpdjyG.png

To co działa na Twoim kolarskim pakieciku nie zadziała skutecznie na większym wolumenie, chyba że się lubi hazard. Ja tam wolę inwestowanie jednak
    milioner z bankiera się znalazł, a 5,80 według ciebie miałem tu w życiu nie zobaczyć hahahhahahhahaha, to teraz spójrz sobie od jak dawna kurs oscyluje poniżej 6zł, nic więcej nie będę pisał hehehehe
    A więc to ty Rafałku kryjesz się pod 212.102.40.* jako m.in. Arczi

przestań człowieku, Rafałek jest tylko jeden, nie wymyślaj tak jak technik-at , błagam
  • Re: Rekin liczy ferrari Autor: ~aaa [188.147.77.*]
    Rafałku, fakty są takie:

> Autor: ~Rafał [185.55.64.*] 2024-07-03 15:18
    > milioner z bankiera się znalazł, a 5,80 według ciebie miałem tu w życiu nie zobaczyć hahahhahahhahaha, to teraz spójrz sobie od jak dawna kurs oscyluje poniżej 6zł, nic więcej nie będę pisał hehehehe

Wpis o 5,80 o którym pisałem był odpowiedzią z jasnym zaznaczeniem autora do którego to jest cytowane - do Arczi, znanego leszcza co się chowa za darmowym VPNem z Adguarda pod ip 212.102.40.*.

Jeśli piszesz, że Tobie pisałem o 5.80 musiałbyś być Arczim.

To pierwsza sprawa. Druga sprawa, że wyciąłeś z mojej wypowiedzi co nie pasowało i dodałeś coś, czego nigdy nie pisałem.

Na początek pełen cytat wpisu do którego się odnosisz:
    > 212.102.40.*
    > Tak, Ciebie na peronie wieszczącego spadek na 5.8 czeka zmienienie z planszy :D
    > Jak to było? Poniżej 6.99 do końca dnia? Dwie sesje później kurs zaliczył już złotówkę wyżej
    [*zmienienie -> zmiecienie; literówka]

Leszczyki w styczniu się prześcigały na ile to zaraz spółka nie spadnie (co się wtedy nie wydarzyło - wydarzyło się za to nowe ATH, bo parę dni później poszło sobie na 8.45. A wtedy 5.8, czy 6.99 które miało w ciągu dwóch dni nastąpić nie nastąpiło - i z tego w tym wątku się śmiałem, bo to jest tak samo nierealne jak te wszyscy naganiacze co się prześcigają o super wzrostach do końca lutego, marca (czy tam innej daty).

To jest to co sobie wyciąłeś, aby dopasować pod swoją tezę, natomiast to co sobie dodałeś od siebie to wmawianie, że mówiłem że 5.80 zł nigdy nie nastąpi. Nic takiego nie pisałem, mimo że tak twierdzisz. Jestem bardzo ostrożny w używaniu takich jak "nigdy" czy "zawsze". Lubię za to bardziej ostrożne: "zazwyczaj" lub "prawdopodobnie" lub po prostu zaznaczam, że coś jest moją opinią. Nie muszę się uciekać tak jak ty do manipulacji, bo nie muszę nikogo straszyć aby ktoś mi sprzedał akcję trochę taniej niż wcześniej sprzedałem, ot nie bawię się w kolarstwo jak ty czy technik-at, którzy się wzajemnie ośmieszacie i prześcigacie w dyskredytowaniu jeden drugiego.

Podsumowując - z czytania ze zrozumieniem pała; z manipulacji i wyciągania rzeczy z kontekstu 5+. Ale to w sumie dobry zestaw do bycia właśnie kolarskim leszczem :)
  • Re: Rekin liczy ferrari Autor: rekin1 [37.225.19.*]
    Nie lubię Ferrari. Wolę trzymać akcje dopóki 4mass i inne spółki się rozwijają. Aha, zaglądanie komukolwiek do portfela jest nieeleganckie i jest domeną przegrywów.
[x]
4MASS 0,68% 4,43 2025-10-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.