Doszły mnie słuchy,że w Iławie na terenach gdzie swoje siedziby mają techno energy,agrosteel oraz rsy zaczyna się wielkie sprzątanie od strony jeziora.Cwierkaja wróbelki,że teren [środek miasta)pójdzie pod sprzedaż do dewelopera.Kto Na tym zarobi nie wiem.
Prawnuk,raczej nikt by nie sprzątał i nie rozbierał starych budynków jakby miało iść na licytacje.Chyba,że to już zostało sprzedane.Sprawa jest bardzo świeża i to się działo przed mrozami.Trzeba zerknąć w KW,bo może rzeczywiście są pod hipoteką.
Jeśli doszła do skutku. to można też sprawdzić w bilansie...... no i na pewno, tak dbająca o inwestorów spółka, na pewno dawała ESPI, bo przecież ma swoją renomę.
Ja jestem prostym trollem, wiec nie będę sie wam wcinał w analizę.......
Pamiętam tylko Molmedica i jedną galerię, która wyparowała z bilansu ;-) ale było to tak mało ważne, że ESPI nie było......
Ale - ślad macie - i sobie sprawdzajcie co i jak - ostatecznie to wasze, a nie moje
prawnuk, jedyne co zastawili to twoje plomby. Z obligacji molmedica nie dostaniesz już nic.
Na zęby musisz zainwestować z czynszu, hajhs
Dobrze ze raciborski helmut nie ma tego problemu. Dostał z NFZ półkę bo u niego nie było co leczyć:)
nie miałem zabezpieczenia w Piasecznie. Galeria RŚ stoi tak jak stała. Najemca płaci, jak płacił. Kasa trafia do depozytu......
A tu jak jest? czyj to grunt? sprawdziłeś?
Z innego ogłoszenia /komercyjnego/ mozna to nabyć za mniej niż 4 mln zł, ale chyba bez tej prostokątnej działki ......
Więc fachwcu napisz jak jest by ludzie wiedzieli....
No i przypominam - ty jesteś człowiek samych sukcesów - ja nie, miewam porażki, ba potrafie się do nich przyznawać. Wiec pewnie nawet wnioski wyciągam.....
A po za tym jeszcze parę dni temu jeczałes, że nie robi się analizy fundamentalnej takiej spółki, hahaha.
A teraz nagle zawodzrnie, że jednak trzeba sprawdzić, wiedzieć? Twój punkt widzenia zależy chyba od tego która mogące stajesz albo przy której flaszce jesteś:)
doświadczenie z takimi spółkami - poza jedną, którą mam w portfelu, sprowadza sie do relacji zawodowych i do kupowania różnych podmiotów przez mojego wlaściciela.....
W końcu zdania - od flaszki - tu jest sporo prawdy. i miałeś na to dwa dowody - napisałem niekoniecznie mądrze o analizie fundamentalnej /choć jednego bronię - nikt tej spółki poza RSY nigdzie nie uznaje za partnera - to jak robić analizie fundamentalną budki z zieleniną/ i wczoraj - bo po cholerę pisałem wam o tych działkach i licytacji komorniczej ;-) ale zostało z Sylwestra sporo toniku, a ja nie mogę pić toniku bez rozcieńczenia.......
A po co JA MAM sprawdzać i wiedzieć?
To nie moja firma - jak sądze dla 90% uczestników tej zabawy był to lekki szok - szczególnie po pierwotnym entuzjazmie, wiec podpowiadam - z punktu widzenia OGLOSZEŃ na oto dom - a tam trzeba dotrzeć do metryki by poznać datę i aktualność - jest to warte mniej niż 4 mln.....
no i jak pewnie ludzie się dowiedzieli, my - robiąc risercz - pod kątem RS przeglądnęliśmy grupę do spodu...... i trzeba się mocno spić, by wypuścić takie kwiatki..... bo w sumie pozbawiłem kilku osób nadziei
gdy w dokumentach innej firmy z rynku lub w raporcie wywiadowni jest ona wymieniona..... A to Agro cośtam to nie stare RSY? Ale mi tego nie tłumacz - bo nie ma to znaczenia
No to jak nie mamy pojęcie o spółce, who is who... To po co się wypowiadamy?
