• nie oszukujmy się Autor: ~lukas [79.189.188.*]
    myślę że każdy z nas umoczył od 10 do 30 procent bo tacy co kupili po 06 dawno sprzedali. Mozemy tylko czekać aż do usrania ..
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~bzyczek [192.168.5.*]
    Nie wszyscy wyszli! Ja mam od 5groni i dalej na pokładzie. Nie udało mi się wyskoczyć po 14gr (niewiele brakło), niższa stopa zwrotu mnie nie interesowała. Dziś dokupiłem "kapkę" po 9gr i jeszcze jutro dokupię, jeśli się uda w tej samej cenie.

Na pewno "igrzyska" tu się jeszcze nie skończyły, emocji, zwrotów akcji nie zabraknie. A cierpliwi pewnie coś zarobią. Mój I-szy target to 20groni.

Pozdro dla akcjonariuszy :-))))))
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~lukas [79.189.188.*]
    nie wierzę ale dzięki za optymizm
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~BABCIA [82.210.140.*]
    skoro nie woerzysz to nie chodź do kk ale co to ma wspólnego z gpw? Tu jest gra a nie wiara (choć wiekszość z tego forum tego nie rozumie)
    Pozdrawiam i głowa do góry - najwyżej przegrasz (ale to tylko pieniadze)
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~paweł [77.254.50.*]
    kupiłem po 5 goszy i też nie wierzyłem że zarobię więcej niż 20% a tu niespodzianka i poszybowało na 14 groszy, ale ja sprzedałem po 12 groszy. Ale dla mnie to zarobek super. Pierwszy raz w zyciu zarobiłem ponad 100% w ciągu tygodnia.
    zastanawiam sie teraz czy jutro nie warto odkupić po 9 roszy?
    No to uwierz! Nie wszyscy co piszą na forach giełdowych muszą kłamać, oszukiwać, etc.
    Byłem zły na siebie, że nie udało się po te 14groni wyjść (to był już moment załamania kursu i rzucenia dużych ilości akcji po 13gr). Kupowałem zaraz po ogłoszeniu planów likwidacji (2 miechy temu). Nie wyszedłem też z akcji przy pierwszej podbitce w czasie walnego. Więc jestem tu dalej. I tyle...
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~zzz [85.222.1.*]
    to mocne nerwy macie chłopaki..ja ponad tydzień temu wdepnąłem po 10gr i wyszedłem za 12gr bo nie załapałem się na wyzszy pułap...i też się cieszyłem...teraz mam znów kupione a dziś zebrał typek prawie wszystko po 9gr...jutro zbieranie po 10gr może zobaczymy... :)
    jutro dalej po 9 groszy gdyż się zastanawiam nad zakupem i nie chce aby mi uciekł papierek - muszę sprzedać swoje akcyjki a zawsze to robię w piątek to jeszce dwa dni - mam zasadę trzymam akcję przynajmniej 1 miesiąc - wtedy można mówić o zyskach.
    Przykład IMMO jest bardzo dobry. Ci co byli/są cierpliwi zarobili najwięcej. Bessa odbija na inwestorach piętno - każdy cieszy się z 10-20%, czasem 100% i wyskakują z papierów. A czasem można wycisnąć 1000%...
    Znam ludzi którzy zarobili po 1000% NA GIEŁDZIE ale ONI inwestowali a nie grali tak jak wiekszość to robi - spadki czasami trzeba przeżyć choć jest ciężko skoro się kupiło po 14 groszy i ciągle spada a 9 roszy to już zawał serca - ale jak np za tydzień bedzi po 20 to wtedy ucieszysz się i powiesz że fajnie że nie sprzedałem.
    wiem że wszyscy chcą wyjść na górce ale nie wiadomo kiedy jest tak górka ja kupiłem Immoest po 0.88 i wyszedłem przy 1.34, ale z perspektywy czasu zrobiłem wielki błąd bo dzisiaj Immoest był po 8zł. Po sprzedaży był już po 1.50 potem 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 i wszystko co było powyżej 1,34 było dla mnie zawsze zadrogie i już nigdy nie odkupiłem tego papierka. teraz myślę o innej spółeczce która może też tak rosnąć.
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~ender [95.41.140.*]
    Dnia 2009-04-22 o godz. 20:04 ~bzyczek napisał(a):
    > Nie wszyscy wyszli! Ja mam od 5groni i dalej na pokładzie.
    > Nie udało mi się wyskoczyć po 14gr (niewiele brakło),
    > niższa stopa zwrotu mnie nie interesowała. Dziś dokupiłem
    > "kapkę" po 9gr i jeszcze jutro dokupię,
    > jeśli się uda w tej samej cenie.

Na pewno
    > "igrzyska" tu się jeszcze nie skończyły,
    > emocji, zwrotów akcji nie zabraknie. A cierpliwi pewnie coś
    > zarobią. Mój I-szy target to 20groni.

