• Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~JaFan [31.0.70.*]
    https://polskigamedev.pl/ja-inkwizytor-karty-na-stol/

Dobra chłopaki. Kostuch, smocze kule, reszta naganiaczy. Dowieźli czy oszukali? To ta gra, czy nie? Bazując na tym co obiecano i pokazano, zagadka. Jak będą wyglądać następne tytuły j czemu tym razem się uda...
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~JarekF16 [31.61.181.*]
    Jebnięty…. Wyciągaj swoje deklaracje z przed 4 lat i robisz coś na zamówienie
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~Jarko [37.47.210.*]
    Na jakie zamowienie? Wyscie powariowali z tym mysleniem ze dust robil inka na zamowienie wydawcy i ze kalypso pokrywa cale koszty produkcji. To jest czysta manipulacja
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~dragonball [178.213.125.*]
    Poszukaj sobie, wprost po demie mówiłem czego się spodziewam. Średniej gry AA sprzedającej się na kontrowersji kosztującej max 30$ (no może 35$ jakby ostro ją podszlifowali czego nie zrobili). I to by się sprzedało, zwłaszcza, że widać po PS Store, że zainteresowanie jest i tam gdzie taniej to więcej kopii schodzi. Widać na Steamie ruch i zainteresowanie kontrowersją.
    I co odstrasza ludzi? Cena/jakość. A kto cenę ustala? Wydawca, który nawet nie wydał gry na wszystkie platformy bo zapomniał o GOG. Tego się nie przeskoczy. O marketingu nie wspominając - kontrowersja się sprzedaje i budzi zainteresowanie, a tego kompletnie w marketingu nie było, bo marketingu w ogóle nie było.

A co do udanych tytułów HR się udał. Możecie czarować jak chcecie, ale gra po roku ma średnio ponad 100 grających osób dziennie. To jest wynik, którego wiele większych gier nawet dużych studio i to gier multiplayer może pozazdrościć (np. DoW3 czy CF:L). A to tylko jeśli chodzi o PC. W drodze jest wersja konsolowa - która już za długo jest w piekarniku co rodzi obawy, że port będzie źle wykonany. Ale chyba po to ją już pół roku dłużej robią, żeby nie było niespodzianek. A przynajmniej taka jest nadzieja. A jak wyjdzie bez błędów, to jest to kolejne ~4.5mln przychodu w ciągu roku zakłądając podział rynku PC/Konsole 50:50.

Co do Serum - różnica w opiniach między demo Inkwizytora i Serum jest wyraźna. Krzyczenie, że Serum, którego demo jest bardzo dobrze przyjęte, skończy jak Inwizytor gdzie demo ludzi wystraszyło, to dopiero czarowanie rzeczywistości i oszukiwanie ludzi. Ale czego się po oszustach i krętaczach spodziewać, że świadomie będą oceniać rzeczywistość?
    I będziesz jutro znowu zakładał kolejny wątek wołając mnie i bredząc o oszustwie samemu porównując Serum do Inkwizytora i strasząc ludzi, że to to samo? Razem z kolegą Jarko co to niby akcji się pozbył na stracie 30% już kilka tygodni temu a produkuje się tutaj jakby dokupił z 10k w ciągu ostatniego miesiąca?
    Tak dragon gra jest super a za klape odpowiada tylko wydawca. Wez sie obudz. Tak dragon hr jest takim sukcesem ze nawet kosztow produkcji jeszcze nie zwrocil. Wez sie obudz. Serio dragon zycie w iluzji nie jest niczym fajnym
    A ktoś oprócz was kłamców mówi, że tylko wydawca odpowiada za klapę? Za gameplay, złą optymalizację i bieda grafę odpowiada studio, ale to było wiadome po demie jak wszystko wygląda. Wydawca miał prawie pół roku, żeby zastanowić się jak to sprzedać. Nie zrobił nic, a nawet o platformie GOG zapomniał.

