Co tutaj sie dzieje kochani?Dlaczego ten skur....... zarzad nie dba o spółkę i kurs akcji?
Inne spółki idą w górę,odrabiają straty częsciowo a ten gniot spada i spada.Jaki jest cel tego działania?Przecież widac ,że nikt im nie oddaje akcji(nie po takiej cenie do cholery)
Zwalili to do maxa i teraz mamy grosze za sztukę a oni jeszcze sie bawią kursem i manipulują,po co?Jaki jest sens tego wszystkiego?
Giełdy w góre a 14N spada.Nic z tego nie rozumiem. Czyzby faktycznie miał upasc?
Po prostu nie ma nim zainteresowania i chyba dlugo nie bedzie. Wiekszoasc akcji maja panowie M. i oni rzadza wiec nikt nie bedzie wchodzil do spolki na ktora nie bedzie miec wplywu na zarzadzanie. Jedyny ratunek jest sprzedaz chociazby tej 8 ha dzialki. Ale mamy czas jaki mamy i male szanse na sprzedaz przynajmniej teraz. Ci panowie nie maja zadnego doswiadczenia w deweloperce w budownictwie itp itd. Zrobili majstersztyk przejmujac 02 04 09 ( i kto wtedy z nimi wchodzil zarobil duuuuuuuuuza kase ) a teraz leza po prostu na lopatkach bo deweloperka to nie ich temat. Mielismy juz hosse internetowa deweloperska surowcowa. Nie wiemy jaka bedzie nastepna hossa. Obojetnie jaka ona nie bedzie to do tego czasu jak 14 posprzedaje swoje nieruchomosci ( wezmie moze kolo 200 mln zl ) i oglosi ze wchodzi w branze ktora bedzie hitem kolejnej hossy to kurs znowu poszybuje w kosmos. Czyli ladnych pare lat trzeba bedzie poczekac.
ja to się zastanawiam po co tej spółce zarząd ??? Wybrali firmę która zajmuje się majątkiem spółki wiec czym ten zarząd zarządza ??? Moze przedmiotem ich działań jest ustalanie harmonogramu koszenia trawy na tych hektarach ugoru ???
No własnie oto mi chodzi! Przeciez ci machlojarze nie mają nic,tylko grunty. Skoro tak,to po co zarząd????-własnie oto mi chodzi!!!!Czym zarządzają?
Gruntów szybko nie sprzedadzą,wiec wychodzi na to że przychodzą do "biura"wypić kawe i biorą kase na wypłatę za świetne zarządzanie,ale czym????Może od czasu do czasu naprawiają swoje drzwi do biura ze zbyt częstego go otwierania i zamykania!?
Proponuje by na swoich gruntach posadzili ziemniaki-to chodliwy temat a i ludzie jedzą, musza jeść.Obok proponuję postawic budke z hoddogami i hamburgerami,zawsze coś - wtedy to mozna nazwać dobrym zarządzaniem.
Ale przy sadzeniu ziemniaków trzeba myśleć , a to nie ich mocna strona .Dobrze że wiedzą w którą stronę drzwi do biura się otwierają , bo inaczej staliby zapłakani przed drzwiami myśląc ,że zamek się zepsuł .
Basiu żeby coś posadzić to trzeba się trochę znać na ogrodnictwie, uprawach, siewach, zbiorach itp a w tym przypadku to sądzę że musieli by zatrudnić kolejną firmę zarządzającą uprawami warzyw tw myślę że lepiej już nie podsuwajmy im nowych pomysłów bo gotowi są z nich skorzystać co zapewne spowoduje już totalna klapę :)
Witam Cie kolego! Otóz 14N to moja najgorsza porażka zycia,kupowałam po 7,8,9zł i klapa do dziś.Nigdy bym nie przypuszczała że zobaczymy taką zwałe na giełdzie.Nie sprzedałam bo uważałam,że duzo nie spadnie.Usredniłam trochę przy 4zł,ale jak widzisz kolejna wtopa.Qrwica mnie bierze że cała giełda odrabia po troszku a ten jeb.... śmiec stoi i spada tylko.Oco tu chodzi?Co ten zaje..... zarzad sobie mysli i co robi????
no cóż, ja myślę ze oni nic nie robią, siedzą na 4 literach, pierdzą w stołki i czekają aż może do głowy przyjdzie im kolejny genialny pomysł tj z Polnordem. Az boje się pomyśleć co mogą nowego wymyślić, bo ze maja genialne pomysły to już chyba wszyscy wiedzą
ja to bym chcial zeby ten prezes moze tak wystapil publicznie np w TVNCNBC i opowiedzial troche o tym czym obecnie sie zajmuja, przedstawil jakies wizje :) na przyszlosc, ale mysle ze wstyd mu sie pokazac a i chyba za duzo do powiedzenia tez by nie mial
Tu żadnych PSU nikt nie wywala,tutaj poprostu widzimy czysta parodię cyrkową.Przecież to jest ewidentne w h..a cięcie.Celowo ktos gra na spadki i podprowadza coraz niżej i czekają pół dnia aż ktoś odda.Dokładają śmieszne ilości na S i czekają aż ktoś odda tanio akcje.Qwa,nie mam sił do tej chołoty.Ale cyrk,niech mnie.KOMEDIA!!!!
no proszę, zdecydowali się kupować, banda krętaczy i nic więcej, bynajmniej wiadomo ze trochę zależy im na kupowaniu, ale po jak najniższej cenie a ze zdesperowanych nie brakuje to maja zakupy prawie darmo