Fund przejmuje kontrolę, nawet siewiera oddał część pakietu. Widać fund ma jakiś plan na którym i siewiera zarobi. A akcjonariusze wraz z nimi. Trzymać nie puszczać. Ostatnia transakcja funduszu jak znalazłem przyniosła 100% zysku w dwa lata
Owszem trzymam i bardzo jestem z tego tytułu zadowolony. Mam średnią zakupu 11,45 zł oraz 48,39% rentowności. Troszkę zacząłem ostatnio zmniejszać stan posiadania.
Po mojemu prezes i fund będą się kopać po kostkach. Już to widać po espi.
Nie wierzę, że fund kupił papier bez możliwości przejęcia kontroli nad spółką, ale główny akcjonariusz (prezes) ma ponad połowę głosów. Dlatego podejrzewam, że coś nie tak jest u prezesa. Coś na kształt, że albo się rozwodzi, albo umiera, albo chce walnąć tym wszystkim i wyjechać w Bieszczady.
Ale mogę bardzo bardzo sie mylić.
Imho każda z tych opcji to boczniak albo akcje w dół, przynajmniej do czasu większych zmian.
nie rozumiem twojej wypowiedzi z której wynika ze co by nie bylo to bedzie źle, w sumie to sie zgadza, już wracamy po wystrzale na 15 i tak juz zostanie, no jeszcze moze spasc na 13.
Teraz najlepszy moment może dla niej być. Fund walczy z nieuczciwym prezesem. KPO HORECA, które trwa cały czas i aktualnie zmniejszyli wymagania na 20% obrotów. Dodatkowo wpływ powtarzalnych przychodów z kin oraz umowa z orlen.
Tu jest najwieksza niewiadoma.
Nie wiesz, co wie fund a czego nie wie. I co z tego co wie to fejki
Fund nie ma jeszcze nikogo w RN. Kto wie co za trup wypadnie z szafy. Chcesz przyklady. To poproszę . Niekorzystne umowy, umowy zawarte z krewnymi królika, wygasające licencje, burdel z prawami autorskimi do softweru i pieryliard innych.
No tak, ale pewnie fund kupując tak duży udział na pewno skwantyfikował w pełni wszystkie możliwe scenariusze. Pracuje tam dwóch bardzo doświadczonych menedżerów. Spółka ma duży potencjal do odblokowania. Imo mogą ją teraz dobre miesiące.
2. ten potencjał niekoniecznie zostanie odpalony pod prezesem obecnym posiadającym ponad 50 procent głosów
3. moze to zrobic fund, ale patrzac na espi to nie udało im się nawet walnego zwołać, a co dopiero przejąć spółkę
4. fund nie wszedl, żeby zarobic 20 czy 40 procent. podejrzewam, że w tym tempie cała zabawa potrwa kilka lat i może przyniesc fundowi zysk pewnie ze 100
mój wniosek
jeśli ta zabawa potwa kilka lat, to po drodze bedzie się jeszcze można nakupić. znaczy wydaje mi się, że zdąże wskoczyc :) na razie czekam na espi. troszkę papiera LSI mam i trzymam.
za wolne środki na razie kupuję ATT
Ciekawe jeszcze czy Spółka może odwołać w takich przypadkach ZWZ. Przecież jest zobligowana do odbycia ZWZ do 6 miesięcy po zakończeniu roku obrotowego.
wg KSH nie, ale nie mamy pana płaszcza i co nam zrobisz?
i jeszcze 1. jeśli za kilka lat będzie rozsądne wezwanie to ok, jeśli nie to jakim sposobem czarodziejskim chcesz sprzedać papiery? pakietówka to 250k i musi się znaleźć drugi do tanga. jakbym nawet miał wolne 150k to jak to kupić?
dzięki Bogu na razie nie mam takich problemów jak wolne 150k
Noo dokładnie płynności to tu wgl nie ma. Musiałoby się zmienić postrzeganie przez inwestorów co by było ciężkie. A jak będzie klops to nie ma komu sprzedać. Ja mam pozycje zostawiam i zapominam. Powodzonka ! Rzadko na bankier z kimś można przeprowadzić konstruktywną rozmowę.
fund wykańcza prezesa. dla fundu takie coś to normalka, dla prezesa pierwszyzna. prezes na pewno ma słabsza psychikę, ale widać że walczy jak lew (nwza za pół roku). walczy jak lew, ale polegnie jak kundel. kwestia czasu. za rok, dwa będzie nowe rozdanko.
Zobaczymy do października. Teraz jest najlepsze otoczenie.
1. Prezes nad którym wisi żniwiarz. Prawdopodobnie skończą się jego machlojki.
2. KPO HoReCa. Obniżyli próg do 20% przychodów. 1,2 mld zł pójdzie do HoReCa. Pierwsze nabory już otrzymały pieniądze. Teraz trwa drugi nabór z obniżonym progiem.
3. Wpływ umów kinowych. Powtarzalne przychody.
4. Podpisane umowy na hardware w tym Orlen.
5. Bossa dodała do spółek które mogą zaskoczyć wynikami.
6. Spodziewam się nowej reko.
7. Poprawa marży na sprzedaży.
8. Szacunkowe przychody w pierwszym półroczu +19% r/r.
Jak nie teraz to nigdy.