• Polna jutro korekta? Autor: ~zigi [193.17.14.*]
    swoje 2k nadal trzymam, nie wystawialem na S choc dzis kusilo
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    co takiego? o po jaką choinkę chciałeś dzisiaj sprzedawać?
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: ~Daro [83.143.161.*]
    Jeśli już to zaliczymy ją w locie

Do 15.05 zostało niewiele czasu, wyniki maja być obiecujące a więc teraz jest czas na akumulację a nie realizację zysku. A jeśli akumulacja to muszą być akcje i "problem" w tym że do 25 zł za wiele to ich nie ma.

Trzymać, korekta w dniu wyników a później dalej na północ.
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: ~zigi [193.17.14.*]
    14,85 taki poziom wyznaczylem sobie jako max na dzis i faktycznie od niego kurs sie odbil.... do tego slaby fix i straszne luki w arkuszu zlecen
    w ciągu 1 dnia Polna zrobi kilkadziesiąt %, dlatego nie warto ryzykować wyjścia, żeby odkupić taniej; jak komuś chce się szarpać na jednodniowych wahaniach...
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Nie będzie żadnej korekty. Przemy dalej do przodu - tym bardziej, że Stany nieźle się zazieleniły:) http://www.rynek.bizzone.pl/?node=1
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: ~waldek [87.205.215.*]
    Jutro sprzedaje akcje banków i wchodzę w Polną każda cena poniżej 20 zł jest dobra. Korekta ? raczej jej nie będzie, oby tylko zdążyć z zakupami
    idziesz może z PKO BP? bo zamieściłem informację dla tamtych szanownych akcjonariuszy, żeby rzucili okiem na nasz diament polankowy:)
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: ~przemyślanin [87.205.215.*]
    Nie wychodzę z PEKAO uważam że czas zrealizować zyski. PEKAO, może i pójdzie jeszcze kilka % do góry, ale w porównaniu z tym co się szykuje na Polnej to grosze
    aaa ok;
    dobrze piszesz, że każda cena poniżej 20 zł jest dobra, a będzie to widać i czuć, jak przeskoczy na 25 zł:)
    a i wtedy będą wydzierać sobie papier; nawet bardziej, niż teraz...
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    miałeś Zigi rację trzeba przyznać.
    rozumiemy, że Basia uaktywnia się na korektach Polnej (bądź, co bądź potrzebnych do złapania oddechu - ważne, że ma z czego korygować);

Basia, jak obstawiasz jutro?

zigi, jak obstawiasz jutro?

a jednak korekta, tylko jak gleboka?
    Nie pytaj sam siebie bo to jest bez sensu, tylko odpowiedz na pytanie Bola: Co obstawiasz na jutro?
    pytanie skierowane do czytajacych ten watek, nie mam w zwyczaju gadac sam ze soba :) Co obstawiam jutro? To czego bym nie chcial.... czarna swieczka z dolnym cieniem do 12,50. Rano czesciowo zredukowalem, wylacznie z zamiarem odkupienia nizej, bo to dobra spolka jest...
    zigi, świeczki od jakiegoś czasu przestały się sprawdzać na Polnej, gdyż nie mamy tutaj naturalnej gry popytu i podaży, zwłaszcza ostatnimi, gorącymi czasy:)
    nie jestem do konca przekonany.... 14,85 bylo latwe do przewidzenia... teraz teoretycznie powinno sie troche pomielic w przedziale 12,5-13. Duzo zalezy od szerokiego rynku, a ten moze sprzyjac redukowaniu pozycji
    Powiadasz częściowo:-) No tak ... przy tych nie najwyższych, korekcyjnych obrotach trudno jest to zrobić bez uszczerbu dla kursu.
    Teraz czekamy na prognozę Barbary.
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: germany12 [86.63.90.*]
    jethro jestem ciekaw czy myslisz o tym co ja
    Germany, różne myśli mnie nachodzą, ale jedna jest podstawowa: Prawdopodobnie na dniach ktoś będzie musiał opublikować komunikat o przekroczeniu progu 5%. Co to oznacza? Mega-odpał +50% w ciągu 1 dnia,
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: ~dario [89.76.8.*]
    +50% ?
    he he , kolega to ma fantazje ....
    dario, uspokój się, to nie dla Ciebie te 50%;
    skoro zupełnie niedawno, bo w poniedziałek, przedstawiałeś się jako "wystrachany leszcz" i Twój horyzont brzmiał: "czy wybije się ponad 13 na close? Kupiłem po 13,5", to chciałbym Cię pocieszyć - sprzedasz Polną z 10-io procentowym zyskiem za niedługo:)
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: ~dario [89.76.8.*]
    ja kupilem na dluzej, wiec nie koniecznie zadowole sie 10 % zyskiem, ale 50 % w jeden dzin to tylko na dragowskim, ale nie na polnej
    gdyby nie ukryte zlecenia słupołazów, to już dziś mógłbyś zobaczyć nie 50%, a nawet 70-80% !

spokojnie, niech skupujący odbiera resztki paliwa słupom, a i niech go w tym wspomagają nowi inwestorzy i niech skupują cały czas akcje w super promocji - błyskawica, która jest gotowa i tylko czeka na uderzenie w odpowiednim momencie zaprowadzi kurs jednym ruchem do 20-25 zł !