Może, żeby poczuć się fachowcem i człwiekiem samych sukcesów? Przy odpowiedniej ilości toniku, jest to podobno do osiągnięcia:)
To nie siej durniu zamętu.
Jak chcesz pajtasiu błyznąć, że coś widziałeś. Tak trudno zatrzymać się pod firmą zapytać u źródła? Ale to by cię przerosło, więc lepiej dawać pożywkę do spekulacji i bredni prawnuki i jajnikowi, haha
Dnia 2024-01-08 o godz. 11:56 prawnuk napisał(a): > ja mam wystarczające pojęcie o spółce. > jak widzisz - 90% ludzi nie wiedziało o licytacji. > Na razie poza tobą - bo wiesz wszystko przecież ;-) > > dałem wczoraj dwa topiki - ile kasy wpłacili Estończycy i czyje są działki przy Grunwaldzkiej. > > nie przypominam sobie byś w ciągu 2 lat dał ludziom podobną wiedze - choćby w postaci pytań czy linków
Vincenciłeb faktycznie wie prawie wszystko ale nie wiedział np że mu Wrona pod nosem 25% Agrosteelu sprzedał, bo listu mu nie napisał. Nie wiedział też jak raport przeczytać, ale tutaj na szczęście się Wrona poprawił i mu w "preambule" wyjaśnił. Nie wspomnę o takich drobiazgach że nie wie co to marża co to zysk operacyjny czy też koszty finansowe. Tak więc nie wie wszystkiego :)
Ja mam sentyment do takich struktur jak RSY. Mając 6 lat zwiedziałem pierwszą fabrykę w życiu /Gorlice/, potem oglądałem coś co jest podobnego - czyli hutę, w właściwie kużnię Cognora w Zawierciu..... to fajne firmy, gdzie ludzie muszą mieć mega kompetencje.
I ŻARTUJĄC jak coś gdzieś ktoś wytapia, i coś sie dzieje nie tak jak być powinno, to jak pogadasz ze starym operatorem, to ci powie - a dodaliście troche tego i tego? Potem to dodajesz - i cholera - problem znika.
Zawsze mi się marzyła praca w takich strukturach, bo to i wyzwanie i romantyzm XIX wieku..... ale życie podpowiadało proste roboty
Dnia 2024-01-08 o godz. 11:20 prawnuk napisał(a): > Ja mam sentyment do takich struktur jak RSY. > Mając 6 lat zwiedziałem pierwszą fabrykę w życiu /Gorlice/, potem oglądałem coś co jest podobnego - czyli hutę, w właściwie kużnię Cognora w Zawierciu..... > to fajne firmy, gdzie ludzie muszą mieć mega kompetencje. > > I ŻARTUJĄC jak coś gdzieś ktoś wytapia, i coś sie dzieje nie tak jak być powinno, to jak pogadasz ze starym operatorem, to ci powie - a dodaliście troche tego i tego? Potem to dodajesz - i cholera - problem znika. > > Zawsze mi się marzyła praca w takich strukturach, bo to i wyzwanie i romantyzm XIX wieku..... > ale życie podpowiadało proste roboty
Prawnuk ty serio to do niego piszesz? Przecież to jest skończony leń z dwiema lewymi łapami i pustą głową. On sam napisał że się brzydzi pracą zarówno fizyczną jak i umysłową. Dla niego coś takiego jak etos pracy czy radość czerpana z tej pracy czy też radość z tworzenia czegoś, jest tak abstrakcyjne jak zachowanie przez niego higieny osobistej. Tej kreaturze bliżej do zwierzęcia niż do gatunku lidzkiego.
brzydzić się trzeba brudnymi przybłedami jak ty, bez tożsamości rodzinnej i narodowej, którzy trwonia majątek folksdojczów zagarniety swoim ziomalą, hahaha.
