Nie wszyscy wyszli! Ja mam od 5groni i dalej na pokładzie. Nie udało mi się wyskoczyć po 14gr (niewiele brakło), niższa stopa zwrotu mnie nie interesowała. Dziś dokupiłem "kapkę" po 9gr i jeszcze jutro dokupię, jeśli się uda w tej samej cenie.
Na pewno "igrzyska" tu się jeszcze nie skończyły, emocji, zwrotów akcji nie zabraknie. A cierpliwi pewnie coś zarobią. Mój I-szy target to 20groni.
skoro nie woerzysz to nie chodź do kk ale co to ma wspólnego z gpw? Tu jest gra a nie wiara (choć wiekszość z tego forum tego nie rozumie)
Pozdrawiam i głowa do góry - najwyżej przegrasz (ale to tylko pieniadze)
kupiłem po 5 goszy i też nie wierzyłem że zarobię więcej niż 20% a tu niespodzianka i poszybowało na 14 groszy, ale ja sprzedałem po 12 groszy. Ale dla mnie to zarobek super. Pierwszy raz w zyciu zarobiłem ponad 100% w ciągu tygodnia.
No to uwierz! Nie wszyscy co piszą na forach giełdowych muszą kłamać, oszukiwać, etc.
Byłem zły na siebie, że nie udało się po te 14groni wyjść (to był już moment załamania kursu i rzucenia dużych ilości akcji po 13gr). Kupowałem zaraz po ogłoszeniu planów likwidacji (2 miechy temu). Nie wyszedłem też z akcji przy pierwszej podbitce w czasie walnego. Więc jestem tu dalej. I tyle...
to mocne nerwy macie chłopaki..ja ponad tydzień temu wdepnąłem po 10gr i wyszedłem za 12gr bo nie załapałem się na wyzszy pułap...i też się cieszyłem...teraz mam znów kupione a dziś zebrał typek prawie wszystko po 9gr...jutro zbieranie po 10gr może zobaczymy... :)
jutro dalej po 9 groszy gdyż się zastanawiam nad zakupem i nie chce aby mi uciekł papierek - muszę sprzedać swoje akcyjki a zawsze to robię w piątek to jeszce dwa dni - mam zasadę trzymam akcję przynajmniej 1 miesiąc - wtedy można mówić o zyskach.
Przykład IMMO jest bardzo dobry. Ci co byli/są cierpliwi zarobili najwięcej. Bessa odbija na inwestorach piętno - każdy cieszy się z 10-20%, czasem 100% i wyskakują z papierów. A czasem można wycisnąć 1000%...
Znam ludzi którzy zarobili po 1000% NA GIEŁDZIE ale ONI inwestowali a nie grali tak jak wiekszość to robi - spadki czasami trzeba przeżyć choć jest ciężko skoro się kupiło po 14 groszy i ciągle spada a 9 roszy to już zawał serca - ale jak np za tydzień bedzi po 20 to wtedy ucieszysz się i powiesz że fajnie że nie sprzedałem.
wiem że wszyscy chcą wyjść na górce ale nie wiadomo kiedy jest tak górka ja kupiłem Immoest po 0.88 i wyszedłem przy 1.34, ale z perspektywy czasu zrobiłem wielki błąd bo dzisiaj Immoest był po 8zł. Po sprzedaży był już po 1.50 potem 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 i wszystko co było powyżej 1,34 było dla mnie zawsze zadrogie i już nigdy nie odkupiłem tego papierka. teraz myślę o innej spółeczce która może też tak rosnąć.
Dnia 2009-04-22 o godz. 20:04 ~bzyczek napisał(a):
> Nie wszyscy wyszli! Ja mam od 5groni i dalej na pokładzie.
> Nie udało mi się wyskoczyć po 14gr (niewiele brakło),
> niższa stopa zwrotu mnie nie interesowała. Dziś dokupiłem
> "kapkę" po 9gr i jeszcze jutro dokupię,
> jeśli się uda w tej samej cenie.
Na pewno
> "igrzyska" tu się jeszcze nie skończyły,
> emocji, zwrotów akcji nie zabraknie. A cierpliwi pewnie coś
> zarobią. Mój I-szy target to 20groni.
Pozdro dla
> akcjonariuszy :-))))))
za jakis czas będziesz mógł brać workami po groszu
przeciez tu nie będzie chodziła cena 9-10 gr, ja zainteresowałem sie swrzedzem od ogłoszenie informacji o propozycji likwidacji przez zarząd i kupiłem po 6 - sprzedałem po 13 i znowu kupiłem po 9, ale teraz już nie sprzedam za grosze...:)
trochę poczytałem o spółce,także opinie na róznych forach ( niektórzy pisza całkiem rozsądnie), i czekam
i nie matwic się na zapas, bedzie grubo zobaczycie :)
Śmieszą mnie ludzie wprowadzający zamęt na wątkach, naganiający na spadki (bo sprzedali) lub na wzrosty (bo kupili).
