Gdy okazało się że Donald Tusk nic nie robi aby wyjaśnić zarzuty dotyczące przestępstw związanych z nielegalnym finansowaniem kampanii wyborczej przez PO i Palikota to inwestorzy rzucili się do wyprzedawania polskich akcji. Krycie Palikota przez Rząd Tuska to naśmiewanie się z Państwa Prawa. Uwikłane w polityczne zależności Sąd prokuratura uwierzyły że na Palikota dziesiątki tysięcy złotych wpłacili biedni studenci i emeryci. To wyjątkowa pogarda dla ładu prawnego. To niszczenie podstaw demokracji. Palikot musi mieć jakiegoś haka na Tuska jeżeli Tusk woli się skompromitować niż cokolwiek w sprawie Palikota wyjaśnić. Przypomnijmy sobie jak Tusk obrażał posłankę Samoobrony Begger gdy chodziło o sfałszowanie kilkudziesięciu podpisów na listach wyborczych. Teraz gdy sprawa jest o wiele powazniejsza(chodzi o miliony wydane nielegalnie na kampanię wyborcza) nie widzi żadnego problemu. Jak widać w liberalnym państwie są równi i równiejsi tak jak to było w komuniźmie.
Boryszew ma do pokonania opór na wysokości 3 zł na którym wcześniej odbywała się dłuższa konsolidacja. Inwestowanie w Boryszew jest sensowne jeżeli zakłada się że wcześniej czy później ten opór zostanie pokonany. Potem praktycznie jest otwarta droga do prawie 8 zł. Dlatego pisałam że to nie może być podstawowa spółka portfela ale dodatek mogący za pewien czas dać duże zyski. Tu potrzeba trochę cierpliwości.
Karolino czy dalej utrzymujesz 2300 na Wigu20 ???? bo zastanawia mnie tylko ile musiałyby wtedy wzrosnac Stany. Chyba grubo powyzej 1000. Mowie to tylko dlatego ze wszyscy widzimy jak mocno nasi inwestorzy sa wpatrzeni w S&P
Karolino, mówisz o sprawiedliwości, a gdzie ona jest w Polsce ? kto ją reprezentuje , jaka partia , jaka religia? .wszyscy są siebie warci,a ich wartość to 0.
Karolino czy dalej utrzymujesz 2300 na Wigu20 ???? bo zastanawia mnie tylko ile musiałyby wtedy wzrosnac Stany. Chyba grubo powyzej 1000. Mowie to tylko dlatego ze wszyscy widzimy jak mocno nasi inwestorzy sa wpatrzeni w S&P
karolina zlituj się, jesteś niewątpliwie wysokiej klasy specjalistką od giełdy, ale twoja świadomość polityczna jest na poziomie sienkiewiczowskich braci kiemliczów z potopu
jeśli zapiszesz się do pis-u będziesz tam jedyną osobą, która coś potrafi, nie wiem tylko czy towarzystwo pedofilów, alimenciarzy, nieudzaczników itp., itd. będzie ci odpowiadało
przed 89r. była taka formacja o wybitnie antypolskim nastawieniu, nazywała się pzpr, jak nie lubię komuchów tak muszę stwierdzić, że pis jest wybitnie antypolską formacją
ale co tam, każdy swoje wie
te wczorajsze transakcje pakietowe na boryszewie dobrze wróżą?
Boryszew ma do pokonania silny opór na 3zł. Jeżeli trend wzrostowy na Giełdzie się utrzyma to ten opór będzie przełamany a później aż do 8 zł praktycznie nic nie stoi na przeszkodzie wzrostów. Myśle że warto zaryzykować nawet pewien okres stagnacji aby uczestniczyć w dalszym wzroście.
To co piszę wynika z prostych zasad. Trzeba myśleć podobnie jak większość inwestorów. Oni nie mają żadnej głębokiej wiedzy. W swoich stadnych zachowaniach są łatwi doprzewidzenia. Patrzą przede wszystkim na wykresy. Większość z nich kupuje to co szybko rośnie i sprzedają gdy akcje dochodzą do poziomow na których odbywała się wcześniej dłuższa konsolidacja.
gdym miał w paru słowach określić twój profil "inwestycyjny", to powiedziałbym, że jest zachowawczy, tzn. pewny ale przeciętny zysk, wydaje mi się, że nie wykorzystujesz swojego potencjału
moja przygoda z giełdą zaczęła się jakieś dwa lata wstecz, kupiłem sanwila za złoty coś tam, pięknie rosło przed pp więc nie sprzedawałem licząc, że może być tylko lepiej
w sumie straciłem jakieś 90 parę procent, sprzedałem wszystko za 5 gr.
pewnie dlatego mam ochotę odegrać się na groszówkach, ale tamta lekcja jest zbyt świeża
pozostaje mi więc znaleźć rozwiązanie między chciwością a strachem
Koleżanko -- twoje balony nurkują i to mocno - WSZYSTKIE !!! .....a najmocniej Twój gant w którym masz większość kasy prawie MINUS 6 % !!! czy to koniec Twojej nieomylnej mądrości ??? jak samopoczucie ? mam nadzieje ,że masz stop-lossy?
to także inni Karolinko:
t.szczypiński
w.dzikowski
g.schetyna
piskorski
k.grzegorek
j.karnowski
l.staroń
misiak
p.czubiński
mirosław z lublina
a.grad