A jedyne informacje na temat HR są z raportu za 3 kwartały gdzie piszą, że przychód ze sprzedaży HR to ~4.5mln PLN. Mamy kwartał dalej i czekamy na HR na konsole.
    Życie w iluzji to słuchanie ludzi, którzy twierdzą, że wyszli ze spółki, a siedzą na forum spółki 24/7. Po co tu jesteś skoro cała spółka jest do dupy? Ja miałem kiedys F51. Nie siedzę tam na forum odkąd sprzedałem bo WW3 to była porażka. Bo nie mam tam żadnego interesu już. To, że spamujesz tutaj dzień w dzień mimo rzekomego braku akcji pokazuje najlepiej, że jesteś oszustem.
    W wywiadzie prezes mowil że po zwrocie kosztow produkcji HR poinformuje on w espi. Było info? Nie było. No to czekamy na zwrot.
    Co do inkwizytora, to myśl jak chcesz..
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~Kostuch [94.254.176.*]
    Ale ty jesteś ociężały umysłowo. Jak Prezes ma podać komunikat w espi o zwrocie, jeżeli on nie może nawet podać dokładnej informacji o sprzedaży (pisał o tym na portalu X, i zasygnalizował przedział ilości sprzedanych egzemplarzy). Tak więc zrób proste zadanie matematyczne i nie męcz biedaku swoimi śmiesznymi postami już ludzi którzy mają akcje.
    Może jestem obciążony. Ja cytuje to co powiedział prezes, ale może ty wiesz lepiej... "Zarząd The Dust: Poziom sprzedaży do recoup'u zależy od polityki sprzedażowej wydawcy (obniżki, liczba DLC). O osiągnięciu przychodów ze sprzedaży pokrywających koszty produkcji i marketingu poinformujemy w stosownym raporcie ESPI."
    Ale nie martw sie kostuch. Jestem tu po to by was uczyć. W koncu zrozumiesz jak to dziala, tylko musisz miec troche wytrwalosci do nauki
    Kostuch masz jeszcze zrodlo zebys nie plakal
    https://www.stockwatch.pl/czat-inwestorow-gieldowych/jakub-wolff-prezes-zarzadu-krzysztof-wagner-i-michal-smolka-czlonkowie-zarzadu-the-dust-sa-start-23-maja-o-godz-1200,618
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~Cola [213.134.175.*]
    To zacytuj co powiedzial prezes o ilosci sprzedanych kopii HR na twiterze hipokryto, ale Ty podobno nie masz akcji, bo wyszedles na stracie, a od tygodni siedzisz 7 dni w tygodniu na spolce
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~Zatroskany [79.184.164.*]
    Ale to nie jest Espi, to tylko nic nie warte retorycznie napisanie. Jakby to jest retorycznie, chciałbym ale nie powiem. Ty, jak dla Ciebie oficjalna dana sprzedaży jest jeczenie prezesa, że chce powiedzieć, ale nie, to mam źle wiesci
    To że nie może podać danych sprzedaży Hotela Renowator wynika z umowy z wydawcą (o czym napisał), to wszystko w temacie.
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~Lol [79.184.164.*]
    To po co pisał że poda?
    Pewnie poda wyniki sprzedażowe w espi ale dopiero po wygaśnięciu klauzuli w umowie z wydawcą dotyczącej terminu podawania takich informacji. Czy to naprawdę takie skomplikowane... .Chłopaki postarajcie się bardziej... .
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~JaFan [31.0.65.*]
    Czyli kłamie. Trailer od juice też mu znikł? Czy zapomniał kliknąć na YT publikuj
    Sławny Trailer od Juice... . Wiesz nie wiem czemu on w końcu nie powstał. Jednak tak sobie myślę, że w studiu jest przysłowiowo "pełną gęb do wykarmienia" a wypuszczanie takiego klipu to dla takiego studia zbytnia rozrzutność (po prostu przeszacował możliwości studia) i dobrze, bo teraz byście płakali że tak szastał kasą. A co do podawania szacunkowej ilości sprzedaży Hotela to nie sądze że publicznie wprowadzałaby w błąd inwestorów (nawet jeżeli jest to tylko info na portalu X) bo to oznaczałoby że jest PIERD.... . A że zarządza tak znaczną ilością ludzi i Grupa się znacząco rozwinęła, no to chyba, nie wskazuje na to.
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~JaFan [83.24.78.*]
    No chyba jednak jest, bo albo złamał warunki umowy robiąc wpis albo kłamał.
    Typie, tu nikt nie ma problemu ze trailer nie powstał, tylko że gość leci w Kluki, bo o tym że go robi wrzucał Espi jedno po drugim, a o tym że anulowal, nic. Wiesz, komunikacja, transparentność, cokolwiek takiego jak uczciwość? A w2022 jeszcze nim baitowal. No i wziął na to hajs z emisji, a tez się nie rozliczył.
    Jeżeli jesteś akcjonariuszem to napisz do niego... .Może ci odpowie.
    Kostuch napisał ze poda espi w sprawie HR. Espi nie ma. Sprawa prosta i zamknieta. Takie sa fakty, domysly to mozesz sobie wysnuwac jakie chcesz
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~JaFan [83.24.78.*]
    Nie no ty jesteś zabawny. Pokazuje ci kłamstwa i oszustwa, a ty napisz do niego. Lol, transparentnosc wymaga żeby sam to podał, nie? To ty opowiadałeś po spotkaniu za zamkniętymi drzwiami ze juice będzie czy kule?
    Ja biedaku mam akcję stosunkowo od nie dawna, więc nie wiem co ty do mnie sapiesz. Może czas skorzystać z NFZ-tu, może kontakt z nim cię wyprostuje, ha ha.
    No wlasnie. Masz od niedawna... ja z ta spolka jestem zwiazany od 2019 roku, wiec dobrze wiem co prezes obiecywal i co mowil
    Taki zacny inwestor od 2019 w spółce i wyszedł dopiero teraz. Nie kiedy była ogłoszona emisja za 14PLN i możnabyło powyżej 20PLN uciec. Nie kiedy przekładano wszystkie plany i jeszcze możnabyło powyżej 20 wyjść. Nie kiedy kurs z 40PLN leciał na 15PLN. Teraz wyszedł ze stratą 30%!!! W 2019 akcje chodziły po 5-10PLN. Czyli master inwestor musiał dobrać ostro jak były po 30-40PLN żeby teraz wywalając poniżej 15 narobić taką stratę. A że chwalił się, że wolumen taki, że pół roku wywalał to musiał zbierać jeszcze dłużej, bo wolumen teraz jest większy niż w 2019... Leszcz na górce nazbierał, wywalił tuż przed premierami i robi za guru inwestowania.
    Albo po prostu kolega ze spółdzielni oszukuje wszystkich i zbiera wymyślając wyssane z palca historie jak od 2019 inwestuje, wychodzi ze stratą i błaga wszystkich żeby sprzedawali bo będzie tylko gorzej, bo taki dobroduszny jest!
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~Hej [83.24.78.*]
    Ty weź lepiej się odnieść do kłamstw prezia, ynwestorze
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~Hm [79.184.164.*]
    To po co mówił że poda w ESPI?
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~JaFan [79.184.164.*]
    Proste pytanie. Dowieźli co obiecali?
    Bo nie wygląda. Nawet z zapowiedzi miałes lepsze rzeczy:
    - stylizowana grafika, odrzucona.
    - przesłuchania kwalifikowane - które mogłyby być fajne
    - emocje w dialogach - a są...sam widziałes, może jak nie - to samo innymi słowami.
    - super walka nad którą się spuszczają - nie wyszło
    Dlaczego? Co pozwala ci twierdzić, ze nastepna gra będzie lepsza?
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~StaryHuberta [37.19.195.*]
    Dowieźli to, co wynika z opisu gry na Steam i WSZYSTKICH dotychczasowych zapowiedzi, trailerów i materiałów promocyjnych. Nie dowieźli zapewne oczekiwań pseudo-inwestorów, którzy włożyli w spółkę 2 tysiące złotych, a rozliczają projekt z jakichś milionów, jakby to były ich pieniądze i spodziewając się że "NO ZA 10 MILIONÓW TO CO NAJMNIEJ WIEDŹMIN 4"

