ostatnio koledzy mistrz i 1-mna biją pianę na temat przyśpieszenia publikacji raportu. a to że w związku z tym bedzie już na dniach mega deal z BigPharma. rozpisuja sie jak eksperci z Wall Street. gdybają a nie widzą bardziej przyziemnych aspektów/problemów ze spółką.
zadam parę pytań i mam nadzieję, że koledzy wezmą udział w dyskusji.
wiemy doskonale, że inwestor strategiczny Pelion ma duży budżet. cytat: "Jest największą firmą sektora ochrony zdrowia w Polsce, osiągającą blisko 10 mld zł obrotów rocznie". ma sieć tysięcy aptek w PL. jak każda firma chce zapewne pomnażać dochody.
- dlaczego Pelion nie wprowadzi Endotelio do swoich aptek? co to za problem aby np. seniorzy bez dostępu do internetu kupili go w osiedlowej aptece?
- dlaczego nie umieści w aptekach jego reklam np. przy kasach? koszt takiej reklamy to przysłowiowe grosze dla Peliona.
- dlaczego nie umieści żadnych informacji o Endotelio na stronach internetowych swoich marek? linków do oficjalnej strony Endotelio.
ja osobiście nie mam rozsądnych odpowiedzi. po prostu nie mieści mi się w głowie, że tego nie robią.
mam nadziję, że podzielicie się swoimi przemyśleniami na ten temat.