• To jest POLITYKA INFORMACYJNA POLNEJ Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Tyle wiemy na temat tego co w spółce działo się w 2009 roku:
    http://www.zycie.pl/informacje.php?region=Przemy%B6l&nr=1267&page=3
    I to jest właśnie cała polityka informacyjna ZA Polna w Przemyślu - jeden artykuł zamieszczony w I kwartale roku w lokalnej prasie. Tak władze Polnej szanują drobnych akcjonariuszy. O Zakładzie więcej wiedzą lokalni sprzedawcy jajak i drobiu niż współwłaściciele spółki.
  • Re: To jest POLITYKA INFORMACYJNA POLNEJ Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Fragment listu do akcjonariuszy (część składowa raportu za 2008 rok) :
    "Wyrażając wdzięczność naszym akcjonariuszom, pragnę zapewnić, że w naszych działaniach będziemy dążyć, aby POLNA S.A. była Spółką atrakcyjną i godną zaufania, a nadchodzący rok pozwoli nam realizować przyjęte założenia i budować wartość Spółki."

Jak może być atrakcyjna i godna zaufania, jeżeli Państwo nie podajecie żadnych konkretnych informacji nt. firmy?
  • Re: To jest POLITYKA INFORMACYJNA POLNEJ Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    dlatego też zmienimy to; spory pakiet jest w rękach inwestora, który albo zaangażuje się całkowicie w przejęcie Polnej, jeśli tylko Panu Jakubasowi odechciałby się tej spółki;
    a jak nie, to już na pewno będzie dbał, że odpowiednio rosła wartość aktywów, które udało mu się - jak i nam - zakupić bo bardzo korzystnej cenie;
    nasza rola, to zebranie teraz jak najwięcej informacji o Polnej, a także nieustanne promowanie akcji na innych forach - myślę, że znajdzie się jeszcze sporo osób, które nie dość, że również docenią walory Polnej, to będą na tyle cierlpliwi, żeby nie wystawiać zakupionych akcji na obcenych poziomach, tylko od 25 zł wzwyż;
  • Re: To jest POLITYKA INFORMACYJNA POLNEJ Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Wystosowałem pisemko do Pana Prezesa :)

Witam serdecznie.

Jestem akcjonariuszem "Polnej" i znam możliwości spółki.
    Doskonale wiemy, iż jest to skarb na rynku i ma ogromne predyspozycje do większych wzrostów.
    Biorąc udział w forach dyskusyjnych wymieniam sie poglądami na temat firmy.
    Większość z moich forumowych kolegów potwierdza moje zdanie na temat dobrej sytuacji wewnetrznej.
    Martwi mnie jednak (oraz innych forumowiczów) POLITYKA INFORMACYJNA.
    I tu należy zadać pytanie: Dlaczego informacje wypływające ze spółki są takie skąpe i dzielą je bardzo długie przerwy w ich publikowaniu.
    Wzorując się na częstotliwości pojawiania sie informacji z innych społek giełdowych oczekiwalibyśmy zwiększenia zaangażowania z Państwa storny w przekazywanie danych.
    W sprawie Polnej odnoszę wrażenie, że wiadomości od Was w ogóle do nas nie docierają.
    Ograniczacie się Państwo do minimum, publikując jedynie najbardziej konieczne informacje.
    Zapewne nie brak sukcesów i nowych inwestycji w tak prężnie rozwijającej się spółce.
    W mojej ocenie istnieje wiele przychylnych sytuacji do informowania swoich akcjonariuszy o przedsięwzięciach w firmie, kondycji finansowej, nowych umowach, planach, itp.

Należe do grupy osób, które związały się ze spółka na dłuższy czas. Oczekujemy, iż kurs akcji wróci na właściwy poziom.
    Godny dla takiej firmy i zadowalający wszystkich akcjonariuszy.
    Pragnę jednak, aby ciekawość o działalności "Polnej" i jej władz, była zaspokajana z należytą intensywnoścą.
    Niestety na dzień dzisiajeszy nie otrzymujemy nawet minimum.
    Jako oddany akcjonariusz, ufam, iż problem uda się rozwiązać w najbliższym czasie.

