Wita was nie koronowany król bankiera. Moze ciutkę za wcześnie średnia 90.42 PLN ale nie moglem sie już powstrzymać moim zdaniem moga jeszcze spróbować przejechania po stopach w okolicach 80 PLN i dopiero wzrosty...Generalnie przewalam tutaj moje zyski z Rainbow Tours gdzie zarobiłem ponad 50% w 2 miesiace. I stwierdziłem że starczy jak zobaczylem ze taka perelka fundamentalna na Longa jest w okazyjnej cenie. Moim zdaniem 180 PLN do końca 2025r. a do końca 2029r. 500PLN za akcje. tak to widze. Dlaczego ? Jest to Spolka z branzy nowoczesnych technologii wyceniana obecnie po C/Z= ok.12 i Stopie Dywidendy rzedu 6,5% przy tej cenie wejścia... uwazam ze to bardzo atrakcyjne parametry bo dawny Livechat (obecny Text) poruszal sie historycznie w widełkach cena zysk 11-32 czyli okolice 12 ktore mamy obecnie to jest podobny poziom wyceny do dolka z 2019 czy tam 2018 roku kiedy spadlo z 50-paru zlotych na 20...czyli bardzo prosty rachunek w peaku formy spolka jest wyceniana na 32-krotność zysku rocznego(obecnie jest wyceniana na 12-krotnosc). Obecny zysk to ok. 170 milionow rocznie... Spółka do tej pory historycznie raz na 3-4 lata podwajała wynik netto osobiście nie widze zagrożeń tego trendu liczba klientów cały czas rośnie arpu też co daje wzrost przychodow rzedu ok. 30% rocznie nawet zakladajac lekki spadek w tym wzgledzie uważam że w horyzoncie 5 letnim minimum wynik zostanie podwojony (czyli na 2029r. zakladam 340milionow) tymbardziej ze uwazam ze obecny kurs dolar/zloty spowodowal lekkie zaburzenie a uwazam ze w horyzoncie dluzszym kurs bedzie minimum w okolicach 4pln a moim zdaniem fair cena na dolar zlotych to okolice bardziej 4.20-4.30 czyli mamy ok. 5-7,5 % dyskonta moim zdaniem na kursie walutowym. I teraz prosta matematyka zysk netto na 2029r. zakladam 340milionow (być może dopalone kursem dolara o dodatkowe 5-7,5% czyli moga to być okolice nawet 360-370 milionow) ale policzmu 340 * peak wyceny C/Z ktory zgodnie z tym jak sie rusza ta spolka od niedowartosciowania do przewartosciowania czyli 340 *32 = 10.88 miliarda kapitalizacji i teraz bardzo prosta matematyka sprowadziamy do milionów żeby bylo łatwiej liczyć 10880 / 25.75(liczba akcji spolki tekst) = 422,52 PLN Przy czym nalezy zalożyć że przy jakiejś manii AI społka może chodzić po wyższych wskaźnikach niż C/Z=32 ...może być w manii 50 czy 60 , 70 nawet... wiec zakladam konserwatywna docelowke na 2029r. 500PLN. Przy okazji oczywiscie jest możliwość kasowania dywidendy która moim zdaniem bedzie rosła mniej więcej o 1% rocznie czyli spodziewam się czegoś w stylu 6,5% w momencie wejscia potem 7,5% 8,5% 9,5% 10.5% 11.5% także dodatkowy zysk z dywidend 5 letni powinien sięgnąć zwrotu rzedu połowy kwoty inwestycji według moich wyliczeń. Co do przeceny z 157PLN na okolice 80-90 PLN uwazam ze to czysta okazja wynikajaca ze spadku kursu dolar/zloty a takze akurat tak sie zlozylo z wyplaszczenia MRR Arpu itd natomiast uwazam ze to jest przejsciowe co potwierdzaja ostatnie podane MRR zwiekszajace przychod w dolarach o 170 tysiecy na miesiac....Spolka jest globalna ma silna pozycja na rynku i wysokie know how. Co do okazji moim zdaniem też rebranding ja wytworzyl bo moim zdaniem poprostu czesc inwestorow nie wie co to TEXT pamieta spolke z nazwy Livechat...i moim zdaniem to tez ma wplyw na kurs ze obecnie jest ona slabiej znana inwestorom ze wzgledu na rebranding sam i odbieram to wszystko jako okazje. Rowniez to ze bardzo wielu sie zastanawia co robić...moim zdaniem jak sytuacja bedzie jasna i sie przestana zastanawiac raz dwa bedzie ze 130 PLN takze tu trzeba moim zdaniem wchodzic odwaznie bo jak karty beda na stole nie bedzie raczej juz takiej okazji. Publikacja MRR byla lekkim pokazem gdzie kurs bardzo szybko skoczyl z okolic 90 na 99....potem doszlo do kontynuacji korekty ktora moze tez chwile jest potrwac bo moim zdaniem zalezy komus na dobraniu papieru po taniosci... nie mniej uwazam ze obecnie najlepsza okazja na GPW. Pozdro ;)
Tak, to prawda, roztoczyłeś na Rainbow piękne wizje sięgające 150 zł a nawet chyba 400 zł i nagle dowiedziałeś się o kursie walutowym, który może mieć znaczący wpływ na wyniki Rainbow Tours. Tutaj widzę to samo, perspektywy dla Text sięgające 2029 i wyceny ponad 10 mld zł. O czym poinformujesz tym razem, po wyjściu z Text przy kursie np. 120 zł? O zagrożeniach ze strony systemów Microsoft, Google czy innych?