Nie mów mi pa*rchu o etosie pracy, twoj zakuty łeb jedyne co osiągnął to przyswojenia ortografii na poziomie 7 klasy podstawowej. A co do pracy fizycznej, to jest cham, wół i traktor oraz tacy jak ty przybłędy ślązacy, haha
Dnia 2024-01-08 o godz. 13:00 ~odp napisał(a): > brzydzić się trzeba brudnymi przybłedami jak ty, bez tożsamości rodzinnej i narodowej, którzy trwonia majątek folksdojczów zagarniety swoim ziomalą, hahaha. > > Nie mów mi pa*rchu o etosie pracy, twoj zakuty łeb jedyne co osiągnął to przyswojenia ortografii na poziomie 7 klasy podstawowej. A co do pracy fizycznej, to jest cham, wół i traktor oraz tacy jak ty przybłędy ślązacy, haha
Ty pasożycie przywieziony tu przez ruskich będziesz mi coś o tożsamości pisał? Ja jestem u siebie od pokoleń między swoimi ludźmi a także takim nawiezionym elementem animalnym jak ty. Ja tutaj mam korzenie posadowione od kilkuset lat i kilkudziesięciu pokoleń, ty jak chwast jesteś wyrwany i pozbawiony korzeni. Jesteś na Śląsku i plujesz na Ślązaków prawowitych właścicieli tych ziem? Nie martw się już niedługo tutaj się wszystko zmieni i albo będziesz wypi.erdal.ał w podskokach z tą samą jedną taszą z papendekla (poproś jakiegoś Ślązaka żeby ci gorolu wytłumaczył co to jest) z która tu cię przywieźli za Przemszę, albo cię nauczymy szacunku i pracy. Do umysłowej się nie nadajesz więc nauczymy cię pracy fizycznej. Praca cię wyzwoli! Zapanuje tu porządek tak jak za starych czasów. PIS cię już nie obroni a nowy rząd wie czyje to są ziemie i przywróci ład i sprawiedliwość historyczną. a jak będzie trzeba to znajdą się tacy którzy mu w tym pomogą.
Kogo ty chcesz przekonywać? Popatrz na swoje wpisy. Jesteś zwykłym lum(*pem, fr*ustratem i c*h(amem z plebsu.
Starzy oszukiwali cie jak nauczyciele. Jeśli jesteś wśród swoich, to jesteś wśród
lumpów, przybłędów i sprzedanych folksdojczów. Bo sam jesteś z tej p*archatej gliny. Z.... kanarka nie zrobisz, choćbyś ślęczal przy słowniku i translatorze ortograficznym.
Vincent ale wpisy Volksdeutscha stoją o kilka poziomów wyżej niż Twoje. Jak się Ciebie czasem czyta zwłaszcza na forum Invention to tak jakby się miało do czynienia z osobą upośledzoną albo mocno pijaną. I nie mówię nawet o samej merytoryce tych wpisów (tak jak te głupoty z awiacyjną firmą dzisiaj) tylko o stylu, sposobie, formie. To widać że masz braki w wykształceniu i ciężko Ci przychodzi gładkie operowanie językiem.
