Może dzisiaj coś drgnie na ess.W czoraj obroty nie zachwyciły ale też nie były najgorsze,ja jestem dobrej myśji i mam nadzieje żę pomału ruszy do góry.
TAKA DOBRA SPÓLKA A KISI się można dostać rostroju nerwowego bankruty idą do gory a to stoi w miejscu po ogloszeniu wynikow trochę było lepiej i dalej padaczka.
Tak to już jest że w czasie bessy inwestorzy nie podchodzą racjonalnie do kupna akcji i niejednokrotnie wolą kupić takiego "BANKRUTA" zamiast fundamentalnie zdrową spółkę jaką bez wątpienia jest ESSTYSTEM ,ale kiedy trend się na dobre odwróci to ludzie zaczną szukać właśnie takich fundamentalnie zdrowych spółek a wtedy przyjdzie czas na wzrosty a i to już bez wątpienia nie długo.POZDRAWIAM :)
Witam
a ja mam akcje od debiutu i stale dokupuję. To spółka jakich mało, zbudowana na zdrowych fundamentach. Takiego solidnego drzewa nawet wichura (kryzys) nie złamie Mają stały akcjonariat, fundusze nie sprzedały. ... traktuję inwestycje w tą spółkę długoterminowo. Na innych papierach można szaleć, a tu spokojnie się pomnoży. Im mniej "spekulantów" tym lepiej. I cieszę sie że ktoś z KONKURENCJI próbuje namieszać. Z chińskimi produktami Konkurencja daleko nie zajedzie. Waluty skoczyły, Chiny się wycfaniły. Tylko patrzeć jak zaczną przenosić produkcję do Europy. Poza tym ES daje pracę wielu ludziom w Polsce. Moze nie maja "kokosów" ale maja prace. A to w dzisiejszych czasach najważniejsze. I nie mówie to o Krakowie czy Rzeszowie ale o Wilkasach. Pozdrawiam stałych akcjonariuszy życzę słonecznej niedzieli. W wolnej chwili nowy zapraszam do poczytania innych wypowiedzi. Karakoke, Seniora, Halinki, Jacomelli i innych. Nikt nikogo nie zmusza do zakupu. Prosze poczytac raporty LUG'a czy LENY a potem ES. Potem można wdawac sie w dyskuje, tylko po co? https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1433128&strona=1
Pozdrawiam stałych akcjonariuszy życzę słonecznej niedzieli
Już sama nazwa wskazuje że mamy do czynienia z pracownikiem ESS posiadającym akcje i trudno mu przyznać obiektywizm. Sądzę ze nie chcesz (albo się boisz) spojrzeć z odrobiną dystansu.
Wszystko co napisałeś to prawda.
Tylko że zdrowe fundamenty służą za podstawę do zbudowania solidnej budowli a nie chatki z trzciny.
Stale czytam wątki konkurencji i proszę:
LENA - firma leży przez opcje. Sprzedaż spada ale dotyczy to całej branży (ESS też), spólka zależna Luxmat idzie w rozsypkę. model tanich produktów się nie sprawdza
LUG - zakończona budowa zakładu, wzrost sprzedaży mimo kryzysu, spadek zysku pomimo wzmocnienia eksportu. Przyczyna - spłata wcześniejsza kredytu walutowego. Firma z zakładem w strefie. Moim zdaniem najgroźniejszy rywal Essów - wchodzą w obszar ich działalności czyli wysokomarżowe realizacje dużych Inwestycji. Minus - brak rozbudowanych struktur wejść do biur architektów i projektantów
Tak więc widzisz każda firma w branży ma swoje plusy i minusy i trzeba rzetalnie analizować portfel i wskazywać naszym kolegom i koleżankom zagrożenia a nie tylko uderzac w dzwony pochwalne.
I zobacz co się dzieje w budownictwie - UE, infrastruktura ciągnie budowlankę i takie firmy jak ess mają szansę na rozwój tylko jej nie wykorzystują. Za 2 lata skończą się inwestycje i chętnie wpadnę w polemikę z Tobą na temat wykorzystania szans - LUG,LENA i inni będą się chwalić realizacjami a Ess kolejnymi sądami, przedszkolami, szkołami i ratuszami bo tam można wejść w układy a w realizacjach komercyjnych będą w tyle... bo tam liczy się cena i walka na umiejętności.
Wspomnisz moje słowa.
pozdro dla wszystkich krytyków i wspieraczy. Tak się tworzy forum i wymiana myśli.
P.S. fajnie ze nie ma bluzgów bo przynajmniej trzymamy poziom.