Być może dla niektórych z Was to twarda lekcja, ale tak to działa - inwestując pieniądze w jakąkolwiek spólkę nie masz żadnej gwarancji, że będą dobrze nimi zarządzali. Nie masz na to żadnej umowy, tak na prawdę to co nazywacie "obietnicami" nawet obietnicą nie jest - to jakieś założenia zarządu spółki, które mają zachęcić potencjalnych inwestorów.

Życzę więcej przemyślanych zakupów.
    Stary, masz artykuł. Pytam co z niego dostarczyli. Nic? No bo ten artykuł tutaj mocno podbijal kurs akcji. Skoro nic, to po co był? Po co kłamali? A może źle ocenili zasoby? Czyja to wina?
  • Re: Przypomnijmy sobie obietnice Autor: ~StaryHuberta [37.19.195.*]
    No to czytam ten właśnie artykuł, w weekend przeszedłem grę i jakoś nie widzę dużych niedopowiedzeń w treści tego artykułu, może poza tą progresją i emocjami. To znaczy coś takiego tam jest, ale progresja to o wiele za duże słowo i tego bym się przyczepił.

Stylizowana grafika - była odrzucona już w trakcie powstawania tego artykułu. I dobrze, studio miało takie prawo.
    Przesłuchania? Są, polecam zagrać w grę bo ewidentnie srasz pod adresem czegoś, czego sam nie widziałeś.
    Emocje w dialogach - nie wiem jak to miało działać, emocje nie są pokazane w żadnych dialogach ale masz opcje dialogowe, które idą w różnych kierunkach i są mniej lub bardziej agresywne.
    "Super walka nad którą się spuszczają" - no to jest właśnie przykład tego, że wy tu czytaliście co chcieliście. Ich producent mówi, że nawiązują do Batmana. W Batmanie nie ma super walki, to mega prosty system walenia w przeciwnika. Jeśli na skutek czyichś problemów czytania ze zrozumieniem wyszło mu, że tam będzie rewolucja w świecie tej mechaniki to ma pecha i musi poćwiczyć na prostszych tekstach. Oni raczej od początku wiedzieli że to nie będzie jakiś cud pod kątem walki - a już dawno było to widać w zapowiedziach, że nie wspomnę o demo...
[x]
THEDUST 11,11% 1,00 2025-10-17 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.