• Wino marki wino Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Oj Zbychu, Zbychu ... Miała być impreza w ekskluzywnej restauracji, miało być pyszne jadło i szampan, a ty tu nas zapraszasz do jakiejś mordowni na PRZETERMINOWANE mięcho z supermarketu i tanie wińsko musujące za 10,23. Ja to twoje zaproszonko na "bal" podarłem i wrzuciłem do kibla. Baw się sam.
  • Re: Wino marki wino Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    jethro jestem z toba niedługo pojdziemy sami dosheratona uczcic jego zakup
  • Re: Wino marki wino Autor: ~pg [83.18.214.*]
    A ludzie sprzedają nawet poniżej 10,23,nie rozumiem tego. Czekamy dalej na dużo więcej. pozdro
  • Re: Wino marki wino Autor: ~kakatus [83.30.227.*]
    No wlasnie jaki sens ma sprzedawac teraz poznizej 10,23 skoro to pewna cena do 20 kwietnia ?. Mi tam udalo sie jeszcze dobrac 500 sztuk :)
  • Re: Wino marki wino Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Cena 10,23 zł/akcję PLA jest rażąco niska i w znaczący sposób odbiega od wartości godziwej akcji, którą można obecnie szacować na 25-30 zł/szt. ZA Polna to bardzo dobra spółka, ze stałym wzrostem dochodowości operacyjnej, nie obciążona jakimkolwiek kredytem, posiadająca na rachunkach bankowych ponad 5000000 zł (2 zł/akcję). Polna posiada też sprecyzowany plan inwestycyjny (centum obróbki). 1/3 produkcji Polnej trafia na eksport, w związku z czym Polna zabezpiecza się kontraktami typu forward. Na posiadane opcje walutowe w ilości 66 sztuk (rozsądna ilość) zostały w 2008 roku zawiązane rezerwy w kwocie ok 3,8 mln zł, przy kursie 4,47 zł/EUR. Opcje wygasają 08.08.2009 r., czyli za niespełna 5 miesięcy. W dobie kryzysu Polna radzi sobie bardzo dobrze, o czym świadczy utrzymująca się dynamika sprzedaży i wyniku na poziomie operacyjnym.
  • Re: Wino marki wino Autor: ~fan [77.114.36.*]
    witajcie! No właśnie, o jakiej godziwej cenie my tu mowimy, bo na pewno nie jest nią 10,23 zł. Zobaczymy, jak na to zareaguje KNF? Ostatnimi czasy bodajże FORTIS podwyższał cenę w wezwaniu.
  • Re: Wino marki wino Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Witam z rana!
    Spokojnie, jest lepiej niż sądziłem. Jednak większa ilość inwestorów chce mieć Polną niż się jej pozbyć. Co przyniesie dzień zobaczymy, rynek nam nie sprzyja... dzisiaj zapewne korekta wzrostów na WIGu.
    Co do podniesienia ceny wezwania, chyba jest to nieuniknione... ale napewno nie na poziom jaki nas satysfakcjonuje. Dlatego dla Akcji S25 ma to niewielkie znaczenie. Jedyne co dobre, jak podniosą cene wezwania, drobni ciułacze oddadzą prosto do rąk Jakubasa i nie będzie gwałtownego zaniżenia kursu podczas normalnych sesji...
  • Re: Wino marki wino Autor: ~Piszący z Przemyśla [83.16.131.*]
    KNF nie podniesie ceny wezwania sama z siebie. Trzeba pisac maile ze skargami na niska cene wezwania i zaniżanie kursu przez Jakubasa. Trzeba pisać i to szbko, bo procedura KNF w tym przypadku trwa tylko 2-3 dni. Pozdrawaim.
    jak strasznie mnie wkur w i a to jego pilnowanie kursu sami widzicie co on robi
  • Re: Wino marki wino Autor: ~Daro [212.160.172.*]
    Bez nerwów panowie, takiej ilości nie uda mu się zebrać po cenie ustalonej w wezwaniu. Nawet jeśli podniesie o 2, 3 czy nawet 5 zł to nie znajdzie az tylu naiwnych aby oddali papier - mówimy tutaj o ponad 500 kilo akcji !!!.

Najważniejsze jest zainteresowanie spółką więc pozostaje tylko czekać.
    takich obtotow to dawno nie było
    komuniaktu też :)
  • Re: Wino marki wino Autor: ~pg [83.18.214.*]
    ja nie wymięknę, tylko cena >>25 zł daje mi możliwość odrobienia zeszłorocznych strat :(
    zastanawiam się tylko na jak długo dać zlecenie ? Może podpowiecie jaka cena może być po wakacjach ? pozdro
    Teraz naprawdę jest ciężko cokolwiek sądować, wiele zależy od starategii jaką przyjmnie ZJ, do tego momentu jest spora szansa że dojedziemy do poziomu 15-20zł za akcję.