ważne, żeby teraz w tym ważnym momencie nikt nie wymiękał i nie oddawał akcji słupom, bo sobie w takiej sytuacji cały czas odbierają tracone paliwo; gdyby tylko wszyscy byli cierpliwi, to już teraz byśmy pisali: dotknie dzisiaj 30 zł?
    Na Polnej też zdarzały się mocne odpały. Rekordowy jednodniowy wystrzał był chyba z 10,25 zł na prawie 18 zł - 2,5 roku temu (ponad +70%).
    ... a jakby co, to pisz do mnie na o2, początek adresu jest taki sam jak mój nick.
    Basiu, jesteś przecież świetnym DT na Polnej - pewnego pamiętnego dnia czekałaś ze swoimi tysiami i akurat upolowałaś 12 zeta, nie mówiąc o tym, że miałaś przygotowane środki niewspółmiernie duże w stosunku do standardowych obrotów Polnej;

do rzeczy, jak Ty, doświadczony DT, obstawiałabyś jutro zachowanie Polnej:
    1) rano
    2) w południe, jak wszystkim się włączy leń obiadowy
    3) zakończenie sesji

i proszę Cię, nie wymiguj się od odpowiedzi, bo nie sztuką jest pojawiać się i tylko kąsać... wykreuj coś, choćby miałaby to być na razie tylko prognoza zachowania kursu Polnej jutro; przecież to takie łatwe...
    "i proszę Cię, nie wymiguj się od odpowiedzi, bo nie sztuką jest pojawiać się i tylko kąsać... wykreuj coś, choćby miałaby to być na razie tylko prognoza zachowania kursu Polnej jutro; przecież to takie łatwe... "

Przeszkadzałam Wam Panowie Członkowie Kółka Wzajemnej Adoracji więc sie nie odzywałam. Nie zawsze mam też czas być tak aktywna na forum jak niektórzy, którzy potrafią prowadzić polemikę sami ze sobą.

Co do zgadywania kursu jutro to oczywiście nie wiem co będzie mogę tylko przypuszczać , że po tak brzydkiej świeczce jak dzisiejsza to powinniśmy być w dół.

Co do mojego DT na Polnej to sama się sobie dziwię ale póki co wychodzi mi to znakomicie (a przecież nie zawsze tak to wychodzi, jestem tylko omylnym człowiekiem).
    Nie będę też więcej komentować co po jakich cenach robię bo stwierdziłam że takie gadanie nie jest w moim interesie. Zresztą może i lepiej jak czasem się lekko uśmiechnę czytając że tu albo tam to na pewno był ukryty słup ZJ.

Kończąc, co do kreowania czegokolwiek to prześledziłam sobie posty z ostatnich kilku miesięcy i muszę przyznać że spółka ma na tyle "rzeczowych pomysłodawców i twórców niesamowitych historii" ze ja kreować już chyba nic nie powinnam. Sam prawdopodobnie przejrzysz się w lustrze i stwierdzisz, że przecież nie ma wielu którzy mogliby w kreacji być równie dobrzy.

Pozdrawiam i życzę jednak wzrostów jutro.
    Basiu, mam dla Ciebie idealnego kandydata na męża. Jest nim Siema. Serio-serio, pasujecie do siebie:)
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: ~pijok [79.191.229.*]
    Wczoraj o przed trzynastą kupiłem parę sztuk . Te cztery procent by mnie zabolało , gdyby nie to że wszystko PADŁO.
    Na pewno to nie był "poniedziałek"
    ....... parę dni przespałem?
    pijok, poniedziałek i piątek mają bardzo dużo wspólnego ze sobą - spajają dni robocze, sąsiadując z weekendem, a także ich nazwa zarówno zaczyna się, jak i kończy na te same literki:)
    a ha-ha, już teraz wiem, dlaczego tak lubisz poniedziałki (przy okazji może piątki też) - Twój nick też zaczyna się na "p" i kończy na "k" :)
    męża to ja już mam Panie superdowcipny.
    W taki razie przepraszam.
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: ~pijok [10.49.0.*]
    No i proszę . Jakież to towarzystwo charmant .
    Przepraszam ..... No no....
    Jethro, widzisz Basia jest już zajęta - nie rozbijaj Ty nie dobry jej związku:)

dobrze, że nam Basia na koniec postu życzyła jednak dzisiaj wzrostów - to może bydzie dobrze na weekend :)
    Sypać, sypać PKC :)
    ... bo inaczej będzie d...-jaś, a nie korekta:)
    oh, gdyby nie było tylko tych ukrytych...
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: germany12 [86.63.90.*]
    panowie a dragowski juz nas przeskoczył mysłalem onim jak stał okolo 2zł ale wymiekłem a teraz prosze dzien w dzien z wideł nie moze zeskoczyc ale z polna tez tak bedzie
  • Re: Polna jutro korekta? Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Ja stałem na Drągowskim w kolejce po 2,2 chciałem go kupić dla beki za 2 tyś. ale znudziło mnie czekanie na widłach i pod koniec dnia wycofałęm zlecenie. Teraz mamy ładne pare set procent w góre.... Szkoda :(
    No właśnie ... i to jest problem dla Ściemy i wielu innych, których KUSI:)
    Obrocik na tej pseudokorekcie cieniutki. Jak ktoś chce kupić misi zacząć brać z prawej i to natychmiast, bo kursik ucieknie w górę:)
    a przede wszystkim niech kupują na koniec notowań z prawej i w dogrywce przydałoby się, żeby nas ktoś reprezentował, to powinno trochę pomóc, żeby tak na bezczela nie zwalali na sam koniec kursu...
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.