No że mają akcje i co więcej mamy wiedzieć ? Równie dobrze może je mieć od kilku lat i być zawieszona na kilku złotych więc jakie to ma znaczenie ? Równie dobrze ktoś mógł spreparować tą pozycję żeby wyglądało że ma. Spółka ma tylko spekulacyjne podbitki także na cuda nie ma co liczyć w najbliższej kilkuletniej przyszłości. Na fixach były większe obrotu niz teraz na ciągłych. W 100 dnia na fixach poszlo 100 procent do góry na 80 gr gdzie wysyłała sie spekula i teraz tylko leci kurs w dół.
Pierwsze słyszę, ale dobre info. Dla kolegi wyżej, co pisał, że generali akcje może mieć od dawna, niech sobie wejrzy w tabelkę w kolumnę zmiany rok do roku, to zobaczy, że akcje nabyli w tym roku. Mają 3,1% akcji a zmiana rok do roku to 3,13 pp.
Dokladnie o to chodzi, że TFI zbierały i zbierają teraz w groszach od leszcze akcje. Generali na 99% nie miało akcji capitea przed powrotem do notowań w październiku 2023 r.
To skoro wszyscy te akcje tak kupują to czemu kurs nie rośnie ? Dzisiaj będzie 12 sesja na minusie ? Jak weszło na ciągle to kurs był na poziomie 80 gr a teraz schodzi na 60.
Bo jest akumulacja kretynie.. Naucz się cierpliwości bo tak to zawsze będziesz dawcą kapitału.. chcą wymęczyć wszystkich i do 1 zi zebrać wszystko.. ja osobiście Cześć pakietu oddałem po 80 gr moja średnia była 50.5 gr po 45 jeszcze kupowałem i zbierałem także część pakietów wywaliłem i zostawiłem pakiet zarobiony kapitaem czekam i będę dalej dobierał..
Czekaja az sie ludzie zmecza, wyrzucą akcje, zreszta 2.5 mln waloru to raptem 2,5% całości. Inwestycja w przyszłość, ktora mówi nam jedno, na tym poziomie zaden powazny podmiot nie bedzie sie angażował, jesli społka jest przeznaczona do piachu. Oni wiedza wiecej niż ujadająca tmna tym forum ulica. Cierpliwość w ostatecznym rozrachunku się opłaca.
Kapitał który włożyłem wyjąłem zostawiłem pakiet tylko zarobionych czyli jakieś 70% zarobionych mam w akcjach i nawet jak spadnie to mi to gance bo mam do przodu, a czekam bo zacznę dobierać..i tak w kolko.. aż sypać zdechnie i leszcz uschnie...
Ciekawe co byś pisał jakbyś miał akcje kupione po średniej kilka złotych. Wiadomo że jak się kupiło po odwieszeniu to spekulacyjnie można było zarobić i dalej będzie można. Ale mając te akcje po kilka złotych to nawet szkoda kapitału żeby uśredniać bo jak ktoś już raz został oczukany to będzie już zawsze miał wątpliwości. Więc sam jesteś kretynem bo kupiłeś akcje za grosze i strugasz wielkiego inwestora.
Bym ci powiedział tak idealna sprawa do uśredniania z twojej średniej 18 zł przy kursie jak był 50 groszy zrobiłbym średnią koło 70 gr... Zapamiętaj bardzo ważną rzecz bardzo jeżeli kupiłeś bardzo wysoko to w twoim interesie jest żeby kurs spadł jak najniżej czyli w tym przypadku jak kupowałeś po 18 zł to po 3 zł fajnie jest uśrednić ale po 50 groszy a po 40 to bym się modlił żeby do tego wtedy spadło do tej ceny Wtedy szybko i fajnie uśredniasz.!!! Z przyjemnością wtedy..:) i to ci mówię szczerze...
