12 lat temu zbierali po ponad 70 zł i 11 lat temu zbierali itd.i dziś zbierają tyle, że co roku kurs niżej.Wcale sie nie nie zdziwię jka za rok będą zbierać po 1 zł.
To bardzo dziwna spółka - jako jedna z nielicznych w ogóle nie zauważyła, że od marca mamy bardzo silne odbicie na rynku - WIG urosł prawie 40% a wiele spółek około 100%.
ja się wyleszczyłem ( z małym zyskiem) i się bardzo cieszę ;-))
męczę ten papier od stycznia i mam już po prostu dosyć.
Szkoda nerwów i wywalam to z obserwowanych.
Jak sobie sami podbiją cenę to niech kupujących na ulicy szukają, albo sami niech sobie przerzucają
Pewnie takich jak ja jest więcej
adieu stx
pozdrawiam wiernych
Na razie oparliśmy się o jego górne ramię.Nie dziwi mnie to bo zawsze po wybiciu następuje ruch powrotny i wtedy pakują się spóźnialscy.Oczywiście nie jest to wyrocznia tylko jakieś prawdopodobieństwo.Powiedzmy,że 50%.Pewnym na 100% to jestem tylko tego,że kiedyś umrę.
Tak,ta świeca to spadająca gwiazda.Tyle,że w tym momencie nic nie znaczy bo spadająca gwiazda ma negatywną wymowę tylko na szczycie wzrostów a o jakich wzrostach my możemy powiedzieć?Jednodniowych?Ta świeca ma wyglądać jak spadająca gwiazda bo tak chcieli panowie z grubymi portfelami,którzy nie zdążyli się obkupić.Tak samo było z wig20 po 14:30 czyli spadająca gwiazda,panika,wielka wyprzedaż a na fixie biała gwiazda zblizona do doji i tysiące wyleszczonych.
Cercio, jesli piszesz o tym co bylo po 14.30 to zakladasz, ze beda wzrosty. I jesli rzeczywiscie nastapia to bedziesz miec racje wtedy nazwijmy to dokonane zostalo wyleszczenie, ale jesli bedzie np. spadek w najblizszych dniach to co wtedy. Mnie pociesza to, ze obserwujac kilka spolek zauwazylem podobne scenariusze - alchemia, zeneris przy 0.8, graal, techmex i pare innych. Jak bedzie rynek jutro zweryfikuje. Zgadzam sie, ze technicznie rynek wyglada dobrze, tym bardziej, ze doszlo do wzrostu obrotow i gro transakcji odbywalo sie miedzy 1.6-1.62. Dla trwalszych wzrostow widzialbym przebicie 1.65 na pokaznych obrotach.
Wyleszczenie już nastąpiło.Miałem na myśli spółki z wig20.Stalexport do tego indeksu nie należy.A czy jutro będą wzrosty?Na to pytanie ci niestety nie odpowiem.Mnie to wyglądało na spychanie kursu.Ktoś jeszcze za mało kupił i część akcji poświęcił na zepchnięcie kursu.Ale to tylko moje przypuszczenia,powiedzmy 50%.
widac bylo jak ostro szarpali w canach 1.62 brali duze pakiety i to bardzo szybko po prawej stronie co sie pokazalo to brali a potem byc moze wykorzystali sytuacje i zaczeli wywalac moze specialnie bo tyle brali po canach 1.62 i nagle staneli jak tylko byly dane z stanow kto tyle bral tego po 1.62 chyba nie po to aby stracic chca nas moze wywalic z walorku
widac bylo jak ostro szarpali w canach 1.62 brali duze pakiety i to bardzo szybko po prawej stronie co sie pokazalo to brali a potem byc moze wykorzystali sytuacje i zaczeli wywalac moze specialnie bo tyle brali po canach 1.62 i nagle staneli jak tylko byly dane z stanow kto tyle bral tego po 1.62 chyba nie po to aby stracic chciali nas wystraszyc?