Ja mam czas i trzmam papier cały rok, bez nerów będzie można odrobic wszytko i pewnie nieźle zarobić.

• Re: Wino marki wino Autor: ~kaktus [83.30.227.*]
    Czyli sadzisz ze cena 20 z jest mozliwa w 4 kwartale tego roku ? Choc to jeszcze sporo czasu...
    Jest jedno ważne pytanie w jakim terminie ZJ chciałby zebrać te akcje? 2Q 4Q czy może w przszły rok (nie wiem) ale im krótszy okres tym większa szansa na mocne wybicie, tak więc 20zł możliwe.
  • Re: Wino marki wino Autor: ~OłSTINPAłERS [10.0.1.*]
    ...wszystko jest mozliwe, no moze poza zmiana ceny wezwania na 25, wiec pogodzcie sie z tym w koncu ;-)
  • Re: Wino marki wino Autor: ~kaktus [83.30.227.*]
    Ale na tym forum nikt nigdy nie powiedzial ze cena wezwanie bedzie 25 zl. Czym szybciej Zibi skupi akcje tym lepiej dla nas, bo przy wiekszym popycie akcje bede musialby isc w kierunku wystawionych zlecen - czyli ----> 25 i wyzej. No chyba, ze ludzie zaczna pekac i sprzedawac po nizszych cenach.
    To chyba Ci którzy zakupili je na wyskokach w okolicach 12zł lub po cenach promocyjnych czyli 8-9zł, zobacz na maksima jest wielu takich co mają po 90, 70 50zł.

Nawet jeśli zaczną wyrzucać cały czas mówimy o wezwaniu na 500 000 akcji, popatrzcie na obroty tej spółki, przy tych cenach zajełoby mu to wieki.
  • Re: Wino marki wino Autor: ~pisać skargi do KNF [83.16.131.*]
    Ludzie, błądzicie, jak dzieci we mgle!
    Jakubas nie chce wcale skupować tych akcji. On chciał miec więcej, niz te 32 % , ale po co mu aż 66% .Wezwanie musiał po prostu zrobić - takie sa przepisy GPW. No i zaniżał kurs, aby średnia wezwania była jak najniższa.
    Teraz zafunduje nam kilka dobrych informacji i kurs na jakiś czas pójdzie na 12-15 zł. Nikt mu nie sprzeda więc w wezwaniu po 10,23.
    Taka jego posrana strategia.
    Te 25 zł może tu zrobić w krótkim okresie tylko spekuła i chyba zrobi - lub przynajmniej 20 zl.Prawdopodobieństwo 50%.
    W długim okresie25 zł mozliwe po wynikacha za 3Q tj. poczatek listopada.
    To co możecie zrobić, to pisac do KNF, aby podniósł cene wezwania. I róbcie to, jak naszybciej!
    Taki secnariusz też jest możliwy ale poczekajmy.

Na marginesie to nam mniejszym akcjonariuszom zwisa czy ZJ faktycznie chce je zebrać czy tez nie, podstawa to zarobić swoje.
  • Re: Wino marki wino Autor: ~nowy [212.160.172.*]
    nie zgadzam się z tym bo jakby mu nie zależało to po co zwiększał w takim razie udziały do 45% ? I tu wcale nie trzeba mocnego gracza aby kurs poszybował do 25 ...popatrzec wystarczy na ilość zleceń S w przedziale 8-24.99 , a poza tym te 500k od kogo odbierze?
  • Re: Wino marki wino Autor: ~OłSTINPAłERS [10.0.1.*]
    ...tak w kwestii formalnej, to jesli jakikolwiek akcjonariusz posiada ponad 33% akcji spolki, to musi oglosic skup i go wykonac w wystarczajacej ilosci aby osiagnac prog 66% albo zmniejszyc swoj udzial ponizej 33%, wiec jesli na wezwanie i jego cene nie odpowie wystarczajaco ilosc chetnych, to raczej zejdzie ponizej progu, niz podniesie cene, bo takiego obowiazku nie ma i nawet KNF nie moze mu tego narzucic, bo cena zostala ustalona zgodnie z zasadami ustalonymi odgornie.
  • Re: Wino marki wino Autor: ~MAGELLAN100 [79.186.41.*]
    na mnie też niech nie liczy,będę czekał na leprze czasy kiedy cena będzie normalna,teraz to tylko powoli budować portfele bo okazji nie brakuje
  • Re: Wino marki wino Autor: ~GURA [77.223.212.*]
    i gitarra
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.