Dnia 2024-05-07 o godz. 12:15 ~stockpicker napisał(a): > Tak, to prawda, roztoczyłeś na Rainbow piękne wizje sięgające 150 zł a nawet chyba 400 zł i nagle dowiedziałeś się o kursie walutowym, który może mieć znaczący wpływ na wyniki Rainbow Tours. Tutaj widzę to samo, perspektywy dla Text sięgające 2029 i wyceny ponad 10 mld zł. O czym poinformujesz tym razem, po wyjściu z Text przy kursie np. 120 zł? O zagrożeniach ze strony systemów Microsoft, Google czy innych?
To prawda ze na bierzaco aktualizuje swoje podejscie to wynika z tego ze sytuacja na rynku jest dynamiczna...jak zaczynalem inwestycje w Rainbow bylem bardziej optymistyczny co do zachowania kursow walutowych nie mniej patrzac tecznicznie na dolar/zlotym mamy podwojny dolek w okolicach 3.90 i najblizszy opor gdzies w okolicach 4.20 wiec raczej spodziewam sie wachlowania kursu w widelkach 3.90-4.20 gdzie ten kurs srodkowy to 4.05 a wiec jednak nieco wyzej niz obecny kurs 4PLN . Pozatym jak wchodzilem w Rainbow nie mialem jeszcze na radarach TEXT on mi sie pojawil mniej wiecej tydzien temu z racji ze juz kiedys jeszcze livechat chcialem miec w portfelu i potem plulem sobie w brode czesto ze tego nie kupilem po 20PLN zrobilem analize fundamentalna spolki z ktorej wynika ze na bazie wskaznika C/Z jest spolka obecnie wyceniana jak wtedy gdy kosztowala 20zl zwazajac jeszcze na wysoka i stale rosnaca stope dywidendy uznalem ze skok z Rainbow na Text bedzie lepszym rozwiazaniem dla mojego kapitalu. Uwazam że tu potencjalu na spadki jest max na 10% czyli do okolic 80 wedlug mnie nizej nie zejdzie bo nawet sama dywidenda bedzie to hamowala bo przy 80 to ta stopa przy obecnych zyskach bedzie wynosila jakies 7,5% wiec moim zdaniem bardzo dużo patrząc jeszcze na Pipeline spółki i jej dotychczasowa historie. A potencjal do wzrostów jest ogromny moim zdaniem lekko moze byc 100% do konca 2025r. jak rynek sie zorientuje że spadek byl splotem poprostu kilku czynnikow ktore raz na jakis czas na tym podmiocie sie zdarzaja czyli wyplaszczenie MRR czy ARPU czy liczby klientow takie sytuacje mialy tez miejsce wczesniej natomiast zazwyczaj to trwalo max kilka kwartalow i wszystko wracalo na dobre tory... takze moim zdaniem nie ma podstaw zeby sadzic ze obecnie bedzie inaczej....za dobra firma moim zdaniem Generalnie tez firma jest dla mnie pewniejsza na Longa niz Rainbow choc nie wykluczam ze do konca 2024r. kurs Rainbow wzrosnie jeszcze np 50% a kurs Text np tylko 20% moze miec miejsce taka sytuacja nie wykluczam jej ale moze miec tez miejsce sytuacja odwrotna czyli ze Rainbow wzrosnie juz tylko z 20% a Text np 50% do końca roku... A generalnie na Longa jednak Text uwazam za spolke lepsza i pewniejsza od Rainbow i akurat na lokalnym dolku cenowym dlatego wole tu przeskoczyc.... Tyle ;)
dwa razy nie będę tego tu zamieszczał, więc sobie gdzieś zapiszcie , tak to subiektywnie widzę, jeśli wojna do Polski się nie "wleje" bo wówczas nic nie będzie już nigdy takie same, to kurs USD/PLN na koniec roku 2024 ~3,6-3,8 , na koniec roku 2025 3.3 - 3,6. 2026 3,2-3,5 . 2027 3,1-3,4 ,,,,........... 2032 1,7 - 2,2