Teksty "dzwoniłem do Patrowicza", "jutro info", "SWZ leci na 3gr i inne pierdy nic nie wnoszą, więc wrzućcie na luz Panowie.
Argumenty ZA:
- walor wydaje się być po korekcie, w przypadku braku bardzo negatywnych informacji lub odwrócenia trendu na GPW, nie powinien spaść już niżej. Kto obserwuje notowania, widzi co się dzieje...
- spółka ma majątek (co mają powiedzieć akcjonariusze o ujemnych kapitałach własnych)
- możliwość odstąpienia od likwidacji po wystąpieniu pozytywnych zdarzeń (negatywne już w cenie - czyli likwidacja)
- zamieszanie medialne - za dużo osób patrzy kolesiom z Arki i zarządu na ręce, więc trudniej będzie ugrać coś pod stołem
Argumenty PRZECIW:
- zapał P. Patrowicza w ratowaniu? spółki może się skończyć, jeśli uzna, że swoje lub dla swoich (kasę) już ugrał
dzieki złozeniu pozwu do sądu, sytuacja dla arki juz nie jest taka prosta do wyd. malych, przez to sytuacja stała sie lepsza dla posiadaczy akcji
i racja w tym, że jest majatek i zakład w Nysie, który nadal produkuje i sprzedaje i ten zakład nie jest likwidowany, tak więc spoko
ale oczywiscie, że sytuacja jest napieta
i tak sobie myslę, że Patrowicz nie zlozył pozwu dla kilku groszy, ale to tylko moje zdanie:)
Każdy z Was miał w przeszłości tzw. przeczucie, swędzenie rąk, to coś, co trudno opisać, w tej chwili przyznajcie,że odczuwacie przy swarzędzu to samo. Tu już nie chodzi kto ma racje, tylko czy wystarczy sił, aby nie spanikować i nie wyjść z akcji zbyt szybko. Życze wytrwałości. Poz.
Jak bym mógł przewidzieć przyszłość to bym sie nie wahał i już miałbym Swarzędz - jest teraz o wiele trudniej go kupić gdyż ostatnio był po 5 groszy ale od tego czasu przemieliło sie ponad 100 milionów akcji więc ryzyko się zmniejsza.
Dnia 2009-04-22 o godz. 21:01 ~bzyczek napisał(a):
> Śmieszą mnie ludzie wprowadzający zamęt na wątkach,
> naganiający na spadki (bo sprzedali) lub na wzrosty (bo
> kupili).
Teksty "dzwoniłem do
> Patrowicza", "jutro info",
> "SWZ leci na 3gr i inne pierdy nic nie wnoszą,
> więc wrzućcie na luz Panowie.
Argumenty ZA:
- walor
> wydaje się być po korekcie, w przypadku braku bardzo
> negatywnych informacji lub odwrócenia trendu na GPW, nie
> powinien spaść już niżej. Kto obserwuje notowania, widzi co
> się dzieje...
- spółka ma majątek (co mają powiedzieć
> akcjonariusze o ujemnych kapitałach własnych)
- możliwość
> odstąpienia od likwidacji po wystąpieniu pozytywnych
> zdarzeń (negatywne już w cenie - czyli likwidacja)
-
> zamieszanie medialne - za dużo osób patrzy kolesiom z Arki
> i zarządu na ręce, więc trudniej będzie ugrać coś pod
> stołem
Argumenty PRZECIW:
- zapał P. Patrowicza w
> ratowaniu? spółki może się skończyć, jeśli uzna, że swoje
> lub dla swoich (kasę) już ugrał
zobaczysz, jak likwidacja jest w cenie, gdy wykreślą spółkę z KRSu
zobaczysz, jak
> likwidacja jest w cenie, gdy wykreślą spółkę z KRSu
Giełda jest od tego by zarabiać. Żeby zarabiać, trzeba coś kupić. Jeśli nie widzisz szansy na wzrost kursu SWZ, to co tu robisz? Poszukaj czegoś co warto kupić i ciesz się z rosnących zysków!
Mój prof. od zarządzania zawsze powtarzał "nie podejmuj działań, które i tak okażą się bezproduktywne". Poświęcanie czasu dla pisania tekstów "SWZ po 1grosz" czymś takim jest.