Ty za to jesteś orator.. kierulowy haha, widać że nadrabiasz manualną praktyka, haha
Dodatkowo pid kilkunastu nickami jęczysz żeby cie z haka, o miliardach z VR i pięknej elewacji od Gdańskiej i jesteś pośmiewiskiem na śmieciu:)
Dnia 2024-01-08 o godz. 16:40 ~odp napisał(a): > Ty za to jesteś orator.. kierulowy haha, widać że nadrabiasz manualną praktyka, haha > > Dodatkowo pid kilkunastu nickami jęczysz żeby cie z haka, o miliardach z VR i pięknej elewacji od Gdańskiej i jesteś pośmiewiskiem na śmieciu:)
Vincent główny Twój problem oprócz alkoholu, to to że oceniasz wszystkich wokół siebie według siebie. Nie jestem, żadnym starymznajomkiem, akcjonimem etc. Nie piszę tak jak Ty z wielu nicków. Popatrz nawet teraz piszesz z innego IP niż zwykle. Nie jestem ani nie byłem akcjonariuszem Inventiona. Każdy kto ma inne zdanie od Twojego albo Cie skrytykuje to według Ciebie jakiś Twój wróg z którymś tam gdzieś zadarłeś pod innym nickiem. Teraz akurat przeprowadzana jest na Tobie masakracja na Inventionie więc myślisz, że jestem osobą z Inventiona. Ja po prostu się śmieję, bo widzę co tam z Tobą robią, tak samo jak tutaj Podradomskijamnik robi z Ciebie mega pośmiewisko i miazgę. Sorry stary ale ani jemu ani Prawnukowi nie dorastasz do pięt i śmieszne jest to jak do nich skaczesz, a potem dostajesz baty.
staryznajomek, czekisto ty mój:) Ty masz już tak zryty łeb po tej stracie na INM, że nawet jak zmienisz nick i styl pisania to cię poznam. Mnie masakr uja na śmieciu? Daj jakieś przykłady?Z ciebie się śmieją leszczu jak żebrzesz z wielu nicków żeby cie z haka zdjeli:)
Dnia 2024-01-08 o godz. 17:12 ~odp napisał(a): > staryznajomek, czekisto ty mój:) Ty masz już tak zryty łeb po tej stracie na INM, że nawet jak zmienisz nick i styl pisania to cię poznam. Mnie masakr uja na śmieciu? Daj jakieś przykłady?Z ciebie się śmieją leszczu jak żebrzesz z wielu nicków żeby cie z haka zdjeli:)
Dziesiątki, takich przykładów można wymieniać, każdy wpis na który odpowiadasz "I tak cię nie czytam" to zazwyczaj jest ciężka młócka na Tobie. Serio będziesz mi wmawiał, że jestem kimś kim nie jestem, bo Tobie się wydaje że jestem?
Dnia 2024-01-08 o godz. 18:10 ~DonS napisał(a): > Dnia 2024-01-08 o godz. 17:12 ~odp napisał(a): > > staryznajomek, czekisto ty mój:) Ty masz już tak zryty łeb po tej stracie na INM, że nawet jak zmienisz nick i styl pisania to cię poznam. Mnie masakr uja na śmieciu? Daj jakieś przykłady?Z ciebie się śmieją leszczu jak żebrzesz z wielu nicków żeby cie z haka zdjeli:) > > Dziesiątki, takich przykładów można wymieniać, każdy wpis na który odpowiadasz "I tak cię nie czytam" to zazwyczaj jest ciężka młócka na Tobie. Serio będziesz mi wmawiał, że jestem kimś kim nie jestem, bo Tobie się wydaje że jestem?
Ależ oczywiście że będzie Ci to wmawiał. Mi wmawiał to samo przez ponad rok. I wklejał jakieś prymitywizmy o drzewie. Gość jest ewidentnie zaburzony.
Dnia 2024-01-07 o godz. 22:38 ~MurBeton napisał(a): > Więc około 15 mln , super , dzięki
buahahahah już dzielą skórę na trupie :) i koniec marzeń o farmach fotowoltaicznych stelażach do paneli, czołgach do odminowywania Ukrainy, częściach do maszyn parowych Watta etc buahahhaha faktycznie poprawiłeś nam humor. Ale ponoć po parku w Mysłowicach chodzą słuchy że pod tymi ultranowoczesnymi halami z odrapanymi ścianami z mega nowoczesnym japońskim parkiem maszynowym znajduje sie 9 szkieletów Tyranozaurów Rex każdy po przynajmniej 30 mln dolarów. Ile to wyjdzie dywidendy na akcje?