To sobie inflację jeszcze dołóż do tych cykli jaka była w USA a jaka w Polandzie :-))) do tego deprecjację względem złota, a na koniec rynek obligacji w USA. ...a w sklepach ceny spadną do poziomów z przed 10 lat...cykle przecież buhahahaha
Dnia 2024-05-07 o godz. 12:32 ~Kol napisał(a): > Dobrze że wpadłeś i przestawiłeś wajchę na wzrosty,korekta na wigach lada moment a tutaj 40%na minusie
max do 80zl i przejechanie po stopach i gora tak to widze...ale i nie musi tego byc tylko odrazu gora albo poprostu jeszcze troche kiszonki nie mniej na koniec 2024 i dalej moim zdaniem kierunek docelowy jest jeden gora a obecna sytuacja to tzw strachy na lachy i okazja zakupowa tak to interpretuje.... Pozdrawiam ;)
Na Rainbow Tours było od początku wiadomo, że na wynik za 2023 korzystny wpływ miał kurs walutowy i ceny paliwa lotniczego. Niemniej w 2024 Rainbow ma szansę wypracować zysk netto na poziomie 130-150 mln zł, co powinno pozwolić zbliżyć się do 130 zł za akcję wg mnie, być może nawet do końca czerwca 2024.
Dla mnie spółką, której kurs może dynamicznie rosnąć w 2024 jest Mirbud (niedoszacowanie względem Budimeksu, rosnący portfel kontraktów, KPO, potencjalne akwizycje spółek z sektora kolejowego, częste ESPI z informacjami o nowych kontraktach).
Jeśli chodzi o Text to muszę więcej poczytać. Istotna jest poprawa wyników w 2024 względem 2023, aby dać impuls do większego wzrostu.
Dnia 2024-05-08 o godz. 08:04 ~stockpicker napisał(a): > Na Rainbow Tours było od początku wiadomo, że na wynik za 2023 korzystny wpływ miał kurs walutowy i ceny paliwa lotniczego. Niemniej w 2024 Rainbow ma szansę wypracować zysk netto na poziomie 130-150 mln zł, co powinno pozwolić zbliżyć się do 130 zł za akcję wg mnie, być może nawet do końca czerwca 2024. > > Dla mnie spółką, której kurs może dynamicznie rosnąć w 2024 jest Mirbud (niedoszacowanie względem Budimeksu, rosnący portfel kontraktów, KPO, potencjalne akwizycje spółek z sektora kolejowego, częste ESPI z informacjami o nowych kontraktach). > > Jeśli chodzi o Text to muszę więcej poczytać. Istotna jest poprawa wyników w 2024 względem 2023, aby dać impuls do większego wzrostu.
poprawa moim zdaniem bedzie ale nie musi byc wcale istotna zeby dac impuls do wiekszego wzrostu tu moze byc bez wiekszego powodu powrot na 157PLN co oznacza +72% na kursie bo sredni C/Z dla tej spolki historycznie to 20-21 a obecnie jest wyceniana po C/Z=12 tylko raz w 10 letniej historii znalazlem nizszy C/Z na tym podmiocie i wynosil on 11 to bylo w okolicach 2018 roku kiedy kurs spadl na 20 PLN po czym potem w 4-5 lat wzrosl z tego poziomu na 157PLN ....uwazam ze teraz jest podobna okazja (dodam że max C/Z-ety w peakach na tym podmiocie to ok.32) no coz rynek rozstrzygnie.... jak zwykle
Chyba zbyt dużą uwagę przywiązujesz do historycznego C/Z. Kiedy zyski spółek dynamicznie rosną lub jest na nie moda wśród inwestorów z jakiegoś konkretnego powodu to C/Z jest zazwyczaj wysokie a później wraz z okresem dojrzałości podmiotu zazwyczaj spada i pozostaje na umiarkowanym lub nawet niskim poziomie. Jak zwykle zdarzają się wyjątki. Dużo też zależy od tempa poprawy wyników, dywidendy itd.
