Germany. nie ładnie.
Też mam czasami ochotę komuś nagadać , jednak nie za to że nie podziela naszej radości , tylko za to że jest po prostu chamem i prostakiem...
Przejdź sobie na Centrozap , jest tam niejaki Maksymilianek , spróbuj sobie z nim porozmawiać , a nie ubliżać komukolwiek.
Swoją drogą wątek "akcja s25" niech pozostanie na starym wątku z prośbą do stałych forum...bez komentarzy..
Basia Wracaj, przepraszam za kolegę.
przez pomyłkę poszło na CZP
nie dzieląc na płci (na giełdzie jest równouprawnienie, czyli nie mam dam ani dżentelmenów, nie ma kobiet, ani mężczyzn, tylko są inwestorzy), nie broniąc i ganiąc kogolowiek, muszę zauważyć, że Basia bezzasadnie obraziła sporą grupę akcjonariuszy Polnej, nie w pełni rozumiejąc pewnych mechanizmów i nazwała ich przedszkolakami...
witajcie! widzę, że nieźle rozpisaliście się i padło przy okazji trochę niemiłych słów! Mimo wszystko i tak uważam poziom dyskusji na wątkach Polnej za dosyć wyważony i rozsądny. Dla mnie liczy się to, że każdy może napisać co sądzi, byle by robił to bez obrażania innych uczestników!
nikogo nie chcę obrażać ale to na prawdę poważne do końca nie jest. Jeśli jestescie tacy mocni to dlaczego nie kupujecie (np. dzisiaj) tylko przyciągacie podażą na poziomie 25 (nikt powazny kto kupuje akcje nie patrzy co tam leży na podaży 100% wyżej).
Nie jest też prawdą że ponizej to nie ma podaży bo wczorajszy dzień pokazał , że jak jakiś baran kupuje 11800 akcji PKC to podaż się znalazła na całą paczkę po 12 (choć w karnecie w chwili składania zlecenia kupna przez moment rzeczywiście wiatr hulał). I chętnychdo sprzedaży po tej cenie lub trochę wyższej było wiecej.
Kupuję (bez zbędnych zapowiedzi) i będę kupowała na pewno nie dlatego co na forum przeczytałam tylko dlatego że spółka jest tania. O ile Jakubas nie będzie dążył do pokazywania kiepskich wyników przez spółkę to jestem o jej kurs w miarę spokojna. Ale pewnie oddam poniżej 25.
czyli cały czas się nie rozumiemy...
podaż od 25 wzwyż jest nie po to, żeby ktoś patrzył na to, tylko po to, żeby się nie pojawiała na poziomach, które dla Polnej są kpiną, czyli obecnych; jak w pewnym momencie zabraknie chętnych do oddawania polanki na obecnych poziomach, to popyt, który zawsze mniejszy, czy większy, będzie się jednak pojawiał, będzie mógł być zaspokojony tymi zleceniami wystawionymi w naszej akcji!
A podaż, którą wczorajsze zlecenie PKC (dlaczego obrażasz człowieka, nie znając jego intencji i nazywasz go baranem?) została zaspokojona przez UKRYTE ZLECENIA SŁUPÓW JAKUBASA!!! i to jest to blokowanie kursu, w które też nie chcesz uwierzyć...
wstawiłam zmywarkę więc po kolei:
przedszkolaki - bo ta akcja jest na prawdę niepoważna,
baran - bo jeśli chciał coś zrobić czy pokazać to powinien po powiedzeniu a powiedzieć b. Kupujący nie zrobił natomiast nic poza tym że kupił drożej niżby pewnie mógł.
Co do słupów Jakubasa wczoraj to ich nie było bo nie było wcale ukryciaków.
Po wstawieniu kupna 11800 PKC papier się zawiesił i w pierwszym momencie teoretyczny kurs był powyżej 16 PLN. Było równoważenie i wchodziły kolejne eski z niższymi limitami. Sama sprzedałam parę tysięcy które z nawiązką odkupilam dzisiaj w przedziale 11.20-11.42.
NIe reagujcie jak obrażalskie panienki bo ja naprawdę nie jestem aż tak żle wychowana, tylko czasami lubię być lekko kąśliwa. Pozdrawiam Was serdecznie.
Intencji postronnych osób nie zrozumiesz, akcja Ci się nie podoba, nie musisz być do niej przekonana; to nie mniej zdrowia będzie Cię kosztowało zostawienie nas w spokoju - niech sobie działamy, jak działamy, otwórz nowy wątek i zaproponuj dywagacje dotyczące zachowania Polnej i inne na TWOIM POZIOMIE wiedzy inwestorskiej. Dlaczego tego nie zrobiłaś do tej pory?
a propos Twojego wyjaśnienia wczorajszego równoważenia kursu, to chyba nie widziałaś dokładnie, co się działo ze zleceniami w trakcie tej akcji, a przede wszystkim tuż po tym... nawet, jak tam jakimś cudem znalazło się Twoje parę tysi...
ależ drogi Bolo7, to do mnie zaadresowano ten wątek jakbyś nie zauważył.
Po co zresztą Wam pisanie na ogólnodostepnym forum skoro każde nieco odmienne zdanie jest traktowane jak manifest faszyzmu.
nie chodzi, do kogo jest zaadresowane, tylko droga Basiu, żebyś choć raz rozpoczęła sama jakiś wątek na Polnej, skoro zdaje się, masz sporo na jej temat do powiedzenia;
nie chodzi o to, że masz odmienne zdanie, tylko, że niepotrzebnie przy tym obrażasz innych ludzi;
ja się oczywiście nie obraziłem jak panienka, jak to piszesz i jak zauważyłaś, starałem się na ile mogłem odpowiadać na Twoje wątpliwości...
cóż Bolo7...........nie wiem jakie moje wątpliwości starałeś się rozwiać. Napisz też kogo obraziłam (przedszkolaków nie traktuję jako obrażanie, sama mam w domu przedszkolaka i bardzo go kocham).
A tak w ogole to życzę trochę więcej rezerwy do siebie.
Zamiast psioczyć na mnie badźcie wdzięczni że dzisiaj zebrałam z rynku 10 tysiów tego złota.