Czy akcje serii G i H zostaną kiedyś dopuszczone? Czy jest możliwość wyegzekwowania zainwestowanych pieniędzy od nich? Czemu KNF się tym nie zajmuje, mogę zgłosić jakieś zawiadomienie?
Znalazłeś sobie świetny portal na odpowiedzi odnośnie powyższych pytań.
Na ale spróbuję.....
Ad 1) a czemu miały by być niedopuszczone?
Znasz zasady dopuszczania akcji do obrotu ?
2) tak jest szansa wyegzekwować pieniądze, sprzedać akcje jak je dopuszcza... patrz punkt pierwszy
3) zawiadomienie..... a jaka miała by być jego treść i co chcesz zawiadomić?
Również jestem poszkodowany i pewnie jest nas dużo więcej - kiedyś nawet ktoś chciał prosić o namiary na maila ale wysłałem i dwa maile i cisza. Nie wygląda żeby prace jakiekolwiek się działy w tym kierunku. Kiedyś jeszcze przychodziła korespondencja do udziałowców teraz już nie. Chętnie podepnę się z tematem zgłoszenia do KNF ponieważ uważam że to sposób na zbieranie pieniędzy. Zaproponować udziały w akcje które nigdy nie zostaną dopuszczone, wycofać prospekt emisyjny i działać aż skończą sie pieniądze ogłosić upadłość i tyle Kolejna spółka i taki sam scenariusz.
~SZpachla Nie łapiesz o co chodzi tym ludziom, albo jesteś od tych złodziei.
Panowie z aig załatwili sobie wycenę firmy na 320 mln (firma faktycznie jeszcze nie istniała) na podstawie potencjału gier, które planowali … wydać, gdy ktoś je zrobi ..
Pod tą wycenę razem z Ciszewskim zorganizowali wejście od tyłu na gpw, a drobnym ludziom, swoim klientom ubezpieczeniowym (tym się zajmowali dotychczas) wcisnęli obligacje z „okazyjną” wymianą na akcje (żeby nie oddawać gotówki ani nie płacić odsetek).
Ludzie dostali akcje i są udziałowcami firmy bankruta, która w całej swojej historii jedynie powiększa długi, wypłaca tłuste wynagrodzenia (również poprzez możliwość sprzedaży otrzymanych za friko akcji) swoim założycielom i ich współpracownikom, kupuje luksusowe samochody i ogólnie świetnie się bawi, za pieniądze wierzycieli.
Nie jestem od nich, jak bym był to bym sobie nie zawracał głowy pisaniem tutaj.
Patrzę poprostu realnie i rozwiewam wątpliwości ludzi, którzy wtopili nie znając się najprawdopodobnie w co wogóle inwestują.
Mówisz, że załatwili sobie wycenę..... zauważ, że wtedy mieliśmy taki hype na gaming, że wszystko co związane było z grami to rosło do takich wartości że głowa mała.....
Po drugie mówisz, że na podstawie gier które ktoś zrobi a oni wydadzą....
- ghostrunner 1 od studia OML
- charnobylite od farm51
Nie twierdzisz chyba, że to słabe gry które się nie udały i był to szrot.
Wejście od tyłu.... połowa tutaj nawet nie wie co to oznacza i z czym to jest związane.
Hype się skończył, gaming podupadł i jest pase... od cała historia.
Na tym to polega że albo wiesz w co wchodzisz i jesteś świadom ryzyka lub płyniesz na fali FOMO i potem płaczesz jak to cię nie oszukali.
PS podobnie gadają na columbusie (gdy była hossa na fotowoltaike)
Takich przykładów jest x.
Przepraszam ale ja tego nie kupuję i się z Tobą i przedmówcami nie zgadzam.
Nie było by tematu jeśli szli by normalna ścieżka wprowadzania. Miały być wprowadzane akcje G i nagle podpinają pod wejście również H. Nic nie dzieje się w tym kierunku, obiecanki z 2019r że będzie to trwało max 8mc a jest 5 lat. Myślę że można się domagać sprawiedliwości w sądzie jeśli było by więcej poszkodowanych / świadków -jako celowe wprowadzanie inwestorów w błąd w celu osiągnięcia zysku. Ludzie tu nie mają pretensji o inwestowanie w tą spółkę a o brak działania na rzecz wprowadzania akcji co jest procesem na szkodę klienta - rozgranicz to.
Ta gra najpewniej nigdy się nie pojawi. Odchodzą kolejne osoby kluczowe dla jej powstania, AIG ani IBC nie wypłacają ponownie wynagrodzeń albo płacą je w ratach. Ludzie mają tego dość.
Były kiedyś na discordzie jakieś nagrania i maile od panów z ubezpieczalni.W zupełności by wystarczyły do sądu aby odzyskać kasę. Trzeba sprawdzić czy dalej tam wiszą. Tam były wprost ich zapewnienia ze kurs będzie po x zł i w terminie xx
Ja rozmawiałem z kilkoma prawnikami. Kupiłem całkiem sporo i nie znalazłem kancelarii, która chciałaby mnie reprezentować. jak znajdę chętnych, to można spróbować pozew zbiorowy lub doniesienie o wyłudzeniu - sprawa karna.
Anulowane nie jest, ostatnia informacja dotyczyła zawieszenia, ale nikt nie informuje jak długo jeszcze to zawieszenie ma trwać. Nie przeszkadza im to w robieniu kolejnych emisji.