sektorowy C/Z dla Sektora w ktorym jest TEXT jest C/Z=19 a oni maja 12 a historycznie zazwyczaj to oni byli 3-4 punkty nad sektorem czyli naturalna sytuacja jest Sektor 19 Text 23...ale co ja sie tam znam ;) Widocznie mamy duzo wiecej lepszych spolek od tej w tym sektorze ;) he he he...rynek rozstrzygnie kolego jak zwykle... C/Z Historyczny jest mega wazny szczegolnie w spolkach ktore maja powtarzalne wyniki a na Text (dawny Livechat) masz wyniki jak od linijki niemalze odrysowane wiec spokojnie mozna sie posilkowac C/Z-etem historycznym . Bo to nie jest spolka typu Rainbow gdzie masz 167 milionow zysku a rok pozniej mozesz miec 50 np ...wtedy zgodze sie ze patrzenie na C/Z nie ma sensu specjalnie... Natomiast tutaj to co już masz w wynikach to na 99.9% mozesz przyjac ze to bedzie i pytanie ile wiecej...takze nie porownujmy nie porownywalnego ....oczywiscie mozesz zalozyc ze teraz bedzie armageddon natomiast w 2018 byla dokladnie identyczna koincydencja czyli oslabienie dolara plus wyplaszczenie arpu i przyrostu liczby klientow i jeszcze facebook mial ich zdetronizowac. Okazalo sie ze to byla mega okazja zakupowa i teraz gram na replay... co nie moge ? :)
Poniżej twój tekst, w którym twierdzisz, że zysk Rainbow Tours w 2024 może wynieść 200 mln zł. Skąd więc teraz to przykładowe 50 mln zł? Rainbow powiększa własną bazę hotelową itd. Rozumiem inwestycję w Text i argument o C/Z dla sektora, ale całkowitego wyjścia z Rainbow już nie rozumiem.
„Pora doprecyzować bo widze że niektorzy generalnie maja problem z matematyka i sie zastanawiaja czy moze osiagnac 150zlotych do konca roku...wiec policzmy to:Moje założenie spółka może zrobić 200 milionów zysku. Obecna kapitalizacja 1miliard. Obecny C/Z przy założeniu wypełnieniu wyniku oczekiwanego C/Z=5 uśredniony C/Z tej spółki patrząc na ostatnie 7-8 lat to będzie jakieś C/Z=15-20(opracowanie własne plus biznesradar)Czyli znaczy że mamy 200-300% upside'u do normalnej wyceny historycznej na bazie C/Z. Tzn że kapitalizacja przy zyskach rzędu 200 milionów powinna wynosić 3-4 miliardy ergo to daje wycene 210-280 złotych. Także tak 150złotych może zostać osiągnięte zaznaczam że napisałem że tyle bedzie na koniec tego ROKU. Co nie oznacza że to bedzie szczyt na kwicie...poprostu mam swiadomosc ze nic nie rosnie pionowo do gory...ale tu sa fundamenty na tyle mocne ze generalnie po korektach to bedzie szlo moim zdaniem do tych 150 na koniec 2024 dociagnie... Historyczna pompka jak była ostatnia w styczniu 2018 C/Z był w okolicach 25
Piszę z telefonu stąd będzie inne IP napisałem że Rainbow może dalej rosnąć ba nie zdziwi mnie to ale osobiście ja często wybieram poprostu jedna max 2 spółki 3 które gram nie jestem zwolennikiem tzw nadmiernej dywersyfikacji są ludzie którzy chcą mieć to to i jeszcze tamto ja poprostu wybieram często moim zdaniem najlepszy temat. I nie wykluczone że do końca roku Rainbow urośnie więcej niż Text. Poprostu to takie moje flow i czucie rynku że wolę tu przeskoczyć
xyz zwiałeś z Rainbow a tam rośnie :) tutaj spada i nic nie zapowiada wzrostów ale cóż, ktoś musi być dawcą kapitału i pamiętaj że zawsze możesz wrócić na Rainbow
Dnia 2024-05-10 o godz. 10:27 ~taki_tam napisał(a): > xyz zwiałeś z Rainbow a tam rośnie :) tutaj spada i nic nie zapowiada wzrostów > ale cóż, ktoś musi być dawcą kapitału i pamiętaj że zawsze możesz wrócić na Rainbow >