Z poważaniem.
    Ja czyli coolturalny ;)
    Wystosowałem pisemko do Pana Prezesa :)

Witam serdecznie.

Jestem akcjonariuszem "Polnej" i znam możliwości spółki.
    Doskonale wiemy, iż jest to skarb na rynku i ma ogromne predyspozycje do większych wzrostów.
    Biorąc udział w forach dyskusyjnych wymieniam sie poglądami na temat firmy.
    Większość z moich forumowych kolegów potwierdza moje zdanie na temat dobrej sytuacji wewnetrznej.
    Martwi mnie jednak (oraz innych forumowiczów) POLITYKA INFORMACYJNA.
    I tu należy zadać pytanie: Dlaczego informacje wypływające ze spółki są takie skąpe i dzielą je bardzo długie przerwy w ich publikowaniu.
    Wzorując się na częstotliwości pojawiania sie informacji z innych społek giełdowych oczekiwalibyśmy zwiększenia zaangażowania z Państwa storny w przekazywanie danych.
    W sprawie Polnej odnoszę wrażenie, że wiadomości od Was w ogóle do nas nie docierają.
    Ograniczacie się Państwo do minimum, publikując jedynie najbardziej konieczne informacje.
    Zapewne nie brak sukcesów i nowych inwestycji w tak prężnie rozwijającej się spółce.
    W mojej ocenie istnieje wiele przychylnych sytuacji do informowania swoich akcjonariuszy o przedsięwzięciach w firmie, kondycji finansowej, nowych umowach, planach, itp.

Należe do grupy osób, które związały się ze spółka na dłuższy czas. Oczekujemy, iż kurs akcji wróci na właściwy poziom.
    Godny dla takiej firmy i zadowalający wszystkich akcjonariuszy.
    Pragnę jednak, aby ciekawość o działalności "Polnej" i jej władz, była zaspokajana z należytą intensywnoścą.
    Niestety na dzień dzisiajeszy nie otrzymujemy nawet minimum.
    Jako oddany akcjonariusz, ufam, iż problem uda się rozwiązać w najbliższym czasie.

Z poważaniem.
    (coolturalny)
    Sklonowało się, może teraz z podwójną częstotliwością będą publikować informacje ;)
    Ja wcześniej też pisałem. Zero odpowiedzi, zero szacunku.
  • Re: To jest POLITYKA INFORMACYJNA POLNEJ Autor: ~DO BOLO7 [77.114.88.*]
    1. Panu J. bardzo zależy na układaniu się medialnie. Dlatego wszystkie możliwe sugestie dotyczące Polnej należy kierowć do CNBC Biznes.
    2. Rafał Hirsz bardzo lubi tą spółkę - jest dociekliwy, ma cięty język można napisać do niego.
    3. Około 19:00 19:30 w CNBC Biznes redaktorzy kupują i sprzedają wirtualne akcje - zainteresowani inwestorzy przedstawiają e-mailem swoje wybory spółek argumentując je w odpowiedni sposób.
    Powyższy JETHRO-TULL jest jak najbardziej właściwym.
    4. Zasypywać CNBC Biznes e-mailami.
    Juz wysłałem do TVN CNBC, kilka dni temu. Ktoś może to powtórzyć....
    "Panu J. bardzo zależy na układaniu się medialnie" - jeszcze trochę, a bym się przewrócił:)
    Czytając ostatnie wywiady z tym panem, można odnieć takie wrażenie, że mamy do czynienia z człowiekiem bardzo oszczędnym w słowach. Zresztą tak w życiu (cena wezwania) - też starał się zaoszczędzić:(
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.