Sorry ale usrednic zawsze mozna, zwłaszcza w groszach. Zakładam że masz nie więcej niż parę kilo papieru na poziomie przyjmijmy 5 pln. Niech bedzie 5000 akcji po 5 pln. Wkładasz teraz 6 kpln i dokupujesz 10 kilo papieru, a srednia wychodzi juz zirka 2 pln za akcje. Oczywiście nie zjedziesz do obecnych poziomow jak zostałeś ubrany przez Getback w pln-ach, ale mozna zdrowo uśrednić i czekać. Jak nie masz kasy na inwestycję longterm, to sprzedaj, rozlicz strate i przestań myslec o tej spółce.
Dam ci głupi prosty przykład ale bardzo prosty i sobie to Przelicz i zrób sobie średnią z tego... kupiłeś za 18.000 zł 1000 akcji !!! po 18 zł... a teraz za te same 18 000 zł Kupisz czy dokupisz 30 000 akcji !!!!
Miałeś tylko 1000 akcji A możesz mieć 31 000 akcji !!! Wylicz sobie średnią i zobacz ile tysięcy procent masz akcji więcej.
A dorzuć do tego kolejne 18 koła i 30 000 akcji i kolejne 18 koła i 30 000 akcji albo nawet przy kursie 50 groszy jak było to jeszcze więcej byś dokupił To ile ci ta średnia wyjdzie jak myślisz..:) ta pierwsza inwestycja po 18 zł 1000 akcji to znika to tak jakby jej w ogóle nie było przy tej ilosci3 papierubzebranego.tylko liczy się ta nowa średnia :)Dałem ci przykład Z taką kasą gruby jest tutaj ubrany w milionach akcji więc jemu też zależy żeby dużo zebrać i jak najniżej dlatego będzie bujał tym kursem.. ty jak masz mniejszy kapitał i mniejszym grałeś i zainwestowałeś to też mniejszym mogłeś uśredniać..
Luki sprzedaj akcję jak cię to męczy Idź sobie na jakąś wydmuchę co urosła 300% 500% albo nawet i 1000% typu Fon czy inne balony O które np. dzisiaj pompująi wirówka chodzi po to żeby z papieru uciec i tam będziesz widział że kurs ci teraz poszedł 20%. Zobaczymy czy tam stracisz czy zarobisz a tu może zarobisz 300% jak nie więcej..
Po arkuszu widać że jest dyma..ine najdrobniejszych z papieru. W ogóle nie ma dużych pakietów- zainteresowani sprzedażą pokażą się dopiero przy wyższych poziomach i wtedy wejdą duże pakiety i zacznie się gra..
To skąd ten pakiet po 60 gr prawie 70 tys ? Przecież to już sporo kasy i co ktoś go spuścił tylko po te zeby zaniżyć kurs ? Pewnie po sesji pochwali się ktoś kto go niby zebrał. Wieciedobrzekto albo inny obserwator
Nie ma takiego pakietu po 60 gr No teraz się pokazał 2000 sztuk.. A taki większy pakiet wystawiony od 3 Stycznia to masz 26 892 sztuki za 23 127 zł po 86 groszy później długo długo nic na 1 24 zł 15 000 sztuk
Żeby zebrać milion sztuk papieru w dobrej cenie stwarzając żeby nie pokazać że ktoś zbiera to naprawdę trzeba się nagimnastykować a to jest dopiero milion... A jak się znajdzie takich pięciu czy więcej panów ???
Dlatego zbieranie polega na zbieraniu w dwie strony najpierw pakietami zaniżają i to co im wpadnie do koszyka nadstawionego niżej do pewnego poziomu a później jest gwałtowny ruch w górę i do pewnego poziomu ustalonego zbierają papier już od wystraszonych którzy się cieszą że w ogóle kurs ruszył w górę i trzeba oddać..:) psychologicznie Leszczy oprawiają..:)
Kapitał który włożyłem wyjąłem zostawiłem pakiet tylko zarobionych czyli jakieś 70% zarobionych mam w akcjach i nawet jak spadnie to mi to gance bo mam do przodu, a czekam bo zacznę dobierać..i tak w kolko.. aż sypacz zdechnie i leszcz uschnie..