Nie dziekuje ;) na rainbow zarobilem 57% w 2 miesiace...uwazam za tam koncowka wzrostow a tu dopiero wszystko co najlepsze przed nami....na rainbow zobaczymy czy da rade gladko przebic 100 PLN jednak to jest psychologiczny poziom okragla cyfra i w ogole uwazam ze moga byc problemy.....pozatym nawet niech dojdzie rainbow do 120 i tak mam to w nosie bo fair value wedlug mnie na text to 145 PLN i to na bazie obecnych wynikow zakladajac poprawe i napalke na AI spokojnie moze byc 200PLN juz w przyszlym roku...uwazam jednak na czuja ze wyniki rainbow za 2024 moga byc duzo slabsze niz 2023 bo kursy walutowe sa plaskie a w 2023 byl piekny spadek co im dopalilo zysk netto tak to widze....ale wzrosty moga byc dalej ale na bazie poprostu rosnie bo rosnie i dolacza kolejna leszczyna az w koncu zderzenie z gora lodowa ;) pytanie gdzie sternik wywali ? Nie wiem tego nie jestem wrozbita ja lubie grać pewne sztychy A obecnie juz takiego na Rainbow nie ma...wskaznikowo niby jest tanio ale to moze byc pulapka...niedlugo wyniki za Q1 zobaczymy co rainbow pokaze ;)
Za Q1 wyniki na Rainbow mogą być bardzo dobre rok do roku, gdyż w Q1 2023 waluta nie miała takiego wpływu jak w Q3 a przychody w Q1 2024 dużo wyższe. Przy okazji melduję się na pokładzie TEXT. Rainbow jeszcze trzymam.
Średnioroczna dynamika jest ok. Tylko co z ostatnio raportowanym kwartałem Przychody IV kw. 2022/2023 r/r 86/89 zysk netto 47/43. Jak to wypadek przy pracy to będzie grubo na walorze.
Dnia 2024-05-10 o godz. 13:14 ~ZB napisał(a): > Średnioroczna dynamika jest ok. Tylko co z ostatnio raportowanym kwartałem Przychody IV kw. 2022/2023 r/r 86/89 zysk netto 47/43. > Jak to wypadek przy pracy to będzie grubo na walorze.
nie ma nawet wypadku przychody w dolarze cały czas rosną!!! spadek w PLN wynika ze spadkow na dolar zlotym . ostatnio tez rentowność netto spadla troche do okolic 50% tylko ze to tez badalem historycznie i oni generalnie też na rentowności tak faluja od 56-50% ...juz mieli w przeszlosci spadki na rentownosci netto do 50% i potem podbijali znowu na 56% wiec mozliwe ze troche rentownosc im spadla cos tam zooptymalizuja i znowu im wzrosnie...tak to widze no pozyjemy zobaczymy...moim zdaniem to bardzo dobra spolka o duzych mozliwosciach no i do tego jeszcze przy tym poziomie cenowym dywidenda 6.5% a mowimy o spolce technologicznej gdzie normalnie raczej dywidendy sa max 3-4% co tez moim zdaniem wskazuje na duza okazje
dokladnie w latach Q4 2016 do Q3 2019 wystepował zjazd na rentownosci netto z 56.28% do poziomu 49.95% po czym w kwartał nastapil skok na 58.17% i potem ten poziom byl przez jakis czas trzymamy nawet ze skokami na rentownosci netto w okolice 60% obecna rentownosc netto to znowu okolice 50% co moim zdaniem moze znowu zmobilizowac Text do pewnych dzialan optymalizacyjnych w tym wzgledzie tymbardziej ze gdzies czytalem sluchalem ze chyba tam automatyzuja pewne rzeczy co moze sie przyczynic do zwiekszenia rentownosci. Swoja droga Rentownosc Text okolice 50% a rentownosc srednia sektora w ktorym sa 3% hahahaha przypomne sektor wyceniany po C/Z=19 a oni po C/Z=12.5 przy poprawcie mnie jesli zle licze ok. 15 razy bardziej zyskownym biznesie ?! hahahaha. Potęga Fundamentalna jakby nie patrzeć ;)