Pozdro dla
    > akcjonariuszy :-))))))
    za jakis czas będziesz mógł brać workami po groszu
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~swz [86.63.111.*]
    przeciez tu nie będzie chodziła cena 9-10 gr, ja zainteresowałem sie swrzedzem od ogłoszenie informacji o propozycji likwidacji przez zarząd i kupiłem po 6 - sprzedałem po 13 i znowu kupiłem po 9, ale teraz już nie sprzedam za grosze...:)
    trochę poczytałem o spółce,także opinie na róznych forach ( niektórzy pisza całkiem rozsądnie), i czekam
    i nie matwic się na zapas, bedzie grubo zobaczycie :)
    Śmieszą mnie ludzie wprowadzający zamęt na wątkach, naganiający na spadki (bo sprzedali) lub na wzrosty (bo kupili).
    Teksty "dzwoniłem do Patrowicza", "jutro info", "SWZ leci na 3gr i inne pierdy nic nie wnoszą, więc wrzućcie na luz Panowie.

Argumenty ZA:

- walor wydaje się być po korekcie, w przypadku braku bardzo negatywnych informacji lub odwrócenia trendu na GPW, nie powinien spaść już niżej. Kto obserwuje notowania, widzi co się dzieje...
    - spółka ma majątek (co mają powiedzieć akcjonariusze o ujemnych kapitałach własnych)
    - możliwość odstąpienia od likwidacji po wystąpieniu pozytywnych zdarzeń (negatywne już w cenie - czyli likwidacja)
    - zamieszanie medialne - za dużo osób patrzy kolesiom z Arki i zarządu na ręce, więc trudniej będzie ugrać coś pod stołem

Argumenty PRZECIW:
    - zapał P. Patrowicza w ratowaniu? spółki może się skończyć, jeśli uzna, że swoje lub dla swoich (kasę) już ugrał
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~swz [86.63.111.*]
    dzieki złozeniu pozwu do sądu, sytuacja dla arki juz nie jest taka prosta do wyd. malych, przez to sytuacja stała sie lepsza dla posiadaczy akcji
    i racja w tym, że jest majatek i zakład w Nysie, który nadal produkuje i sprzedaje i ten zakład nie jest likwidowany, tak więc spoko
    ale oczywiscie, że sytuacja jest napieta
    i tak sobie myslę, że Patrowicz nie zlozył pozwu dla kilku groszy, ale to tylko moje zdanie:)
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~JAN [192.168.232.*]
    Każdy z Was miał w przeszłości tzw. przeczucie, swędzenie rąk, to coś, co trudno opisać, w tej chwili przyznajcie,że odczuwacie przy swarzędzu to samo. Tu już nie chodzi kto ma racje, tylko czy wystarczy sił, aby nie spanikować i nie wyjść z akcji zbyt szybko. Życze wytrwałości. Poz.
    Jak bym mógł przewidzieć przyszłość to bym sie nie wahał i już miałbym Swarzędz - jest teraz o wiele trudniej go kupić gdyż ostatnio był po 5 groszy ale od tego czasu przemieliło sie ponad 100 milionów akcji więc ryzyko się zmniejsza.
  • Re: nie oszukujmy się Autor: ~ender [95.41.140.*]
    Dnia 2009-04-22 o godz. 21:01 ~bzyczek napisał(a):
    > Śmieszą mnie ludzie wprowadzający zamęt na wątkach,
    > naganiający na spadki (bo sprzedali) lub na wzrosty (bo
    > kupili).
    Teksty "dzwoniłem do
    > Patrowicza", "jutro info",
    > "SWZ leci na 3gr i inne pierdy nic nie wnoszą,
    > więc wrzućcie na luz Panowie.

Argumenty ZA:

- walor
    > wydaje się być po korekcie, w przypadku braku bardzo
    > negatywnych informacji lub odwrócenia trendu na GPW, nie
    > powinien spaść już niżej. Kto obserwuje notowania, widzi co
    > się dzieje...
    - spółka ma majątek (co mają powiedzieć
    > akcjonariusze o ujemnych kapitałach własnych)
    - możliwość
    > odstąpienia od likwidacji po wystąpieniu pozytywnych
    > zdarzeń (negatywne już w cenie - czyli likwidacja)
    -
    > zamieszanie medialne - za dużo osób patrzy kolesiom z Arki
    > i zarządu na ręce, więc trudniej będzie ugrać coś pod
    > stołem

Argumenty PRZECIW:
    - zapał P. Patrowicza w
    > ratowaniu? spółki może się skończyć, jeśli uzna, że swoje
    > lub dla swoich (kasę) już ugrał

zobaczysz, jak likwidacja jest w cenie, gdy wykreślą spółkę z KRSu
    zobaczysz, jak
    > likwidacja jest w cenie, gdy wykreślą spółkę z KRSu

Giełda jest od tego by zarabiać. Żeby zarabiać, trzeba coś kupić. Jeśli nie widzisz szansy na wzrost kursu SWZ, to co tu robisz? Poszukaj czegoś co warto kupić i ciesz się z rosnących zysków!
    Mój prof. od zarządzania zawsze powtarzał "nie podejmuj działań, które i tak okażą się bezproduktywne". Poświęcanie czasu dla pisania tekstów "SWZ po 1grosz" czymś takim jest.
[x]
SWARZEDZ 1,17% 0,01 2011-01-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.