dobrze ze kupilem tak malo a nie kilkadziesiat kola papieru. W takich sytuacjach jak obecna mala plynnosc ratuje mi dupe. Instal moze powtorzyc historie zastalu z tego co widze. Na walorku jest wymiana papieru i nic z tego dobrego nie wyjdzie - to co oddajecie jest ich a reszta to ciagle ten sam papier.
no widzisz Logic, Ins jest poprostu słaby i tyle.Papier toaletowy kma większą wartość i tyle.Ja jestem tym załamany że mam tyle tego że nie mogę wyjść z papiera a codziennie widzę jak mi parę tyś ucieka i nic nie mogę zrobić , bo driugi głiupi na ten szajs się nie trafi.Choć to dziwne bo ten śmieć ma wyniki dobre, kontrakty, przyszłość naqwet dobrą, ale co z tego.ma markę śmiecia i nim zostanie.
Forum Giełda
Zobacz profil Instal Lublin
bRAC INSTAL
Autor: -Logic [79.162.78.*], 2009-05-04 09:23
I TO JUZ MAX DWA DNI I OSTRE WYBICIE W GORE
Autor: -Logic [79.162.78.*], 2009-05-04 09:53
PRZEBICIE SREDNIEJ WOLUMENU Z 309 DNI PRZEZ WOLUMEN DZIENNY. DZIS NAJPRAWDOPODOBNIEJ LEKKI WZROST I ADX ZACZNIE SIE ODWIJAC DO GORY. MAM WRAZENIE ZE JESTESMY SWIADKAMI ZMIANY KIERUNKU TRENDU JA JAK RASOWIEC STARAM SIE KUPOWAC Z UKRYTEGO I NADAL TAK BEDE ROBIL.
INSTAL JEST PIERWSZA SPOLKA JAKA KUPILEM NA GPW DALA MI WTEDY 80 % ZYSKU A JAK WIEMY NA GIELDZIE HISTORIA LUBI SIE POWTARZAC.
to pisalem wczoraj ale papier po wybiciu wolumenu znowu dzis pokazal dupe. Zoaczymy co jutro wedlug moich obserwacji takie wybicie dawalo efekt po 2 dniach tyle tylko ze papier utrzymywal w najgorszym wypadku pozycje cenowa a tutaj mamy spadki - niespodzianka. Prosze nie miec do mnie pretensji ja pisze to co widze i na czym sie opieram - zlamalem co prawda w wypadku instalu podstawowa zasade swoich spekulacji papier nie ma plynnosci i to jest jedyna jego wada - coraz bardzie przypomina mi zastal.Powtorka z zastalu bedzie dla posiadaczy tragedia - wczoraj byla wymiana podobna byla kiedys na IDMSA i lecial na ryj.
Ktos ktop ma instal ma czas albo liczy na cos wiecej niz zarobek % na papierze, nie jestem pewien czy nie bedzie jakiejs zmiany w zarzadzie w najblizszym czasie. Zobaczcie na elbudowe ktora mam od ponad miesiaca tam byla jednego dnia transakcja za ponad 3mln zlotych i wtedy wszedlem - ktos chce chyba ciepla posadke w instalu i chce ja zdobyc za jak najmniejsza kase.
tak jest.Na walnym ma być zmiana kogoś w RN, osobiście jestem zdrgustowany Instalem, choć pamiętam go za czasów Niebrzydowskich jak szedł jak szalony.Teraz papier jest ( albo nie jest) juz na dolnym kursie i uznałem ,że przemiany pozytywne w spółce dają podstawy do zakupu, choć powiem ,że złamałem zasadę nr 1- nie tykaj spółek z małą płynnością, aczkolwiek to się zmienia, ale na INS nie obowiązują żadne giełdowe zasady.Trochę mnie to dziwi bo fundamentalnie ta spółka wygląda obiecująco, wyniki, brak upadłości, kontrakty, plany na przyszłości, działka w LU za 20 baniek.Ale niestety to wszystko na nic jak spółka dno .Teraz obawiam się jednego ,że sprzedam na pierwszym wybiciu (10 % ) a on pójdzie dalej up.Tak miałem Mostka Płock, taplał się po 16-17 zł, to go szczęśliwy wypchnełem po 18,60 chyba, a potem miał coś koło 130 zł :).A jutro scenariusz- tranzakcja nr 1 , godz 13.30, wolumen 350 sztuk, kurs -7,07 , 2.38 .Obym się mylił.