Również pokusiłem się na zakup małego pakietu Text. Co mnie przekonało to to że spółka reguralnie płaci dywidendy od samego początku i co najważniejsze rok do roku coraz większą. Uwagę moja przykuło wprowadzenie nowego produktu co za tym idzie zwiększenie przychodów i pokazanie w najbliższym tak jak napisano w komunikacie realnej gotówki dobrze by było jakby to się ukazało już w raporcie kwartalnym. Fajnie by było jakby to był produkt wykorzystując AI na miarę Livchat ale to tylko moje spekulacje. Co mnie trochę martwi to dolar który oscyluje w granicach 3.9 a 4.2 choć jak spojrzeć technicznie to dolar znajduje się teraz w dolnym ograniczeniu kanału wzrostowego. Nie liczę na dolarze wzrostu do ceny 4.78 z zeszłego roku ale takie umocnienie dolara w przedziale 4.2 do 4.4zl w 2024 roku możliwe. Myślę że zmiana nazwy z Livchat na Text też nie była dobra ponieważ gro ludzi już sie sentymentalnie przyzwyczaiło do nazwy starej ale to oczywiście moje zdanie. Myślę że jak przebije trwałe opór który jest zlokalizowany na 100zł (tu bariera psychologiczna jak na CDP i CCC) to rynek znowu dostrzeże spółkę. P{ki co coroczna dywidenda na poziomie ponad 6% i zwiększające przychody i rozwój poprzez wprowadzanie nowych produktów przemawia na korzyść spółki.
Ale to jest właśnie szansa że gro inwestorów nie wyszukuje w swoich wyszukiwarkach tej spółki bo nie wie co to jest. Właśnie to moim zdaniem w dużym stopniu stworzyło tą okazję wystarczy spojrzeć kiedy był rebranding a kiedy spadki kursy się zaczęły moim zdaniem doszło do odcinki popytu. Przez brak wyszukiwan spółki gdzieś tam w portfelach inwestorów. Nie zatrybili generalnie jeszcze
Dokładnie tak jak przewidzialem doszło do wywalenia stop lossow w rejonie 76-78 co ciekawe nie było tego za wiele co może wskazywać że papier jest bardzo mocno odleszczony potwierdzeniem mojej tezy będzie zamek dzisiaj powyżej 81 conajmniej chodzi o to że przy tego typu zagraniu jak wywalenie stopów odwrotka wzrostowa jest dość dynamiczna wręcz można powiedzieć że zaskakuje swoją siła wcześniejszych sprzedających
Swoją drogą graty dla sternika bo w poniedziałek jeszcze byłem w kraju a dziś jestem poza UE i nie mam dostępu do rachunku więc graty za wybór momentu w którym część twardych rąk nie może dobrać hałdy papieru. Szacuneczek ja i tak narzekał nie będę mam średnia 88.XX ale czekałem trochę na to wywalenie stopów żeby se zrobić średnia w okolicach 84-85 no ale spoko i tak nie mogę narzekać na wejście brać 10% wyżej od dołka to w perspektywie czasu będzie niemalże idealne wyjście
W sensie w piątek jeszcze byłem w kraju trochę żal że taka zbioreczka akcji od leszczyny mnie ominęła ale nie będę narzekał bo wiem że w perspektywie czasu nie będzie miało znaczenia kto kupował po 79 a kto po 88 ...88 w perspektywie czasu to i tak będzie niemalże doskonale wejście teraz bardziej wyjście będzie się liczyć bo wiecie można kupić po 80 a potem skompromitować się wyjściem przy np 110 a ja to przetrzymam do 200 minimum myślę
Sesja odwrotu z zamkiem na 80.20 PLN. Od teraz wzrosty tak to widzę kochani. Jak ktoś sprzedał w moim zdaniem błąd życia najgorszy możliwy moment...wywalenie stopów i teraz góra tak to widzę