I Ten Człowiek, prowadzi firmę transparentnie, nie nawija makaronu na uszy.
Musicie się jeszcze wiele w życiu nauczyć by zrozumieć, że uczciwe przyznawanie się do słabości jest oznaką siły
Info:
https://stooq.pl/n/?f=1590884
Ps. Do łowców IP z pieluchami - cienki komputerowo jesteś. Do sceptyka, sorry misiaazzku, ale obrońców i klakierów mi nie trzeba.
-----
Wasza CiepłaPompa, dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
Podobno irytuję niektórych swoim długoterminowym podejściem i tym, że nie tracę życia na horoskopy z analizy technicznej. Opowiadam wam jak że stoickim spokojem akcje po prostu mam i tylko obserwuję działania i rozwój firmy,. Podobno to drażni, że cieszę się, że mam kawałek tej firmy, tak po prostu. Ale to jest istotą pojęcia"akcji".
No cóż. prowadziłam w życiu firmy i dla mnie kupić akcje to tylko ta różnicą, że teraz mając taki Sunex firmę znowu mam, ale bez możliwości podejmowania decyzji, ale i bez osobistych konsekwencji.
Jeśli to was irytuje, to teraz macie powody do satysfakcji: wysyp dziesiątek baaaaardzo merytorycznych wpisów o zamkach, dzidach, korektach, nietoperzach na wykresach. Miłej lektury.
Znad porannej kawki zimowo was pozdrawiam.
---
Wasza CiepłaPompa, dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
Pomijając fakt, że piszesz jak typowa Dzidzia Piernik, to muszę się zgodzić, że lubię małe spółki za możliwość nabycia paru promili ich wartości za stosunkowo niewielkie pieniądze. Można rzeczywiście poczuć się współwłaścicielem przedsiębiorstwa. Gdyby tak jeszcze biznes Sunexu był na fali wznoszącej, to może bym i dołączył. Przebolałbym jakoś infantylną "wspólniczkę" ;)
Doskonałe szacunki - wyraźnie powyżej konsensusu ! Będzie świetnie - wracamy na 30 zł moje misiaczki :) :*
-----
To nie jest ciepła - czemu się podszywasz? Jeśli to rzeczywiście ty ciepła napisałaś - zaloguj się. Możecie kasować moje odpowiedzi, ale ją rozpracowałem - nigdy nie pisała o zmianach kursu, chyba że w formie żartu i nigdy bez zalogowania się. Ciekawe co się z nią stało. Bo wygląda, że coś się wydarzyło, że przestała pisać o tych swoich porannych kawkach tu i tam.
Zarząd SUNEX S.A. "Spółka", "Emitent" niniejszym informuje, iż skonsolidowane przychody ze sprzedaży zrealizowane przez Emitenta w I kwartale 2024 roku wyniosły 37 056 tys. PLN i są niższe o 63,1 % odskonsolidowanych przychodów ze sprzedaży za I kwartał 2023 roku. Na poziomie jednostkowym przychody ze sprzedaży zrealizowane przez Emitenta w I kwartale 2024 roku wyniosły 23 776 tys. PLN i są o 70,1 % niższe od jednostkowych przychodów ze sprzedaży wygenerowanych w I kwartale 2023 roku.
1. No to masz szacunki za 1Q2024r. 2. Potem będą wyniki za 2023r (25kwietnia) POWIEDZ MI PO CO MROZIĆ KAPITAŁ ??? Pytam poważnie !!!
Troszkę zapominasz, że był ogromny skup przy około 12 zł za akcję i nie kupował tego ktoś kto chce zrobić szybkie kółeczko czy wyjść z akcji wcześniej niż do roku.Kazdy ogarnięty Kowalski jest świadomy, że będzie na sunex duża pompa i duże wzrosty tylko te osoby mają czas aby na to poczekać
Dnia 2024-04-15 o godz. 23:59 ~FanSNX napisał(a): > Ciepła pompa , ile jesteś w plecy przez te kilka dni.... > 5% 5% 5% 5% 5% 5%....... ------------------------------------------------------------------------------------ Ciepła pompa opublikował post przy wycenie 11,57zł, a wczoraj mieliście wycenę 10,08.zł. To jednak jest -15,5% xD
I jeszcze taki DROBNY szczegół" cytuję: "Zgodnie z zapowiedziami, docelowo prezes obejmie akcje nowej emisji Sunex w ramach możliwego kapitału docelowego" - napisano. (PAP Biznes)" https://www.bankier.pl/wiadomosc/Sunex-chce-kupic-nieruchomosc-w-Raciborzu-oraz-przejac-czesc-pracownikow-od-Mavex-Rekord-8744928.html Raczej nie podniesie kursu ale UWALI z -15%.
Dlaczego? Nie widzę powodu dla którego rozbudowa i inwestowanie miałyby cokolwiek uwalać. No chyba, że rynek by bardzo liczył na jakąś grubą dywidendę, a tu klops, taka porażka, ze firma inwestuje w swój rozwój. Zgodnie z twoją logiką - im lepiej, tym gorzej?
a niech inwestują , kto im zabrania , ,,,,, tylko to jest robione moim kosztem , dlaczego ?? nie po to inwestuję w firmę ,aby ktośia / ktosiek mnie dymał a !!!
Ja to już straciłam cierpliwość, kupowałam akcje po 25zl, potem usrednialam po 23 a w końcu straciłam cierpliwość i slrzedalam po 12. Wyciągnęłam co zostało włożyłam w krypto- na szczęście odrobilam już to co straciłam tu i powiem Wam ze na GPW już nie wracam, tu zanim cena wróci spowrotem na poziomy 25zl a pewnie wróci, ale ja już pomnożenie kapitał kilkukrotnie do tego czasu. Spółka super, wierze w nią, super prezes, super perspektywy ale po wielu latach na GPW wiem, ze nie warto za wszelka cenę wisieć na haku, bo w tym czasie gdzie indziej można już fajnie odrobić. Pozdrawiam Was serdecznie
Trole.juz odjechały do reszty, teraz udają ciotkę dobrą radę. Wiatr to chociaż intelektualiste zgrywa, a to cos nawet pod kategorie żenady trudno zaliczyć.
Wiatr już wiele miesięcy pisał o tej wydmuszce A teraz piszecie o jego inteligencji, zamiast smarować się wszelką bo będzie coraz bardziej bolało. Hihi...
''Fundamenty i rozwój, drogie misiaczki'' Z takich twierdzeń można sobie tylko dworować. Ps. oglądałem google, fabryki czołowych producentów , warto pooglądać i porównać to z Raciborzem. Tyle.
Ten argument i to myślenie profesorze niestety jest słabe, bo w przeciągu dwóch lat Sunex podwoił się, jak to w takim razie możliwe skoro konkurencja jest? Jak to możliwe że od 20 lat prowadzi działalność skoro jest konkurencja? Jak to możliwe że istnieje allegro skoro jest amazon? To że ktoś jest większy, nie znaczy, że mniejszy nie będzie prowadził biznesu. I takich przykładów można podawać mnóstwo. Generalnie nie mogę Cię rozkminić, bo raz mówisz że spółka jest fundamentalnie dobra, tylko trend jest zły, a raz Ci nie pasują fundamenty, bo jest konkurencja Xd poza tym sunex ma produkty które ludzie montują biorąc nawet pompe innej marki i tak samo będzie ze zbiornikami, które wypuszczają 2025, pozdrawiam