• Wesołych Świąt Autor: ~Gallileo [79.191.44.*]
    Zdrowych i Wesołych Świąt pełnych radości, szczęścia i miłości oraz wszelkiej pomyślności , pozdrawiam
  • Re: Wesołych Świąt Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Do Gallileo. No rzeczywiście, bardzo dobrze nam tutaj radziłeś - Midas dał sporo zarobić. Zresztą nie tylko Midas. Jak patrzę na swoje byłe inwestycje: Astartę, Lenę czy Dom Development, to jest czego pozazdrościć. Ale i na Polną przyjdzie kolej. Dlatego realizowałbym przynajmniej częściowo (powiedzmy w 20 procentach) zyski na Midasie i przenosił kasę do POLNEJ.
    Tak powracając do Midasa, ciekawa jest sytuacja na innej spółce RK, mianowicie na Krezusie. Kresus posiada 3,3 mln akcji Midasa na łączną wartość 29,8 mln zł, a to po przeliczeniu na jedną akcję KZS daje 0,55 zł - czyli ponad połowę aktualnej ceny Krezusa (1,07 zl). Wynikałoby z tego, że KZS jest papierem niedowartościowanym. Dlatego jakieś 2 tygodnie temu kupiłem mojej teściowej trochę tych akcyjek. Sam w to się nie pakuję - wolę poczekać na odpał na PLA.
    Ale bym Ci doradził:( Krezus i Midas po 10-14% up, a Polna jak to Polna ... Więcej nic nie doradzam:)
  • Re: Wesołych Świąt Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Midas już goni Polną na obecnym poziomie... ale jak nasza wystrzeli to znowu cena Midasa będzie 1/5 ceny Polanki ;)
    Krezus i Midas już po +15% up. A pewnie jutro Midas cenowo przeskoczy Polną.
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~Gallileo [213.158.199.*]
    hehe no faktycznie mialem nosa z Midasem, a szał dopiero sie zaczyna, jak go kupowałem po 4,80 (polna wtedy 9,8 - juz mialem nawet ustawione zlecenie, ale zrezygnowalem i dobrałem na full MIdasa) czułem w kościach że pójdzie, ale zamierzałem go sprzedać po 7,50 w połowie kwietnia:) dobrze ze nie zrobilem tego glupstwa i nadal trzymam, na 11 jest silny opor, ale mysle ze przebije go i zahaczy spokojnie 15-20 złotych, no ale kupna juz nie doradzam bo w tej chwili na tej spolce to juz prawdziwa ruletka:)
    p.s. jak dla tesciowej to było kupić FONa:D na pewno nie zarobi:D
    pozdrawiam

dokleje tutaj post ,który wpisałem własnie przed chwilą na innym wątku abym się Wam tu nie pałętał po wszytskich wątkach;)
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~Gallileo [213.158.199.*]
    Re: *******************POLNA OSTATNI DZWONEK**********************
    Autor: ~Gallileo [213.158.199.*], 2009-04-16 18:50
    witam kolegów z Polnej, jeszcze mnie z Wami nie ma w drużynie, bo Midas pędzi jak szalony, a dopiero się rozkręca, tak więc póki co jeszcze odwlekam w czasie zakup Polnej... widzę, że troszeczkę już mi odjechaliście, bo jak ostatnio u Was gościłem kurs był 10,20zł, ale cóż..nie mozna miec wszystkiego, a zresztą nie mogę narzekać, bo na Midasie dzis stukneło mi 100%, na razie waham sie z przesiadką, bo Roman zaskakuje pomysłami, tak wiec póki co ciągle tu piszę tylko w roli gościa, pozdrawiam
    Do Gallileo: Nie ma znaczenia dla kogo się gra, zawsze chcę zarobić. A teściowa go grobu też tego nie zabierze:)
    Popatrzyłem w zakładkę posiadne papiery ... i mała niespodzienka: Krezusa mam i ja:) Brałem nieco drożej niż dla teściowej, bo po 1,00 zł, ilości kurdupiaste, zaledwie 8888 sztuk ... ale zawsze coś. Zaraz to wystawię do sprzedaży po 2,88 zł.
    Pozdrawiam
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.