• Pelion i jego spółka zależna Pharmena. O co kaman? Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    ostatnio koledzy mistrz i 1-mna biją pianę na temat przyśpieszenia publikacji raportu. a to że w związku z tym bedzie już na dniach mega deal z BigPharma. rozpisuja sie jak eksperci z Wall Street. gdybają a nie widzą bardziej przyziemnych aspektów/problemów ze spółką.
    zadam parę pytań i mam nadzieję, że koledzy wezmą udział w dyskusji.
    wiemy doskonale, że inwestor strategiczny Pelion ma duży budżet. cytat: "Jest największą firmą sektora ochrony zdrowia w Polsce, osiągającą blisko 10 mld zł obrotów rocznie". ma sieć tysięcy aptek w PL. jak każda firma chce zapewne pomnażać dochody.
    - dlaczego Pelion nie wprowadzi Endotelio do swoich aptek? co to za problem aby np. seniorzy bez dostępu do internetu kupili go w osiedlowej aptece?
    - dlaczego nie umieści w aptekach jego reklam np. przy kasach? koszt takiej reklamy to przysłowiowe grosze dla Peliona.
    - dlaczego nie umieści żadnych informacji o Endotelio na stronach internetowych swoich marek? linków do oficjalnej strony Endotelio.
    ja osobiście nie mam rozsądnych odpowiedzi. po prostu nie mieści mi się w głowie, że tego nie robią.
    mam nadziję, że podzielicie się swoimi przemyśleniami na ten temat.

• Re: Pelion i jego spółka zależna Pharmena. O co kaman? Autor: ~mistrzu [31.182.243.*]
    Sprawdziłem - wcześniej Menavitin 1 -mna był sprzedawany w sieci DOZ.
    Teraz ze względu na cenę jest to nieopłacalne, polskich seniorów nie stać na taki luksus.
  • Re: Pelion i jego spółka zależna Pharmena. O co kaman? Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    "Teraz ze względu na cenę jest to nieopłacalne, polskich seniorów nie stać na taki luksus".
    to twoja osobista opinia? czy możesz ja jakoś potwierdzić?
    czy spółka o tym informowała? czy to info wyssane z palca?
  • Re: Pelion i jego spółka zależna Pharmena. O co kaman? Autor: ~mistrzu [31.182.243.*]
    tak to moja osobista opinia ponieważ znam kilku seniorów i nie stać ich na zakup suplementu 30 tabl. za 160 zł m-cznie
    https://allegro.pl/oferta/endotelio-suplement-diety-30-kapsulek-13576918566#
  • Re: Pelion i jego spółka zależna Pharmena. O co kaman? Autor: 1-mna [94.251.238.*]
    > - dlaczego Pelion nie wprowadzi Endotelio do swoich aptek? co to za problem aby np. seniorzy bez dostępu do internetu kupili go w osiedlowej aptece?
    > - dlaczego nie umieści w aptekach jego reklam np. przy kasach? koszt takiej reklamy to przysłowiowe grosze dla Peliona.
    > - dlaczego nie umieści żadnych informacji o Endotelio na stronach internetowych swoich marek? linków do oficjalnej strony Endotelio.
    > ja osobiście nie mam rozsądnych odpowiedzi. po prostu nie mieści mi się w głowie, że tego nie robią.
    > mam nadziję, że podzielicie się swoimi przemyśleniami na ten temat.

Nie samowite jak dużą wiarę Wafelek ma w endotelio
  • Re: Pelion i jego spółka zależna Pharmena. O co kaman? Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    niesamowite (to według mnie poprawna pisownia), że 1-mna jak zawsze nie ma nic rozsądnego do napisania.
    ale czy to jakaś nowość?
    zapewne zaraz pojawi się jakaś wklejka jego "autorstwa" z wynikami badań z 2008 roku, albo przepowiednią Nostradamusa.
    z 1-mna "dyskusję" uważam za zakończoną. zajęty jest szukaniem nowych wklejek. a nawet gdyby ich nie szukał to jego poziom inteligencji najprawdopodobniej nie pozwala na wyrażenie swojego zdania w tym temacie.
    mistrzu piszesz, że "polskich seniorów stać ich na zakup suplementu 30 tabl. za 160 zł m-cznie".
    to po co Pharmena go oferuje na rynku krajowym?
    Endotelio to to samo co Menavitin. Menavitin sprzedawano średnio po 45 złotych za 60 kapsułek (75 groszy za kapsułkę).
    Endotelio to 160 złotych za 30 kapsułek (5,33 złotych za kapsułkę). różnica jest ogromna.
    w Stanach kosztuje 366 złotych za opakowanie (12,20 złotego za kapsułkę). czyli ponad dwukrotnie więcej niż w RP.
    twoja teoria o wyrównaniu cen więc i tak nie działa.

według mnie sprawa wygląda tak:
    - kiedyś sprzedawali w wydaje mi się atrakcyjnej cenie a pomimo tego Menavitin się nie przyjął. został wyprzedany na promocjach i wycofany z rynku.
    - teraz firma wymyśliła sobie "światową" cenę z czapy i jak piszesz jest za drogi dla polskich seniorów (a ponoć do nich jest głównie skierowany). sprzedaż (co widać na przykładzie allegro) nie zaskakuje na plus. tym bardziej bez reklamy.
[x]
PHARMENA 2,37% 3,45 2026-05-15 14:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.