• Raport kwartalny Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    Jethro, według Ciebie, o której godzinie podadzą raport - jak zwykle po sesji?

Pytanie drugie, jak prognozujesz wygląd tego raportu (chodzi głównie o te nieszczęsne opcje)?
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~Daro [212.160.172.*]
    ja jestem ciekawy czy będzie podbitka pod wyniki, a to już ostatni dzwonek

Pozdr
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~AdamSP [91.94.126.*]
    Panowie , właśnie wczoraj wymieniłem zdania z Jethro i pewnie będzie tak jak to przsystało na polityke informacyjną naszej Polnej : raport za IQ po godzinie 16 :)))

Jak to Jethro napisałe : Będzie co analizować przez weekend.

Pozdr
  • Re: Raport kwartalny Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    jeszcze za ten kwartał to się jakiejś rewelki nie spodziewam (chodzi o zysk netto, bo operacyjny nie powinien być najgorszy...); a i tak nie powinien być dużo gorszy od zysku netto za cały 2008 rok (tamto było w cenach akcji), czyli jest w zasadzie pod co grać:)
    Jethro, a Twoje zdanie, nie dasz się skusić na ponowne podjęcie dyskusji z nami? :)
  • Re: Raport kwartalny Autor: kaktus83 [83.30.206.*]
    Przesiadl sie na parkiet i tam komentuje :).
    szkoda... pijok wyciągnął rękę, a też nie musiał... może Jethro ma tylko bana i zaraz wróci tu do żywych:) bo nie wierzę, że poważny inwestor mógłby się gniewać na dłuższą metę -fajnie, jak jest atmosfera ok, ale my tu jesteśmy, żeby przede wszystkim ZARABIAĆ !!! a jak się zaczniemy sypać, to g...no będzie, a nie wzrosty na Polnej, już Jakubas odpowiednio wymęczy akjonariat i zdusi kurs nawet i do końca roku, a w zasadzie to do lutego 2010 (raport za 2009, który najprawdopodobnie będzie rewelacyjny i jak nie teraz, to przynajmniej wtedy już nic nie zatrzyma kursu Polnej w pędzie do 100, a raczej ponad 100 zł
  • Re: Raport kwartalny Autor: kaktus83 [83.30.206.*]
    Czyli jednak gdzies tam w glebi duszy, sadzisz, ze kiszonka na polnej moze trwac i caly rok. A blyskawic moze nie byc wogole :/?
    kiszonka to będzie na 100% jak zrezygnujemy; ja na razie nie mam powodu, ale też się mogę obrazić na ....
    spokojnie, wszystko pod kontrolą, tylko musimy mądrze działać, żeby nie zrobić zadymy jak na Drągowskim; będziemy rośli jak należy i zarobimy na Polnej krocie i to w rozsądnym czasie:)
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~zmartwiony [83.7.253.*]
    Dnia 2009-05-15 o godz. 12:18 bolo7 napisał(a):
    > kiszonka to będzie na 100% jak zrezygnujemy; ja na razie
    > nie mam powodu, ale też się mogę obrazić na ....
    > spokojnie, wszystko pod kontrolą, tylko musimy mądrze
    > działać, żeby nie zrobić zadymy jak na Drągowskim; będziemy
    > rośli jak należy i zarobimy na Polnej krocie i to w
    > rozsądnym czasie:)

Dragowski to miał być w kwietniu wg Ciebie na polnej , a jest wielkie ...
    a nie zauważyłeś, jak się Sobolewski ostatnio zaczął czepiać ostatnio gigantycznie wzrastających spółek? uważasz, że to przypadek? jak kursy zwalały się na łeb na szyję, to było w porządku, a jak ruch w drugą stronę, to już nie!
    szczupaki i rekiny nie skończyły jeszcze zakupów, a tu im spółki odjeżdżają...

Polna osiągnie swoją cenę w rozsądnym czasie...
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~fan [77.113.115.*]
    Witajcie! Bolo, jak zwykle ma rację! Najważniejsze jest to, by się nie poddać! Nikt z nas nie wie dokładnie, jak długo będzie trwała "kiszonka", ale jedno jest pewne: mamy super diament po super cenie! Dlatego nie ma co się oglądać na drobne wahania kursu i jak jest okazja to trzeba dobierać! A co do wyników, to faktycznie mogą być tradycyjnie po sesji!
    takie pytanko poza tematem - jest jakiś problem z bankierem, długo Wam się na przykład odświeża strona, czy to ja mam problem ze swoim kompem?
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    to ja wariatka i słup Jakubasa.
    Nie miałam czasu przez dwa dni się odzywać ale właśnie zasiadłam i przejrzałam najnowsze wpisy tu i w Parkiecie.
    Jethro się rzeczywiście tam przesiadł obrażony i nawet napisał czego oczekuje po Q1.
    Operacyjnie co najmniej milion, straty na opcjach 300 tys. i 500-600 tys. zysku netto minimum.
    Czy tak będzie, wszyscy dowiemy się po 16:30.
    Moim zdaniem może być gorzej (bo strata na opcjach będzie dużo większa) ale nie mówię tego żeby straszyć tylko podchodzę realistycznie i jestem obiektywna (tak mi się przynajmniej wydaje) jako człowiek z tylko 100 akcjami Polnej w portfelu.
    Poza tym jako mącicielka sielskiego stanu upojenia grupy własnym szczęściem i nieomylnością i tak traktuję swój głos jako nieistotny.
    Zyczę Wam 2 baniek operacyjnego i 1.2 mln zysku netto. Jak się ziści, to pamiętajcie że dawałam każdemu 2 razy tyle co Jethro :).
    a ja myślę, że będzie raczej ta pesymistyczna wersja teraz jeszcze, co i tak nie będzie miało większego znaczenia, najgorsze scenariusze są w cenie, może być tylko lepiej - najpierw trochę lepiej, później lepiej, później najlepiej:)
    dobra, wpadnę później - raport i to tak trzeba sobie będzie spokojnie zostawić na weekend do przetrawienia; nie pozwólcie tym dziadom znów popsuć kursu na koniec, a zwłaszcza w dogrywce - wtedy opłaca się chyba kupować, bo jest najtaniej:)

jak ktoś znajdzie sposób, jak tu ściągnąć Jethro z powrotem, to do wczorajszej propozycji Sheriffa dorzucam 10 akcji Polnej:)
    ja wierzę, że jak teraz jest na Parkiecie, to jest na tyle zajęty, że nie ma po prostu czasu do nas zajrzeć, ale w końcu znajdzie choć chwilkę, choć na razie tylko jakaś jego słynna przyśpiewka lwowska:)
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    jak chcesz go mieć na tym forum to po prostu wyślij pijoka na parkiet. Jak się popsztykają to Jethro wróci tu propagować, bo gdzie ma pójść.
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~mariolka [83.26.100.*]
    Autor: ~Basia [85.222.86.*], 2009-05-15 13:14
    jak chcesz go mieć na tym forum to po prostu wyślij pijoka na parkiet. Jak się popsztykają to Jethro wróci tu propagować, bo gdzie ma pójść

Basiu ! Twoj pomysł genialny :))))))))))))
    pijok lec na parkiet !:)))
    pozdrawiam
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~pijok [79.191.84.*]
    Nic Wam kobiety do męskich sprzeczek , nawet kląć porządnie nie potraficie .
    Jethro..............pomocy..........:)
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.